Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

geçmiş olsun kaneel cim saçını da güle güle kullan benimkide altı sarıydı evde boyayınca uçları yeşile kaçtı bende bi daha cesaret edemedim şu an memnunum inşallah sende memnun kalırsın canım

öğlen yediklerim

1 kase çorba
1 kase yoğurt
fındık
şimdide çay zamanı
akşama

mercimek köftesi
ayran
sizleri öpüyorum canlarım yeni gelen arkadaşlara hoşgelmişler diyorum
kiloları dert etmeyin burada gider onlar takılın bize kilo falan kalmaz

selam kızlar oku oku zor bitti maşallah ne çok yazmışsınız. bugün kahvaltı=öğle yemeğim 1 kase ali nazik yanınada bikaç tane ceviz birazdan kendime şekersiz filtre kahve yapcam buyrun beraber içelim

Iyi aksamlar kizlar ..

Nasilsiniz ??

Ben yuryusumu yaptim uzunn uzunn 2 saate yakin .. alisverisimi yaptimm ve geldimm..

suan evde yalniz oldugum icin .. esim toplantida yalniz aksam yemegimi yedim o neden ile yemek yapmadim yani ..

Yediklerim:

Ton balikli bol marullu salata
1 koca kase limonlu yogurt (harika birsey keske sizlere de tatirabilseydim)
Simdi de kahve iciyorum..

Burasi bugun cok soguk .. sicak su torbasini doldurdum onunla isitiyorum ayaciklarimi..

Hadi kizlar kolay gelsin biraz sizlere bakimm ne ler yapmissinizzz

yarın bizim evlilik yıldönümümüz...acep ne yemek yapsamm şööle özelinden...fikri olan var mıı..

Simdiden evlilik yil donumunuzu kutlar ..mutlulugunuzun daim olmasini dilerim canim..

Benim kocis gezmeyi cok sever o neden ile biz evlilik yil donumuzu genellikle disarida kutlariz ama bir sonraki gun ben evde birseyler yaparim.

Bu yilki menum : Ve genellikle yil basi menumde budur

Domatesli biberli bulgur pilavi
Firinda uzunn uzunn pismis kuzu kolu
meze olarak da patlicanli yogurtlu meze
icecek zevkinize kalmis ama ozel bir gun oldugu icin bir kadeh sarap iyi gidebilir eger alkol aliyorsaniz ..

tatli olrak da kocis alip gelmisti glutensiz kek

Son düzenleme:

[h=2]Domatesli Bulgur Pilavı Tarifi
[/h]

• 2 bardak kalın bulgur
  • 1 soğan
  • 1 kasik tereyağı
  • 1 kaşık zeytinyağı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 orta boy domates
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1 kaşık biber salçası
  • 2-3 tane sivri biber
  • Tuz

Tencere’de yağı kızdırıyoruz. İçine doğradığımız soğanı ve sarımsağı atıp rengi donene kadar ara ara karıştırıyoruz. Ardından ufak, ufak doğradığımız biberleri ve kabuklarını soyduğumuz domatesleri de küp şeklinde doğrayıp tencereye ekliyoruz. 2-3 dk daha karıştırdıktan sonra ılık su ile açtığımız salçaları ekliyoruz. Göz kararı tuzumuzu da koyup bir bardak sıcak su ekleyip domatesler kendini salıncaya kadar pişiriyoruz.
Bulguru 2-3 su yıkayıp, süzüp kaynamakta olan sosun üzerine döküyoruz. Birkaç defa karıştırıp, üzerine bir parmak geçecek kadar sıcak suyumuzu koyuyoruz ve kısık ateşte pişiriyoruz.( su kıvamına bakmak için ara sıra karıştırabilirsiniz, gerekirse çok az sıcak su ekleyebilirsiniz)

[h=1]Firinda Kuzu kolu Arpacık soğanlı…
[/h]

