Merhaba kızlar
Nasılsınız ?
Ben 3 gündür izinliyim esimde izinliydi .. Esime vakit ayirdigim icin topigimizi senlendiremedim..
Umarim hersey yolundadir..
Giremeddigim gunler arasinda kacamak olmadi .. Spor yapmaya hava sartlari el verdigi surece yaptim. Bugun disari cikmak yasak idi cunku firtina yagmur var ama felaket.. guzel guzel film ler izledik .. Gulduk eglendik ..
Sabah : Klasik karatay kahvaltimizi yaptik Pazar oldugu icin buna el yapimi sucak da ilave oldu
Aksam : Kofte , Yumurtali karnibahar ( ikiside firinda yapildi ) birazcik da beyaz kelem (lahana) salatasi yaptim.
Miss gibi yedik simdi de keyf kahvelerimizi iciyoruz ..
Kilo verenler
handrake %=-1392
naz8 %0.913
yıldız%0.859
_Kardelennn_ %0.680
birdy % : --- 0,659
Aynı kalanlar
Serpp
ramaska
Kilo alanlar
filiztoprak ++%0.289
özlemkartal ++% 0.626
sersum ++%0.794
leylak84 ++%1,408
ihya ++%1.430
ficans ++++ % 2.204
Kilo veren veremeyen herkesi kutlarım ne yaptınız hatunlar bu hafta liste hep artıda bayramda sıkı tutun bari umarım yanlışlık yoktur
aynen..Kızlar bizim ev de öyle işte , hiç dip-köşe yapılmadığı için leşşşş....Yapmak istiyorum ama o dirayeti gösteremiyorum , kendimi temizlik yapıcam diye paralamaktan hoşlanmıyorum ama ev de almış başını gidiyo , o da ayrı ...İkinizin de ellerine sağlık , ne güzel mis gibi olmuştur yapılan yerler....
Valla bizim temizlik işi temem.Enişteniz arka odaların camlarını da silmiş , şok oldumBen salonun falan silmedim valla , resmen çamurlu , ööle duruyo , dursun bakalım...
İzmir köftenin köftesini yoğurdum , dolapta dinleniyor.Kendime yapacağım elmalı tatlının da elmalarını pişirdim , geri kalan herşey yarın yapılacak...He bu arada alışverişi de yaptım , yarına dışarı işi kalmadı...
İşte günün özeti budur , başka da bişey yok...
Eline saglik canim.
Bende bildirim yapmama ragmen hatta kilo vermeme ragmen listeye eklemeyi unutmussun ..
69.300 idim simdi 69.100 um.. - 200 gram gitti yanii .... neyse problem degil olan olmus ..
aynen..ben de hiiç hoşlanmam temizlikten biliin sen..
seni kınıyorum eniştem kendi bölümünü muntazaman tamamlamış sen de eksik var..
ee ana yemek bitti mi gerisi kolaydır zatee..
ben de yarın kabaklı pastamı yapıcam..yanına da yaprak sarma ve poğça..ee yeter garii
[h=3] Fincanda cevizli kadayıf
[/h]
GEREKLİ OLANLAR 500 gr tel kadayıf
1,5 su bardağı ezilmiş ceviz içi
200 gr tereyağı veya margarin
şerbeti
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
önce şerbetimizi hazırlayalım ki soğusun .bunun için tenceremize şekeri ve suyu koyup kanatalım. kaynamaya başlayınca yarım limonu sıkıp 15-20 dk daha kaynatalım.
kadayıfları büyük derin bir kap içine alıp üzerine erittiğimiz yağı ekleyelim .elimizle oğuşturarak kadayıfların yağı iyice içine çekmesini sağlayalım
bir çay fincanının içine kadayıftan biraz koyup arasına bir tatlı kaşığı kadar ceviz serpelim. tekrar üzerine kadayıf koyup iyice bastıralım fincandan çıkarıp tepsiye dizelim bütün kadayıflar bitince 200 derce fırında üzerleri nar gibi olana kadar pişirelim
fırından çıkarıp şerbeti üzerine gezdirelim soğuyunca servis edelim
[h=3]Merhaba kizlar bugun sizlerle kolay bir tarif paylasmak itiyorum. Annem cok yapardi her zaman olurdu evde cok da guzel olur .. Bayram geldi degisik bir tatli yapmak isteyenler icin .. Midye tatlisi ..
