Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

slmm
sabah canim yumurta istemedi tarhana corba,yesil biber,findik,ceviz kayisi yedim..
simdi sporum bitti 40 dk 3,5 km yurudum .. ve ozel gunumdeyim artidayim..cumaya eksilmem lazim..2. ogunum icin brokoli hasladim tavuk yogurt yicem ins..

merhaba kızlar

bugün yediklerim
2 haşlanmış yumurta
salatalık
peynir
pastırma
birkaç tane kuru üzüm
çay

16:00 da
1 kase kelle-paça çorbası
ızgara et

eminim cok zordur..allah kolaylik versin..istanbulda dami evin var?kolay gelsin..
hahaaahaa hepimizde durum ayni:)))
yarindan tezi yok toparlanin bakim..ben sporuma bile basladim..gun gun artirma niyetindeyim ins basaririm..sporsuz olmuyo...

Hayır canım şimdilik hiç bir yerde evim yok İstanbulda annemin evinde kalıyorum sağol iyi dileklerin için

ahhh ahhh sorma sormaa
umarım kazasız belasız hayırlısıyla geçer yolculuğun canım..trafik fenedırr

ya neeee
1. 7 kilocukk:18::18::18:

:18::18::18:aynen

sağol canım evet trafik çok fena çooook hele böyle uzun tatil dönüşü dahada fena
aslında dün gece bayağı alıntılama yapıp hepsinede uzun uzun yazmıştım ama internet dondu ve koptu haliyle benim yazılarda uçtu 1.7 kilocukla haftanın rekoru sende diyosun ya nee sen proteinden şaşma bakliyatı bile bi müddet tüketme bence tabii dayanabildiğin yada şartlar elverdiği kadar bi hızlan arkası gelir bence :44:

Afferüm bebiş sen böyle hareketli oldukca kaçamaklar vız gelir tırs gider

Eminmisin ''hemen hemen hiç kaçamak'' yapmadığına :44: bence vardır bi kaçamağın ya hatırlamıyorsun yada miktarı küçük diye önemsememişsindir daha önce 3-4 günlük sırf protein tüketmişmiydin ?sonuç neydi?:44: hafizam için özüüür ama teslimiyet bizim lügatımızda olmamalı bu arada sıcak basmalarım bitmişti onuda haber veriim sana artık tamamen menopozdayım yani bakalım bundan sonra metobolizmam ne sürprizler yapcek bana

gmzz_z dün gece en uzun yazıyı sana yazmıştım şimdi yeniden yazcam ama aynı olamaz

slmm
sabah canim yumurta istemedi tarhana corba,yesil biber,findik,ceviz kayisi yedim..
simdi sporum bitti 40 dk 3,5 km yurudum .. ve ozel gunumdeyim artidayim..cumaya eksilmem lazim..2. ogunum icin brokoli hasladim tavuk yogurt yicem ins..

Üşenmeden yazdığın ve yazacağın cevaplar için çok çok teşekkür ederim canım

O kadar hayvanınızın bakımını kim yapıyo öyleee maşallah diyim çok şanslısınız cidden herşeyin en doğalını tüketiyorsunuz sorularıma gelince ; 1. çiğ süt güneşte beklerken bozulup kokmuyomu tereyağ ve peynir yapımını araştırırken hiç rastlamamıştım internette güneşte bekletme olayına :44: 2.yoğurduda öyle yaptım demişsin mayalamadan güneşte bekleterek beze koyup süzme mi yaptın ? 3. soru değil ;peynir mayası şişesinin üstünde ne yazıyorsa onu yaptım ama tutmadı ve 10 kilo süt (15 tl ye almıştım ) çorba falan yaptım ama yazık oldu o yüzden artık yapmam ama önümüzdeki yaz güneşde olayını deniycem inşallah 4. 7 kilo sütten yarım kilo ne kadaraz yaa, 10 kilodan 1 kilo çıksa 15 tl süte vercem tencere tava bulaşığıda bonusu hem maya allerjim var (ki karataya başlayınca anladım ! ) hem peynir çeşitlerini çok severim o yüzden şimdilik köylülerin sanırım sirkeyle yaptıkları sepet peyniri ve normal şarküteri peynirine devam ama emekliliğimde İstanbulda bulursam sütten kendim yapmak istiyum peynir ve yoğurdu 5.sizin kullandığınız peynir mayası şişedeki sıvılardan mı yoksa ''Şirden'' kurusu mu? 6. köylü pazarından aldığım sütün kaymağının alınıp alınmadığını nasıl anlarım, tereyağının katkısız (margarin falan) olup olmadığını nasıl anlarım siz tereyağını nasıl yapıyorsunuz...... daha da var ama seni ve topiği baymıyim burada kesiyim ama bence siz ve sizin gibi üreticilerin fikir ve tecrübeleri herkese çok yararlı inan çok değerli bilgiler veriyorsun sakın çok konuştum deme, fırsatın oldukca yaz canım tekrar teşekkürler ve kolay gelsin