MALZEMELER
1 adet kuzu kol
10-15 adet arpacık soğan
1 su bardağı süt

2-3 tatlı kaşığı kekik,biberiye,karabiber

1 baş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI
————————-
Fırın için hazırlanmış üzerine bıçakla kesikler atılmış kuzu kolunu, bir su bardağı süt, baharatlar ile, 3-4 saat dinlendirin. Tam tadına varmak isterseniz bir gece önceden dinlendirmeye başlayın. Fırın tepsisine alıp kesiklerin içine soyulmuş sarımsak dişlerini sokun. Üzerine sütlü karışımı dökün. Tepsiye bir bardak su ekleyin. Arpacık soğanlarının kabuklarını soymadan kök ve uç kısımlarını kesip yıkayıp fırın tepsisine ekleyin. Üzerine biraz tuz, kekik ve karabiber serpip fırında, 200 derecede sütlü sosunu çekene dek fırınlayın. Yanına tereyağlı arpa şehriye pilavı ile servis yapmak hoş oluyor.

[h=1]Patlıcanlı, yoğurtlu meze.
[/h]-4 adet patlıcan
-1 su bardağı yoğurt
-3 diş dövülmüş sarımsak
-1 adet taze soğan (süsleme için)
-Tuz
-Zeytinyağı
YAPILIŞI
Patlıcanları bir çatal yardımıyla 4-5 yerinden delin. Fırın ızgarasında deliklerden suyu gelene dek altını ve üstünü pişirin.
Kabuklarını soyun. Bıçakla iki üç kaba parçaya bölün. Derin bir kapta yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağıyla beraber, bir çırpma teli yardımıyla çırpın. Servis tabağına alın, ince kıyılmış taze soğan ve taze çekilmiş beyaz karabiber serpin.

[h=1]Izgara patlıcan turşusu
[/h]1/2 kg patlıcan

SOS İÇİN
——————-
Yarım çay bardağı balsamik sirke
Yarım limon suyu
4 diş kabaca ezilmiş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı bal
Tuz

YAPILIŞI
——————-
Patlıcanları yıkayıp şerit şerit soyun. İnce ince dilimleyip kaynar suda on dakika haşlayın. Suyunu süzüp fırın ızgarasına yerleştirip arkalı önlü ızgara edip bir parça soğutun. Patlıcanlar soğurken…

Sos malzemelerini bir kapta karıştırıp, kullanım alışkanlığınız kadar tuz ekleyin. Her zaman dediğim gibi sağlıklı bir yaşlılık için tuz alışkanlığınızı minimum düzeyde tutun. İleriki yaşlarda bedeninizde ödem olmaması için kalp hastalıklarını ve tansiyon sorunlarını mümkün olduğunca geç yaşlara ötelemek için tuza dikkat. Günlük tuz ihtiyacınızı bir marul yaprağından da alabilirsiniz.
Geleneksel tuz saldırımızı da yaptıktan sonra hazırladığınız sosu derin bir kaba aldığınız ızgara edilmiş patlıcanla karıştırın ve buzdolabında bir gece bekletin.
Bekletirken içine iki yaprak defne eklerseniz, küçük mutfak büyülerinden bir tanesine daha şahit olacaksınız. Afiyet olsun.

[h=1]Humusun yuvarlak hali…
[/h]

MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı tahin
1 limon suyu
3 diş dövülmüş sarımsak
Tuz

YAPILIŞI
——————-
Haşlanmış nohutun kabuklarını ayıklayın. Mikserde püre haline getirin. Dövülmüş sarımsağı daha ince bir tat isterseniz, tahinden önce ekleyin. Eğer daha yoğun sarımsak tadı almak isterseniz tahinden sonra ekleyin. Ardından limon ve tuz ekleyip iyice malzemeyi birbirine karıştırın.

