bu diyette kızartmanın durumune arkadaşlar
cısssssssssmı
mrb arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum 77 kiloyum bi ara 80-89 grubunda 70 e kadar indim 80 den ama 69 u göremeden geri aldım kendimi toplayıp artık 60ları görmek istiyorum az çok yapacaklarımızı biliyorum baştaki listelerri falan okudum şuandan itibaren başlamış bulunuyorum saat sekizi geçtiğine göre bişey yemek yok sadece su ve süt içebilirim yarında ilk ekmeksiz kahvaltımızla başlarız benim en zorlanacağım öğün ekmeksiz kahvaltı ama inşallah becerebilirim
hoşgeldin canım..... bence butun diyetlerden daha kolay ve pratik karatay rahatlıkla yaparsın bence.....
akşam 8 den sonra çay bitki çayı su süt ayran maden suyu tuketebilirsin katı gıda yok yoğurt bile.....
topiği biraz incele yenenler yenmeyenler fikir edinirsin ona göre menulerini hazırlarsın........ :97: :97: :97:
teşekkür ederim canım inşallah desteklerinizle bende zayıflarım ve artık 60 ları görürüm
Süt tenceremi ocakta unutup dışarı çıkmışım eve bi geldim (3.5 saat sonra ! ) ev dumandan göz gözü görmüyo her yer ama her yer
duman ve kokusu tüm perde gardorap,portmanto aklınıza ne gelirse hepsine sinmiş :2: :2: tüm camları açıp evi terk ettik maile akşam
yemeğinide dışarda yemek zorunda kaldık ve malesef bugünde cısslı yemek zorunda kaldım bu saate kadar ocağı ovup tencerenin
kömürünü kazımakla meşguldüm ellerim mahvoldu :2: 2.5 lt süt den geriye yarım kilodan fazla kömür kalmış :2: o derece yanii
neyse beterin beteri var derler bunada şükür !
Yarın erken kızın geçit törenine gitcez sonra akşam fener alayı yürüyüşüne katılıp etkinliklere gideriz gece yarısıda otobüse bincem o
nedenle gelemem hepinizin Cumhuriyet bayramı kutlu olsun
Bu arada Sersum FIRINDA MÜJVER tarifi istemişsin ben genelde göz kararı yaparım ama püf noktası rendelenen kabakların suyunu
iyice sıkıp çıkarmak ve süzgeçte bekletmek çünki ne kadar sulu kalırsa o kadar fazla un kullanmak zorunda kalırızsonra 5-6
kabak için 3-4 yumurta (büyüklüğüne göre) zeytinyağı ( yarım çay bardağından biraz fazla) unu normal un ise her kabak için 1 yemek
kaşığı ama ben tam buğday unu kullanıyorum,taze soğanın yeşil kısımları, dereotu maydonoz kuru nane tuz ve seviyorsanız pul biber ,
tüm malzemeleri karıştırıp bekliyorum kabaklar sulandıkca un eklemeye devam ediyorum sonuçta kıvamı kek kıvamı gibi olacak ne sulu
nede çok yoğunyağlanmış borcama (ister zeytin yağı ile ister tereyağı ile yağla ) dök yaklaşık 170 derecede kek gibi pişir üstü
kızarınca pişmiş olur zaten bazen una kabartma tozuda ekliyorum ama son yaptığıma eklememiştim yine de güzel oldubide son
yaptığıma evde kalmış peynir çeşitlerini koydum 1 kase kadar daha lezzetli oluyorumarım doğru dürüst bi tarif olmuştur
Ben de aranızda dil peynirli patlıcan rulosu yapan varsa tecrübelerini istiyorum (unlu yumurtaya batırıp kızartılıyormuş ) patlıcanlar
pişiyomu o zaman onu merak ediyorum :44:
Hepinize kucak dolusu sevgileriyi geceler
kayınvalidem sürekli totosu rahatta insan kilo alır çok yiyen kilo alır die bana alttan alttan çok laf sokmuşluğu vardır...... şimdide bi boğazını tutamıo da nelere para harcıo die laf edicek yüzde 1000 öle yani :2: :2: :2:
ben daha öncede diyetisyene gittim o zaman herkes biliodu kayınvalidem inada o zamanlar hergun gözleme kömbe zart zurt edip duruodu ..... gerci o zaman 15 kilo vermiştim 69.5 a kdr duştum ama sonra rahimde yara kist adet duzensizliği derken ilaç çok kullandım onlara bağlıorum kilo alımımı tbi hamurişini çok seviyorum pişirmeyide yemeyide ama öle işte.....
