Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

merhaba aramiza katildigina cok sevindim....ins.hedefine ulasirsin...dansta iyi kalori yakarsin. eglenceli .....
biz menulerimizide paylasiyoruz motive olsun diye...istersen sende paylasabilirsin....

sersum canim dun aksamki sofra guzel gozukuyordu ellerine saglik....yemediklerin icin...

kizlar menum sabah canim meyve istedi 1 elma 1 ayva 1 bardak sut ceviz findik..meyve fazla oldu ama neyse....
aksam 2 lahmacun ayran....hakkimi kullandim en az 10 gun lahmacun yemicem....optum kizlar iyi hafta sonlari...

merhabalar
menüm sabah 1 avuç fındık fıstık karışımı 1 kk peynir pastırmalı 1 yumurta
şekrsiz çay

öğle 5-6 kaşık kısır

akşam 1 kase tarhana çorba 30 dakika leslie ayrıca şu 10 gün için oruç tutmak istiyorum sizce karatayla olur mu yorumlarınız için teşekkürler

sağol bebişim..
ben de lahmacun hakkımı yedim bugün
geçen kış ben tandır ekmeğini 1 lahmacun büyüklüğünde dedikçe senin canın çekiyordu lahmacun değil mi canım..ben de yazmaktan vazgeçmiştim..şimdi sen mi yaptın yoksa hazır bulabiliyor musun

canım ramazan da oruç tutan arkadaşlarımız vardı rahatça tutabildiler..2 öğün oluyor zaten..sahurda karatay kahvaltısı yemekte de istediğin yemekler..kolaygelsin Allah kabul etsin
bende bu konuda yıldız hanıma katılıyorum sersum pastan çok güzel görünüyor arif verirsen sevinirim
bir önceki sayfada tarifi var canım..

2. öğünüm

2 lahmacun
3 çiğköfte
2 bardak ayran

şimdide çay ve film keyfim..buyrun

kurban bayramından önceki 10 gün oruç tutmak çok sevapmış arkadaşlar durumunuz uygunsa tutun derim.sevabı hakkında şöyle bişey buldum bunu paylaşmamın sakıncası yoktur umarım.

Bir gün Musa Peygamber (as), "Ey Rabbim!"der"Bunca dua ettim hiçbirini kabul etmedinSöyle bana, sana nasıl ve ne zaman dua edeyim?" Bu soruya Yüce Allah (cc) şöyle cevap verir: "Ey Musa!Zilhicce ayı nın ilk 10 günü, La ilahe illallah cümlesini söyle ki dileğini yerine getireyim"

Bu defa HzMusa, "Ey Rabbim, o cümleyi bütün kulları söylüyor" derYüce Allah da kendisine şöyle cevap verir "Ey Musa!Zilhicce ayının ilk 10 günü içinde BIR defa , LA ILAHE ILLALLAH diyen kimsenin bu sözleri amel terazisinin bir kefesine, 7 kat gök ile 7 kat yer de diğer kefesine konulsa şüphesiz ki birinci kefe ağır basar"

Peygamberimiz (sav) diyor ki:

Allah (cc) Adem peygamberi zilhicce ayının ilk 10 gününün birinci günü affetmiştirİşte bu günde oruç tutan kimsenin Allah (cc) ufak-tefek günahlarını affederAllah (cc), Yunus Peygamberin duasını Zilhicce ayının ilk onunun ikinci gününde kabul ederek kendisini balığın karnından dıþarı çıkarmıştırBu günde oruç tutan kimse, en ufak bir günah işlemeksizin,bir yıl ibadet etmis gibi sevap kazanır

Zilhicce'nin üçüncü günü Allah (cc) Zekeriya Peygamberin duasını kabul ettiBugünde bir dilekte bulunanların dileğini Allah (cc) muhakkak yerine getirir

Zilhicce'nin dördüncü günü İsa Peygamberin Doğduğu gündürBu günde oruç tutanlardan Allah (cc) umutsuzluk ve yoksulluk gibi kaygıları kaldırırO kimseler aynı zamanda kıyamet günü iyi kullarla beraber olacaktır

Beşinci günü Musa Peygamberin doğum günüdürBu günde oruç tutan kimse münafıklıktan ve kabir azabından kurtulur

Altıncı günü Allah (cc), sevgili peygamberi Hz Muhammed (sav)'e hayır kapılarını açarBu günde oruç tutanlara Allah (cc) rahmet nazarıyla bakar ve onları ebediyen azaba uğratmaz

Yedinci günü cehennem kapıları kapanırZilhiccenin ilk 10 günü geçene kadar asla açılmazBu günde oruç tutan kimseye Allah (cc) bilgisinin kavrayamayacağı derecede sayısız mükafatlar verir

