Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Eline saglik canim .. Cok guzel bir liste olmus .. Ben her ne kadar artilarda gorunsemde bu regl donmeleri boyle iste bir kac yuz gram fark ediyor .. Bitmesini hayatimin piskolojimin normale donmesini bekleyecegz .. ma herkesleri tebrik ediyorum.. Elinie yureginize saglik ..
Illaki verecegiz bu kilolar gidecek .. Siz bayrama kadar .. ben Turkiyeye gidene kadar amacim 65 e inebilmek insallah 24 ekimde gidiyorum kizceler .. o gune kadar kacamak yok !!! Ama ptesi dogum gunum kocis ile yemege cikacagiz ondan gari ne bir kacamak ne bir icecek ne bir kirinti hersey yasak bol bol yogurt sut .. insallah hayirlisi ile Bu sefer annemi hepten cildirtacagim verdigim kilocuklar ile 65 bi gidim yaa

Bravos mıhtar, karnım tok olmasına rağmen böyle bi komşum olsaydı da yesem dedim valla, özellikle tatlıyı

İstanbulda nerede havuza girdin bakem ?:44: 1128.sayfayıda bi zahmet oku bakem saa hitaben yasmıştum da

Bizim burada kaloriferler doğalgaza döncekmiş diye yanmıyor 1-2 ayı bulabilirmiş ve istanbuldan daha soğuk hazır sende o kaa gaz

varken ne iyi olurdu sevabına gaz vermen be yaa

Tekrar hoşgeldin Makbuş ,atanman hayırlı olsun düğünede az kalmış hadi hayırlısı yanlış hatırlamıyorsam daha önce kilo verdiğinde hoşuna gitmemişti nişanlının etine dolgun seviyodu dimi yoksa yanılıyormuyum ? :44:

Selam canım bu kadar az yemekle nasıl duruyorsun inanamıyorum bide filmleri ingilizcemi seyrediyorsunuz ?:44:

Kabızlık Nedir ve Nasıl Oluşur?

Tiroid bezinin az çalışması, şeker hastalığı ve romatizmal hastalıkların seyri esnasında kabızlık meydana gelebilir. Bunların dışında kalın bağırsağın yapısal bozuklukların da , darlıklarında, ve tıkanıklığa sebep olan hastalıklarında da kabızlık oluşabilir.
Dışkılama esnasında puborektalis ve makatı kontrol eden dış kısmındaki kaslar yeterince gevşememesi dışkılama işlemini engeller. Yine bu bölgedeki kasların koordineli çalışmaması fonksiyonel bir tıkanıklığa sebep olur. Doğmalık bir hastalık olan Hirshsprung hastalığında kas gevşemesindeki düzensizlikler sebebiyle çocukluk döneminde başlayan kabızlık meydana gelir.

Kalın bağırsak duvarında bulunan kas kasılmaları dışkının anüs (makata) doğru ilerlemesini sağlar. Bunu da düzenleyen sinir uyarılarıdır. Kas ve sinir uyarılarındaki düzensizlik kalın bağırsak geçiş süresini uzatır. Bu durum kabızlığa neden olur. Kabızlığa sebep olan diğer hastalıklar yüzünden bağırsak kontraksiyonları bozulduğunda da idrar yavaş ilerler. Bu da kolonun çok fazla su emmesine, sert ve kuru dışkı oluşumuna neden olur. Sertleşen dışkı hareket ettiğinde ağrıya neden olur.
Belirtileri:
Kabızlık, kendini dolgunluk hissi ile gösterir. Ciddi biçimde günlük işlerimizi etkilememesine rağmen kişinin kendini rahatsız hissetmesine neden olabilir. Sert ve kuru dışkı, geçişi zorlaştırır ve geçişin ağrılı olmasına neden olur. Bazı kişilerde zaman zaman dolgunluk hissi, karın şişkinliği ve yer değiştiren karın ağrıları bu bulgulara eşlik edeblir.

