Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

iyi akşamlar kızlar h.sonu nete giremiyorum pek eşimle vakit geçiriyoruz tatil günümüz malum :))
kusuruma bakmayınn...

sabah kahvaltım :
azcık ceviz
zeytin
peynir
şekersiz çay
4 tane gün kurusu

öğlen:
1 lahmacun
hazır ayran (dışardaydık)
az şekerli türk kahvesi

akşam:
et yemeği
turşu

spor yok ama çarşıda 1 saat gezdim kızlarr :))

sizleri kocaman öptümmm iyi akşamlarrr

tatlım yediklerinin cezası bu kadar büyük olmamalıııııııı
sanki cevizli baklavamı yedin
ah canım ahh bu kadar bukadar hiç kesemedim kaçamakları..hep bişeyler çıkıyor tutamıyorum kendimi..

belki falakayı yersem daha bi utanırım da tutarım şu boğazımı didim..

09 KASIM

1.ÖĞÜN ; 10:30
Peynir,çökelek,tulum peyniriyle omlet
2 zyetin
ceviz
1 tane elmalı pasta

2.öğün : 18:00

1 kase yoğurt
1 kase k.fasulye
1 kase ıspanak çorbası
badem

su : 3.5 lt

Merhaba kizceler .. Ben geldimm.. Insallah tamamen geldim..

dün tarti gunu oldugunu esim aksam hatirlatti eee dogal olarak cok gec kaldigim icin tartilamadim ve siteye de giremedim.. Kismet onumuzde ki haftaya ..

Bu hafta icinde ki calisma saatlerim cok sacma .. Pazar aksam , pazartesi bosum, sali sabah , carsamba gece ,persembe gece , cuma bos ( cuma gunu ben bildirirmimi gec yapacagim) cunku direk isten gelip yatacagim buyuk ihtimal ile..

Simdi biraz sizleri okuyacagim .. öpüldünüz

:3. Selaaaaam Karatay'ın azimli hatunları listeyi gördüm o kadar kaçamaklarla yine iyi bence, yılmadan devam eden etmeye karar veren herkesi kutlarım

Benim kronik kabızlık yine normale döndü ama bu sabah kahvaltı öncesi 66 yı gördüm, bugünki kaçamaksız 2 menü ve 2 posta wc den sonra 66.6 çıktım :44:

Ama anladımki düzenli omega3 ve keten tohumu almam lazım çünki bayram dışında çok az kaçamak yapmama rağmen kilom sabit bile değil tabiki menopozun etkisi çok fazla bilmiyorum nasıl sabit tutacağım :44: artık elimden geldiğince kaçamaksız ve bol hareketli yaşamaya çalışıcam inşallah Bugün 4 saat ev dışında çarşı pazar dolaştım,sabah kalktığımdan beri daha yeni oturdum birazdan duşa gircem yarın kızımın 10 kasım merasimleri var ona gitcem gelince ütü ve çanta hazırlama yapabilirim anca diye 2 yemek yaptım bitince dışarda yersiniz artık dedim şu an kendimi çok yorgun hissediyorum duşa bile üşeniyorum şimdilik hoşcakalın,sızmazsam yine gelirim herkese mutlu hafta sonları diliyorum

[h=2]Meyveleri Nasıl ve Ne Miktarda Yiyeceğiz?
[/h]
Kilo vermek istiyorsak, insülin direnci kırılana dek günde bir adet düşük glisemik indeksli meyve bütün olarak yenilebilir.

