3 öğün olmuş:44:
Selam hatunlar yeni gelenler hoşgeldiniz ilk sayfayı okumanız önemle tavsiye edilir
2 yumurta peynir zeytin domates salatalık ceviz çay ve omega3
omega 3 ü ilaç olarak mı alıyorsunuz kapsül şeklinde değil mi
ceviz fındık gibi kuruyemişler tok tutuyor canım..çiğ olarak al ..kavrulmamış olsun
Karatay Menüsü
ÖNERİ 31- HANGİ UNDAN YAPILAN EKMEĞİ, HANGİ MAKARNAYI YİYEBİLİRİZ?
yeni gelen arkadaşlar bunları okumanızda fayda var
Karatay Menüsü
ÖNERİ 31- HANGİ UNDAN YAPILAN EKMEĞİ, HANGİ MAKARNAYI YİYEBİLİRİZ?
yeni gelen arkadaşlar bunları okumanızda fayda var
okuyorumda ben 3 öğün biliyorum ara öğün yok diye zaten çalışıyorum allelacele omletti cevizdi zeytin peynir kahvaltı etmeye çalışıyorum karataya uygun bide bi arkdaşım yorumunda 2 öğün yenecek demiş aklım karıştı kitaptada 3 öğün var iyi ce karıştım iş yerinde öğle yemeği yiyorum yemek seçme olanağım yok ben saat 7.15 te sabah kahaltısı ediyorum öğle yemeğim 12.30 da haliyle akşamıda yapıcam kaldı ki öğle yemeklerini seçme şansım yok nitekim bugün nohut pilav cacık var iki öğünü ancak haftasonu yapabilirim rahat rahat bu konuda deneyimli arkdaşlar lütfen bana fikir verebilir mi
okuyorumda ben 3 öğün biliyorum ara öğün yok diye zaten çalışıyorum allelacele omletti cevizdi zeytin peynir kahvaltı etmeye çalışıyorum karataya uygun bide bi arkdaşım yorumunda 2 öğün yenecek demiş aklım karıştı kitaptada 3 öğün var iyi ce karıştım iş yerinde öğle yemeği yiyorum yemek seçme olanağım yok ben saat 7.15 te sabah kahaltısı ediyorum öğle yemeğim 12.30 da haliyle akşamıda yapıcam kaldı ki öğle yemeklerini seçme şansım yok nitekim bugün nohut pilav cacık var iki öğünü ancak haftasonu yapabilirim rahat rahat bu konuda deneyimli arkdaşlar lütfen bana fikir verebilir mi
canım bildirimine bakarsan görürsün yanlışlık yok eksi yazmışsın ama artı oluyo
sizlerde bakın yanlış değil diye düşünüyorum sağlık olsun
hoşgeldin aramıza...merhaba arkadaşlar..hayatımda ilk defa diyete karar verdim..bir çok kez çeşitli diyet ve yorumlarını okudum ama cesaret edememiştim hiç topiği biraz okuyayım dedim ama kafam çok karıştı...karatay bana çok mantıklı geldi,birde şuna karar verdim kimin 1ayda kaç kilo verdiğiyle lgilenip kendimi kıyaslamayacağım .ilk 1ay deneyeyim bakalım ne kadar verebileceğim hatta 1ay yapabilecekmiyim bilmiyorum....ben 1.60 boyunda 78kğ yum..öncelikle sağlık nedenlerinden dolayı en az20kğ vermem gerekiyor...bana destek olurmusunuz;?insan çok okuyunca çokta kafası karışıyor helede benim gibi b12 özürlü olunca hoop aklımdan uçup gidiyor...omega 3 alınması gerek demişsiniz (balığı hiç sevmem) bunun dışında nasıl alırım yani ilaç ismi filan verilebiliyormu? birde geçenlerde bi yerde okudum bu ilaç olarak alınan omega 3ler vucut tarafından emilmiyor tamamen firmaların rant için uydrmasıymış,hiç dikkat etinizmi yani kan tahlilinde filan çıkıyormu vucut alıyormuki bu vitamini? birde lesli neki herkes ondan bahsetmiş...soracağım çok soru var ama şimdiden abartmayım ..ben bugün başladım karatay diyeine ,liste ve kilo çizelgesine uğraştım ama yapamıyorumsabah yumurta salatası,3 4 zeytin ve 5 6 ceviz yedim,öğlen...1kuru incir 1dlm börek ayran...akşamda zeytin yağlı ıspanak kavurması 1.5 bardak ayran doğrumu yaptm bilmiyorm ama şuan acıktım... meyve yasak sanırımda ayran içebilirmiyiz akşam 8den sonra yardımcı olursanız çok sevinirim hoşçakalın..