ufocan seni tebrik ederim iradene hakim olup bayramı hasarsız atlattığın için nasıl becerdin bi ara anlatıverde motivasyonumuz artsın bacım

Ficans evet ya artık yeter kaçamak falan yapma düzenli menü bildir daha sık gelmeye çalış ki motivasyon azalınca arkadaşlar destek olsun kolay gelsin şimdiden

yıldız 3 bebe, kurallara uyup bide spora devam ettikce her haftanın şampiyonu sen olursun valla bravo, takdirs

Canikom yok yaaa , her zamankinden farklı yemedim.Benim böyle oluyo anlamsız zamanlarda anlamsızca bi kilo geliyo , çözemiyorum :44::44::44: Ben saf protein yiyemiyorum canımcım çünkü karbonhidrat yemezsem şekerim hiç yükselmiyor , sırf bu yüzden normalde kahvaltı harici ekmek yemediğim halde bikaç lokma da olsa ekmek yiyorum yemeklerde ve bu şekilde ancak ki alt sınırın biraz üstüne çıkıyo (düşüğün de aşağısı , adinin de bayağısı ) ...Hmmmm full menopozsun demek , hormon tahlili ve kemik ölçümü yaptırdın mı ? Benim reglim düzene girdi ama yine de tuhaflık var , vücut yavaştan sinyaller veriyor , bakalım beni ne kadar daha idare edecek ? Peki sıcak basmaların bitti , kendini daha rahat ve iyi hissediyosundur inşallah , uykuların nasıl , derin uyku uyuyabiliyor musun ?
Bu arada süt ve süt ürünleri hakkındaki soruların tam bir araştırmacı-gazetecilik örneği olmuş , acayip çapraz sorgu yapmışsın valla Biz de açık süt alıyoruz ve enişten yoğurt yapıyor , çok da güzel kaymak çıkıyor sütten ama Gamze'yle (Gamze diye okuyorum ismini , doğru değilse kusuruma bakma) yakın olsak herşeyimi onlardan alırdım valla , ohh misss gibi ne güzel.Aynen , sonuçta bizim aldığımız süt de İstanbul sütü , benzer mi Anadolu'daki sütlere ....Yakın zamanda Burhaniye'ye zeytin toplamaya gidicez , orda çok güzel sepet peyniri yapıyorlar , bolca getirip buzluğa atıyorum , çok güzel duruyor...Bir de kuru incir getiriyorum gelirken.Çok komik , kilosunu 2.5-3 TL'den satıyor köylüler , şaka gibi ....Bi de doğal kurutma , kekik suyuna batırıp (kekik küflenmeyi-böceklenmeyi önlüyor) kurutuyorlar , bayılıyorum.....Ayyy çenem düştü , pardon canımın içi

Selam kızlar anca gelebildim bayram baya koşturmacaydı azıcık kaçamaklar oldu ama kilom aynı birde bademciklerim şişti çok fena bayramın 2 ci günü acildeydim şükür biraz geçti yarın ev temizlemece sonrasında 2 gün full hastane anlaşılan yine bu hafta koşturmaca benimkisi civcivleride bıraktım okullarına kaldık koçişle yine

eşimin işi o işte inekleri sağıp sutunu satıyoruz... daha yeni başladık 3.5 yıl oldu buyume aşamasındayız daha profesyonelleşemedik ama uğraşıoruz... hem para kazanıyoruz hem doğal besleniyoruz işte

sorularına gelince....

