Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

iyi bayramlar canım..teyzemlerin de ellerinden öperim..biz annemizin babamızın elini öpemedik bu bayram sen benim yerime de öp...

bende annemle babamla kardeşlerimle bi bayram geçirmek isterdim cnm ama napalım nasip değilmiş canları sağolsun.

Kızlar selam , baktım topik kimsesiz kalmış , bi el atiim dedim ....Nasılsınız bakalım , herkesin sağlığı-keyfi yerindedir inşallah...
Bizim bayram tantanası bitti.Yemekler yendi , sohbetler edildi ve olaysız bi şekilde dağılındı Başka da gelen-giden olmaz zaten.Geçen bayram siteden çocuklar şeker almaya gelmişlerdi ama bu bayram onlardan da ses çıkmadı
Yemekte ölçüyü pek kaçırmadım , esas tatlıya hiç bulaşmadım , kendi light tatlımdan küçük bir parça yedim.Pilava el sürmedim lakin 2 adet sigara böreği yedim :18::18::18: Bi de canım yengem çok güzel bir sebzeli kek ve mercimek köftesi yapıp getirmişti , birazcık onlardan yedim.Onun dışında yarım kase çorba , 3 köfte , 2 minik parça patates , salata , barbunya , salata (oehhhh yaz yaz bitmedi anasını satiiim) , biraz çerez , bir çıbık Biscolatta yemiş bulundum , hayırlısı diyorum Şimdi de acıktım valla , gene yicem bişeyler , bugün böyle geçer , yarın daha normale döner herşey (umarım yani ) ...

Özlemim ben de sana ailenle beraber çok güzel bir bayram diliyorum , herkese sevgiler , seni de çok çok öpüyorum canım arkadaşım

Teşekkürler sersumcum bugün ne yedim sabah 5 kaşık Menemen 1 dlm ekmek malesef

Öğle 1 kayısı 4 fındık minicik Elmalı kurabiye

Akşam kavurma

Spor tüm gün denizdeydik bu kadar kendinize iyi bakın

Kizlar ben iki gündür fulltime calisiyorum .. Sabah 6 dan saat 3 e kadar .. Ama maalesef bugun toplantimiz oldugu icin isten saat 6 da cikabildim..

Evde yemek yoktu gelip hemen 30 dakika icinde cok guzel ve istah acici bir sofra hazirladim.

Bugun cok kacamak yaptim .. valla soyle diyeyim .. Sanki hayatimda hic cikolata gormedim .. hic cubuk kraker yemedim..
Neyse canim istedi yedim ama cok da calistim ..

Yarin insallah kendimi toplarim .. Kacamak ertesi yapacagim .. insallah bozmam ..

Sizleri de okudum ufacikdan kacamaklar baslamis .. Sahi bu hafta tarti gunu yapacakmiyiz ?? Bilen duyan varmidir acep ??

Bu da şekersiz unsuz Karatay Keki'miz.

Malzemesi
- 4 Yumurta
- 2 Su bardağı kavrulmamış badem
- 1 Su bardağı kavrulmamış fındık
- 1 Su bardağı ceviz
- 4 Adet hurma
- 4 Adet kuru incir
- 8 Adet günkurusu kayısı
- 1 Su bardağı kuru üzüm
- 3/4 Su bardağı süt
- 1 Tatlı kaşığı tarçın
- Bir miktar kavrulmamış Antep fıstığı (süsleme için)

Yapılışı:
Badem ve fındık rondoda çekilir. Kuru meyveler küçük küçük doğranır. Cevizler iri kalsın diye çekilmeden elle ufak ufak parçalanır. Yumurtalar çırpılır ve diğer bütün malzemeler yumurtalara ilave edilerek karıştırılır. Bir kek kabına dökülür 180 derece fırında üstü kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Karatay Lokumu'nu sizler için hazırladık, çok da güzel oldu, bekleriz...

Karatay Lokumu Malzemesi:
- Günkurusu kayısı
- Hurma
- Kuru incir
- Ceviz
- Kavrulmamış badem
- Kavrulmamış fındık
- Tarçın
- Hindistan cevizi

Yapılışı:
Tüm malzemeler rondoda karıştırılır, el ile şekil verilir, Hindistan cevizine bulanır ve servis yapılır

Not: Miktarlar fotoğraftaki kadar

Bu hafta tartı yok , muhtar pass geçti Kaneelcim...

NEYİ NİÇİN YEMELİ VE YEMEMELİ?

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay'ın son kitabı olan "Karatay Diyeti'yle Beslenme Tuzaklarından Kurtuluş Rehberi" kitabı hazır.

Prof. Dr. Canan Karatay bu kitabında sağlığını düşünen bilinçli bireyin en çok sorduğu soruya yanıt veriyor: “Neyi niçin yiyelim, neyi niçin yemeyelim?” Bu sorunun yanıtı önemli çünkü modern çağ, insanı hasta eden beslenme tuzaklarıyla dolu. Yanlış bilgilendirme, para uğruna gerçekleri gizleme, satışlar düşmesin diye belli ürünlerin zararlarını örtbas etme, geleneksel sağlıklı ürünleri karalama, endüstrinin sık başvurduğu taktiklerden… Bu ambalajlı tuzaklara düşen masum insanlar da önce enerjisini ve sonra sağlığını kaybediyor.

Bayram ertesi tüm kitapçılarda...

Yine Hayy Kitap tarafından yayınlanan kitabın etiket fiyatı 13 TL

İnsan ancak binlerce enzim, onlarca hormon dengeli bir şekilde çalıştığı zaman sağlıklı bir vücuda sahip olabiliyor. Beslenme tuzakları işte bizi tam da buradan vuruyor!

