Ooooo muhtar sen bu hafta fena konsantre oldun , görüyorum ki spordu , proydu derken dört nala bir geliş sözkonusu , tırsın millet :18::18::18:
Leylakım sen bugün proda niye yalnız bıraktın muhtarı ? Normalde hep siz iki bacı beraber yapıyodunuz :26::26::26:
biz film izlemece kızlar..beyim emretti..:18:sonra gelirimm
Ulan halivuud endüstrisi size film yetiştiremiyo.Bu ne çok film seyretmektir be , ben sıkıldım yeminlebiz film izlemece kızlar..beyim emretti..:18:sonra gelirimm
Kesssiiinnnn , çok pis geliyo , sonra çıkıp da "aman Birdy Hanım muhtarın çok pis geldiğini söölemedi " denmesin pliiizzzzzbu gidişle haftanın birincisi sersum olacak birdyim
ben bugün çarşı-pazar yaptım birdycim,bu sebepten kendimi tutamayıp meyve falan yeme ihtimalimi düşündümve yedim de:86::86::86:
iyi seyirler şekerim
Ulan halivuud endüstrisi size film yetiştiremiyo.Bu ne çok film seyretmektir be , ben sıkıldım yeminle
Kesssiiinnnn , çok pis geliyo , sonra çıkıp da "aman Birdy Hanım muhtarın çok pis geldiğini söölemedi " denmesin pliiizzzzz
"İhtimaldi , gerçek oldu" diyossuuuunnn
Çiğdeeeeeeeeeeeeeem rakibeeeeeeeeeeeeeem beni strese sokcanı sanıyosan aldanıyosun ciciiiiimboyun daha uzun dolayısıyla metabolizma daha çok olur diye düşündüm o yüsden boya bak didim :44: yaşını ve boyunu bilmiyodum yada unutmuşum okuyunca eyvah oldum yani ama kaçamaksız bi günü daha geride bıraktım tek farkımız en son 5 ay aradan sonra 10 kasımda regl olmuştum dahada tık yok ... durmak yok yola devam
sorucam bakalım gittin mi
evet 1 haftaydı canım 4 gün kaldı hadi hayırlısı diyorum artıkBen de şimdi açtım, reklam biterse izlerim
Öyleyse kötü tabi, hayırlısı olsun canım
Ben de aynen
Sağol canım, inşallah çabuk geçer
Zor da gitse bırakmıyorsun canım maşallah
Sağol canım
Ben de yaparım ikisini
Sağol filizim
Izniniz 1 hafta mıydı canım, öyleyse eğer çabuk telafi edersin, canını sıkma
evet ya birdycim hiç sorma belki metobalizma şaşırırda bana süprüz yapar cuma günüKızlar ben geldiiim , aslında 1 saat önce de gelmiştim ama sonra annemle telefon görüşmesi-detaylı detaylı , bu saat oldu.Geçmişe de gözattım, aklımda kalanları yaziimm :
Öncelikle Nslhnsltn (doğru yazdım inşallah) : Canımcım şekerin için geçmişler olsun , inşallah her daim dengede olur ve seni üzmez.Hayatım senin vesilenle haddim olmayarak bu Karatay-Diyabet-İnsülin direnci üçlemesi hakkındaki fikrimi söylemek istiyorum.Karatay tipi beslenmeyle insülin direncinin kırılabilmesindeki esas faktor basit karbonhidratların (un , şeker ve şekere dönüşen herşey) tamamen elimine edilmesinden ve günlük önerilen yürüyüşlerden kaynaklanıyor.Yani yenilecek şeylerin nev'i ve hareket...Şimdi senin diyabetin var ve diyorsin ki uzun aralıklı beslenmede zorlanıyorum.Bu diyete başlamadan evvel doktorunla görüştün mü , onayını aldın mı ? Çünkü sen diyabetli olduğun için aynı zamanda da hipoglisemiksin yani düzenli ve doğru beslenmezsen kan şekerinde hızlı düşüşler olur ve sen de çok iyi bilirsin ki bu düşüşlerin de acı sonuçları olur.Ve uzun süreli açlıklar bu hipoglisemi ataklarının en baş tetikleyicisidir.O yüzden çok içtenlikle öncelikle sağlık şartlarını gözönünde bulundurmanı ve yaptığın bu diyet için doktorundan onay almanı tavsiye ediyorum.Benim reaktif hipoglisemim var ve kesinlikle ara öğünsüz idare edemiyorum , senin de edebileceğini düşünmüyorum.Lütfen kendine gereğinden fazla yüklenme.Sevgiler....