1--bende bilmiodum kayınvalidemler öle yapıyorlar bana pratik geldi öle yapıorum.. 20 kilolu tenceremde balkona koyuyorum uzerine beyaz tulbenti saraıyorum toz görmesin die o şekilde guneşte kesilene kdr 2-3 gun beklior ustu kaymak bağlıyor altıda yoğurt mayalamış gibi dibe çöküyor sonra ustune alıyorsun kaymak bağlıyan kısmı (tereyağ için) bi kapta bolca tuzla karıştırıp ağzına tulbent koyup tkr guneşe koyuyorsun uzerine sıvıyağ dökmüş gibi yağ çıkıyor bunu görene kdr guneşte beklicek 2-3 gun fln .... bu arada tencere dibindeki kesilen peyniri keseye döküyorsun ( bu arada bu işlemi sabah 9-10 gibi yapacak sıcak çökmeden yapacaksın ) sonra gölge yada çok guneş görmeyen bi yerde suyunu süzmye bırak akşama kdr dursun akşam yatarken ustune ağırlık koy sabaha kdr öle dursun snr sabah keseden çıkar bi leğene döküp hafif tuzla ve ince beyaz bi tulbente sarıp tekraar ağırlığa bastır 1 gun daha öle beklesin snr tkr bakarsın arzu edersen tkr başka bi tulbente sarıp yarım gun daha ağırlıkla bastırabilrsin sonra keseleme işlemi bitince leğene dök damak zevkine göre tuzla ve buzdolabında 1 gun dinlendir snr ister derin dondurucuya koy ister şişelere bass...

2-- yoğurduda öle yaptım dediğim yani o şekilde derin dondurcuda sakladım anlamında

3-- mayayla dediğim gibi yapabilrsin uzerindeki yazanı boşver.. yada sutu kaynat 4-5 dk kaynadıktan sonra sirke dök ve kesilene kdr kaynat kesilince altını kapatıp soğumaya bırak ve snr kesele buda lezzetli oluo bide kayınvalidemler ekşiyen taze yoğurdu yada tutmayan çok cıvık olmuş taze yoğurduda limon sıkarak iyice kesitiriorlar ve keseliorlar... veya sirke döküp kaynatıp aynı işlem yanii

4-- evt doğal olduğu için daha çok sutle daha az şey çıkıo ortaya ama çok lezzetli oluo gecen sene 80 kilo sutten 8 kilo çökelek ve 4 kiloya yakın tereyağ çıktı ama çok lezzetliydi

5-- şurup şişesi gibi sıvı maya ama ben çok hoşlanmiyorum mayalı peynirden tadı hoş olmuyo ... sirkeli veya guneşe koyulan peynir veya çökelek daha lezzetli oluyor onları tavsiye ederim denemeni...

6-- kaymağı alınan sut duru oluyor .. bunu anlamak için biraz çiğ sutu şişeye koyun ve 1-2 gun buzdolabında ağzı açık dursun ustu kaymak bağlasın altındaki sutun tipine bak kaymak ustune çıkınca sut daha duru duruyor yanı bu benim gözlemim ama başka anlama yöntemi varmı kayınvalidemlere sorarım...... tereyağının iyi olup olamdığını tava kavur kavururken köpük köpük kavruluyor ve çok lezzetli bi koku çıkmaya başlıyor bu tereyağın gercek olduğunun göstergesidir...