[h=1]KURUFASULYELİ KEK
[/h]

Malzeme

• 250 G. kurufasulye,
  • 1 Yumurta,
  • 1 Su bardağı ceviz,
  • 1 Su bardağı kuru üzüm,
  • 10 Adet günkurusu kayısı,
  • 1 Paket vanilya.

Yapılışı
Akşamdan ıslatılmış kurufasulye iyice haşlanır. El blenderiyle püre haline getirilir. Bir yumurta çırpılır, kuru fasulye püresine eklenerek karıştırılır. Cevizler elle ufalanır (rondoda da çekilebilir), kayısılar küçük küçük doğranır. Cevizler, kayısılar, üzümler ve vanilya fasulye püresine eklenerek iyice karıştırılır, 28 cm çapında bir fırın kabına yayılır. Fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

[h=1]KAYMAKLI KAYISI
[/h]

[h=2]Tatlı ihtiyacınızı giderecek mucizevi bir tatlı.[/h] Bir insanın günlük şeker ihtiyacı sadece 5 g. mış; bu da bir kesme şeker kadar. Bunun ötesinde hissedilen tatlı ihtiyacı ise tamamen alışkanlıktan ve yanlış beslenmekten kaynaklanıyor. Başlangıçta tatlı yemekten vaz geçmek diğer bağımlılıklardan kurtulma sürecine benziyor. Bu süreçte en önemli yardımcınız sabahları kahvaltıda 3-5 adet günkurusu kayısı yemek olacaktır.
Tatlı Tatlının Mayasıdır ve Karatay Diyetinde Ödül Var mı? başlıklı yazıyı ve yazı içindeki linklere tıklayarak diğer haber ve yazıları mutlaka okuyun.
Bu arada şeker ve tatlı isteyen dostlarınıza Şekerin Faydalarını (!) mutlaka okuyun.
[h=2]Her sabah 3-4 adet[/h] [TABLE="width: 800"]
[TR]
[TD] Günkurusu kayısının içine kaymak ve ceviz çok yakışıyor. Sabahaları tereyağı yerine kaymak yiyebilmek için bu yolu seçtik. Her sabah 3-4 adet yemenizi öneriyoruz.

Sadece kaymak alırken içinde katkı maddesi olmamasına dikkat edin. Kaymağın raf ömrü 7-8 gün ise içinde katkı maddesi yok demektir. Biz kağmağı Datça Pazarındaki peynircilerden alıyoruz. Markası Can Mandam Kaymak.

[/TD]
[TD] [/TD]
[TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 3"]
Kayısıyı suda veya süt içinde bir süre ıslatıp içine kaymak veya ceviz / kavrulmamış badem koyarak da yapabilirsiniz.​
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Vallahi isabet olmus tatlim .. yoksa herkez arti larda olacakti .. En az kilo alan birincimiz olacakti
Aynen :)

Ben bikaç defa kurufasulyeli kek yapmıştım , kakao da vardı içinde yanlış hatırlamıyosam , tadı kestaneli pasta gibi oluyodu valla , bu tarif de çok güzel , deneyin derim...Paylaştığın için teşekkürler tatlım...

slm karatay guzelleri..
herkese iyi bayramlar dilerim..
bizde kendi capimizda bayramimizin 1. gununu geride biraktik..
dunku yediklerim..
sabah kk yaninda 1 dilim pirasali borek
aksam 5 den once misafirim vardi..onlarla yedim.
et kavurma,patates salatasi,2 puaca,1 kase manti,1 dilim pasta,2 baklava..tam cantalik menu:)) ama bayramm napalim iste veee kalktim 3 km yurudum bol bol suyumu yesil cayimi ictim dun artidaydim bugun eksi gordum tartida:))
bence kacamak yapilcaksa ogun icinde olmali..bugunde biz bayramlasmaya gidecez ins en hafif sekilde atlatirim ..ama evde yiyip cikmayi dusunuyorum ordada ikramdan sadece tadimlik yersem ve yurursem sorun olmaz ins..gidilecek
yer cokda ahh bu ikramlar...diyetimi bozmak istemiyom...
simdide sabah kahvemi iciyorum...

arkadaslar cok acılll karatatay dıyetıne
baslamam lazım. Lutfen yardım ogle yemegı
menusunu sayıyımda ne yıycem bı soleyın
yarma corba , hasanpasa kofte , spagettı ,
meyve , kısır , borulce salata , ıceberg salata
cok acıl yardım lutfenn

yavas yavas:))
yarma corba yenebilir..
kisiri abartma 2-3 kasigi gecmesin..
meyve yeme..
salata,kofte cok rahat yiyebilirsin..
borulce salatada yiyebilirsin..
kitabi okudunmu arkadasim sen?

yavas yavas:))
yarma corba yenebilir..
kisiri abartma 2-3 kasigi gecmesin..
meyve yeme..
salata,kofte cok rahat yiyebilirsin..
borulce salatada yiyebilirsin..
kitabi okudunmu arkadasim sen?

cok tesekkurler kıtabı okumadım malesef netten bulurum dıye ama evdede kıtap var mıydı hatırlayamadım. Kofteyı yemedım ama 2 mandalına yedım olur mu ?

burada acayip yağmur başladı
bayramda güzel gidiyor arada cıslar var tabisi
idare etmeye çalışıyorum kilo almamak adına
dün abimgildeydik benim kız orda kaldı bugün almaya gideriz herhalde
belki onlarıda bize getirecek gibiyiz arabaları yok getir götür yapıyoruz artık
bayram telaşı bugünde olur yarın biter belki fırsat bu fırsat sinemaya gidelim diyoruz
yarında öle geçer nasipse bu arada arife günü regl oldum sinirden patladım leke şeklindeydi
bayramın 1.günü çoğaldı bugün regl min 3. günü neyse biran önce bitsin
çok öpüyorum kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…