Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Kilo sadece seçerek yemekle olmuyor, uyurken de kilo vermeniz mümkün. Diyet önerileriyle ilgi görenProf. Dr. Canan Karatay, yemeklerden 4-5 saat sonra devreye giren leptin hormano adlı hormonun, yağları yaktığını belirtti. Bu hormon depolanmış yağları kan şekerine dönüştürüp gerekli enerjiyi sağlıyor. Hormon sabah 02-05 saatleri arasında en yüksek düzeyde salgılanıyor. Ancak bu salınımın gerçekleşmesi için akşam saat 8′den sonra yemek yenmemesi gerekiyor. Yemek yemenin insilün salgılayarak yağları depo ettiğini söyleyen Karatay, “Leptin yediklerinizi enerjiye çevirir. Bu hormon en çok saat 2 ile 4 arası salgılanıyor” dedi. Yani akşam saat 8′den sonra hiçbir şey yenmez ise gece yarısı leptin hormonu ortaya çıkıyor ve kalçalar ile göbektekiğindeki yağları yakıyor.

‘LİGHT’ HASTA EDİYOR

Son yıllarda hızla çoğalan ve her gıda maddesine uygulanan diyet yapıcı ürünler sağlığımızı tehdit ediyor.Prof. Karatay, aspartam kullanılan diyet içeceklerin vücuda girdiğinde ısındığını, ardından sahte alkolyapımında kullanılan metionin ve metanol denilen maddeye dönüştüğünü ifade etti.

Karatay, light olarak adlandırılan içeceklerin içindeki ‘aspartam’ın şeker hastalığı ve kanser riski taşıdığı kaydetti. Ayrıca mısır şurubunda bulunan fruktoz en tehlikeli şeker olduğunu vurgulayan Karatay, “Şeker kanser hücrelerini besler” dedi.

D VİTAMİNİ ZAYIFLATIYOR

Canan Karatay, D vitaminsiz zayıflamanın mümkün olmadığını söyledi. D vitaminin vücutta bulunan en doğal ve en güçlü antioksidan olduğunu söyleyen Karatay, bu vitaminin alınmaması durumunda kiloverilemeyeceğinin altını çizdi. Süt ürünleri, yumurta, ton balığı, tereyağı ve yulaf ezmesinde bulunan D vitaminin, en önemli kaynağının ise güneş ışığı olduğu biliniyor.

PAKET KISIRLIK

Prof. Dr. Canan Karatay, hem erkeklerde hem kadınlarda artan kısırlığın nedeninin, ‘paketlenmiş gıda’ olduğunu söyledi. Karatay, “Okul kantinlerinde satılan aşırı şekerli ve paketlenmiş gıdaların hormon bozukluğuna yol açtığını, hem erkeklerde hem de kadınlarda kısırlığın artmasında en büyük etken olduğu kanıtlandı. Gençlerimiz, çocuklarımız geleceğimizdir. Sağlıklı büyütmek mecburiyetindeyiz. Şekerli yiyeceklerden, paket yiyeceklerden uzak durmaları şart. 12 yaşındaki çocukların belleri, memeleribüyümekte. Bunun nedeni paketlenmiş yiyecekler” diye konuştu.

ASPARTAM HER YERDE

Meşrubatlar Meyveli içecekler Sakızlar Meyveli yoğurtlar Dondurulmuş tatlılar Sofralık tatlandırıcılar Çocuk şurupları Sporcu içecekleri Çikolatalar Nane şekerleri Kahvaltılık gevrekler Konserve meyveler

BUNLARA DİKKAT!

Şeker, un yok. Bol protein Çiğ veya az pişmiş sebze Ara öğün yok Saat 20′den sonra yemek yok

Meşrubatlar Meyveli içecekler Sakızlar Meyveli yoğurtlar Dondurulmuş tatlılar Sofralık tatlandırıcılar Çocuk şurupları Sporcu içecekleri Çikolatalar Nane şekerleri Kahvaltılık gevrekler Konserve meyveler

BUNLARA DİKKAT!

Şeker, un yok. Bol protein Çiğ veya az pişmiş sebze Ara öğün yok Saat 20′den sonra yemek yok

Destek Verin Paylaşın!

