Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

okuyorumda ben 3 öğün biliyorum ara öğün yok diye zaten çalışıyorum allelacele omletti cevizdi zeytin peynir kahvaltı etmeye çalışıyorum karataya uygun bide bi arkdaşım yorumunda 2 öğün yenecek demiş aklım karıştı kitaptada 3 öğün var iyi ce karıştım iş yerinde öğle yemeği yiyorum yemek seçme olanağım yok ben saat 7.15 te sabah kahaltısı ediyorum öğle yemeğim 12.30 da haliyle akşamıda yapıcam kaldı ki öğle yemeklerini seçme şansım yok nitekim bugün nohut pilav cacık var iki öğünü ancak haftasonu yapabilirim rahat rahat bu konuda deneyimli arkdaşlar lütfen bana fikir verebilir mi

Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 – 5 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) böyle fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 – 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 – 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 – 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 – 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 ‘e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 – 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 – 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 – 14:00 ‘den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz “bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç” sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.
Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde. Biz ilk başladığımızda bir yıl civarında 2,5 öğün, daha sonra da 2 öğün yedik ve halen 2 öğün olarak devam ediyoruz. . Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin “bu şeker yedi” sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.
NOT: Bu bilgiler Karatay Diyeti kitabından öğrendiklerimizden yorumlanmıştır. Facebook “Sağlıklı Yaşıyoruz” sayfasında bir çok kez dile getirilmiştir. Daha ayrıntılı öğrenmek için Karatay Diyeti kitabını okumalısınız, hatta bunların anlatıldığı bölümleri birkaç kez okumalısınız.

verdiğim linklerde detaylı anlatılıyor 3 öğüne gerek kalmıyorki

Alışkanlıkların değişmesi kolay olmuyor. Yıllarca doktorlar ve diyetisyenlerin “az ye sık ye” tavsiyeleriyle yaşadık. O nedenle bazı kişiler için birden iki öğün yemek zor olabilir. Onlar 3 öğünle başlayabilir. Bir süre sonra 2,5 öğüne geçebilirler. 2,5 öğün dediğimiz Sabah kahvaltı, akşam ana yemek arada da bir atıştırma veya sabah kahvaltı akşam üstü ana yemek akşam da atıştırma şeklinde olabilir. En son ulaşılacak nokta ise 2 öğün yani sabah kahvaltı ve bir de ana öğün yemek. İbni Sina’nın “iki öğün sağlık, üç öğün hastalık” sözünü ve büyük dedelerimiz ile Hz Muhammed’in iki öğün yediğini hiç unutmamalıyız.
canan karatay bu şekilde söylüyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr

canım bildirimine bakarsan görürsün yanlışlık yok eksi yazmışsın ama artı oluyo
sizlerde bakın yanlış değil diye düşünüyorum sağlık olsun

ayyy canım benim ben yanlış yazmışım 70,3 olacaktı o neyse geçti gitti artık, bu arada 70,0 olduk

hoşgeldin aramıza...
hoşgeldin aramıza...
hoşgeldin aramıza...
hehehehhe...canım yaaaaaaaaaaa.

hoşgeldin aramıza... ilk sayfada ayrıntılı olarak yazdım canım
kaysı çekirdeği yasak değildir sanırım
makarna dışında güzel..kadınbudu köfte de bulgurla ve fırındaysa sorun yokafiyet olsun
3 öğün olmuş:44:
3 öğün başlangıçta olur
zaten kitaptada 3 öğün var önce bi 3 öğüne başlayalım da ara öğünleri kaldırarak sonra 2 öğüne indirim en baştan 2 öğün yapamam asla

evet canım haklısın ilk başlarda zorlanmamak için 3 öğün yapılabilir..bünye zamanla alışıyor 2 öğüne geçiliyor

sabah

ceviz 2 günkurusu
yarım muz

öğlen

buğdaylı ayranaşı çorbası
haşlama et

yarın kesin ++ çıkarım regl ile iyice şiştim..

öncelikle hoşgeldiniz ..

ilk sayfamızı okumanızı ve sizlere verdiğimiz cevapları da geçmişe dönerek takip etmenizi tavsiye ederiz..

kolay gelsin başarılar..

çok güzel anlatmışsın canım..

canım merhaba.çok güzel kilo vermişsin.bütün bu kilolar karatay diyeti ile mi gitti.tebrikler

teşekkürler canım,evet karatayla verdim hepsini

afiyet olsun..evet kayısı çekirdeği yiyebilirsin

Kızlar kızlar gelemm mii yanaanızdan öpemm mii..hehehe..

slm kızlar . bua ralar topıge gıremıyrm . ıs yerı baska bır bınaya taınıyor. mısafırler var sehır dısından vs vs ... neden cok yanı... yarın da ankaraya dogru gıdıyrz. abımın oglusu oldu , onu gormeye ... bu yuzden bu hafta boyle oldu... haftaya yenı odamda sızlerle olurum ınsallah...
sersumcum, yarın yolda olucam ama telefondan gırebılırsem kılo bıldırımı yaparım. gıremezsemde benı ızınlı sayın olur mu...
herkese bol leptınlı haftalar dılıyorum.

sabah

ceviz 2 günkurusu
yarım muz

öğlen

buğdaylı ayranaşı çorbası
haşlama et

yarın kesin ++ çıkarım regl ile iyice şiştim..

BEN 12:40 DA ÖĞLE YEMEĞİMİ YEDİM
1 kocaman tabak balkabağı şekersiz ama, hurma attım içine bide elma onlarla pişirdim karatayın kitabında olduğu gibi.
1 kasede yoğurt ve kapanış demiştim ki az önce avuç içi fındık ile sütü yollayıverdim mideye artık,
ayran içerim bide Türk kahvesi belki.

bende ayın 22 sinde başlamıştım diyete yarın tartılcam inş. ama listeye haftaya giricem inşallah,2 haftalık süre var çünkü kural gereği

sabah doktor konrolüm vardı
zor yetiştim otobüs birtürlü gelmedi
neyse kan testi oldum hapa aynı devam edeceksin dedi
5-6 ay sonra tekrar konrol olacağım biliyorsunuz tiroit den dolayı
sabah orda yapmak zorunda kaldım kahvaltıyı açlıktan midem bulanıyodu
yarım simit
ve çay içtim
öğlen
evdeydim çok karışık bi yemek oldu
1 kase yoğurt mandalin fındık yemiştim güya başka bişey yemicektim
sonra komşu kısır getirmiş ondan yedim ve çay içtim
fazla kaçırmışımdır diye yarın malum tartı günü akşamı ayranla geçiştiricem
hepicinizi öptüm belki giremem kızın sınavları başladı ders çalışıyoruz birlikte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…