Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

bu diyette kızartmanın durumune arkadaşlar
cısssssssssmı

'KIZARTMA HİÇ YOK'
"Kızartma bitti, hiç yapılmayacak, Çünkü kızartma trans yağ demektir. Balık ızgara, fırın, buğulama şeklinde yenilebilir. En sağlıklısı bunlardır. Ama Trabzon ya da Ordu'da yapıldığı gibi hamsiyi una bulayıp kızartırsanız o tehlikelidir! Kanserojendir! Aslında yiyecekleri biz pişirirken ya da tüketirken tehlikeli hale getiriyoruz.
İdeal bir öğlen yemeği, biftek veya bonfile ile güzel bir salatadan oluşur. Bütün bir balık yiyebilirsiniz. Izgara yapılmış sebze, döner yiyebilirsiniz. Ama dönerin yanında pilav, patates, pide yok! Bir iki kaşık tam buğday veya bulgur pilavı, cacık, yoğurt, ayran olabilir. Doyuncaya kadar yiyebilirsiniz, sakın az yiyip de aç kalmayın, sonra halsizleşir doğru dürüst iş yapamazsınız. Kilo almayacağım diye yalnız salatayla öğün geçirmek bu nedenle doğru değildir!"

cevap baştaymışbuldum

mrb arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum 77 kiloyum bi ara 80-89 grubunda 70 e kadar indim 80 den ama 69 u göremeden geri aldım kendimi toplayıp artık 60ları görmek istiyorum az çok yapacaklarımızı biliyorum baştaki listelerri falan okudum şuandan itibaren başlamış bulunuyorum saat sekizi geçtiğine göre bişey yemek yok sadece su ve süt içebilirim yarında ilk ekmeksiz kahvaltımızla başlarız benim en zorlanacağım öğün ekmeksiz kahvaltı ama inşallah becerebilirim

hoşgeldin canım..... bence butun diyetlerden daha kolay ve pratik karatay rahatlıkla yaparsın bence.....

akşam 8 den sonra çay bitki çayı su süt ayran maden suyu tuketebilirsin katı gıda yok yoğurt bile.....

topiği biraz incele yenenler yenmeyenler fikir edinirsin ona göre menulerini hazırlarsın........ :97: :97: :97:

teşekkür ederim canım inşallah desteklerinizle bende zayıflarım ve artık 60 ları görürüm

teşekkür ederim canım inşallah desteklerinizle bende zayıflarım ve artık 60 ları görürüm

bende yeni başladım 3 hafta oluo işte

internette biraz karatay diyetini araştır..... topiği incele sersum arkadaşımız karatay diyetini çok guzel özetlemiş .... diğer arkadaşların menulerini incele yeterli olacaktır

karatay diyeti diyetten çok yaşam tarzı yediklerine dikkat edip öğünlerini belirledin mi birazda spor yaptın mı tmm dır

allahın izniyle kilo verirsin inş...

burdaki arkadaşlarda çok ilgili bende yeniyim ama çok yardımcı oluyorlar

Süt tenceremi ocakta unutup dışarı çıkmışım eve bi geldim (3.5 saat sonra ! ) ev dumandan göz gözü görmüyo her yer ama her yer

duman ve kokusu tüm perde gardorap,portmanto aklınıza ne gelirse hepsine sinmiş :2: :2: tüm camları açıp evi terk ettik maile akşam

yemeğinide dışarda yemek zorunda kaldık ve malesef bugünde cısslı yemek zorunda kaldım bu saate kadar ocağı ovup tencerenin

kömürünü kazımakla meşguldüm ellerim mahvoldu :2: 2.5 lt süt den geriye yarım kilodan fazla kömür kalmış :2: o derece yanii

neyse beterin beteri var derler bunada şükür !

Yarın erken kızın geçit törenine gitcez sonra akşam fener alayı yürüyüşüne katılıp etkinliklere gideriz gece yarısıda otobüse bincem o

nedenle gelemem hepinizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun

Bu arada Sersum FIRINDA MÜJVER tarifi istemişsin ben genelde göz kararı yaparım ama püf noktası rendelenen kabakların suyunu

iyice sıkıp çıkarmak ve süzgeçte bekletmek çünki ne kadar sulu kalırsa o kadar fazla un kullanmak zorunda kalırız sonra 5-6

kabak için 3-4 yumurta (büyüklüğüne göre) zeytinyağı ( yarım çay bardağından biraz fazla) unu normal un ise her kabak için 1 yemek

kaşığı ama ben tam buğday unu kullanıyorum,taze soğanın yeşil kısımları, dereotu maydonoz kuru nane tuz ve seviyorsanız pul biber ,