Örneğin kış aylarında portakal, mandalina, nar veya elma olabilir. Yaz aylarında çilek (şeker ekilmeden), kiraz, böğürtlen veya ahududu günde 100 - 200 gr. kadar yenilebilir. Ayrıca zeytin yeryüzünde bulunan en sağlıklı meyvelerden biridir. Glisemik indeksi sıfırdır. Her sabah kahvaltıda 10-15 adet zeytin rahat yenebilir. Domates, salatalık ve biberler de sebze grubunda olmalarına rağmen o bitkilerin meyveleridir. Ceviz, fındık, fıstık, badem de kendi ağaçlarının meyveleridir ve bunların da glisemik indeksleri sıfırdır. Bu saydıklarımızı meyve olarak bilip tüketirsek, 24 saat içinde ne kadar çok ve sağlıklı meyve yediğimiz ortaya çıkacaktır. ancak glisemik indeksi çok yüksek olduğu için kavun, karpuz, dut ve taze incir (Gİ=80-100) maalesef yenilmemelidir. Haziran ve Temmuz aylarında, hastalarımızın kan yağlarındaki trigliserid oranı bu nedenle yükselmektedir! Meyve sularında, karpuz ve kavunda bulunan meyve şekeri 'sükroz' hemen kan yağı trigliseride dönüşür ve yağ olarak depoya gönderilir. Karaciğer ve göbek yağlanmaya başlar, bacak kaslarında ve karaciğerde trigliseridler yağ olarak depo edilir.

Bunun en önemli belirtisi, otuz yaşından sonra hafif hafif bel çevresinin kalınlaşmaya başlamasıdır. Bel ölçümlerinin kilo ölçümlerinden daha önemli olduğu bilimsel çalışmalarla gösterilmiştir.

Özellikle 30 yaşından sonra geceleri yatmadan önce birkaç meyve yer yatarsak, kilo vermeye ve yağlarımızın erimesine fırsat tanımıyoruz demektir. Halkımızın fizik aktivitesi çok azdır. Toplum olarak sağlıksız, hareketsiz yaşam biçimi içindeyiz! Sürekli ne yiyeceğimizi ve içeceğimizi düşünüp duruyoruz. Hiçbir zaman bugün ne yapayım da 40 - 50 dakika yol yürüyeyim diye düşünmüyoruz. Maalesef günlük yaşantımızı bu şekilde düzenlemek aklımıza bile gelmiyor. Eğer her gün 5 km yol yürürsek, inanın her istediğimizi (tabii sağlıklı olan gıdaları) istediğimiz kadar yiyebiliriz...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay
*Yaşam Boyu Sağlık isimli kitabından alıntıdır.

Glisemik İndeks, karbonhidratların kan şekeri üzerinde yarattığı etkisidir. Daha hızlı kana karışıp kan şekerini yükselten karbonhidratların glisemik indeksi yüksektir. Referans olarakta 100 gram beyaz ekmek alınır. Glisemik indeksi ne kadar düşük olursa, o kadar uzun sürede tüketilen besin kana karışıp kandaki şeker oranını çok daha seviyeli bir şekilde yükseltir. Glisemik indeks değerleri 80'in üzerinde yapılan klinik araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır.

BESİNLER
(100 Gram)

GLİSEMİK İNDEKS
(Beyaz ekmek = 100 = Referans)
Mercimek çorbası
63
Bezelye çorbası
94
Domates çorbası
54
Bal
104
Fırında Patates
118
Haşlanmış Patates
80
Patates Kızartması
107
Patlamış Mısır
79
Patates Cipsi
77
Yer Fıstığı
21
Çubuk Kraker
116
Çikolata
70
Kepekli Spaghetti
53
Spaghetti
59
Ravioli
56
Makarna
64
Pancar
91
Havuç
101
Soya Fasülyesi
25
Kırmızı Mercimek
36
Yeşil Mercimek
42
Barbunya
42
Nohut
47
Karpuz
103
Kuru Üzüm
91
Erik
34
Ananas
94
Armut
51
Şeftali
40
Portakal
62
Mango
80
Kivi
75
Üzüm
62
Vişne
32
Kavun
93
Muz
76
Kayısı
82
Elma
52
Yoğurt
51
Tam Yağlı Süt
39

Yağsız Süt
46
Dondurma
87
Düşük Yağlı Dondurma
71
Kepekli Bisküvi
96
Çavdarlı Bisküvi
93
Pirinç
81
Bulgur
68
Kepekli Pirinç
79
Kepekli Ekmek
97

1 adet Nar 67

bugün sabahtan akşama kadar misafirim vardı..
sabah, öğle , akşam olmak üzere kaçamak yapmadım..
sadece öğlen yemeği yedim ama sabah sadece yumurta kırması yemiştim çok az birde oğlumun kahvaltısından kalma 2 kaşık kuymak onun dışında kaçamak yok..
yarında misafirim var.. çok işim var çoooookkkkk.... :26::26:
ama bulgurlu şeyler tüketmekten içimde bulgur ağacı çıkacak..