SUNUM ÖNERİSİ
—————–
Geleneksel servis şekli, kayık tabağa yayıp üzerine yağ ve kimyon eklemektir. Ben humusu yuvarlak toplar haline getirip, köri ve safrana bulayıp tavada çok az yağ ile çevirip ara sıcak olarak sundum. Farklı bir sunum ve pişirme telniği sayesinde gecenin altın vuruşu oldu.

ceza çok ürkütücü sersumumamaaaa aynı zamanda caydırıcı dadevamsızlık yapanlar korksun gariii

saçlarını güle güle kullan canım..istediğin gibi olmuştur umarım
canım mutlaka ki çok özel bir sofra olacak ama 14 yaşında bir kızın olunca evde romantizm de pek olamıyor..yeni evliyken biz de çok başbaşa romantik yemekler yedik..napalım şimdi de kızımızla paylaşıyoruz böyle günleri de..mum ışığı 1-2 kadeh şarap da yeter artık
ben de sabrediyorum sersumcum durmak yok yola devam nası olsa gidecek 2 ayda olsa
sabredicem sonuçta bu bizim yaşam biçimimiz oldu dimi yaaa
yanii..
selam kızlar oku oku zor bitti maşallah ne çok yazmışsınız. bugün kahvaltı=öğle yemeğim 1 kase ali nazik yanınada bikaç tane ceviz birazdan kendime şekersiz filtre kahve yapcam buyrun beraber içelim
canım sen de cuma listemize girecek miydin hatırlayamadım.:44::44:.haber verirsen ona göre eklerim seni de

sağol canım.biz de genelde dışarıda yerdik ama malum bulunduğumuz yer pek buna imkan vermiyor..harika bir menüymüş senin kide..ben karar verdim senin tarifini de başka bir gün denerim enfes gözüküyor

ben bugün yarınki yemek için alışverişimi yaptım.. kremalı bonfile yapıcam...yanına pilav ,kabak salatası ve volovan .yanına da kırmızı şarap aldım..2 de küçük pasta aldım..ehh yeter gariii

kısaca yarın son kez biraz kaçamak yapmış olucam:18::18:ama olabildiğince az olacak

2. öğünüm

3 küçük alabalık
2 köfte
salata
bol roka
1 bardak şalgam suyu

şimdi de çay keyfi yapıyorum..buyurun

Son düzenleme:
sersumcum bende cuma listesine girmek istiyorum yarın tartıda kaç çıkacağımı çok merak ediyorum geçen hafta cuma 77,2 idi. bide hesaplamalar nasıl yapılıyo?:26:

sersumcum bende cuma listesine girmek istiyorum yarın tartıda kaç çıkacağımı çok merak ediyorum geçen hafta cuma 77,2 idi. bide hesaplamalar nasıl yapılıyo?:26:

canım 2 hafta düzenli menü bildiriminden sonra listeye girebiliyorsun..haftaya listede olursun..profiline baktım bu hafta başlamışsın..tabii yarınki kilonu not almayı unutma haftaya gerekecek..hesaplamalar ve bildirim şekli ilk sayfa ilk mesajda ayrıntılı olarak var..inceleyebilirsin ..hem listeden adının yanında liste yapma tarihine de bakarsın canım..ekledim senide..

kızlar sizede oldumu acaba ? ben diyete başladığımdan beri bağırsak faaliyetlerim sanki durdu 3 günde bir büyük abdeste çıkar oldum ve çıktığımda baya zorlanıyorum kabızlık çekiyorum sizce normal mi bu ?

evet maalesef genelde hepimizde oluyor..bunun için sabahları hurma ya da kayısı yemelisin canım..hatta geceden kaysıyı 1 bardak suya koyarsan sabahta hem suyu içer hem de kaysıyı yersen yardımcı olur..en son form çayı da deneyebilirsin..
kolay gelsin

Ben geldimmm öğle ve akşam yemeği bildirimi yapmaya geldim :)
Öğlen 1 kase ezo gelin çorbası 1 kase yoğurt
Akşam 1 kase çorba 1.5 çipra (abimde kardeş payı yaptık :) ve bol yeşil salata
Bol bol su içtim ve yine günümün yarısı tuvalette geçti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…