Oyyyyy trawmatik bir gün olmuş
Valla kısmet artık Sarhoşum.Belki Cem Yılmaz falan Karatayla zayıflamaya karar verir , bu topiğe girer , benim postlarıma denk gelir , okur , beğenir , bana özelden mesaj atar falan , kaderde varsa olur , neden olmasın
Ayyyy ergenyusuna çok üzüldüm , geçmişler olsun dicem ama daha yeni başlamış galibaTühhh gitti güzelim ısıtıcılar , bizim petek var , veriim mi sana , 5 dilimli mi ne , ööle bişi ... sıcak suyunuz var mı peki? Bence banyo yapma işi ısınma işinden çok daha kıl bi durum...Bi şekilde ısınıyosun da bi şekilde banyo yapamıyosun
Son anda gördüm postunu , cevap yazdım , kaçıyorum , enişten mızmızlandı ...Öptüm çokkkk....
iyi geceler kizlar ..
leptininiz bol bol olsun ..
ben yarin yine aksamciyim sizlere yazmaya calisirim .. opuldunuz
Arkadaşlar Hoş geldiniz..
Başlıktan da anlaşılacağı gibi burada hem KARATAY DİYETİ yapıp hem de EĞLENMEYİ ,MUHABBETİ VE DOSTLUĞU amaçlıyoruz...
Umarım istediğimiz kiloya sağlıkla ulaşır ve başarılarımızı hep beraber kutlarız TOPİĞİMİZDE..
ÖNCELİKLE YENİ GELENLERE BİLGİ AMACIYLA İLK SAYFAMIZDA ANA KURALLARI YAZAYIM..
KARATAYIN EN BASİT ANA KURALLARI..Hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..Kalori hesabı yapmıyoruz...
En önemlisi un ve unlu mamuller(kepeklisi kepeksizi tüm ekmek çeşitleri)hepsi YASAK..
1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar(ekmek yerine yeniliyor..badem,ceviz,fındık olabilir..leblebi yasak)
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi,1-2 hurma olabilir.)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
14-türk kahvesi şekersiz serbest..Nescafe yasak...
15-tüm diyet ürünleri yasak
16-sade madensuyu mide rahatsızlığı yoksa içilebilir..
asıl hocamızın 2. kitabını okumanızı tavsiye ederiz..
diğer kuralları da öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten
takıldığınız yerde bizler buradayız..
AŞAĞIDA VERDİĞİM LİNKLERİ DE ZİYARET EDERSENİZ SİZİN İÇİN ÇOK FAYDALI OLUR..
http://www.kadinlarkulubu.com/porta...an-efendigil-karatay-son-gunlerin-e-6020.html
http://www.kadinlarkulubu.com/portal/diyet/karatay-diyeti-nedir-6025.html
ÖRNEK KARATAY MENÜLERİ...Lütfen alttaki linke tıklayınız..
Karatay Menüsü
HEPİMİZE BAŞARILAR DİLİYORUM..LAKİN BİR ARAYA GELİP BURADA BULUNMAK DA BİR BAŞARIDIR BENCE..
CUMA GÜNLERİ LİSTEMİZ OLACAK..TABİİ ONUN İÇİNDE KURALLARIMIZ VAR..
KURALLARIMIZ..1-regl dahi olsak listeye katılınacak..
2-kilo bildirimi formata uygun olacak.(aşağıda örnek vereceğim).formata uymayanlar listeye alınmayacak.
3-izinli olanlar önceden mazeret bildirecek.
4-2 hafta mazeret bildirmeden kilo bildirmeyenler liste dışı olacak..DUYURULUR...
5-2 hafta düzenli bildirim yapanlar kendilerini liste yapan arkadaşa 2 haftamız doldu diye hatırlatsın lütfen
6- bildirimler engeç saat 15.00 a kadar yapılacak..
7-kafa karıştırmamak için yeni gelen arkadaşlar cuma günü kilo bildirimi yapmasınlar lütfen..
8-kilo bildirim listesine sadece liste yapma sırasına girmeyi kabul edenler alınır..
9-listedeki herkesin kilo çizelgesi olmalı ...
kilo yüzdesi hesaplama
verilen kilo(gr cinsinden) * 100 değerini birhafta önceki kilonuza(gr cinsinden) bölüyorsunuz..
örnek anlatım:kendi kilomda
verdiğim kilo :1100gr
geçen haftaki kilom:80600gr
1100*100=110000/80600=1.364 bu kaaa basit dostlarım..büyükten küçüğe doğru sıralamak da sizin işiniz gariii
kilo bildirim listesine katılmak isterseniz cumaları yapıyoruz..
kuralımız :2 hafta düzenli menü bildiriminde bulunup liste yapma sırasına girmeyi kabul ederseniz yarışımıza da katılabilirsiniz
bana bunu kabul ettiğinizi özel mesaj olarak gönderirseniz sizi de listemize eklerim...başarılar
FORMATIMIZ AŞAĞIDAKİ GİBİDİR..
