Makaron Yapımı ve Püf Noktaları - Nefis Yemek Tarifleri
bak burada macaron püf noktaları var ..ama yine de yapamayan var..yani püf noktaları ile bile olmayabiliyor..ben hiç yapmadım..ama şekilleri güzel görünüyor...yemesi de bi o kadar lezzetlidir eminim..hiç yemedim çünkü
ben örgü seviyorum..sıkılmıyorum..aksine dinlendiriyor sanki..bir de çabuk öruyorum..şu ara kalın ipler ve kalın şiş kullanıyorum ki 3 günde bitsin diyee..hahahah
bak şimdi öyle güzel anlatmışsın ki yiyesim geldi..ben de denesem mi acep macaron..
ben de genelde yabancı sitelerde görüyorum .renk renk.macaron.
yemek sitelerinde yabancı bloglara bakarım.
örgü sitelerinde soğuk memleketlerin sitelerine bakarım..mesela fillandiya ,norveç , isveç örgüde çığır açmış..ne modeller ne desenler..
bir de çeviri yapamıyorsam..mesela fince anlamıyorum ya..hemen google translate yazıp kopyala yapıştır yap...diller seçeneğinden de istediğin dile çevir...yemek tariflerinin türkçesine ulaşmış oluyorsun..artık herşey çok kolay.
bunlar benım ılk makaronlarım
fırın oncesı...
Eki Görüntüle 836552
ve sonrası...
Eki Görüntüle 836553
vayyyy..süper olmuş yaa..daha ne olsun..ellerine sağlık..bende orguyu cok sevıyorum . pek bısey yapamıyorum oyle ama modellı seyler yada kazak vs gıbı beceremem heralde hıc de denemedım. sadece duz atkı battanıye gıbı seyler oruyrm.ama sana katılıyrm kesınlıkle orgu ormek (yada el ısı dıyelım) evde kendını terapı etmek gıbı yada medıtasyon gıbı bısey
vayyyy..süper olmuş yaa..daha ne olsun..ellerine sağlık..
ben beğendim..tadı da güzel olmuştur..ben de yapayım diyorum..bende mavi gıda boyası var..mavi ile yapabilirim..
çocukların hoşuna gidebilir.
haftasonu deneyeyim..şu an kek var evde..onun bitmesi lazım..biraz büyük olmuş kek..bitecek gibi değil..ondan pasta mı yapsam acaba..biraz da öyle yenilir..belki biter..
evet terapi resmen..hem örüyorum..hem düşünüyorum..kendimle konuşuyorum falan..
bende hıc yememiştim . sekıllerı o kadar hosuma gıttı kı denemeye karar verdım. uzun bır sure arastırdım ve tatlı surprızler programındakı tarıfı uyguladım. makaronda ölçü ile calısmak cok onemlıymıs. sırf makaron ıcın mutfak terazısı aldımsen dusun yanı ne kadar kafaya taktıgımı tatlı surprızler programında kakaolu yapıldı. ben ıse renklı kısılıgıme yakısacak sekılde kırmızı yapmayı denedım
aslında hersey cok guzel oldu... tek sıkıntı pırsırme suresınde oldu... pısırme suresını ayarlayamadım. bıraz fazla pısırmısımhalbukı sADECE 13 DAKIKA dıyordu bende oyle yaptım. fırından fırına fark var ıste dusunemedım. 10 dk yeterlı gelecekmıs. neyseee... tadına gelınceeee; enfes bır lezzettt.... kurabıye desen degıllll, beze desen degıllll.... fırından cıkardım kremasını surdum hemen agzıma attım . hıcc begenmedımmmm . sonrasında anneme gıttık aksam geldım bı tane daha attım agzımaa, o da neee harıkaaaa olmus. kısacası oda sıcaklıgında en az 2 saat dınlendıkten sonra yemek gerekıyormus. cuma gunu kakaolusunu deneyecegım ınşallahh... vazgecmıyorum, gecemıyorum
cok uzattım kızlar . ayrıca bu tarıf karataya uygun bı tarıf degıl, özür....ama mısafırlerınız ıcın yapabılecegınız ve kesınlıkle mısafırlerınızın sızden tarıf ısteyecegı bı lezzet. dusunun kı makaronun kılosu neredeyse 150 tl... tabıkı lezzetlı olacak
sana da geçmiş olsun canım,o eski lojmanların derdi hiç bitmezah sorma kocişim sağolsun buzdolabının bulaşık makinesi ve çam.makinesinin arkalarını çamaşır suyu ve yağ çözücülerle zor temizledi ben giremedim arkalara..
neyse napalım şekerim bunla gelsin geçsin..
oldu canım...bitti şükürözlemkartal..canım inşallah tamamen tamir olmuştur borularınız..
[/COLOR]
ayy bayılıyorum ören hamarat hatunlaraama ben çok çabuk sıkılıyorum böyle işlerden. .tam maymun iştahlıyım valla bi heves başlarım sonra kalır yarım..garibim annem tamamlar genelde
geçmiş olsun canım,reglken sancın varsa spor için zorlama kendini...kemalpaşayı çöpe havale ettiğin iyi olmuş..sabahları kuru meyvelere ağırlık verirsen birkaç gün çok iyi gelecektiriyi akşamlar bayanlar anca girebildim bugun.....
korku dolu bi geceden sonra sonunda adet oldumama ölücem sancıdan sanırım farkında olmadan bayram temizliğinde banyo wc balkon yıkarken uşuttum.... karnım çok fena ağrıo alt yanımda çıkcak gibi afedersiniz ama wc ye gidesim yok çok sızlıo.... artı krızlerdeyim gece burnuma çikolata kokusu geldi ona uyandım 03.30 da bir tane kemalpaşa attım öle uyudum....