Paylaş !

inShare.

Etiketler:canan karatay d vitamini diyeti zayıflama

Bunlar'da İlginizi Çekebilir



Etle İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

02 Aralık 2013



Hekimlik bir sanattır

30 Kasım 2013



Karatay Diyeti ne öneriyor?

27 Kasım 2013



Karatay Diyeti, sizi hem hastalıklardan, hem hastalık korkusuyla sigorta poliçelerine bağımlı yaşamaktan kurtaracak.

26 Kasım 2013



Yaş İlerledikçe Yapılan Hareketin Artması Gerekir

24 Kasım 2013



Karatay Diyeti Yapanların Yorumları

20 Kasım 2013

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Required fields are marked *

İsim *

E-posta *

Siteniz

CAPTCHA (Şahıs Denetim) Kodu*

Reklam

Kategoriler

Birazda Gülelim
Genel
Genel Sağlık
Hayatın İçinden
Karatay Diyeti
Karatay Diyeti Deneyimleri
Karatay Diyeti Kitapları
Karatay Diyeti Ramazan
Karatay Diyeti Soru Cevap
Karatay Diyeti Videoları
Karatay Diyeti Yemek Tarifleri Baklagiller-Dolmalar-Pilavlar-Köfteler
Çorbalar
Et Yemekleri
Etli Sebze Yemekleri
İçecekler
Kahvaltı Menüsü
Mezeler
Pilavlar
Salatalar
Sebze Yemekleri
Turşular Yoğurtlar
Zeytinyağlılar

Reklam

Facebook’ta bizi bul

AboneTo RSS Feed
13Takipciler
15,076Fanlar
0Takipciler

Sosyal



Arşivler

Aralık 2013
Kasım 2013
Ekim 2013
Eylül 2013
Ağustos 2013
Temmuz 2013
Haziran 2013
Mayıs 2013

Etiketler

besin beslenme bisküvi BULGUR canan canan karatay canan karatay diyeti canan karatay yemek tarifleri canna diyet diyeti etli etli sebze yemekleri kahvaltı kahvaltı menüsü kanser karatay karatay diyeti Karatay Diyetinin Püf Noktaları KARATAY DIYETI YEMEK TARIFLERI Karatay Prensiplerine göre Sağlıklı Yaşam KARATAY YEMEK TARIFLERI kilo kolesterol menü meyve mezeler meze tarifleri pilavlar PİLAVI ramazan salata salatalar salatası sebze yemekleri tarifi tarifleri yaşam yemek yemekt yemek tarifleri yumurta zeytinyağlılar öneriler şeker

.

Yaşam Boyu Sağlık İçin Beslenme
2013


Canan Karatay Diyeti
Canan Karatay Diyeti


Öğlen menüm:

İskender (azcık pidesinden de yedim)
tarhana çorbası

uzun zaman sonra nedense çok açıktım ve öğle yemeği yedim

14:00 bir tabak lahana sarması bulgurlu ve üstüne yoğurt.

ve ondan önce 3 km.

geçmiş olsun canım şimdi gördüm yavruna sağlık diliyorum

7:30 da biten kahvaltım
2 kayısı kıvamında yumurta
çeçil peyniri ve kalper peynir
zeytin
1 domates 2 biber
fındık ceviz 3 ad. günkurusu
yeşilçay
öğlen
12:30
büyük bir tabak tarhana çorbası
çay az fındık
akşam belli deyil
annemi aramıştım telefonu çalmıyodu çok merak ettim
yağmur yaş heryer ama merakımdan hızlı hızlı gittim neyse çok şükür iyiymiş telefonunda sorun olmuş
ondanmış kızımıda dersaneye için otobüse bindirecektimki arkadaşından telefon geldi yarın okulda matematikten yazılı varmış
yok böyle bişey önceden söylesene çocuklara çalışsınlar artık eve geridöndük çalışsın diye dersanaden 6 ya doğru geliyodu bide performans ödevi var yavvvvv bu çocuklar kaça bölünsün şaştım

bırdyım nerelerdesın bacım daha dogrusu ne ayaksınfarkındaysan ayak muhabbetını devam ettırıyorumo degılde gozum arıyo valla topıcde goremeyınce

bırdyım nerelerdesın bacım daha dogrusu ne ayaksınfarkındaysan ayak muhabbetını devam ettırıyorumo degılde gozum arıyo valla topıcde goremeyınce

bızde bır laf vardır ''mal delıye kaldı'' derler.. topıcde bana kaldı bugun kendım yazıp kendım okuyorum