Sekizinci günü İbrahim Peygamber (as)ın kurban kesme hususundaki rüyasını, gördüğü ve düşünmeye koyduğu gündürBu günde oruç tutan kimseyeAllah (cc) bilgisinin kavrayamayacağı derecede sayısız mükafatlar verir Dokuzuncu günü arefe ( İbrahim Peygamber (as)'in oğlu Ismail'i kurban kesmesi gerektiğini anladığı) günüdür

Bu günde oruç tutan kimsenin Allah (cc) geçis ve gelecek ufak-tefek bir yıllık günahını affeder"Bu gün dininizi (islamiyeti) son olgunluk derecesine eriştirdim ve size karşı olan nimetimi tamamladım" diyen Allah kelamı bugün inmiştir

Peygamber Efendimiz (sav) bugunlerin onemini soyle ifade ediyor:

"Salih amellerin Allah'a en ziyade sevgili oldugu gunler bu on gundur! Ondaki her bir gunun orucu bir yillik oruca (sevapca) esittir. Ondaki bir gece kiyami (ibadetle ihya edilmesi) Kadir gecesinin kiyamina (ihyasina) esittir.

Peygamber Efendimizin zevcesi Hafsa (r.a) diyor ki:

"Resulullah (sav) dort seyi terk etmezdi: Asure gunu orucu, Zilhicce'nin on gunu orucu, her ay uc gun orucu ve sabahin iki rekât sunneti."

Ebu'd-Derda (r.a) Zilhicce ayinin onemini soyle anlatiyor: "Zilhiccenin ilk 9 gunu oruc tutmali, cok sadaka vermeli, cok dua ve istigfar etmelidir. Cunku Resulullah (sav):

"Bu on gunun hayir ve bereketinden mahrum kalana yaziklar olsun" buyurdu.

Zilhicce'nin ilk dokuz gunu oruc tutanin, omru bereketli olur, mali cogalir, cocugu belâlardan korunur, gunahlari affedilir, iyiliklerine kat kat sevab verilir, olum aninda ruhunu kolay teslim eder, kabri aydinlanir, Mizan'da sevabi agir basar ve cennette yuksek derecelere kavusur." (Sir'a)

Allah indinde Zilhiccenin ilk on gununde yapilan amellerden daha kiymetlisi yoktur. Bugunlerde tesbihi (Subhanallah), tahmidi (Elhamdulillah), tehlili (La ilahe illallah) ve tekbiri (Allahu ekber) cok soyleyin! (Abd b. Humeyd, Musned, 1-257)

Allahu Teâlâ'nin bereketli kildigi, Kur'ân-i Kerim'de uzerine yemin edilen, Zilhicce'nin ilk on gecesinde yapilan amellere 700 misli sevab verilecegini Peygamber Efendimiz (sav) mujdeliyor. Bugunler bizlere tevbe etme ve kisa zaman dilimlerinde tekrar cok semere elde etme firsatinin verildigi gunlerdir.

Biz de Peygamber Efendimize tabi olarak, gunduzleri orucla gecirmeli, sadaka vermeli, Allahu Teâlâyi zikretmeliyiz

Muhtar sofra şahane olmuş , ellerine sağlık , tatlıysa kendi başına bir menü adeta , tarif de süpermiş , ben cheesecake sanmıştım ama irmikmiş , süper , ben de yapiciiiiiimmmmmmmmmmmmmmm
Paylaştığın için nurol

sağolasın kayınçom valla tadı da taktire şayan..acil tavsiye ederim..nasılsa sana kilo yapmıyorr..

Kızlar selam ,
Muhtarın tatlısının tarifi aşkına bir-iki sayfa geriye gidebildim ama diğer sayfaları okuyamadım maalesef.Kilo bildirimimden sonraki sayfaları okuyamadım.İstanbul'da havuza girdiğimizin ertesi günü hava paltoluk olunca üşütmüş müyüm neyim , dün bütün içim gaz doluydu ve acayip sancı yaptı.Derhal yün tedavisine başladım (eskiler bilir benim o müthiş ilmi ve fenni tedavimi) , neyse kızlar Allahtan bir-iki saat içinde tedaviye yanıt verdim ve de ("aman sakın sööle biz anladık" dediğinizi duyar gibiyim ) günün geri kalanını gaz çıkartarak geçirdim desem yalan olmaz Binaenaleyh bir açıklama yapmak isterim ; Sayın Migros çalışanları ve müşterileri , kusura bakmayın , ben isteyerek mi yaptım sanki , hastalık bu neticede Neyse bütün gün böyle geçti , gece uykumda hepten rahatlamışım lakin bugün eniştenizle aramızda bi soğukluk hissetmedim desem yalan olur Haaaa ben bütün bunları niye anlattım şimdi acaba :44::44::44: Bi yere bağlayacaktım ama uçlarını bulamadım , neyse bu vesileyle benim gaz durumumu tam izahatli olarak öğrenmiş oldunuz , kısa günün karı Ha hatırladım , yani listeden de haberim yok , kim birinci kim ikinci (ben kesin sonuncuyumdur da) bilmiyorum ama hepinizi katılımlarınız ve de çabalarınız için yürekten kutluyorum canlarım , gelecek hafta daha da ince olsun inşallah Bugün de pazara gittik , ayyy lahanalar , karnabaharlar , brokoliler , pırasalar , kerevizler hepsi ama hepsi pazara arz-ı endam etmişler , hepsine ağzım ayrı ayrı sulandı.Açılışı yarım lahana alarak yaptık , kapuska yapmayı planlıyorum...Kış sebzelerini ben bi başka seviyorum yaaaa
Hazır yazmışken menüleri de veriiiim.Tabi gazdan ötürü dünden beri perhiz yapıyorum.Gaz perhizi , hipoglisemi perhizi , kilo perhizi derken pek de yiyecek bişey kalmadı geriye.Öğlen tarhana çorbası içtim , bol acılı ve sıcak sıcak iyi geldi.Yanında içimi tutsun diye biraz zeytin-ekmek yedim... Akşamüzeri yine zeytin-ekmek atıştırdım ( hoşgeldin hamur diyeti )
Akşama da yeşil domates yemeği (sanırım bu yıl son kez) ve tavuk var.İsteyene dondurucudan makarna servisim de olacak Salata gaz yapıyo yiyemiyorum , belki sadece havuç salatası olabilir.İşte bööle canlarım. Eeee hep kendimi anlattım , sizi soramadım.Sizler nasılsınız , Cumartesi gününüz nasıl geçti , sağlığınız yerindedir inşallah diyorum ve herkese gazsız günler diliyorum