Kilo bildirim formatı
rumuz:sersum
baş.tarihi:15 nisan 2012
baş.kilo:85 kg
geçen hafta kilo:79kg
bu hafta kilo:79 kg
fark:00
yüzde:%0
toplam fark:6 kg
beden:42-44
spor:4 gün leslie
ÇİZELGE NASIL YAPILIR
adım adım yazıyorum.........
1-http://www.tickerfactory.com/ezticker/ticker_designer.php
2-Weight Loos a tıkla
3-18 e kadar sayfadan çizelgeni seçip next e bas
4-işaretini seç next e bas.
5-Choose a Password/Pin daki boşluğa herhangi bir passvord gir
6-Privacy: ya dokunma aynı kalsın
7-Track: da 2. kutuyu işaretle Weight
8-Weight Units: ı kilograma çevir
9-Your target weight:hedefini yaz
10-Your starting weight: baş.kilonu yaz
11-Your current weight bugünki kilonu yaz 73.5 gibi araya nokta koy virgül değil
12-Weight Date: boş kalsın
13-Waist Units: metre olacak
Your target waist:
Your starting waist:
Your current waist: bunlar boş kalsın..
14-Height Units: bu da metre olsun
15-Your Height: boyunu 1m 58 cm olarak yaz
nexte bas bu kadar..kopyalanacak bölüm bbCode: da olan bölümden http://tickers.TickerFactory.com/ezt/t/wMczt9X/weight.png[/img] şeklinde olan olacak ama sen [/img] dışındakileri kopyalayıp yapıştıracaksın..bu kadar..
profilinden hakkımdaya gir çizelge kısmına tıkla o boşluğa yapıştır ama png ile biteni yapıştır..
liste sıramız...
1-sersum-30 Ağustos 2013 liste yaptı
2-handrake-20 Eylül 2013 liste yaptı
3-birdy-27 Eylül 2013 liste yaptı
4-leylak84-4 Ekim 2013
5-kardelenn-11 Ekim 2013
18 EKİM KURBAN BAYRAMI LİSTEMİZ YOOK..BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUNN....
6-filiztoprak-25 Ekim 2013
7-papadiya-1 Kasım 2013 ]
8-özlemkartal-8 Kasım 2013
9-ficans-15 Kasım 2013
10-serpp-22 Kasım 2013
11-guleryuz2011-29 Kasım 2013
12-ihya-6 Aralık 2013
13-Kaneel-13 Aralık 2013
14-emelos-20 Aralık 2013
15-ttet-27 Aralık 2013
16-naz8-3 Ocak 2014
17-Nehirsu85-10 Ocak 2014 4 Ekimde listede
18-Ramaska-17 Ocak 2014 11 Ekimde listede
19-yıldız-24 Ocak 2014 11 Ekimde listede
20-ufocan-31 Ocak 2014 18 Ekimde listede
resimlerimi paylaşayım..yediklerimi ve yemediklerimiii
Eki Görüntüle 823240 Eki Görüntüle 823239 Eki Görüntüle 823238
yediklerim
islim kebabı
bulgurlu zeytinyağlı yaprak sarma
kabak slatası
zeytinyağlı taze fasulye
salata
yoğurt
yemediklerim
şekilde görünen müthiş pasta
misafirlerin getirdiği baklava
pirinç pilavı
aferin bana..
yemek sonrası da sadece çayımı içtimm
yine yol göründü diyosun canım..hadi hayırlısı..Eline saglik canim .. Cok guzel bir liste olmus .. Ben her ne kadar artilarda gorunsemde bu regl donmeleri boyle iste bir kac yuz gram fark ediyor .. Bitmesini hayatimin piskolojimin normale donmesini bekleyecegz .. ma herkesleri tebrik ediyorum.. Elinie yureginize saglik ..
Illaki verecegiz bu kilolar gidecek .. Siz bayrama kadar .. ben Turkiyeye gidene kadar amacim 65 e inebilmek insallah 24 ekimde gidiyorum kizceler .. o gune kadar kacamak yok !!! Ama ptesi dogum gunum kocis ile yemege cikacagiz ondan gari ne bir kacamak ne bir icecek ne bir kirinti hersey yasak bol bol yogurt sut .. insallah hayirlisi ile Bu sefer annemi hepten cildirtacagim verdigim kilocuklar ile 65 bi gidim yaa
Bravos mıhtar, karnım tok olmasına rağmen böyle bi komşum olsaydı da yesem dedim valla, özellikle tatlıyı
:
Yaaa ne demezsin Kaneelim , gelmeyin yawww , ne güzel medeni medeni yaşayın orada.Çocuklarınız da öyle bir ortamda büyüsünler ...Türkiye hergün daha da geriye gidiyor , kendinizi kurtarmışken tekrar gelmeyin...