Bir çok kişi zaman zaman kabızlıktan şikayet edebilir. Ortam değişikliği, seyahatlar, yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler zorlu dışkılamaya neden olabilir. Bunlar ortam eskiye dönünce düzelir. Önemli olan hiçbir neden yokken aniden ortaya çıkan kabızlıktır. Bu durumda bağırsağı tıkayan mekanik bir engel düşünülmelidir. Bu tıkanıklık kanser, iltihabi bir durum veya yapışıklıklar nedeni ile olabilir. Bu ani tıkanıklıklara genellikle bulantı, kusma, karın ağrısı, ateş gibi bulgular eşlik eder.
KABIZ OLUNDUĞU NASIL ANLAŞILIR?
-Haftalık dışkılama sayısında azalma (Normalden daha az bağırsak hareketleri)
-Kuru, sert dışkı ve bunların geçişinde zorlanma ve ağrı hissi
-Dışkılamadan sonrada rektumda (kalın bagırsagın son kısmı) dolgunluk ve tam boşalamama hissi
Yukarıdaki belirtileri olan bireylerde kabızlık rahatsızlığı nedeniyle doktor kontrolü gerekebilir.
KABIZLIĞIN NEDENLERİ NELERDİR ?

Kabızlığın nedenini anlamak için vücudun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmak gerekir. Zaman zaman diyet ve egzersizle bu ihtiyaçlar değişebilir. Bazı hastalıklarda vücut kabızlığı da içeren belirtiler verebilir.
Normalde günlük tüketilmesi gereken lif miktarı 25-30 gram kadardır. Modern yaşam ve hızlı, kolay yemek çözümleri ile günlük alınan lif miktarının azalması kabızlığa yol açar.
İnsanların yüzde 70-80 kadarı yaşamlarında bir dönem kabızlıktan şikayet ederler. Kısa süreli ve tekrarlanmayan kabızlık genelde alışkanlıklarımızın kısa süreli değişmesi ile meydana gelir.
Birçok faktör kabızlığa neden olabilir. Başlıcaları şunlardır:
-Kötü beslenme alışkanlığı (fazla miktarda kafein alımı, düzensiz beslenme zamanları gibi)
-Diyetteki yetersiz lif
-Az egzersiz yapma
-Az sıvı alma
-Bağırsak hareketlerini kendi isteğiyle engellemek
-Stres ve anksiyete
-Rutin hayatta değişiklikler. (Hamilelik veya seyahat gibi)
-Kullanılan ilaçların yan etkileri
-İlritabıl bağırsak sendromu
-Tıkanıklığa neden olan bağırsak hastalıkları (ör: kanser, Crohn Hastalığı, divertikül)
-Cerrahi tedavi (karın içi yapışıklıklar, Hirschsprung hastalığı)
-Sistemik hastalıkların varlığı (aşağıda tablo)
Kabızlığa Karşı Kullanılan İlaçlar
Bağırsak içindeki dışkıyı yumuşatarak veya hareketlerini arttırarak dışarıya çıkmayı kolaylaştıran ilaçlara laksatif (muleyyın) veya purgatıf (mushil) adı verilir. Laksatiflerin etki mekanizmaları birbirin.den farklı olduğu halde sonuç olarak ka.bızlığa karşı gelen ilaçlar şeklinde bilinir ve halk tarafından çok yaygın olarak kul.lanılır. Barsakta su emerek şişen ve bir kitle oluşturarak perıstaltızmı artıran laksatıfler (hidrolik kolloıdler) arasında deniz yo.sunlarından elde edilen ağar, silium to.humu (Psyllıum seeds), metil selluloz sa.yılabilir. Dışkıya tıpkı detenanlar gibi yüzey aktif etki göstererek onu yumuşatan ve yağla.yan maddeler arasında sıvı parafın (sokol montoluıol) bitkisel yağlar (pamukyağı, zeytınyağ, glıserınlı fitiller (Mıcrolax, Lıbalaks) ve macunlar Dıoktıl sodyum sulfosuksınat (Normolaks Laksadıf) gibi ilaçlar sayılabilir Macun ve fitil şeklinde olan ilaçlar makattan kullanılırlar ve etkilerini çabuk gösterirler
Magnezyum sülfat (Epsom tuzu), Sodyum sülfat veya İngiliz tuzu (Glauber tuzu), Karlsbad tuzu, magnezyum oksit (Mılk of Magnesıe) gibi barsakta emilmeyen tuz.ların da mushıi etkisinden yararlanılır. Ancak bu tur mushıllerde bulunan sod-y.m ve maqnezyumun fazla alınmasının barsaklardan emilmesi halinde tehlikeli olabıleceği bilinmelidir Sodyumun fazla alınmış olması kalp yetersizliği olanlarda, magnezyum ise böbrek hastalığı olanlarda sakıncalıdır. Kalınbarsak mukozasına kimyasal etki yaparak barsak hareketlerini artıran lak.satıfler memleketimizde en çok kullanılan laksatıflerdir. Bu tur intan veya stımulan katartık denen mushıl ilaçların başında hıntyağı (huıle de nane) diğer adıyla castor oıl gelir Ağızdan bir kasık ac karnına bir bardak meyva suyu içinde alınır.