tüm malzemeleri karıştırıp bekliyorum kabaklar sulandıkca un eklemeye devam ediyorum sonuçta kıvamı kek kıvamı gibi olacak ne sulu

nede çok yoğun yağlanmış borcama (ister zeytin yağı ile ister tereyağı ile yağla ) dök yaklaşık 170 derecede kek gibi pişir üstü

kızarınca pişmiş olur zaten bazen una kabartma tozuda ekliyorum ama son yaptığıma eklememiştim yine de güzel oldu bide son

yaptığıma evde kalmış peynir çeşitlerini koydum 1 kase kadar daha lezzetli oluyor umarım doğru dürüst bi tarif olmuştur

Ben de aranızda dil peynirli patlıcan rulosu yapan varsa tecrübelerini istiyorum (unlu yumurtaya batırıp kızartılıyormuş ) patlıcanlar

pişiyomu o zaman onu merak ediyorum :44:

Hepinize kucak dolusu sevgiler iyi geceler

Canım çok geçmiş olsun benimde aynı şey başıma gelmişti herkesin başına gelebilir verilmiş sadakan varmış evet ne mutlu türküm diyene diyebilene. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun Atatürk ve silah arkadaşlarının mekanı cennet olsun. Ülkemizi de kendi emellerine alet edenler de kahrolsun iyi geceler

Olsun daha bi inatla yaparsın

Tüm Karataycı güzellerin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun Cumhuriyet ve demokrasi bizlerin ve gelecek nesillerin özgürce yaşabilmesi için gerekli olan en temel dayanaklarımızdır.Karataycı annelere Cumhuriyet sevgisiyle dolu çocuklar yetiştirdikleri için sonsuz teşekkürler....

iyi akşamlar kızlarhaftasonu yoğundum yazamadım yine:26:bugün de klasik pazartesi;temizlik-yürüyüş-alışveriş:97::97:
kolay gelsin canım

geçmiş olsun tatlım:26:benim de tencerem yandı ama ben direk attım valla,sen iyi uğraşmışsın iğrenç bi durum hakkaten,o koku günlerce gitmiyor evdenyine de Allah korumuş beterinden şükür ki:44:

günaydın kızlar
cumhuriyetimizin 90.yılı kutlu olsunşükran borcu duyduğum ve çok sevdiğim bilim insanı Canan Efendigil Karatay hocamızı ve onun gibileri yetiştiren cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşasınküçük pıncırım ve eşim hasta olduğu için törene ve resepsiyona katılamacağım.. üzgünümAtamızın ve vatan uğrunda şehit düşen ceddimizin ruhları şad olsunbeni her seferinde ağlatan şu mısraları bu vesileyle sizinle paylaşmak isterim...
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
ehh duygulandım yine,menüleri akşam bildireyim gari

tamamdır ne yapılması gerekiyorsa yaparım
el birliğiyle şu kilolardan kurtulalım artıkkkkkkkkkk

alırım canım tabiisii..başarılar..2 hafta düzenli menü bildiriminden sonra listedesin...
yemediklerin içinn

kötü olmuşş..valla çocuklarla bişey saklanmıyor..takma be kaynananı dediklerini duymazdan gel boşver..
leylaaamm özledim şekerimm
bu diyette kızartmanın durumune arkadaşlar
cısssssssssmı
actifrayda yapıyoruz ve rahatça yiyiyoruz canım ya da fırın da yapabilirsin..bu serbest tabii patates hariçç
güzel kilo vermişsin canım
hoşgeldin ..ilk sayfamız sana faydalı olacaktır okumanı tavsiye ederim..takıldığın yerlerde bizler buradayız..başarılar..

:26::26:çok geçmiş olsun canım...Allah korusun ucuz atlatmışsınız bence çünkü süt yağlı mazallah tutuşsaydı olacakları düşünmek bile istemeyiz..geçenlerde çiğdoş da kabak pişirirken yaktı tencereyi hemde evde uyurken boğuluyormuş nerdeyse Allah korusun..:26::26:

mücver tarifi için teşekkürler canım..heralde kıvamı tutturamıyorum..yeniden deniyeceğim ..

geçmiş olsun gülüm..

ah bu mısralar benim de gözlerimi doldurur her okuduğumda..bunların kıymetini bilen nesiller yetiştirebilmek ümidiyle canım..

sabah ilk işim bayrağımızı asmak oldu..insan burada daha bir özlem duyuyor biliyorsunuz....

kızımla hazırladığımız kahvaltım

yumurta salatası
sucuk ve pastırma
çingene salatası
ceviz
çay çayy

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…