Kızlar ben geldiiim , aslında 1 saat önce de gelmiştim ama sonra annemle telefon görüşmesi-detaylı detaylı , bu saat oldu.Geçmişe de gözattım, aklımda kalanları yaziimm :
Öncelikle Nslhnsltn (doğru yazdım inşallah) : Canımcım şekerin için geçmişler olsun , inşallah her daim dengede olur ve seni üzmez.Hayatım senin vesilenle haddim olmayarak bu Karatay-Diyabet-İnsülin direnci üçlemesi hakkındaki fikrimi söylemek istiyorum.Karatay tipi beslenmeyle insülin direncinin kırılabilmesindeki esas faktor basit karbonhidratların (un , şeker ve şekere dönüşen herşey) tamamen elimine edilmesinden ve günlük önerilen yürüyüşlerden kaynaklanıyor.Yani yenilecek şeylerin nev'i ve hareket...Şimdi senin diyabetin var ve diyorsin ki uzun aralıklı beslenmede zorlanıyorum.Bu diyete başlamadan evvel doktorunla görüştün mü , onayını aldın mı ? Çünkü sen diyabetli olduğun için aynı zamanda da hipoglisemiksin yani düzenli ve doğru beslenmezsen kan şekerinde hızlı düşüşler olur ve sen de çok iyi bilirsin ki bu düşüşlerin de acı sonuçları olur.Ve uzun süreli açlıklar bu hipoglisemi ataklarının en baş tetikleyicisidir.O yüzden çok içtenlikle öncelikle sağlık şartlarını gözönünde bulundurmanı ve yaptığın bu diyet için doktorundan onay almanı tavsiye ediyorum.Benim reaktif hipoglisemim var ve kesinlikle ara öğünsüz idare edemiyorum , senin de edebileceğini düşünmüyorum.Lütfen kendine gereğinden fazla yüklenme.Sevgiler....
Oh , söyledim ya şimdi kafam rahatladı...
Gelelim topiğin diğer güzellerine :
Muhtarım : Tercihleri yapmışsınız , hayırlı-uğurlu olsun , en çok mutlu olacağınız yer olsun , mümkünse bana da yakın olsun :)
Biberiyeden nasıl cır cır oldun muhtarım? Ben bu kadar lahana (annem de zeytinyağlı sarmış , yollamış , onları da bir güzel yedim , yarın daha da yicem.Allah ye ya kulum dedi
) , turp kombinasyonuna rağmen cır cır olmadım.Sen nasıl olabildin , ne hassas fünyen var , buluttan nem kapıyosun yeminle
Bu arada biberiye çayı aç karnına içilecek demişsin , ben aç karnına falan içmiyorum , aç karnına adamı iyice acıktırır bu , şahsen ben tok karnıma içiyorum , arzederim.
Ayrıca da demek okulda ders yerine aşna-fişne yaptın , bir muhtara hiç yakışmadı.Sen kamuya malolmuş bir insansın , özel hayatına daha özen göstermeliydin
İğneoyam : Çitlenbik son derece başımınüstündeki yerdedir , başka sıfat aramakla yorma tatlı canını
Özlemim : Eniştem hala yatıyo mu , ayyy çok ağır geçiriyo gribi , acil şifalar diliyorum , ona iyi davran
Filizim : Eniştemin izne çıkması senin hayatını altüst etti , düzen-müzen kalmadı valla.O nasıl menü ööle kıssss
Cakmel : Allah da seni güldürsün e mi ... Üşenmedim , araştırdım ; Ahmet Maranki hemoroidi olanlara biberiye ve ısırganla yapılmış oturma banyosu veriyo.Kısss acaba biz de içmicektik de üstüne mi oturucaktık , muhtar o bakımdan mı cır cır oldu acaba :44::44:
Ramaska ; Lahananın kalanı bozulmuş , akşam farkedince derhal Burhaniye'den getirmiş olduğumuz 20 kilo brokoli ve karnabaharın bi kısmını haşlayıp benzer sülfür yoğunluğunda bir salata elde ettim.Sonuçta benim bünye LPG'yle çalışıyo , gaz yoksa Birdy de yok
Kesin biçok şeyi yazmayı unuttum.Farkettikçe ilave yorumlar yapaım canlarım.Enişteniz uyukluyo , bi ilgileniim