Merhabalar bende yeni geldim...benimde zayıflamam lazım ( karatay diyetini demeye başlayacağım umarım herkeste gösterdiği etkiyi bende de gösterir....Yalnız ben yürümek yerine oryantal yapıyorum .....HEDEF KİLO : 50 ŞİMDİKİ KİLO : 73
amaaaaa pasta cokk gusellll
tarif isteriz...
hepsi super..ellerine saglik..calisan hamarat hatun..
sağol bebişim..sersum canim dun aksamki sofra guzel gozukuyordu ellerine saglik....yemediklerin icin...
kizlar menum sabah canim meyve istedi 1 elma 1 ayva 1 bardak sut ceviz findik..meyve fazla oldu ama neyse....
aksam 2 lahmacun ayran....hakkimi kullandim en az 10 gun lahmacun yemicem....optum kizlar iyi hafta sonlari...
canım ramazan da oruç tutan arkadaşlarımız vardı rahatça tutabildiler.merhabalar
menüm sabah 1 avuç fındık fıstık karışımı 1 kk peynir pastırmalı 1 yumurta
şekrsiz çay
öğle 5-6 kaşık kısır
akşam 1 kase tarhana çorba 30 dakika leslie ayrıca şu 10 gün için oruç tutmak istiyorum sizce karatayla olur mu yorumlarınız için teşekkürler
bir önceki sayfada tarifi var canım..bende bu konuda yıldız hanıma katılıyorum sersum pastan çok güzel görünüyor arif verirsen sevinirim
bayramda da bunu yapmayı planlıyorum..herkesler baklava türü şeyler yapıyo benimki denüşükk olsunn
2 burçak bisküviyi 50 gr erimiş margarini ve 1 küçük çay bardağı sütü iyice yoğurup kelepçeli kalıba yayıyoruz.(elimizle bastırrak)
buzlukta bi 10 dk bekletiyoruz..
bu arada 2. katı için
1 lt süt
13-15 kaşık irmik
2 çorba kaşığı hindistan cevizi
50 gr margarin
koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz
en son vanilyasını koyup karıştırıp
ateşten alıyoruz
3.kat için önceden hazırlıyoruz
1,5 kilo tatlı kabağını normal tatlısını pişirir gibi 3 bardak şekerle pişiriyoruz
soğuyunca çatalla püre haline getiriyoruz.
son aşama
kalıbı buzlıktan çıkarıp irmikli karışımı döküyoruz
üstüne bol robotta çekilen cevizden serpiyoruz
onun üstüne de kabak püremizi yayıyoruz.en üste yine bol ceviz
busdolabında en az 2-3 saat bekletiyoruz
dilimle servis yaparken üstüne tahin döküyoruz
afiyet olsunnn
Eki Görüntüle 823332
Muhtar sofra şahane olmuş , ellerine sağlık , tatlıysa kendi başına bir menü adeta , tarif de süpermiş , ben cheesecake sanmıştım ama irmikmiş , süper , ben de yapiciiiiiimmmmmmmmmmmmmmm
Paylaştığın için nurol
sağolasın kayınçomvalla tadı da taktire şayan ..acil tavsiye ederim. .nasılsa sana kilo yapmıyorr..
