Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

afiyet şifa hepimize olsun, lakin lop lop kilo ve yağ olmasın inşallah...

İnşallah canım yaaa... :))

sabah 09 kahvaltı
bir avuçtan az beyaz peynir
2 haşlanmış yumurta
4 dilim pastırma.
1 tane salatalık
ve tartılmaya son 2 gün.

offf bugün sularımız kesik çok sıkıcı bir gün olacak.

afiyet olsun canımmcım..
suların olmaması zor ya umarım çabuk gelir..

afiyet olsun canım..evet haklısınn dışarı çıkınca muhakkak bende kurallara uyamıyorum..eşim nerde ne yemek isterse ona uyuyorummm
keki yapta yaz bakalım canımm bende merak ettımm..

afiyet olsun cnmmm da beyaz çayı ben bilmiyorum ya nerde satılıyor ki?

günaydın kızlar .. Işte kahvaltim

Eklentiler

• $image.webp
    26,7 KB · Görüntüleme: 38
hoşbuldum Kızçeler .. yedik , içtik .. Kürkçü dükkanına döndük .. Henüz kiloma bakmadım fakat +++++ larda oldugumu hissediyorummm .. Inşallah en kısa zamanda +++++++++++++ lardan kurtulup -------------- leri görebilirim .. Bu arada kuzenim evlendi canım .. Ben evleneli 4 buçuk yıl oldu 😘😘😘😘😘😘😘😘😘😘😍❤️❤️
Hoşgeldin canım özlemiştik + lar hep oluyor sıkma canını hemen toparlarsın

hoş geldin canımm :) bende yeni katıldım aranızaaa..yakının mı evlendı yoksa senmı :))

aktarlarda ve büyük marketllerde var...bimden almıştım sürekli olmuyor arada geliyor gelince de stokluyorum ben...yeşil çaydan daha etkili diye okumustum netten bi araştır istersen

Osman MÜFTÜOĞLU
yasasinhayat@hurriyet.com.tr
6 Kasım 2013

Hipnoz mu, hipoglisemi mi?

Geçtiğimiz günlerde Prof. Dr. Canan Karatay’ın başından çok tatsız bir olay geçti.

Şimdi de birileri kalkmış, Karatay’ın iyi niyetle söylediği “Adeta hipnotize oldum” şeklindeki yaklaşımının “hipnoz değil, hipoglisemi ile ilişkili” olduğunu ileri sürüyor. Bu iddianın hiçbir bilimsel temelinin olmadığını vurgulamak isterim.

10 yıl önce çıkan “Yaşasın Hayat” kitabımda şekerin önemli bir sağlık zararlısı olduğunu, insülin fazlalığının ömrümüzü kısalttığını, bizi erken yaşlandırıp kansere davetiye çıkardığını, kilo salgınının birinci nedeni olduğunu yazdığımda meslektaşlarım bile bu bilgileri ciddiye almamışlardı. Zaman içinde obezitenin temelde bir insülin direnci problemi olduğu, kilo salgınının da insülin direncinden kaynaklandığı daha iyi anlaşıldı.
Son yıllarda Prof. Dr. Canan Karatay da bu bilgileri net ve açık bir üslupla destekleyen yazılar ve kitaplar yazdı. Gazete söyleşilerinde, televizyon röportajlarında konuyu tekrar tekrar vurguladı. Bana göre Karatay Hoca, beslenme hatalarımızın sağlığımızın canına okuyabileceğini bilen ve bilgilerini toplumla paylaşmaya, toplumu bu konuda aydınlatmaya çalışan değerli bir uzmandır.
Karatay Hoca’nın fikirlerinin hepsine katıldığımı da söyleyemem. Bazı konularda ona göre daha muhafazakârım. Mesela hayvansal yağların sınırsız bir şekilde tüketilebileceği konusunda ciddi şüphelerim var. Tıka basa yağ dolu pirzola dilimlerinin her yemekte 3-4 tanesini yemenin, her sabaha çift sarılı yumurtayla başlamanın, her yemeğe tereyağı koymanın, iç yağını, kuyruk yağını yağların yıldızı yapmanın en azından damar sağlığı bakımından problem yaratabileceğini düşünüyorum.