sağolasın kayınçom valla tadı da taktire şayan..acil tavsiye ederim..nasılsa sana kilo yapmıyorr..

Ben bunun çok ama çok light versiyonunu yapıyodum geçen senelerde.Tabanı yulaf ezmesi+tereyağ+tarçın
Ortası : YOKKKKKKK
Üstü : Kabak püresi , yumurta , çok az un , çok az şeker , tarçın-karanfil vs
Bu da nefis körletici bir tariftir lakin seninki mükemmele ulaşmış hali elbette ...

Muhtar tavuk pişirmeye gidiyorum , bilahare görüşürüz cananım

slm canlar bugün biraz geç kalktım birazda ev işleri derken ancak gelebildim.
kahvaltı=öğle yemeğim: sucuklu yumurta zeytin ve köy yufkası (köy yufkasını mümkün olduğunca sabahları yemeye çalışıyorum bacılar yumurtayı ekmeksiz yiyemiyorum malesef
akşam yemeğimizde daha yemedik ama dünden kalan zeytinyağlı biber dolması, tavuklu sebzeli bezelye, mor lahana salatası ve yoğurt

okurken yoruldum ama gaz muhabbetine bayıldım..enişteme deseydin kedidir kedii

oyyy oda güzel olur elbett..kabak olsun da nasıl olursa olsun beyaa
Muhtar tavuk pişirmeye gidiyorum , bilahare görüşürüz cananım
kolay gele kayınçom ..bende sandım pasta yapmaya gidiyon..

Tavuk pişiyo , salata hazır , makarna buzluktan indi , arzederim

Selam kızlar sabah klasik kahvaltı sonrasında ev süpürmece büyük civcivle pazara gittik sonrasında yemek derken bu saat oldu şimdide çay keyfi

akşam kuru fasulye 1 kaşık pilav esmer bulgurdan yoğurtlu kabak bol dereotlu 2 tane içli köfte birazcıkda annemin yaptığı turşu ne çok yemişim yahu

sersum tatlın harika olmuş eline sağlık

Toplu yaşamanın cilveleri muhtarım , insan istemediği şeylerle muhatap olmak zorunda kalabiliyo
Pasta biraz bekleyecek galiba muhtarım zira kabak da gaz konusunda hayli iddialıdır

Tavuk pişiyo , salata hazır , makarna buzluktan indi , arzederim

Toplu yaşamanın cilveleri muhtarım , insan istemediği şeylerle muhatap olmak zorunda kalabiliyo
Pasta biraz bekleyecek galiba muhtarım zira kabak da gaz konusunda hayli iddialıdır

ertele bakalım .. sizin oralarda bi patlama falan olur mazallah

afiyet olsun canım..
sağoll

Merhaba guzel Karataycilar .. Nasilsiniz ??

Ben bugun evdeydim .. Ozel gunun rehaveti ile gec kalktim.. Istahsiz ve yorgunum..

Yediklerim:

Sabah:
1 elma , 1 avuc fistik , yarim dilim beyaz peynir , kahve , su , omega3 , multi , folik asit

Ogle : Sinemadaydik .
Gravity i izledik .. Harika bir basari hikayesi .. Biliyorum ki yine gidecegiz .. Harikaydi neyse sinemada biraz fistik yedim ve bir kutu da soda ictim.

Aksam: Ac degildim .. canim hic birsey istemiyordu o neden ile sadece bir kase yogurt ve kahve

Spor : 2 saat tempolu yuruyus .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…