Kızlar selam ,
Muhtarın tatlısının tarifi aşkına bir-iki sayfa geriye gidebildim ama diğer sayfaları okuyamadım maalesef.Kilo bildirimimden sonraki sayfaları okuyamadım.İstanbul'da havuza girdiğimizin ertesi günü hava paltoluk olunca üşütmüş müyüm neyim , dün bütün içim gaz doluydu ve acayip sancı yaptı.Derhal yün tedavisine başladım (eskiler bilir benim o müthiş ilmi ve fenni tedavimi) , neyse kızlar Allahtan bir-iki saat içinde tedaviye yanıt verdim ve de ("aman sakın sööle biz anladık" dediğinizi duyar gibiyim) günün geri kalanını gaz çıkartarak geçirdim desem yalan olmaz Binaenaleyh bir açıklama yapmak isterim ; Sayın Migros çalışanları ve müşterileri , kusura bakmayın , ben isteyerek mi yaptım sanki , hastalık bu neticede Neyse bütün gün böyle geçti , gece uykumda hepten rahatlamışım lakin bugün eniştenizle aramızda bi soğukluk hissetmedim desem yalan olur Haaaa ben bütün bunları niye anlattım şimdi acaba :44::44::44: Bi yere bağlayacaktım ama uçlarını bulamadım , neyse bu vesileyle benim gaz durumumu tam izahatli olarak öğrenmiş oldunuz , kısa günün karı Ha hatırladım , yani listeden de haberim yok , kim birinci kim ikinci (ben kesin sonuncuyumdur da) bilmiyorum ama hepinizi katılımlarınız ve de çabalarınız için yürekten kutluyorum canlarım , gelecek hafta daha da ince olsun inşallah Bugün de pazara gittik , ayyy lahanalar , karnabaharlar , brokoliler , pırasalar , kerevizler hepsi ama hepsi pazara arz-ı endam etmişler , hepsine ağzım ayrı ayrı sulandı.Açılışı yarım lahana alarak yaptık , kapuska yapmayı planlıyorum...Kış sebzelerini ben bi başka seviyorum yaaaa
Hazır yazmışken menüleri de veriiiim.Tabi gazdan ötürü dünden beri perhiz yapıyorum.Gaz perhizi , hipoglisemi perhizi , kilo perhizi derken pek de yiyecek bişey kalmadı geriye.Öğlen tarhana çorbası içtim , bol acılı ve sıcak sıcak iyi geldi.Yanında içimi tutsun diye biraz zeytin-ekmek yedim... Akşamüzeri yine zeytin-ekmek atıştırdım ( hoşgeldin hamur diyeti)
Akşama da yeşil domates yemeği (sanırım bu yıl son kez) ve tavuk var.İsteyene dondurucudan makarna servisim de olacakSalata gaz yapıyo yiyemiyorum , belki sadece havuç salatası olabilir.İşte bööle canlarım. Eeee hep kendimi anlattım , sizi soramadım.Sizler nasılsınız , Cumartesi gününüz nasıl geçti , sağlığınız yerindedir inşallah diyorum ve herkese gazsız günler diliyorum
oyyy oda güzel olur elbett..kabak olsun da nasıl olursa olsun beyaaBen bunun çok ama çok light versiyonunu yapıyodum geçen senelerde.Tabanı yulaf ezmesi+tereyağ+tarçın
Ortası : YOKKKKKKK
Üstü : Kabak püresi , yumurta , çok az un , çok az şeker , tarçın-karanfil vs
Bu da nefis körletici bir tariftir lakin seninki mükemmele ulaşmış hali elbette ...
kolay gele kayınçomMuhtar tavuk pişirmeye gidiyorum , bilahare görüşürüz cananım
okurken yoruldum ama gaz muhabbetine bayıldım..enişteme deseydin kedidir kedii
oyyy oda güzel olur elbett..kabak olsun da nasıl olursa olsun beyaa
kolay gele kayınçom..bende sandım pasta yapmaya gidiyon..
okurken yoruldum ama gaz muhabbetine bayıldım..enişteme deseydin kedidir kedii
oyyy oda güzel olur elbett..kabak olsun da nasıl olursa olsun beyaa
kolay gele kayınçom..bende sandım pasta yapmaya gidiyon..
Tavuk pişiyo , salata hazır , makarna buzluktan indi , arzederim
Toplu yaşamanın cilveleri muhtarım , insan istemediği şeylerle muhatap olmak zorunda kalabiliyo
Pasta biraz bekleyecek galiba muhtarım zira kabak da gaz konusunda hayli iddialıdır
Selam kızlar sabah klasik kahvaltı sonrasında ev süpürmece büyük civcivle pazara gittik sonrasında yemek derken bu saat oldu şimdide çay keyfi
akşam kuru fasulye 1 kaşık pilav esmer bulgurdan yoğurtlu kabak bol dereotlu 2 tane içli köfte birazcıkda annemin yaptığı turşu ne çok yemişim yahu
sersum tatlın harika olmuş eline sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?