ne kdr debelensem boş artık öğrendi yiyeceğimiz lafları yiyecez sinir olcaz yapıcak bişi yok :2: :2: :2: :2: :2: :2: :2: :2: :2:
iyi akşamlar kızlarhaftasonu yoğundum yazamadım yine:26:bugün de klasik pazartesi ;temizlik-yürüyüş-alışveriş:97::97:
Allah nazardan saklasın maşallah;bende 32 kg vercem inş. bir sır var mı acep? püf nokta falan birde kaç ayda gitti kilolar canım . benimde hazirana kadar en az bi 20 vermem şartta
kolay gelsin canımiyi akşamlar kızlarhaftasonu yoğundum yazamadım yine:26:bugün de klasik pazartesi ;temizlik-yürüyüş-alışveriş:97::97:
Süt tenceremi ocakta unutup dışarı çıkmışım eve bi geldim (3.5 saat sonra ! ) ev dumandan göz gözü görmüyo her yer ama her yer
duman ve kokusu tüm perde gardorap,portmanto aklınıza ne gelirse hepsine sinmiş :2: :2: tüm camları açıp evi terk ettik maile akşam
yemeğinide dışarda yemek zorunda kaldık ve malesef bugünde cısslı yemek zorunda kaldım bu saate kadar ocağı ovup tencerenin
kömürünü kazımakla meşguldüm ellerim mahvoldu :2: 2.5 lt süt den geriye yarım kilodan fazla kömür kalmış :2: o derece yanii
tamamdır ne yapılması gerekiyorsa yaparım
el birliğiyle şu kilolardan kurtulalım artıkkkkkkkkkk
alırım canım tabiisii..başarılar.2 gündür yazamadım ama misafir var dı.
Ayrıca dün düğündeydim ve hiiiiiç ikram pasta masta yemedim
bu günkü menüm:
Sabah: 2 yumurtadan omlet bol yeşil salata avuç içi köy peyniri
şimdi: Yarım etli ekmek bol lahana ve çoban salata
dün:
Sabah :kk
aşkam: Mercimek çorba- salata -ciğer sote- 2-3 yk kadar b.pilavı 3 fıstıklı hurma
kıslar yaa sormayın başıma ne geldi......
ben diyet yaptığımı bisiklet aldığımı kimseye sölememiştim 2-3 kişi biliodu özellikle eşimin ailesinden bilen yoktu :2: :2:
kayınvalidem gelince bisikleti kaldırıodum 4 yaşındaki kızım önce salona götürdü bak annemin nesi var die sonra orda göremeyince annem saklamış galiba babaanne annem spor yapıo bisikleti var onun die die evdeki butun odalrı gezdirerek bisikleti buldu ve gösterdi... başımdan aşağı kaynar sular döküldü... :2: :2: :2: :2:
ölee yani
leylaaamm özledim şekerimmiyi akşamlar kızlarhaftasonu yoğundum yazamadım yine:26:bugün de klasik pazartesi ;temizlik-yürüyüş-alışveriş:97::97:
bugün yediklerim
sabah=
bol kaşarlı 1 yumurtadan omlet
salatalık
zeytin
pastırma
öğlen=
avuç içi kadar tavuk
ayran
akşam=
1 kepçe tarhana çorbası
3 köfte
küçük bi kase sarımsaklı-yoğurtlu kereviz
actifrayda yapıyoruz ve rahatça yiyiyoruz canım ya da fırın da yapabilirsin..bu serbest tabii patates hariççbu diyette kızartmanın durumune arkadaşlar
cısssssssssmı
güzel kilo vermişsin canımmrb arkadaşlar bende aranıza katılmak istiyorum 77 kiloyum bi ara 80-89 grubunda 70 e kadar indim 80 den ama 69 u göremeden geri aldım kendimi toplayıp artık 60ları görmek istiyorum az çok yapacaklarımızı biliyorum baştaki listelerri falan okudum şuandan itibaren başlamış bulunuyorum saat sekizi geçtiğine göre bişey yemek yok sadece su ve süt içebilirim yarında ilk ekmeksiz kahvaltımızla başlarız benim en zorlanacağım öğün ekmeksiz kahvaltı ama inşallah becerebilirim