paylaşım için çok teşekkürler

kahvaltım
kaşarlı omlet
salatalık domates
ceviz
zeytin
ve o iğrenç bitki çaylarından

Son düzenleme:
09 KASIM

1.ÖĞÜN ; 10:30
Peynir,çökelek,tulum peyniriyle omlet
2 zyetin
ceviz
1 tane elmalı pasta

2.öğün : 18:00

1 kase yoğurt
1 kase k.fasulye
1 kase ıspanak çorbası
badem

su : 3.5 lt
hoşgeldin ekmekcim..
bizim merasim pazartesi.kızım şiir okuyacak..çok heyecanlı ben de pazartesi gidip izleyeceğim kızçemi

çok yoğunsun canım unutman normal:26:..kolay gelsin

kahvaltım

sucuklu omlet
mıhlama
çingene salatası
peynir zeytin
ceviz
çay çayyy

tekrar merhaba kızlar...canım 14 ekime kadar düzenli menü bildirimi yaparsam listeye alınıcam di mi muhabbete gelirim tabiki elimden geldiğince ama listede olmak beni daha da motive edicektir eğer kabul edersenizben cumaları yine de kilo bildirimim de bulunayım...diğer yeni arkadaşlara haksızlık olmaması adına ne zaman uygun olursa o zaman listeye alırsınız beni de tatlım.
bu arada
dünkü menüm:

SABAH:2 HAŞLANMIŞ YUMURTA,
10 FINDIK.2CEVİZ,1 KAYISI
BOL YEŞİLLK,PEYNİR,
10 ADET ZEYTİN,ÇAY

AKŞAM:FIRINDA BALIK
HAVUÇ VE KIRMIZI LAHANA SALATASI(ÜZERİNDE NAR)

YATANA KADAR;
SÜT,KAHVE,2-3 LİTRE SU

hayırlı pazarlar arkadaşlar
sabah mercimek çorbası be bir parça ekmek:18::18:
dışarda olduğum için cislardan uzak duramadım bir külah dondurma
umarım tekrarı olmayacak
inanırmısınız size dondurmayı nasıl yazacağımı düşünüp vicdan azabı çektim ama yinede yedim
cıslı bir günümüz olduğunda telafisi nasıl olur acaba

Atam her zaman aklımızda ve kalbimizdesin.Sensiz bir Türkiye Cumhuriyeti düşünülemez.Seni ve değerlerini ilelebet yaşatacağız.Nur içinde yat...

14 Ekime kadar nasıl dayanıcann daha 1 yıl var canikom..o kaa da acımasız değiliz yaw..kasım diycektin heralde.
sen 31 ekimde gelmişsin aramıza haftaya listede olursun canım ekliyorum seni de üzülme:13:.hatta ekledim bile ilk sayfada ismini ve liste yapma tarihini görebilirsin.listede olmak daha bir motive edici oluyor haklısın

seni özlüyoruz...sana HERZAMAN ihtiyacımız var...

cısın üzerine spor yapacaksın canım tek telafisi bu
Eki Görüntüle 855714
Atam her zaman aklımızda ve kalbimizdesin.Sensiz bir Türkiye Cumhuriyeti düşünülemez.Seni ve değerlerini ilelebet yaşatacağız.Nur içinde yat...

Son düzenleme:
Merhaba Karatayın güzel ve özel kizlari .. Nasilsiniz ?

Ben gec uyandim. Haftalik yemeklerimi yaptim dusumu aldimm ve kahvaltimi yaptim simdi oturdum aldim laptopumu kucagima cayimi iciyorum sizleri okuyorum.

Kahvaltim :

3 yumurtadan yapilmis yumurta salatasi (narli)
avuc ici kadar beyaz peynir
kahve
omega3 , multivitamin , folik asit
bol bol su

aksam icin ne yiyecegimi bilmiyorum cunku ise gidecegim birazdan .. Opulsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…