Sinameki yaprağı (Senna follıum) ıcmde bulunan senna glıkozıülerınden hazırlanan ilaçlar (Pursennıd) da laksatıf veya mus.il olarak çok alınmaktadır. Halk arasında Kaskara sagrada, Ravend hulasası, sarısabır (Aloe), siyah akçaağaç kabuğu (Frangulın) fenolftaleyn (Laksa-fenol) bısacodly (Dulcolax) şeklinde bili.nen laksatıfler de ülkemizde çok yaygın olarak kullanılır

Selam canim .. normalde gercekten iyi yerim .. yani gercekten iyi yerim ,,, ama bugun istahim hic yoktu az yedim .. yarin a birseyim kalmaz .. baslarim yemeye ..

filmler ingilizce alt yazi hollandaca .. turk filmleri de geliyor buraya normal turkce oluyor alt yazilar hollandaca ..

Kanelcim süper gidiyorsun valla tebrik ediyorum ekimde kesin dönüşmü yoksa ziyaretemii geliyorsun TR' ye

65 'e bişey kalmamış zaten canım sende bu azim varken verirsin merak etme şimdiden nice senelere canım

Ben buraya eğlencesine takıldığım için pek menüleri okumuyorum anca birisi haftada 2 ve üstü kilo verirse onun menülerine bakıyorum o yüzden ne kadar iyi yiyosun bimiyorum ama iyi yürüdüğünü ve kaçamak yapmadığından eminim ki o kadar kilo verdin

Vauuvv o zaman hem ingilizce hem hollandaca bilyorsun ne güzeeeel Türkiye de ne iş yapıyordun unuttum ama dil sayesinde iyi bi olur eminim sonuçta bu günlerin tadını çıkarın bol bol sinema konser gezin buraya dönünce o günleri özliycenden kuşkun olmasın

Saol canim insallah basarabilirim..
Yok canim kuzenim evleniyor onun dugunu icin gidecegiz zaten 2 bucuk ay once oradaydik .. yine hem ziyaret hem ticaret .. Temelli gidebilmemiz icin son 3 yil daha var ... insallah daha da kisa surer .. En yakin zamanda vatanima donmek istiyorum.. herseyi bambaska ..
Kanelcim süper gidiyorsun valla tebrik ediyorum ekimde kesin dönüşmü yoksa ziyaretemii geliyorsun TR' ye

65 'e bişey kalmamış zaten canım sende bu azim varken verirsin merak etme şimdiden nice senelere canım