hoşgeldin aramıza...mrb kızlar,bende arkadaş gibi yeni başlıyacam karatay diyetine,bana da yardımcı olursanız çok çok sevinirim ,doğum sonrası kilolarımı veremiyorum bi türlü 12-13 kilo verdim bi 10 kilom kaldı o da çok rahatsız ediyo beni,bilgilendiriseniz bizi mutlu edersiniz
hoşgeldin aramıza...ben zaten zayıfım ama bu beslenme şeklini onaylıyorum tabi çok protein fazla asit demek ama canan hocanın az sık yamayin demesinin onaylıyorum az ve sık yemek organlarıda yoruyormuş bance günde 2 öğün yemek hem çok güzel hemde daha sağlıklı
hehehehhe...canım yaaaaaaaaaaa.
hoşgeldin aramıza...canım merhaba ben de yeniyim.ben de 79 kiloyum ve senin gibi 60 a inmek istiyorum.karatay sağlıklı beslenme formülü gerçekten ilgimi çekti.5 gündür uyguluyorum.ama ben meyvenin akşam yenmemesi gerektiğini tamamen atlamışım.bana da destek olursanız sevinirim.2 gündür kilo cetvelini ayarlamaya çalışıyorum.cetvel buldum kopyaladım fakat imza bölümü nerede yardımcı olur musun
kaysı çekirdeği yasak değildir sanırımsabah kahvaltım
2 haşlanmış yumurta
ceviz domates maydonoz kırmızı biber
8 zeytin
çay ve yanında kayısı pestili
ya birde kayısı çekirdeği umarım kaysı çekirdeği yiyebileceğimiz kuruyemişlerdendir:18:
makarna dışında güzel..kadınbudu köfte de bulgurla ve fırındaysa sorun yokgünaydın hepinize mutlu bir gün diliyorum haftasonuna 1 gün kaldı gelelim benim yediklerimi :)
30.10.2013 çarşamba
sabah:1.5 haşlanmış yumurta
peynir
4-5 ceviz
öğle:4 yk z.yağlı pırasa
3 kadınbudu köfte
salata
akşam:1 kase büyük yoğurt
5-6 yktaze fasulye kıymalı
3 çatal makarna
yarım çay bardağı fındık-şam fıst
ara:1 bardak ayran
3 öğün başlangıçta olur3 öğün olmuş:44:
zaten kitaptada 3 öğün var önce bi 3 öğüne başlayalım da ara öğünleri kaldırarak sonra 2 öğüne indirim en baştan 2 öğün yapamam asla
Çok basit bir anlatımla, bir şeyler yediğimiz zaman pankreasımız önce 2 saat insülin hormonunu salgılıyor. Ardından 2 saat da glukagon denen hormon salgılanıyor. Yemek yememizden 4 5 saat geçip insülin ve glukagon salgıları tamamlandıktan sonra işte bizi zayıflatan LEPTİN hormonu salgılanmaya başlıyor. Leptin hormonu bizim depolarımızdaki yağları kullanarak vücudumuzun enerjisini sağlıyor. İşte biz (Karatay Sağlıklı Beslenmesini uygulayanlar) böyle fazla kilolarımızdan kurtuluyoruz.