Oh , söyledim ya şimdi kafam rahatladı...
Gelelim topiğin diğer güzellerine :
Muhtarım : Tercihleri yapmışsınız , hayırlı-uğurlu olsun , en çok mutlu olacağınız yer olsun , mümkünse bana da yakın olsun :)
Biberiyeden nasıl cır cır oldun muhtarım? Ben bu kadar lahana (annem de zeytinyağlı sarmış , yollamış , onları da bir güzel yedim , yarın daha da yicem.Allah ye ya kulum dedi) , turp kombinasyonuna rağmen cır cır olmadım.Sen nasıl olabildin , ne hassas fünyen var , buluttan nem kapıyosun yeminle Bu arada biberiye çayı aç karnına içilecek demişsin , ben aç karnına falan içmiyorum , aç karnına adamı iyice acıktırır bu , şahsen ben tok karnıma içiyorum , arzederim.
Ayrıca da demek okulda ders yerine aşna-fişne yaptın , bir muhtara hiç yakışmadı.Sen kamuya malolmuş bir insansın , özel hayatına daha özen göstermeliydin
İğneoyam : Çitlenbik son derece başımınüstündeki yerdedir , başka sıfat aramakla yorma tatlı canını
Özlemim : Eniştem hala yatıyo mu , ayyy çok ağır geçiriyo gribi , acil şifalar diliyorum , ona iyi davran
Filizim : Eniştemin izne çıkması senin hayatını altüst etti , düzen-müzen kalmadı valla.O nasıl menü ööle kıssss
Cakmel : Allah da seni güldürsün e mi ... Üşenmedim , araştırdım ; Ahmet Maranki hemoroidi olanlara biberiye ve ısırganla yapılmış oturma banyosu veriyo.Kısss acaba biz de içmicektik de üstüne mi oturucaktık , muhtar o bakımdan mı cır cır oldu acaba :44::44:
Ramaska ; Lahananın kalanı bozulmuş , akşam farkedince derhal Burhaniye'den getirmiş olduğumuz 20 kilo brokoli ve karnabaharın bi kısmını haşlayıp benzer sülfür yoğunluğunda bir salata elde ettim.Sonuçta benim bünye LPG'yle çalışıyo , gaz yoksa Birdy de yok
Kesin biçok şeyi yazmayı unuttum.Farkettikçe ilave yorumlar yapaım canlarım.Enişteniz uyukluyo , bi ilgileniim
sağol tatlımvalla doğru söylüyosun,olan bize oluyo çok şükür iyi geçti ziyaret kaçamak geçmişte kalsın,kaldığın yerden devam et
sağol bitanem
aman canım üşütme kendini hastalık kol geziyo vallaburda herkes hasta:26:sen de güzel yürüyosun tatlım eşim adına teşekkür ederim
geçmiş olsun canımdiş ağrısı da iğrenç olur,ama tedaviyi aksatma,yaşlılıkta acısı çıkabilir:18:
hadi hayırlısı olsun sersumcan:13:eşimin memleketi ısparta..ben de çok severim sakin ve nezihtirzaman nasıl da akıp geçmiş yavv
insan yemekten hoşnut kalmamışsa gözü hala bişeylerde oluyoamanın mısır çarşısına bayılırım,o kokular beni benden alır hurmayla kurtarmışsın yarın dengelersin bişey olmaz
aman da amanhep önünden geçerdim ama içini bilmem..bu vesileyle çalıkuşu izleyip göreyim bakayım
kıss valla ben de oralarda çok takılırdım,yılbaşı günü orada alışveriş yapar sinemaya giderdimama kaç yıldır uğramadım