biz tereyağını dediğim gibi hani guneşe koydukya ustunu kaymağını aldık onu tkr guneşe koyduk ve ustune sıvıyağ dökmüş gibi sıvı çıkana kdr guneşte beklet... sonra onu buzdolabında 1 gece beklesin sonra dondurcuya 5 lt kdr su koy iyice soğusun snr buzdolabından çıkardığın yağı mikserde önce yavaş snr hızını artırıp bi sure çırp iyice vıcık vıcık olana kdr sonra çeşme suyu dök uzerine ve hamur yoğurur gibi yoğur (su bembeyaz sut gibi olacak) sonra suyu dök soğuk su yap bu sefer tkr yoğur dök tkr yoğur bu işlemi döktuğun su aynı su renginde olana kdr devam ettir.. sonra suyunu guzelce suz ve damak zevkine göre tuzla ve saklama kabına doldur saklama kabının köşelerini parmağınla çukur aç ve buzdolabına koy (o çukurda biriken suyu dökeceksin) çok harika oluyor özellikle sabahları kahvaltıda bu tereyağı ve çilek receliyle birde çay 1 ekmek gidio yani :)

şunu sölemek isterim ki köylü pazarı bile olsa nerden alınırsa alınsın herşeyin bi hilesi varr kati şekilde çok guvenmediğiniz kişilerden ne sut ne sut urunleri almayın hakikaten hem hilesi hem hijyeniklik açısından yani guvendiğiniz kişiler olsun.... o süt sağım makinaasının temizliği fln çok zor çevremde temizlemeyen veya kabaca temizleyen insan çok yada yapım aşamasında keselerin temizliği sutun temizliği hasta inektenmi sağılıyor antibiyotiklimi ağızlı mı bunlar çok önemli.... yardımcı olabildiysem ne mutlu bende çok bilgili değilim ama öğrenmeye çalışıyorum işte evlendğimde çorba yapmayı bilmiiodum şimdi yavaş yavaş herşeyi öğreniyorum işte istemek yeterli oluyor

Canııım nazar mı değdi sana , uf mu oldun sen , geçmişler olsun Bu hafta hem senin için de hem de tatilden dönenler için zor bir hafta olacağa benzer.İnşallah işleriniz rast gitsin ve hafta su gibi akıp gitsin.Tüm dostlara kolay&güzel bir hafta diliyorum bu vesileyle

Canımcım ellerine , yüreğine sağlık , ne kadar güzel , detaylı anlatmışsın , bir sürü şey öğrendim sayende.Sarhoşum sana da sorduğun için çok teşekkürler canımcım.Şimdi ben bunları okurken eşime bahsettim senden , işinizden ve bize üşenmeden ne kadar çok detaylı bilgi verdiğinden ve dedim ki "blogu olsa ancak bu kadar detaylı yazar".Bunun üstüne eşim de "niye blog açıp paylaşmıyo ve o blog üzerinden satış yapmıyo" dedi , bunu paylaşmak istedim.Herkes doğal ürünlere hasret , bak 80 kilodan 8 kilo çökelek çıktı diyosun , biz burada kilosu 4-5 liraya çökelek alıyoruz demek ki çökelek yerine höbelek falan yiyoruz , yoksa o fiyattan satabilirler mi yani ?
Bilgiler için tekrar çok teşekkürler ...He bu arada geçen sene bizim sütçüye dedim ki " bir inek alayım , sen bak , sütünü sen sat , parasının yarısını bana ver" , kabul etmedi.Velhasıl kelam , benim de yapmak istediğim bir iş bu ama İstanbul şartlarında imkan yok.Bu arada biz 2.5 TL'ye alıyoruz kilosunu ...Flaş Flaş !!!!! İstanbul SÜT PİYASASINDAN SON HABERLER !!!!!

biz burda 95 kruşa satıyoruz sütü yani sut fabrikasını o para eğer kiloyla satılcaksa 1.250 tl.....