Leptin hormonunun gece salgılanabilmesi için yemeğimizi en geç 19:00 20:00 de yiyip bitirmiş olmamız lazım. Buna göre 20:00 22:00 arası insülin salgılanacak, 22:00 00:00 arası glukagon salgılanıyor olacak ve saat 00:00 veya 01:00 den sonra da Leptin salgılanmaya başlayacak. Leptin hormonu en fazla bizim derin uykuda olduğumuz 02:00 05:00 saatlerde arası salgılanıyormuş.
Leptin hormonunun gündüz de salgılanmasını istiyorsak günde 2 veya 2,5 öğün yiyor olmamız öğünler arasındaki zamanı açmamız gerekiyor. Bu konuyu bir örnekle açıklamaya çalışalım. Saat 09:00 da kahvaltı yapan bir kişinin saat 11:00 e kadar insülin hormonu salgılanacak. 11:00 13:00 arası 2 saat de glukagon hormonu çalışıyor olacak. 13:00 14:00 den sonra yağlarımızı yakacak leptin hormonu devreye girebilecek. Tabii ki ağzımıza 9 dan sonra hiçbir şey atmadıysak. 13:00 14:00 den sonra yemek yemeyi açlık hissetmeden uzatabildiğimiz her sürede leptin depodaki yağlarımızı kullanarak enerjimizi sağlıyor olacak. Saat 16:00 da yemeğimizi yiyor olursak 2-3 saat leptin sayesinde yağlarımızı yakmış olacağız. Yemeği saat 17:00 gibi yiyecek olursak bu sefer de 3-4 saat depodan yemiş olacağız. İşte onun için 2 öğün sağlık demişler. Yeter ki bir önceki öğünümüzde yeterince ve doğru şeyler yemiş olun ve leptinin salgılandığı süre içinde beyniniz bu kişi acıktı, yemek gelmiyor tasarruf moduna geç sinyalini göndermemiş olması lazım. Acıktığınız anda hemen yemeğinizi yiyin.
Lütfen leptin hormonunuzun salgılanmasına olanak sağlayın ve günde iki öğün yemeye çalışın. İlk başlangıçta 3 öğün hatta 2,5 öğün yiyebilirsiniz ama gündüz de fazla yağlarınızı yakmak sizin elinizde. Biz ilk başladığımızda bir yıl civarında 2,5 öğün, daha sonra da 2 öğün yedik ve halen 2 öğün olarak devam ediyoruz. . Şunu hiç unutmayın aralarda bir şey yemeyip ağzınıza şekersiz denen tatlandırıcılı sakızlardan bile atmış olsanız beyin bu şeker yedi sinyalini göndererek insülin salgısını başlatacak ve o anda leptin hormonunuz faaliyette ise faaliyetine son verip yerini insüline bırakmış olacaktır. İki öğün arasında size ikram edilen en ufak bir nesneyi leptin hormonunuzun salgılanmasının devam etmesini istiyorsanız lütfen yemeyin.
NOT: Bu bilgiler Karatay Diyeti kitabından öğrendiklerimizden yorumlanmıştır. Facebook Sağlıklı Yaşıyoruz sayfasında bir çok kez dile getirilmiştir. Daha ayrıntılı öğrenmek için Karatay Diyeti kitabını okumalısınız, hatta bunların anlatıldığı bölümleri birkaç kez okumalısınız.
verdiğim linklerde detaylı anlatılıyor 3 öğüne gerek kalmıyorki
canım merhaba.çok güzel kilo vermişsin.bütün bu kilolar karatay diyeti ile mi gitti.tebrikler
sabah kahvaltım
2 haşlanmış yumurta
ceviz domates maydonoz kırmızı biber
8 zeytin
çay ve yanında kayısı pestili
ya birde kayısı çekirdeği umarım kaysı çekirdeği yiyebileceğimiz kuruyemişlerdendir:18:
sabah
ceviz 2 günkurusu
yarım muz
öğlen
buğdaylı ayranaşı çorbası
haşlama et
yarın kesin ++ çıkarım regl ile iyice şiştim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?