Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Herkese günaydın
Bugün kabak detoksu yapacaktım ama Pazartesi olduğunu hatırlayınca oruç tutayım dedim akşama kabak yapicam biraz uyarlama detoks olacak artık

Sahurda
Yağsız tavada 2 yumurta
1 kibrit kutusu kadar köy peyniri
Normalde sahur yapmam ama bu sefer yaptim

Aytanesii Allah kavuştursun canım
M Maridraw azmine hayranım
Safransari canım karnıbahar kısırını nasıl yapıyorsun tam tarif verirmisin herkes yapacakmış ben kusur kalmayım :)
Kızlar bizim evde bende dahil herkes ishal büyük oğlanın yarın 7 gün olacak küçüğün 4 benim 3 gün oldu birtürlü toparlayamıyoruz önerisi olan var mı bide istifra olayı var bittim artık
karnıbahar kısırı diye bir yemek olduğunu ben de ilk defa burdan öğrendim. hiç aklıma gelip de almıyorum ama tekrar hatırlamış oldum, mutlaka deneyeceğim.
Kızlar karnıbahar kisiri tarifi

Karnıbahar ve bir soğanı robotta çekiyorum.
Tencereye alıp, bir kaşık yağ ve bir kaşık salça ile kavuruyorum.
Zaten karnıbahar çok çabuk pişiyor.
İstediginiz baharatı ekleyin. Ben tuz karabiber nane, kimyon ekledim.
Sonra karnıbahar soğuduktan sonra içine dogradigim yeşillikleri ekleyip limon siktim.
Ben yeşillik olarak yeşil soğan maydonoz havuç salatalık mor lahana dogradim.

Kızlar bizim evde bende dahil herkes ishal büyük oğlanın yarın 7 gün olacak küçüğün 4 benim 3 gün oldu birtürlü toparlayamıyoruz önerisi olan var mı bide istifra olayı var bittim artık

Mobil Uygulamada Aç
Menüyü Kapat
KATEGORİLER
Sepet ( 0 )
:
0,00 TL

Üye GirişiÜye Ol
0

İSHALE KARŞI SİGORTAM KURU KARANFİL!
31.10.2014

İshale Karşı Sigortam Kuru Karanfil!

Latince adı : Syzygium aromaticum
İngilizce : Cloves
Almanca : Gewürznelken

Peki, neden karanfil kürü? Karanfil kürü, ülseratif kolit hastalarının bağırsak hareketliliğini yavaşlatır, karın bölgesinde hissettikleri garip baskı duygusunu ortadan kaldırır ve sık sık dışkılamaya çıkmayı azaltıcı güce sahiptir. Ayrıca, kalın bağırsağın içerdiği suyun tekrar vücuda kazandırılmasında yardımcıdır. En fazla 7 gün uygulanabilen karanfil kürü, bağırsak florasında bulunan ve toksin salgılayan bazı bakterilerin yok edilmesinde ve baskılanmasında etkili olup, kalın bağırsağın iç yüzeyindeki ülserlere karşı da etkilidir. Karanfilin tüm bu özelliklerinin yanında aşağıda sırayla belirttiğim özellikleri de vardır.

Kuru karanfil, ani oluşan ishale karşı muhteşem bir karşı etki gösterir. İshali bıçak gibi keser. Eğer ishal olduysanız, hiç çekinmeden karanfil kürünü birkaç gün uygulayabilirsiniz.

*İshale bağlı karın sancılarını, bağırsak hareketliliğini kısa zamanda (uyguladıktan birkaç saat sonra) ortadan kaldırır.

**Heyecana bağlı veya sinirsel bağırsak ishali şikâyetlerinde oldukça etkilidir.

***Bağırsaklardaki gazın alınmasında etkilidir. Sindirim şikâyetleri olanlara yardımcıdır.

** Karanfil, bağırsak hareketliliğini-spazmını yavaşlatan ve bağırsakları sakinleştiren 8 adet önemli etkin madde içermektedir. Bunlardan en önemlileri, benzaldehyde beta-pinene ve ethyl-cinnamate etkin maddeleridir.