İKİ BEYAZ DA ZARARLIDIR

Ama şunu net ve açık olarak söyleyebilirim: Hocanın beyaz un/beyaz ekmek ve şeker (iki beyaz) konusunda söylediklerinin altına ben de imza atarım. “Balı, pekmezi abartmayın, reçelden uzak durun, çayınıza, kahvenize şeker filan atmayın, hatta taze sıkılmış meyve sularını bile ölçülü tüketin, gazlı veya gazsız şekerli meşrubatlara el sürmeyin, çok tatlı meyveleri de ölçülü tüketin!” şeklindeki tavsiyelerine katılırım.
Hoca, bu tavsiyeleri nedeniyle beslenme uzmanlarından tepkiler aldı. Bu tepkiler bazen o kadar dikkatsiz ve ölçüsüz oldu ki “Ekmek yemezsek B vitamini ihtiyacımızı nereden karşılayacağız?” gibi saçma sapan gerekçelerle ona sataşmaya kalkanlar oldu. Hoca eleştirilere hiç pabuç bırakmadı, doğru bildiği yolda yürümeye devam etti. Doğru da yaptı. Destekliyorum.
Hoca’nın değerini ölçecek değilim, haddim de olamaz ama onun “halkımızın daha sağlıklı beslenmesi, özellikle koroner kalp hastalığına daha az yakalanması” konusunda samimi bir mücadele içinde olduğuna yürekten inandım, inanıyorum. Bazı konularda farklı fikirlerimiz olabilir ama onun bilgilerini samimi bir yürekle, etik bir mesleki sorumlulukla ve koruyucu hekimliğin değerine sarsılmaz bir inançla aktarmaya çalıştığından hiç kuşkum olmadı.

BU YAKLAŞIM AYIPTIR

Geçtiğimiz günlerde Canan Hoca’nın başından çok tatsız bir olay geçti. Dolandırıcılar, bin bir emekle biriktirdiği üç beş kuruşuna göz koyup onu dolandırmaya kalktılar. Neyse ki bence iyi kalpli olmanın yararını gördü ve bu dolandırıcıların elinden emniyet teşkilatımızın da uyanıklığı sayesinde son anda kurtuldu.
Şimdi de birileri adeta “fırsattan istifade bir durum yaratma” ve “durumdan vazife çıkarıp puan kazanıcı vuruşlar yapma” peşindeler. Hocanın bir iyi niyetle söylediği “adeta hipnotize oldum” şeklindeki yaklaşımının “hipnoz değil, hipoglisemi ile ilişkili” olduğunu ileri sürüyor ve “Canan Hoca yasaklamaya çalıştığı beyaz ekmeği, reçeli, balı, pekmezi yeseydi, dahası şekere zehir değil, altındır deseydi bunlar başına gelmezdi, yaşadıkları hipnoz değil, hipoglisemidir” şeklinde demeçler veriyorlar. Böyle bir yaklaşımın ayıp ve en azından haksızlık, dikkatsizlik ve vefasızlık olduğunu, bilimsel bakımdan da hiçbir temelinin olmadığını vurgulamak isterim.

GEÇMİŞ OLSUN...

Canan Hoca gibi samimi, söylediklerinin doğruluğuna yürekten inanan, şeker ve beyaz un ikilisi mücadelesinde ise sonuna kadar haklı olan bir bilim insanına “yumurtanın yanında iki kaşık bal alsaydı dolandırılmazdı” demek bilim insanlarına yakışmaz diye düşünüyorum. Canan Hoca’nın yaşadıkları, iyi niyetli herkesin her zaman başına gelebilecek bir tatsızlık ve şanssızlıktır.
Canan Hoca’ya “geçmiş olsun” diyor, beslenme sağlık ilişkisi için yaptıklarından dolayı bu köşeden kocaman bir “TEŞEKKÜR” gönderiyorum. Kolesterol ve doymuş yağ konusundaki görüşlerine katılmasam da beyaz un ve şekerin, reçelin, tatlıların, beyaz ekmeğin zararları konusunda verdiği mücadeleyi sonuna kadar destekliyorum.

Osman MÜFTÜOĞLU

aktarlarda ve büyük marketllerde var...bimden almıştım sürekli olmuyor arada geliyor gelince de stokluyorum ben...yeşil çaydan daha etkili diye okumustum netten bi araştır istersen

HIMMmmm anladım canım saoll bende bı bakayım bakalım...

he tamam canımm yaaaaaa...hem kuzenine hemde sanaaaaaa hemde burda ki tümm arkadaşlarımaaaaa mutluluklar dilerimm o haldeeeee

öğlen menüm
yarım kase tarhana çorbası
3 tane kızarmış köfte
yarım tabak bulgur pilavı :)

iş yerinde ne yemek çıkarsa yediğim için bugun tatlı hariç hepsinden yedim.Karataya uymayan kızarmış köfte olabilir dimi ???

doktor etkili bir yöntem dedi canım bakalım deneyip görecez..ama kızımın yüzünü inceleyip özel reçete verdi..yani benim sana da aynı reçeteyi tavsiye etmem doğru olmaz zannımca..hap ve jel belki de elle hazırlanan solüsyon kişiye özelmiş..

ben de nemlendirici kullanırım yalnızca..maşallah cildim de gayet güzel..ama kırka geliyorum artık biraz daha takviye şart olabilir..