Karataya tabiki uygun degil fakat gelen misafirler de kuru kayisi arasi yogurt kaymagi sunulamayacigina goreKolay gelsinnnn
Midye Tatlisi
[/h]
Midye tatlisini ne zamandir yapmak istiyordum. Oktay ustanin bu tarifini hemen herkes denemis olmali. Bende Papatya Prenses Lulu'nun blogundan yapilisina bakarak yaptım. Gercektende cok hafif ve cok lezzetli oldu. Gerci bir dahakine daha kucuk kesicem midyeleri :) bunlar biraz iri midye oldu ama harika bir lezzet oldu gercektende. Bugun gelen misafirlerime ikram edecegim bu tatliyi, umarim onlarda begenirler. Iste tarif...
MALZEMELER
1 cay bardagi sivi yag
1 cay bardagi sut
1/2 paket yas maya (ben 1 kucuk paket kuru maya kullandim)
1 yumurta
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi tuz
2,5 su bardagi un (az gelirse biraz daha ilave edebilirsiniz)
Ic Malzemesi
Findik, ceviz badem karisimi, iri dovulmus
Uzerine
30 gr. tereyagi
Hamuru Acmak Icin
Nisasta
Serbeti Icin
3.5 su bardagi seker
3.5 su bardagi su
YAPILISI
Ilk olarak serbeti hazirlayin ve sogumaya birakin. Derin bir kabin icine sut, sivi yag, yumurta, seker, tuz ve mayayi koyun ve cirpma teliyle iyice cirpin. Unu ekleyip, iyice yogurun. Hamuru 20 dakika oda sicakliginda dinlendirin. Dinlenen hamuru 6 (veya daha fazla) bezeye ayirin. Nisasta serpilmis tezgahta, tabak buyuklugunde acin ve actiginiz bezeleri ust uste koyun. Butun bezeler acilip, ust uste konduktan sonra, acabildiginiz kadar buyuk acin. Ne kadar ince acarsaniz o kadar citir ve tel tel olur. Hamuru iyice actiktan sonra sikica rulo yapin ve tepsiye koyup, buzdolabinda 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgaha alin ve bir parmak kalinliginda dilimleyin. Eger daha genis dilimlerseniz, daha buyuk oluyorlar. Her bir dilimi merdane yardimiyla, cay tabagi kadar genislikte acin. Actiginiz hamurlarin sekli hafif oval olurlarsa, daha cok midyeye benziyorlar. Actiginiz hamurlarin icine ceviz, findik, badem karisimi koyun ve kapatin. Agiz kisimlari acilabilir ben agiz kisimlarini hafifce yaglayip kapattim, o zaman cok acilmadilar. Hazirladiginiz hamurlari yaglanmis firin tepsisine dizin. Tereyagini eritin ve uzerine surun. 180 derecede onceden isitilmis firinda, uzerleri kizarana kadar pisirin. Firindan ciktiktan 1 dakika sonra soguk serbeti yavas yavas uzerine dokun ve surubunu cektikten sonra servis yapin.
herkeşler aynı demi kıssama insan dip köşe girince abowww gözlerine inanamıyo valla...
sana da geçmiş olsun..hafifliyoz hafiflemez miyizz..ah bi de tartıda hafiflesek
benim ütü olayı bitti..yarın temizlik tatlı alışveriş..ondan sonra rahatım inşallah
Merhaba kızlar
Nasılsınız ?
Ben 3 gündür izinliyim esimde izinliydi .. Esime vakit ayirdigim icin topigimizi senlendiremedim..
Umarim hersey yolundadir..
Giremeddigim gunler arasinda kacamak olmadi .. Spor yapmaya hava sartlari el verdigi surece yaptim. Bugun disari cikmak yasak idi cunku firtina yagmur var ama felaket.. guzel guzel film ler izledik .. Gulduk eglendik ..
Sabah : Klasik karatay kahvaltimizi yaptik Pazar oldugu icin buna el yapimi sucak da ilave oldu
Aksam : Kofte , Yumurtali karnibahar ( ikiside firinda yapildi ) birazcik da beyaz kelem (lahana) salatasi yaptim.
Miss gibi yedik simdi de keyf kahvelerimizi iciyoruz ..
Kızlar bizim ev de öyle işte , hiç dip-köşe yapılmadığı için leşşşş....Yapmak istiyorum ama o dirayeti gösteremiyorum , kendimi temizlik yapıcam diye paralamaktan hoşlanmıyorum ama ev de almış başını gidiyo , o da ayrı ...İkinizin de ellerine sağlık , ne güzel mis gibi olmuştur yapılan yerler....