Geldim topiğin delisi Sabahtan beri bi yoğunluk ortada da bişey yok ...Anca geldim valla...Çamaşır yıkadım-yemek yaptım-banyo yaptım-alışveriş yaptım bu saat oldu
Senin fıstık nasıl , toparlandı mı ?

eneeeemmmm kız bırdy dedım dakkasına cıktın geldın yaww ne ınterestıng bırsey oldu
cok sukur teyzesı ayaklandı boyama yapıyoruz sımdı buyuk bır denızı mavıye boyuyo bende ıcıne pembe balıklar yapıyorum ne cok sey yapmıssın bırdyım ellerıne saglık bende acıkmaya basladım yıycem bırazdan sen neler pısırdın

o tatlı gıdısından benim için de öp kokla emievet ya hergün tartılmazsam farkında olmadan azıtıyom ben

akşam yatmadan önce bende sarmısak çayını denemek istiyorum bakalım iğrençlk derecesi ne kadar..:26::26::18::18::18::18::18:
kıss deli misin deneme sakınnn
insan korkuyor de mi filizim allah korusun..:26::26:

amaannn kıss söylüyo hocalar önceden ama bizimkiler unutuyo genelde..benim kızım öyle mesela performans ödevleri hep son gün aklına gelir

oh maşallah kuzuya..

çok yoruldum bugün...başım tuttu bi de..ağrı kesici içtim bakalım geçicek inşallah...

öğlen

tavuk çorbası
tavuk sote

akşam

tavuk döner
1 avuç lavaş
bol yeşillik
1 bardak şalgam suyu

şimdi de çay keyfimm

Son düzenleme:

Papadiyam, geçmiş olsun kuzuya. Toparlanmaya başlamış ya, inşallah hızla iyileşir bundan sonra.

Benimki de ateşleniyor galiba, hali yok, iştahı yok... İnşallah kötüleşmez.

Dün kaçamağım yoktu ama bu ara acayip acıkıyorum. Resmen doymuyorum ya! Genelde benim regl yaklaşınca böyle olur ama yaklaşıp yaklaşmadığını da bilemiyorum. Karatay'dan uzaklaşınca regl düzenim de bozuldu eskisi gibi...

Karatay'ın yan etkileri:
- Polikistik over olduğum için düzensiz olan regl im düzene girdi,
- Bacaklarımdaki kılcal damar çatlakları çok çok azaldı.

Bugün maalesef kötü bişey yaptım. Sahurda 1 dilim kek yedim((

İftarı su ve sütle geçiştirdim. Şimdi oğlumu okuldan almaya gidip gelince de sac kebap yiycem.

ARZ EDERİM MIHTARIM!

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım ya... Ben suyu az içtiğim günler başım ağrır. Biraz su içmeye çalış istersen. Şimdilik kaçtım. Görüşürüz.

sağol canım..ben zaten çok su içiyorum(işyerinde bardak elimde gezerim) oyam yaa ondan değil de bugün dedim ya çok yoruldum ondan heralde..neyse geçer inşallah
afiyet olsun kuşum...karatayın nekaa kötü yan etkileri varmış beyaaa

Papadiyam, geçmiş olsun kuzuya. Toparlanmaya başlamış ya, inşallah hızla iyileşir bundan sonra.

Benimki de ateşleniyor galiba, hali yok, iştahı yok... İnşallah kötüleşmez.

aman diyyim seninki de olmasın..benim kız da sabah boğazım acıyor galiba dedi ama hala inatla trençkot giyiyor zilli

sorma yaa iğrenç ti..umut fakirin ekmeği belki içerim de işe yarar dedimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…