:26::26:çok geçmiş olsun canım...Allah korusun ucuz atlatmışsınız bence çünkü süt yağlı mazallah tutuşsaydı olacakları düşünmek bile istemeyiz..geçenlerde çiğdoş da kabak pişirirken yaktı tencereyi hemde evde uyurken boğuluyormuş nerdeyse Allah korusun..:26::26:Süt tenceremi ocakta unutup dışarı çıkmışım eve bi geldim (3.5 saat sonra ! ) ev dumandan göz gözü görmüyo her yer ama her yer
Bu arada Sersum FIRINDA MÜJVER tarifi istemişsin ben genelde göz kararı yaparım ama püf noktası rendelenen kabakların suyunu
iyice sıkıp çıkarmak ve süzgeçte bekletmek çünki ne kadar sulu kalırsa o kadar fazla un kullanmak zorunda kalırızsonra 5-6
kabak için 3-4 yumurta (büyüklüğüne göre) zeytinyağı ( yarım çay bardağından biraz fazla) unu normal un ise her kabak için 1 yemek
kaşığı ama ben tam buğday unu kullanıyorum,taze soğanın yeşil kısımları, dereotu maydonoz kuru nane tuz ve seviyorsanız pul biber ,
tüm malzemeleri karıştırıp bekliyorum kabaklar sulandıkca un eklemeye devam ediyorum sonuçta kıvamı kek kıvamı gibi olacak ne sulu
nede çok yoğunyağlanmış borcama (ister zeytin yağı ile ister tereyağı ile yağla ) dök yaklaşık 170 derecede kek gibi pişir üstü
kızarınca pişmiş olur zaten bazen una kabartma tozuda ekliyorum ama son yaptığıma eklememiştim yine de güzel oldubide son
yaptığıma evde kalmış peynir çeşitlerini koydum 1 kase kadar daha lezzetli oluyorumarım doğru dürüst bi tarif olmuştur
Ben de aranızda dil peynirli patlıcan rulosu yapan varsa tecrübelerini istiyorum (unlu yumurtaya batırıp kızartılıyormuş ) patlıcanlar
pişiyomu o zaman onu merak ediyorum :44:
Hepinize kucak dolusu sevgileriyi geceler
Tüm Karataycı güzellerin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsunCumhuriyet ve demokrasi bizlerin ve gelecek nesillerin özgürce yaşabilmesi için gerekli olan en temel dayanaklarımızdır.Karataycı annelere Cumhuriyet sevgisiyle dolu çocuklar yetiştirdikleri için sonsuz teşekkürler....
günaydın kızlar
cumhuriyetimizin 90.yılı kutlu olsunşükran borcu duyduğum ve çok sevdiğim bilim insanı Canan Efendigil Karatay hocamızı ve onun gibileri yetiştiren cumhuriyetimiz sonsuza dek yaşasın küçük pıncırım ve eşim hasta olduğu için törene ve resepsiyona katılamacağım.. üzgünüm Atamızın ve vatan uğrunda şehit düşen ceddimizin ruhları şad olsun beni her seferinde ağlatan şu mısraları bu vesileyle sizinle paylaşmak isterim...
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor,
Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor!
ehh duygulandım yine,menüleri akşam bildireyim gari
kapıdaki senmisin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?