sabahta uyanır uyanmaz 2 kemal paşa snr kahvaltı
aynen katılıyorum,tatlı çok tehlikelihimm bu guzel havada gezerken kizcelerime dondurma aldim ama tabisi ben yemedim..bugun sifir kacamakti ve sunu cok iyi anladim tatli kacamak yedikce yediriyo...en iyisi hiccc bulasmamak:))
şu komşular filan çağırmasa ve de ye diye ısrar etmese ne kaa güzel olurduiyi geceler kızlar gündüz giremedim kahvaltı=öğle yemeği olarak sarma ve kurabiye yedim
akşamda sarma ve içli köfte yedim komşu çaya çağırdı biraz kaçamak yaptım ama kaçamak yapsamda buraya yazacağım artık napıyım özlüyorum siziii
vermiş tarifi canım hemi de denemiş yapmış harika gözüküyotarif istiyorummm...verdin de ben mi kaçırdımm:44:
kızım bayılır makarona....toplantıya gidimm gelimm görüşürüz kızlar....
önce sebatla karatay beslenmesini uygulama konusunda kendini ikna etmelisin..yoksa yarım kalmış bi diyet macerasına dönüşür...bunun için Canan Karatay'ın kitaplarından bulabildiğini okuyup anlaman çok önemli...buna imkanın yoksa internetten hocanın katıldığı programların videolarını izlemeni öneririm...mantığı anladığında hemen başla,burada arkadaşların yazdığı menüler var,örnek alabilirsin,ayrıca ilk sayfayı okursan sana yardımcı olacaktır...buraya hergün gelip yediklerini paylaşırsan ipin ucunu kaçırmazsın..kolay gelsin..merhaba arkadaşlar bende karatay diyetine girmek istiyorum ama tam olarak napmam gerektiğini bilmiyorum.birde sürekli takip eden olmazsa ben ipin ucunu salıyorum yaklaşık on kg vermek istiyorum banada yol gösterirseniz sevinirim
vermiş tarifi canım hemi de denemiş yapmış harika gözüküyotoplantıda anlatılanları paylaşırsan iyi olur sersumum,biz de faydalanalım,malum ne yapacağımızı şaşırdık :26:
önce sebatla karatay beslenmesini uygulama konusunda kendini ikna etmelisin..yoksa yarım kalmış bi diyet macerasına dönüşür...bunun için Canan Karatay'ın kitaplarından bulabildiğini okuyup anlaman çok önemli...buna imkanın yoksa internetten hocanın katıldığı programların videolarını izlemeni öneririm...mantığı anladığında hemen başla,burada arkadaşların yazdığı menüler var,örnek alabilirsin,ayrıca ilk sayfayı okursan sana yardımcı olacaktır...buraya hergün gelip yediklerini paylaşırsan ipin ucunu kaçırmazsın..kolay gelsin..
günaydın kızlar
bugün naçizane doğum günüm benimöğleden sonra arkadaşlar toplanır gelirler kutlamaya...pasta kurabiye olayına girmemek için akşamdan ceviz kırdım,yanına da gün kurusu ayarladım onu ikram edicem..zaten herkes bayramda kilo aldım deyip duruyo ben de yırtarım pastadan böylece nasıl iyi fikir dimi
kahvaltım
süt kaymağından imal ettiğim kendi tereyağım ve beşikdüzü kaşarıyla omlet
8 zeytin,1 kk peynir,1 kuru incir,3 kuru kayısı,yarım kase yoğurt,6-7 ceviz..
akşama da lüfer ve salata var,helva yerine 1 avuç çiğ fıstık yerim
inşallah yapabilirim..sonucunu da yazarım canımbencede denemelısın, dene ve sonuclarını paylasmerak ederım
tarif istiyorummm...verdin de ben mi kaçırdımm:44:
çok teşekkür ederim sizler ne zaman başladınız diyete ve ne kadar verdiniz bu süre içinde paylaşabilir misiniz?ben yaza kadar on kg verme hayalindeyim 2 de küçük çocuğum var ptesi başlamak işitiyorum ama
günaydın kızlar
bugün naçizane doğum günüm benimöğleden sonra arkadaşlar toplanır gelirler kutlamaya...pasta kurabiye olayına girmemek için akşamdan ceviz kırdım,yanına da gün kurusu ayarladım onu ikram edicem..zaten herkes bayramda kilo aldım deyip duruyo ben de yırtarım pastadan böylece nasıl iyi fikir dimi
kahvaltım
süt kaymağından imal ettiğim kendi tereyağım ve beşikdüzü kaşarıyla omlet
8 zeytin,1 kk peynir,1 kuru incir,3 kuru kayısı,yarım kase yoğurt,6-7 ceviz..
akşama da lüfer ve salata var,helva yerine 1 avuç çiğ fıstık yerim
bebegin çok küçükse diyete başlama hemen istersen..alıştırma olarak az az mı denesen acaba..
kaç aylık bebeğin. ve kaç kilosun canım
slm bende karataya başlıcam şimdi hemde, bebek 6 aylıksa öyle başla bence. benimki 7 aylık oluyo ve benim 30 kg fazlam var
motive olmam ve hırs yapmam lzazım yoksa böyle kalcam diye korkuyorum.
tarif istiyorummm...verdin de ben mi kaçırdımm:44:
inş.daha önce yaptım bu diyeti ama olmadı. 1 ay boşa kürek çektim. ama burayı görünce sizler etkiledi beni inş. kilolardan kurtulurum.aksi halde psikolojim etkilenmeye başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?