Nesi bambaşka allasen yaa... siz gurbettekiler hep böyle diyorsunuz ben ve birçok tanıdığımda temiz çevre,medeni insanların çok olduğu

medeni ülkede diye amerika avrupa da yaşasaydık keşke diyoruz ama biliyoruz ki orada yaşamadan anlamayız, yurt dışına gezme amaçlı

gidince güzellikleri görüyoruz tabii ondan

Gezmek baska .. Yasamak bambaska .. Hersey duzenli .. her yer tertemiz .. insanlar medeni .. ??? Hic de oyle degil genellikle ulkelerin de ki yabancilari istemiyorlar .. onlar icin ellerinden gelen her zorlugu cikariyorlar eger durumunuz iyi ise sorun yok .. ben bu neden ile sorun hic yasamadim ama ben turkiyede dogdum buyudum egitim gordum o kultur ile yetistim burasi bambaska .. yani alismak zor ben 4 yildir alisamadim esimi de ikna ettim insallah 3 yila donecegiz .. Sartlar kotu olsa bile .. insanlarin cogunun beyinleri orumceklerle dolu olsa bile .. benim ailem orada ben orada dogdum .. ben turkum .. herseyyyyy bambaska degerini bilin ..

Valla senin gibi kıymetli bi müşteriyi eğlendirebildiysem ne mutlu bana Canımcım , madem yetenek konusunda bu kadar ısrarcısın , o halde ne yaziiim , nereye yaziiim , kaç paraya yaziiim , yoksa üstüne mi para verip yaziiiim bana yol-yöntem göster , sonra düğmeme bas ben yazarım Yalnız bu aralar fiyatı uygun bi hip-hop dans kursu arıyorum.Ölmeden öğrenip sokakta dans edesim var.Oooo bende bu havailik (keşke Hawaililik olaydı , o daha iyiydi.Lost'u seyretmiş miydin , ohhhh misss gibi ortam , balık desen grosstonla , oralı olaydım iyiymiş derken ben bu mevzuuya nasıl geldim hiç bilemedim:26::26::26: , bi başa gelip okiim bakalım :44::44::44:) haha onu diyodum benim kafa gidi-gidiveriyo , konsantrosyon kavramı benim bünyede hiç yok , hiççç yokkkk inan , valla bak.O bakımdan uzun yazamam , kısada ne yaziim , fıkra olabilir belki.Söölemiş miydim eskiden (çalıştığım zamanlarda) işten o kadar bunalıyodum ki kendimi eğlendirmek için fıkra yazıyodum.Çok saçma de mi , neyse , Birdy işte dicen geçicen....
İncir konusu doğrudur , aynı şey kiraz için de geçerlidir.
Sen sigara içiyosun , nasıl kabız oldun ki :26::26::26: Geçicidir , kafayı ona takmamaya çalış...
Urfa'nın etrafı dumanlı dağlar oy anam anam......Makbuuuş ne çok değişiklik olmuş hayatında , hepsi için toptan hayırlı olsun diyorum ve de kebap diyarındaki kilo verme çalışmalarında başarılar diliyorum...
Kaneel , sen alıntı yapınca ben de listeyi görmüş oldum , kızlar ne çok kilo vermişsiniz yawwww , hepinize BRAVOSSSSSS Kaneelim yeni yaşın şimdiden kutlu olsun , hep güzel şeyler getirsin ....
Sarhoşum buralarda giriyoruz işte...
Okudum ve de yukarıya el-yorum yazdım , mahçup ettin valla
Gaz konusunda rahat ol , ben arkandayım , bu kış üşütmem seni , korkma
Yaaa ne demezsin Kaneelim , gelmeyin yawww , ne güzel medeni medeni yaşayın orada.Çocuklarınız da öyle bir ortamda büyüsünler ...Türkiye hergün daha da geriye gidiyor , kendinizi kurtarmışken tekrar gelmeyin....

Tesekkur ederim canim .. Yaslaniyoruz yavas yavas ..

Oyle biliuyorum ama ben alisamadim buraya merak etme burasi da soz de medeni .. Bazen yasadigin veya yasamak ayni ortami paylasmak zorunda oldugun insanlar .. is yerinde , markette , pazar da .. seni buradan gercekten sogutuyor .. tamam turkiye simdilik........... parlak bir gelecege sahip gorunmese de annem kardeslerim herkesciklerim orada gidecegim buralardan .. yasayacagim hayirlisi ile ulkecegim de ..