Tablo: Karanfilde Bulunan Bazı Doğal Antibiyotik Özellikli Etkin Maddeler
İsoeugenolKaempherol
Ellagic acidHumelen epoxid
Crataegolic acidGallic acid
CinnamaldehydeEugenoel
CaryophilenneEugenitine

Kür 1: İshale karşı Karanfil Kürü Nasıl Hazırlanır?
Sabah kahvaltısından bir saat sonra yedi-sekiz adet karanfil çiğnemeden bir-iki yudum oda sıcaklığındaki suyla yutulur. Aynı günün akşam yemeğinden iki saat önce yedi-sekiz adet karanfil, bir-iki yudum oda sıcaklığındaki suyla çiğnemeden yutulur. Ilık veya sıcak suya ilave edilerek içilmemelidir.
Bu küre en fazla yedi gün devam edilir.
Kullanılacak karanfilleri yutmadan önce ortadan ikiye bölüp suyla yutmak daha etkilidir ancak, havanda ezerek daha etkili olur
Şıp diye kesiyormuş bir hafta kadar uygulanabiliyor mide bağırsak sistemine iyi geliyor birde suyun vücuttan atılmasını engelleniyor bağırsaktaki bayat olmasın dikkat denemek için iki elin avucunda ufalan8yorsa kullanma raf ömrü bitmiş demektir

Enfeksiyon falanmı kaptınız öyle ya çok geçmiş olsun canım

Saat 7 de 3 kayısı
İki bardak su

Sabah kahvaltısı
Kıymalı ikitane yumurta
Bir dilim peynir
7 adet zeytin
Birdilim ekmek
Çayyyy
hala içiyorum çay efkar bastı
Ev çok sessizleşti
Saabh yediğim kayısı bağırsaklarımı baya çözdü şuan yediklerini biriktirmiyorum o nedenle kilo almış hissetmiyorum okadar yememe rağmen birazda dikkat etsem neler olur kimbilir

Canım şükür kısa zamanda dönecek. Telefonda kullanılıyor. Çok hasretlik cekmezsiniz inşallah.
Hem arada böyle kafa dinlemek iyi gelir keyfini çıkar

Eşin ne iş yapıyordu bu arada canım?

Çok geçmiş olsun canım
Normal kutu kremalardan daha az kalorili diye duymuştum. Ama illa kalorisi vardır. Neyse metroya da sorup o defteri kapatacağım :))

Hochwald Kahve Kreması 10 Adet x 7,5 ml Fiyatı - Taksit Seçenekleri Canım bende süt tozunun kalorisinin yüksek ve sağlıksız olduğunu duymuştum, ondan sonra kullanmayı.birakmistim. üniversite yıllarından beri icmiyorum.

Nescafe nin Gold olanindan almani tavsiye ederim. Yada jacops un.İçimi çok yumuşak. Bir kupaya bir çay kaşığı koyarak başla. Ben 1.5 çay kaşığı koyuyorum mesela.

Kahve kremasini denemek istiyorsan internetten getir istersen
Ama metroya gitme imkanın varsa, orada vardır mutlaka.
Link yolladım ama ustte çıkmış.

@nadal
Ben de sert kahve içemiyorum sade nescafeyi sut su karışımı yaparak içiyorum nede olsa sut de kalorili bisey

Çok cok gecmiş olsun kış ayında hastalıktan kolay kolay kurtulamıyoruz malesef kısa sürede iyileşirsiniz inş

Dun evimi bir temizlemisimm missss seklini de degstrdim esim cok bgendi
Kardesim geldi bu gce gdio ama
Dun misafir vardi 1 iki isirik ktmer ve bir parca cikolata yedim bnde ertugrulunhalimesi gbi allah afffetsin
Benim ev fena durumda şimdi çocukları uyuttum toparlamaya başlayacam ellerine sağlık ağız tadıyla temizlik yapmayı bile özledim ben

Bu saatte uyumayalar neler yapıyorsunuz bir akıl verin. İnsan bu saatte yemek yemekten başka ne yapar ki Normalde bu saatler uykumun en derin vakitleridir, uyuyamayınca sıkıntıdan boğaza sarıyorum
Dizi film derken gece yarısıni buluyor zaten canım sabaha kadar açıkmadıgım için yemek falan aramıyorum yatarken biraz kitap okurum tele bakınırım sonra uyuyup kalıyorum öyle canım 🛏

Tarif için saol canım bende yapacam inş

Sütlü türk kahvesi iç onun yerine canım tadı daha güzel geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…