Valla bizim temizlik işi temem.Enişteniz arka odaların camlarını da silmiş , şok oldumBen salonun falan silmedim valla , resmen çamurlu , ööle duruyo , dursun bakalım...
İzmir köftenin köftesini yoğurdum , dolapta dinleniyor.Kendime yapacağım elmalı tatlının da elmalarını pişirdim , geri kalan herşey yarın yapılacak...He bu arada alışverişi de yaptım , yarına dışarı işi kalmadı...
İşte günün özeti budur , başka da bişey yok...
aynen..ben de hiiç hoşlanmam temizlikten biliin sen..
seni kınıyorum eniştem kendi bölümünü muntazaman tamamlamış sen de eksik var..
ee ana yemek bitti mi gerisi kolaydır zatee..
ben de yarın kabaklı pastamı yapıcam..yanına da yaprak sarma ve poğça..ee yeter garii
Evvveeeet bide tartıda hafiflesek yaff
Benim de bugünki ütü bitti yarında az vardaha ne temizliği kıs bitmedimi daha sana da kolay gelsin o zaman o mutluluk-hafiflemek 3-4 gün sürüyo ona yanarım ,ömrümüz her hafta sonu sil süpür ütüle al getir pişir hazırla toplayla geçiyor çocuğu olanların bide ayrı götür getir ayrı alışveriş faslı var
Bravotebriks ben evde olunca helede kasvetli havada kesin kaçamak yapıyorum ya dışarda olmalıyım yada birşeylerle meşgul, tv- film falan çekirdek ve mısır çağrıştırıyor
Eneşteye Maşallahdiyim, bari salonu o alsaymış misafirler orda olcak yatıya kalsalarda akşam karanlığında görmezlerdi kiri
Bu kabaklı pastanın tadı kabak tatlısı gibi mi yoksa kek kısmıyla farklımı oluyor :44:
Ohhh senin menü çok güzelmiş muhtar , ben size gelicem bayramda
Eeeee benim haberim yoktu camların silineceğinden , deseydi silerdim uyduruktan da olsa
Hoşgeldin yavlucum
Eline sağlık bizi de düşünmüşsün tarif vermişsin midye tatlısını yemiştim müthiş oluyor benim 2. Öğün kurufasulye yoğurt arkadaşlar
Bak seen bide kendisi plan yapıyotü tü maşallah değmez inşallah bende baştan evin odalarını paylaştınız sandıydım valla bravo enişteye sizin enişte cam silmem diyo neymiş elalem görürmüş ütü zaten hiç sevmediğinde beceremiyo ayakların yattığı iş ,yemek konusunda da beceriksizliği tecrübeyle sabittir
Hoşbuldum kujuum
Bence de eline sağlık daa ağzımızın suyu aktı be yaa
Ne tesadüf bizim akşam menüsünde de kuru ve yoğurt çorbası vardıfakat eşim de kızım da mızmızlanarak yiyorlar bakliyatı bi kendime benzetemedim gitti afiyet olsun size
Valla yaaa , Türk olmak ne kadar zor de mi , başka bööle manyak bi kadınlar topluluğu yoktur dünya üzerinde.Devamlı sil-süpür , işimiz sürekli olarak hayatı ıskalamak , ne kadar boşşşş
Evet yawww , salonun camlar leş , perdeleri kapalı tutucam artık mecburen dicem ama bana ne ya , valla utanmıyorum da pis olmasından , rahatsız olan gelmesin karrdeşşiimmm
Ben kabak çekirdeği çitliyorum , akşam da dünden kalan kurufasulye+bulgur pilavı+salata menüsüne takıldık lakin yarına yemek yok , hatta aklımda bi fikir de yok , bakalım n'apıcaz , sizde ne yemek olacak yarın ?
Aaaaa o zaman enişte hiç iş yapmıyoooo , olmaaazzzz , olamaaazzzz, topiğin genel gidişatına aykırı bi durum Aaaa şimdi niyeyse İyiniyetlim geldi aklıma , nered o yaaa hiç sesi çıkmıyo , muhtar senin haberin var mı?
Anaaaaa bizde de kuru , oyyyyy herkes kurufasulye yemiş bugün , çok tehlikeli
Kızlar bizim internet gene sapıttı , o kadar ağır ki bayılttı beni.Şimdi çıkıyorum sonra yine gelmeye çalışırım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?