Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

hamarat hatunlar sizlerden heveslenip ben de yazayım yaptıklarımı

20 kg kadar domates kuruttum
biber patlıcan hepsi kurudu kalktı bile
konserve domates sosu ayrıca şişeye de yaptık annemle
kayısı kurutmayı denedim ama o olmadı sert oldu

ama ilk defa üzüm kuruttum bu yıl
salçaları da yaptık annemle şu anda balkonda olmayı bekliyolar
ha bir de bu ara turşuya taktım sürekli turşu kuruyorum

ay anlatırken yoruldum heeeedaha konserve yapıcam bamya falan,bir de tarhana yapıcaz anneannemle

bugün yediklerimi yazayım

kahvaltı da;
3 yumurtadan omlet yaptım annemle paylaştık
peynir
zeytin
biber
domates
salatalık

akşam da;
ciğer sote
brokoli
turşu

5 km de yürüyüş

biberlerim kızlarr..kurumak üzere olanlar da var..

15 torba domates buzluğa koydum 2 kasa da kavanoza yapsam daha ne olsun..

ooo hamarat hatun herşeyler bitmişş..ellerinize sağlık..afiyetle yiyelim sağlıkla inşallah

sağol canım amiin inşallah

sana da kolay gelsin sersumumsiz de afiyetle yiyin kışa inşallah
amin canım inşallah
Fırsatı olan herkesler başlasın kış hazırlıklarına hanımlar hu huuuuuuuuuuuuuu

Haydi bakalııımmmmmmm

sersumum ve kıs hazırlıgında olan butun kızlar hepınıze kolay gelsın.

sabah karatay kahvaltımı yaptım ama topıge sımdı gelebıldım sersumum

sağol bebişim...

ben senin erkenci olmana alışkınım datlımm

Canlarım hepinize merhabaaaaa
Çiğdemim , Muhtarım , Leylakım , Kardelenim ve de kış hazırlığına girişen herkeslere kolaylıklar diliyorum , ellerinize sağlık diyorum ve de kışın afiyet-sağlıkla , güle-oynaya yemenizi temenni ediyorum.Ben de yıllardır kışlık menemen sosu yapan insanları okur-dururdum , bu sene "ulan ben de yapıcam" dedim. 4 kilo falan domatesten yaptım galiba , 2 tane 1 kiloluk bir de yarım kiloluk kavanoz oldu fakat tabe bu iş bana göre diilmiş , onu anladım çünkü prosesin yarısında tencereyi-tavayı-kavanozu-domatesi , ezcümle herşeyi aşağı atasım geldi Ne sıkıldım-ne sıkıldım yawww , içimden canavar çıktı valla.Bi daha töbe yapmam Lakin sonuç başarılı oldu , kavanoz ve kapaklar yeniydi , ertesi sabah kalktığımda kapaklar tutmuştu , bi de tutmasaydı ben tam duble 37 olacaktım valla Bir kavanozu anneme verdim , bana da 1.5 kavanoz kaldı işte.Fakat kızlar bu kavanozu açınca hemen tüketmek lazım di mi , yoksa bozulur kolayca diye düşünüyorum.Keşke daha küçük kavanozlara yapsaymışım.Yeni yapacaklara uyarım olsun ; evde kalabalık değilseniz küçük kavanozlara yapın...Ayrıca da yarım kilo kadar kornişon ve de acı süs biberi turşusu yaptım.Bu iğrenç İstanbul şehri çok rutubetli olduğu için burada hiçbir şey kurutulamıyo , o bakımdan sizler gibi sebze kurutma işine giremiyorum.Şartlar uygun olsa ben de bamya kurutmak isterdim , çok severim.Bi de kurusunu malum servet fiyatına (kilosu 100TL falan) satıyolar , koyuyo valla :18::18::18::18: Neyse işte , kış hazırlıkları bu minvalde.Bir de muhtarımın tarifiyle karışık turşu yaptım mı hazırız kışa Alimallah
Eeee başka ne var-ne yok , keyifler iyi mi ? Burası çok sıcak , öğleden sonraları iş-göremez hale geliyorum , sabahları da benim iş-göresim gelmiyo , böylece günler malak gibi yatarak geçiyo Bi yemek yapıyorum o kaaaa ...He bi de bu sabah otoban kenarına gidip incir ve elma topladık eniştenizle.İşte tüm faaliyetlerim bu kadar..... Ha dur , çamaşır da yıkadım sahi , he bi de annemin kadını için kıyafetlerimi elden geçirip ayırdım.Oooooo anam hiç durmamışım ki ben , çok hiperaktif gördüm kendimi valla

Wayyy muhtarım gelmişşşş , hoş gelmişşşş... Nasılsın gülüm , kolayladın mı işlerini ?

oooo 1.5 kilo menemenlik ye ye bitmezz kendini aşmışsın ama...