ya bilmiorum öle blog fln yapabilir miyim ama dediğim gibi herkesten guvenilerek alınmaz... bazen inek hasta oluo antibiyotikli iğneler vuruyorsun ve o sut 1 hafta atılıyor onunla peynir yapabilirler yada yeni doğuran ineğin sutunden ağızdan yani yapıorlar o daha koyu oluyor ve daha çok çıkıor tabi ama doğuran yani lohusa ineğin sutude sadece buzağıya verilmeli yada atılmalı kokuo gibi oluo sarımsı hoş bi tat olmuo ama allah korkusu hak bilmeyen insanlar bunları değerlendirip bunlarıda satıyorlar ya da sut makinasını söküp yıkamaya fırçalamaya eriniyorlar bi su çektirip tmm iişte diolar ve o şekilde sut sağılıo bi sure sonra borularda sut yağları donuo kuflenip zor yani bu iş çok zorrr... 1 inekten fln çok para kalacağını sanmıorum 6-7 çuval yem yiyor bi inek daha samanı slajı derken tek karınız organik sut peynir yoğuurt olur yani aslında mantıklı öle bişi tanıdığınız varsa bi inek alıp baktırabilirsini yazın sutunden peynir yapar derin dondurcuya koyarsınız kışında içme sutunuz yoğurdunuz yaparsınız .... sattığı sut yemi karşılar birde para artarsa kalanı bakma parası olarak adama kalır tabi bide yılda 1 buzağınız olucak birde o karınız olur yani

Vay beee demek fiyatlar yarı yarıya , ne kadar farklı ...Yaaa valla bizim Fatma Abla'ya güvenmekten başka çaremiz yok , gerçi 3-4 yıldır alıyoruz , bi sorun olmadı çok şükür , işte tek sorun benim ineğime bakmak istememesi , oysa kabul etseydi anneanne olucaktım şimdi Bi de dediğin gibi bol bol süt-yoğurt
Blog işini çok güzel yaparsın , bi düşün bakalım :26::26::26:

Papadiyam , gözüm , nasılsın , iyi misin , ne zaman randımanlı bir dönüş yapıcaksın , şu tesisi hiç diilse 1 haftalığına bakım-onarım ayağına kapatıver de bize de ilgi göster azıcık

çekme helvam bu ne guzel fıkır boyle.neden daha once soylemedın kız.bakım onarım ayagı ıyıymıs
bırdıyım yarın sabahtan ıtıbaren daha cok burdayım ınsallah.yazdı bayramdı oydu buydu derken kış sezonu açılır artık topıcde

merhaba arkadaşlar çok uzu süredir karatay diyetini araştırıyorum.hatta burdan bi kaç arkaaşada sordum bu konuda birşeyler.henüz kitabı okumadım ama Canan hanımın tüm netteki videolaını izledim bnm şöyle bir sorunum var yumurta pek sevmiyorum yiyorum ama ekmekle zorla bu konuda napabilirim.bide videola hariç kitap nasıl okuyanlar tavsiye ediyo musunuz.:26:

aman canım sağ sağlim ulaşmışsın ya gerisi teferruat..sen hep yollardasın bacım o da etkiliyor sindirimi..ee bi de su değişiyor hava değişiyor..valla benimki hepsinden etkilenir kerata
Sersuuuum hoşgelmişin mıhtarıım ne varne yok ? Umarım herşey yolundadır
görmemişim bebişim
geçmiş olsun canım ve kolay gelsin

valla canım arkadaşlarımın dediği gibi keşke size yakın olsaymışız..verdiğin ayrıntılı bilgiler için de çoook teşekkürler hemen kaydettim valla...harikasın ne diyeyimm

ay ben burada o fiyata da rağzıyım ama yok..yine de şanslısın kayınçom..

vayyy nası kabul etmez de senin hayallerini yıkar Fatma Abla...

nekaaa iyi bifikirrr
gözümün nuruuu özledik genevalla herbişeyler bitti yetsin gariii..hepimiz kavuşalımm

canım tabii kitap daha teferruatlı bilgilerle elimizde bulunması gereken bir rehber ama canan hocayı izlemen zaten karatayı kavramana yeter...ilk sayfamızda da ana kurallar yazıyor..takıldığın yerlerde bizler de buradayız..başarılar..

dünü de kazasız atlattım arzederimm

dün sabah klasik karatay kahvaltısı ve 2. öğünüm hünkar beğendi ve kısır..

bu sabah

lorlu pastırmalı omlet
kaşar ve normal peynir
yoğurt
çay çayy

sersum kaçar...bayram sonu hastane yıkılıyodur eminimm..:18::18::18: eve nasıl gelirim bilinmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…