Yaaa ne demezsin Kaneelim , gelmeyin yawww , ne güzel medeni medeni yaşayın orada.Çocuklarınız da öyle bir ortamda büyüsünler ...Türkiye hergün daha da geriye gidiyor , kendinizi kurtarmışken tekrar gelmeyin....[/QUOTE]

-------------

Ben yazana kadar siz Sarhoşla aynı muhabbeti yapmışsınız zaten , tekrar yorma kendini canımcım.Elbette yabancı olmak zordur ama inan bizim gibilere de şuanda sokaklarda yabancı muamelesi yapılıyor neredeyse.Eğer annem-babam olmasa bir gün durmayız biz bu ülkede , inan buna...Gönül dayanmıyor vatanının her gün elinden biraz daha kayıp gitmesine , o yüzden dedim ki ; gelme....

slmm
cookk yogun bir gun gecirdim..
kermese gittik uzak bi yere..
cocuklara bayramlik icin ugradim alisverise..
sonrada ikeaya gittik..zaten ordaki yuruyus yetti.. bir uctan bir uca..
su an ayaklarim zonkluyo..
allah izin verirse bende 10 gun oruca niyetlenmeyi dusunuyorum..karatay kahvaltisi ile sahur..hafif bir yemek salata ve yogurt esliginde iftar ins...
gorusmek uzere iyi geceler..

kujuuum yediniz yemekleri içtiniz kahveleri afiyet olsun
hatırladım fıkra yazdığını oda işinin bi parçası olacak zaten

valla ne biliim :44: misal geçenlerde sezen aksu konseri sırasında birisi bestelerim var bakarmısın demiş oda konser sonunda kulisdeki görevli arkadaşlara gel onlar seni yönlendirirler demiş, birçok stand-up cu bir ünlü vasıtasıyla ilk adımı atmış...

Hay bin kunduz benim ergenyus sifayı kapmış ona ıhlamur demledim ketle yi odasına götürdüm hem ısınsın hem buhardan belki burnu açılır diye buzzz gibi ev işin komiği buraya taşınırken elektrikli petek ve sobayı vermiştim yıllarca kullanmadık diye şimdi millet ufo almış bizde mecbur alcez amnan be yaa daha yeni oturdum pc başına

-------------

Ben yazana kadar siz Sarhoşla aynı muhabbeti yapmışsınız zaten , tekrar yorma kendini canımcım.Elbette yabancı olmak zordur ama inan bizim gibilere de şuanda sokaklarda yabancı muamelesi yapılıyor neredeyse.Eğer annem-babam olmasa bir gün durmayız biz bu ülkede , inan buna...Gönül dayanmıyor vatanının her gün elinden biraz daha kayıp gitmesine , o yüzden dedim ki ; gelme....[/QUOTE]

Aynen

imza şarhoş jon vaynen

Oyyyyy trawmatik bir gün olmuş

Valla kısmet artık Sarhoşum.Belki Cem Yılmaz falan Karatayla zayıflamaya karar verir , bu topiğe girer , benim postlarıma denk gelir , okur , beğenir , bana özelden mesaj atar falan , kaderde varsa olur , neden olmasın
Ayyyy ergenyusuna çok üzüldüm , geçmişler olsun dicem ama daha yeni başlamış galiba Tühhh gitti güzelim ısıtıcılar , bizim petek var , veriim mi sana , 5 dilimli mi ne , ööle bişi ... sıcak suyunuz var mı peki? Bence banyo yapma işi ısınma işinden çok daha kıl bi durum...Bi şekilde ısınıyosun da bi şekilde banyo yapamıyosun

A be kujum daha karpuz kescektik iyi geceler aksilik çıkmazsa salı akşamı buradayım bilginize bende kaçıp evi ıstmanın bi yolunu

ariiim kalanlarada iyi geceler

Son anda gördüm postunu , cevap yazdım , kaçıyorum , enişten mızmızlandı ...Öptüm çokkkk....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…