o kaynatma şişeleme işi de adamı mahfediyo be kayınçom haklısın valla..ben o 2 kasayı nasıl yapçam bilinmez..yaptıktan sonra bidaha domates göresim gelmiyo benim de..

günlük işler bitirilmiş daha ne olsun..eniştemi bile kullanmışsın aktifitelerde..

nem adamı yoruyo zaten be cicim..haklısın valla insanın elini kolunu kaldırası gelmiyo ki ev işi yapsın..yine iyisin maşallah..yemek yapmak başlı başına çok büyük bi iş..tebrikss takdirss diyorumm

eveeettt gelelim günlük yapılan işlerime ve menüme..
domatesler buzluğa koyuldu ..biberler dizildi....tüm tül ve perdeler yıkanıp asıldı,kızımın kullanmadıklerı ayrıldı ,valizler tamamen boşaldı yıkandı kurutuldu yerleştirildi..vee yemek yendi..offf yazarken de yoruldum beyaaa

2. öğünüm

menemen(organik domates ve biberden enfestii)
kayınçomun tarifiyle yeşil domates yemeği 3-4 kaşık
yoğurt
peynir zeytin
söğüş domates salata
çay çayyy

sıra geldi yürüyüşee...

Merhaba kızlar ..

ben bugün izinliydim .. esimin de izinn günuydü bol bol gezdik .. kacamaklar yaptik .. ama cok cok yürüdük..

yediklerimi yazmayacagim cunku aksam aksam caniniz ceksin istemem .. ama hafifden kacamagim da olmadi diymem ama bugun ekstra 10 kilometre yürüdüm.

simdi kahvemi koydum sizleri okuyorum .. optum sizleriiiii

Eki Görüntüle 788372 Eki Görüntüle 788371 Eki Görüntüle 788370

biberlerim kızlarr..kurumak üzere olanlar da var..

15 torba domates buzluğa koydum 2 kasa da kavanoza yapsam daha ne olsun..

ooo hamarat hatun herşeyler bitmişş..ellerinize sağlık..afiyetle yiyelim sağlıkla inşallah

sağol apllaaaamsenin de ellerine sağlık
yalnız o 1,5 kiloluk menemen sosu ne kıymetli gelir şimdi sanaaçıp yemeye kıyamazsın aplam:86::86:

maasallah kizceler cok hamaratsiniz .. imrendim dogrusu .. maasallah nazar degmesin..

maalesef benim oyle bir imkanim yok annem yapiyor benim icin ben .. ben onun hazilrladiklarini kullaaniyorum .. ve kullanirken de bol boll dua ediyorumm

yalnız o 1,5 kiloluk menemen sosu ne kıymetli gelir şimdi sanaaçıp yemeye kıyamazsın aplam:86::86:

açamaz onu bence martta anca açar..

maasallah kizceler cok hamaratsiniz .. imrendim dogrusu .. maasallah nazar degmesin..

maalesef benim oyle bir imkanim yok annem yapiyor benim icin ben .. ben onun hazilrladiklarini kullaaniyorum .. ve kullanirken de bol boll dua ediyorumm

sağol tatlım..olsun yapanın varya o da güzel..afiyetle ye canım

nerdesiniz beyaa..ce ee diyip kaçıyonuz..hiçbirinizi yakalayamıyom..

geldim yazıyodum beyaa nereye kaçtın..:44::44:

açamaz onu bence martta anca açar..

sağol tatlım..olsun yapanın varya o da güzel..afiyetle ye canım

Kızlar kavanozların altına ve üstüne dantel örtüp vitrine koymayı düşünüyorum Hahahaha , 1.5 kg az mı dicem ama muhtar iki kasadan yapıcam diyo Leylakım 20kg diyo Kızlar ne ara yiceksiniz bu kadar domatesi ? Epi topu 2-3 kişilik ailelersiniz be yawww.Hergün domates yeseniz gene bitmez
Bu arada muhtarım biberler çok şahane gözüküyo , keşke burda da kurusa ama burda ancak ıslanır valla , çok tiksinç bi hava var
Muhtarım bi baktım ismin aşağıda yok olmuş , aha da muhtar gitti dedim ben de kaçtım vesselam.Tüh keşke gitmeseydim , geyik yapar idik ne güzel...

yaraşırr..dantelli kavanozlu menenmen sosuuu..bak anlaşalım şimdiden açılış düzenleyelim topikte sen kavanozu açarkene balonlar uçuralım..he heh..

kururlar inşallah kayınçom..20 gündür asılı olanlar tam kurumamış ama bakalım görcez...

kıss çok gidiyo domates bize..herşeye katıyom salataya da katıyom kışın hormonlu diye domates hiç almıyom nerdeyse..sadece arada kahvaltı için çeri alıyom canım çekiyo..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…