Ben yazana kadar siz Sarhoşla aynı muhabbeti yapmışsınız zaten , tekrar yorma kendini canımcım.Elbette yabancı olmak zordur ama inan bizim gibilere de şuanda sokaklarda yabancı muamelesi yapılıyor neredeyse.Eğer annem-babam olmasa bir gün durmayız biz bu ülkede , inan buna...Gönül dayanmıyor vatanının her gün elinden biraz daha kayıp gitmesine , o yüzden dedim ki ; gelme....
geçmiş olsun canımHay bin kunduz benim ergenyus sifayı kapmış ona ıhlamur demledim ketle yi odasına götürdüm hem ısınsın hem buhardan belki burnu açılır diye buzzz gibi ev işin komiği buraya taşınırken elektrikli petek ve sobayı vermiştim yıllarca kullanmadık diye şimdi millet ufo almış bizde mecbur alcez amnan be yaadaha yeni oturdum pc başına
kızlar netten bunları buldum bakıııııııınnn
İrmiğin faydalarına şaşıracaksınız!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Sinem Kolbakır
Buğday türü olan irmik, daha çok makarna yapımında, yemekleri koyulaştırmada ve
hepimizin bildiği gibi vazgeçilmez bir malzeme olarak tatlılarda kullanılır.
Faydalarından bir kaçı:
1) Protein değerinin yüksek oluşu sebebiyle vejetaryenler tarafından buğday ununa kıyasla daha sık kullanılır.
2) Protein, karbonhidrat ve enerji muhtevasıyla bebek beslenmesinde mühim bir yere sahiptir.
3) Glisemik indeksi düşük olduğundan kana karışma hızı yavaştır, bu hususiyetiyle diyabet ve insülin direnci durumlarında kullanımı beyaz una kıyasla daha uygundur.
4) Sindirim açısından beyaz una göre daha avantajlıdır, yine bu hususiyetiyle de bebek beslenmesinde mühim yer tutar.
5) İçindeki B ve E vitaminleri ile hem çocuk hem yetişkin sağlığı üzerine faydaları sayılmayacak kadardır.
6) Yüksek karbonhidrat ve enerji ihtiva etmesi ile zayıflama diyetlerinde irmik kullanımı, aynen beyaz veya esmer unlarda olduğu gibi diyetisyenin öngördüğü miktarlarda olduğu sürece bir mahsur oluşturmamakta, aksine düşük glisemik indeksi ve kolay sindirilebilir oluşuyla tavsiye edilmektedir.
Off hepsi de enfes görünüyor, ellerine sağlık canım, tarifi ben de kaydediyorum hemen
kitaplarımı bitirdim eliptik bisikletim geldi ve bu sabah diyete başladım... sabah 10 kalktım 11 e kadar bisiklet 11.30 daha kahvaltı kahvaltım 7-8 tuzsuz yeşil zeytin 1.5 kk peynir 1.5 tereyağlı yumurta ve yarım avuç fıstık veee bir kupa limonlu çay bu saate kadar 2 lt ye yakın limonlu su içtim snr evi topladım yataklar fln.. aardında tekrar 30 dk bisilete bindim.... öğle yemeği yok acıkırsam 1-2 salatalık veya 1 elma yerim akşamda zeytinyağlı sebzeli kabak ve kırmızı biber dolması var.....