şimdikiler çok fena benimki de geçen gün çarşıya gidicez sivilcesi çıkmış anne senin fondöteninden süreyim de kapansın gözükmesin diyor..dedim kızım hava almazsa daha çok artar sivilcen ..ay ne zormuş beee

doğadanın 9 lu çayı çıkmış birde onu denemeli..senin 5 li çay hangisinin?
olabilüüürr....
aynen dediğin gibi canım isilik gibi pütür pütür alnı ..pişik kremii çok ilginçç denemeli valla sağol tatlımm
aman onlar bizim bebeemiz zaten popoları yerin yüzlerine süreriz artık..

iyi geceler kızlar kpss çalışmaya başladım fazla nete giremiyorum dualarınızı bekliyorum.
sabah tereyağlı yumurta yedim az ekmekle
akşam güveç,bulgur pilavı,turşu,yoğurtlu közlenmiş biber
başarılar...
hoşageldin canım..kuskus da bo za da yaşak maalesef..kitabı okumasan da ilk sayfayı okursan sana yardımı olur..başarılar

tereyağında tavada kızarmış olabilir ya da ızgara ve fırında..actifrayda..seçenekler bunlar köfte için..ya da ben domates sosunda tencerede pişiriyorum..ama hepimiz arada bu tip yanlış beslenme yapabiliyoruz..yasak olan sadece trans yağ içermesi sağlık için zararlı diyeti bozmuş olmuyor yanii..

sabah

yarım muz
ceviz

öğlen

kurufasulye
3 kaşık bulgur pilavı
mercimek çorbası
turşu

iş çıkışı 3 km yürüyüş..

Saolasın cnm benımm..ay kuskus tamam da bozaya nasıl dayanmacam bılmem eşim çok sevdiği için alıyor bende dayanamayıp içiyorum...neşe napalımm dikkat edebildiğim kadar..bide ben sizin gibi spor yapamıyorum off ne olcak bilmemm yaa...
teşekkürler verdiğin bilgiler içinn.....

Saolasın cnm benımm..ay kuskus tamam da bozaya nasıl dayanmacam bılmem eşim çok sevdiği için alıyor bende dayanamayıp içiyorum...neşe napalımm dikkat edebildiğim kadar..bide ben sizin gibi spor yapamıyorum off ne olcak bilmemm yaa...
teşekkürler verdiğin bilgiler içinn.....

ben de çok severim bozayı..çok canın çekerse içersin üstüne 2 mil leslie yaparsın erir gider..ama kilo verme aşamasında kilo verişi yavaşlatıyor bu tip kaçamaklar hatırlatayım

akşam için:
köfte tamam b.pilavı yemedim ama 2 parmak kadar tahin helvası yedim bildireyim dedim

neyseki kekimi yaptım ardından hızımı almadım kandil simiti yaptım
bunlar bize cıslı ama evdekilerde istiyo işte bende tatlarına bakmak için 1 er tane yedim güzel olmuşlar keki kakolu yaptım kızım öle seviyo
birde karatayın kurabiyesinden yaptım fırında henüz onun tadına bakmadım sabahları veya öğlen 1-2 tane yenilebilir
yoruldum ama dağ gibi bulaşık birikti akşam olmadan bi çırpıdada onları yıkıyayım görüşürüz tekrar

merhaba kızlarben geldimbazı sebeplerden gelemedim,kendimi toparlayayım istedim...
bu arada çooooook kaçamak yaptım.karatay falan hak getire:26:nasıl oldu anlamadım ama bugün regl günü de olmasına rağmen aynı kilodayım...kilo almadan kendime dur demem lazım....

tatlişkom nerelerdeydin ..az önce aklıma geldin nooldu bu kıza dedim..kalp kalbe karşıymışş..ah bebeem benim de toparlanmam lazım..

karatay kurabiyesinin de tadına baktım
kızlar yapıcak olursanız tadı ceviz sucuğuna benziyor çok değişik lezzetli çok fazlada çıkmadı bize yeter tek kişinin yiyebileceği gibi
bulaşıklarda yıkandı

İyi Akşamlar kızlar
Sabah kahvaltim(09:50bitti)
domates,peynir,zeytin
biber,süzme yoğurt,salatalik
1 adet tereyağli omlet
mandalina 1 adet

Öğlen spor zamani (11:50-12:50)
4,5 km 45 dk 370 kalori 5 dk step 5 dk mekik 5 dk tivist toplam 60 dk kendime vakit ayirdim kizlar mutlu ve huzurluyum endorfin hormonum beni mutlu ediyor:)))

Akşam yemeğim(17:30 bitti)
ıspanakli bulgur çorbası
etli patlican yemegi (kac gündür bitmek bilmedi ne çok yapmisim gözüm acmis demek:)))
yogurtlu ispanak kavurmasi
yarim elma

Sıvı: sekersiz Türk kahvesi
2 fincan tarçınlı siyah çay
1,5 litre su

Bol leptinli geceler herkese yeni gelen arkadaşlar da HOŞGELDİNIZ sizleri okuyorum fazla cevap yazamiyorum 2 cocukla ancak bu kadar yetisebiliyorum opuldunuz:)))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…