halen tereddutlerim var inanamıyorum kilo vereceğime ama bakalım adet dönemim yeni bitti ve adetliyken dikkat etmemiştim yediklerime 1 haftada 2 kilo almışım 79 dan başlıyorum diyete yani.... bakalım hayırlısı.. artık
Sen benim menajerim ol , takım çalışması yapalımOooo ölme eşşeğim ölme müsait bi zamanımda dişi yazar ve stad-upcuların geçmişin araştırcam bakalım onlar nasıl-nerden başlamış :44:
evet kaderde varsa olur da accukda insanın kendi elindedir o kader ,tabisi neden olmasın yani
peteği ısıtıcıyı annemdende alırım ama mesele şehirlerarası gidip otobüsle nasıl getircem ?:44: 2 gün sonra mevsim normale
döncekmiş burda, alt katımızda bebek ve 7 yaşında abisi var olar muhtemelen ısıtıyorlardır
sıcak suyumuz var şükür ama dediğin gibi banyo buzzz olunca önce babamız duşa girip ısıtıyorsonra kızım en son ben anca öyle
idare ediyoruz :44:
Muhtar , anladık yemek erken saatte yenecek ama seninki de fazla erken olmuş gibi geldi banabugün pazarr..nekaa çabuk geçiyor bu hafta sonu bee..neyse haftaya 9 günlük tatile giricez inşallah ..onu düşünüp sabrediyom
kahvaltım
pastırmalı omlet
3 bulgurlu sarma
2 kaşık taze fasulye
yoğurt
biber kavurma
söğüş salata
peynir zeytin
ceviz
çay çayy
kısslar ben geldiiiimm
​gezdim geldim azıcık da diyeti bozdum geldim:26:ama gelince tartıldım kilo almamışımçünkü yürüyüş yaptık bol bol
sersumum;bacım liste için tekrar teşekkür ederim eline emeğine sağlık...kilo veren herkesi de kutluyorum.bu arada tatlın da süper görünüyodu
öylesarhoşolsamki;bebişim evet duyduğun doğrudur,incir ve de kiraz yağmur yağdıktan sonra kurtlanır
makbule;ataman da düğünün de hayırlı olsun şimdidenAllah mutluluğunuzu daim etsin inşallah
birdy;aplam canım aplam.senin için bol bol kuru incir yedimVe gerçekten de cırcır oldum bu arada gaz muhabbetine de nee kaaaa güldüm anlatamam
geçmişten aklımda kalanlar bu kadar.unuttuğum veya kaçırdığım varsa affola
Hoşgeldin Leylak Güzel Ayak(Selma Yeşil Elma vardı eskiden , onun gibi oldu ) N'aber , nasıl geçti yolculuk ? Ablanla bol bol temizlik yaptınız mı bakiim İncirleri lüpletmişsin , ohhhhh , afiyet olsun dicem ama olamadan vücuttan ifrazat olarak dışarı çıkmış anladığım kadarıyla. Benim gazım , senin hacetin derken topiği baya bi iğrençleştirdik farkındaysan İkimizi de artık daha naif konuları irdelemeye davet ediyorum
Bu arada bugün bi temizlik operasyonu koydum ki ev bile şaşakaldı vallaHem banyoları çamaşır suladım , hem evi sildim-süpürdüm-toz aldım , hem de bahsettiğim koltuk kirlerinden bir tanesini sildim.(tırnağımdan küçük bir leke olduğunu belirtmeden geçmek istemem) , sonra türlü pişirdim , banyo yaptım , manikür yaptım , arada China Open'da kadınlar-erkekler final maçlarını seyrettim , oehhhhh neymişim ben beeeee İşte bööle Leylak Güzel Ayak , sen gittin mevzular birikmişti , hepsini anlattım iki dakkada
sabah öğlen ikisini biarada çıkardım kayınçom naapimmMuhtar , anladık yemek erken saatte yenecek ama seninki de fazla erken olmuş gibi geldi bana
Hoşgeldin Leylak Güzel Ayak(Selma Yeşil Elma vardı eskiden , onun gibi oldu ) N'aber , nasıl geçti yolculuk ? Ablanla bol bol temizlik yaptınız mı bakiim İncirleri lüpletmişsin , ohhhhh , afiyet olsun dicem ama olamadan vücuttan ifrazat olarak dışarı çıkmış anladığım kadarıyla. Benim gazım , senin hacetin derken topiği baya bi iğrençleştirdik farkındaysan İkimizi de artık daha naif konuları irdelemeye davet ediyorum
Bu arada bugün bi temizlik operasyonu koydum ki ev bile şaşakaldı vallaHem banyoları çamaşır suladım , hem evi sildim-süpürdüm-toz aldım , hem de bahsettiğim koltuk kirlerinden bir tanesini sildim.(tırnağımdan küçük bir leke olduğunu belirtmeden geçmek istemem) , sonra türlü pişirdim , banyo yaptım , manikür yaptım , arada China Open'da kadınlar-erkekler final maçlarını seyrettim , oehhhhh neymişim ben beeeee İşte bööle Leylak Güzel Ayak , sen gittin mevzular birikmişti , hepsini anlattım iki dakkada
kısslar ben geldiiiimm
​gezdim geldim azıcık da diyeti bozdum geldim:26:ama gelince tartıldım kilo almamışımçünkü yürüyüş yaptık bol bol
sersumum;bacım liste için tekrar teşekkür ederim eline emeğine sağlık...kilo veren herkesi de kutluyorum.bu arada tatlın da süper görünüyodu
birdy;aplam canım aplam.senin için bol bol kuru incir yedimVe gerçekten de cırcır oldum bu arada gaz muhabbetine de nee kaaaa güldüm anlatamam
Maşallah maşallah bana bi dur diyene bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?