yatmak ne demekbugün rapor almadı akşama kadar da çıkamadı mı biyere sandalye tepesinde saatler geçirmiş,üşümüş daha fena oldu:26:yarın gitmeyecek...sağol tatlım iyi davranıyorum valla saatlerdir yüksek sesle inliyo bi naz bi naz..kafam kazan gibi oldu ama habire teselli ediyom başucuna meyve tabağı,su,yedek pijama,kolonya,peçete koydum,çorbasını sabah erken kalkıp yeniden yapıcam..daha ne yapaıyım
canım eşine çok geçmiş olsun çok nazlı oluyolar gerçekten canım ama napalım allah başımızdan eksik etmesinbu gün herkes meşgul galiba
kahvaltım
z.yağlı limonlu yeşillikli yumurta salatası
10 zeytin
5-6 badem
1 saat yürüdüm
akşama canım yemek istemiyo,biraz çiğ fıstık ve koca bardak sütlü kahve düşünüyorum
sonunda regl oldum ama düne göre baya artı çıktımbana uykusuzluk ve çok ev işi yaramıyo kesinlikle bakalım cumaya ne olacak:18:iyi akşamlar cümleten
Kızlar merhaba
Ne zamandır düzenli gelemiyorum. Çünkü düzene giremedi bi iş hayatım. Neyse çok da fifi seviyorum sizi
En son yorgunluk bitkinlikten ötürü 2 aydır dahiliyeye gitmeye çalışırken sonunda gitiim. Demir eksikliği ve B12 eksikliği anemisinin dibine vurmuşşsun dedi.Demir başladı. B12 başladı. Mide koruyucu başladı. Kullanmaya başladım 2 gündür.
Bu ilaçlara bağlı ve regl öncesinden kaynaklı aşırı bi iştah artışım var. Zor tutuyorum kendimi. Malum yarıştayız
Bide artık bıktım gerçekten yazdan beri aynı kilolardayım. Artık silkelenme zamanı. Havalar soğukken daha fazla kalori yakılıyor bunu avantaja çevirmeliyim
İstediğim kilo 57 ama 59 gördükten sonra pilates lastiğiyle bacak çalışıcam. Bacaklarm şekillensin güzelleşsin istiyorum. Üst beden 36 zatenJeniffer modunda gezmenin bi manaaaası yok zannımca
Durumlar böyle
yok bee okadar olmazbu gidişle haftanın birincisi sersum olacak birdyim
ben bugün çarşı-pazar yaptım birdycim,bu sebepten kendimi tutamayıp meyve falan yeme ihtimalimi düşündümve yedim de:86::86::86:
iyi seyirler şekerim
Ulan halivuud endüstrisi size film yetiştiremiyo.Bu ne çok film seyretmektir be , ben sıkıldım yeminle
Kesssiiinnnn , çok pis geliyo , sonra çıkıp da "aman Birdy Hanım muhtarın çok pis geldiğini söölemedi " denmesin pliiizzzzz
Gitiim gitiim
.
yok bee okadar olmaz
afiyet olsun pampa
bu sefer yeşilçamdan..hehehe..bana bir seyhler oluyoru seyrediyos..tiyatrooo
valla omuzlarıma çok fena yük bindi..keşke söylemeseydim pro yaptığımı..tırstım:18::18::18:
eferim ..iyi yaptın gittin de tedaviye de başladın..ohh rahatladımm
iyi akşamlar kızlarnasılsınız? 2 gündür gelmeyince geçmişi okuyamadım fazla birikmiş son sayfada ficansı gördüm geçmiş olsun canım
sersumum bugün de pro ya devam he
ben bugün pro yapmadım ama kaçamak da yapmadımyürüyüşümü de yaptım
Ah Ficansım geçmişler olsun canım yaaa...Fenadır di mi diş ağrısı? İnşallah yarın doktor mucize yaratır da seni kurtarır bu ağrıdan.Kaç gündür pirinçti dişti derken ne çektin beeee
Ooooo muhtar sen bu hafta fena konsantre oldun , görüyorum ki spordu , proydu derken dört nala bir geliş sözkonusu , tırsın millet :18::18::18:
evet 1 haftaydı canım 4 gün kaldı hadi hayırlısı diyorum artık
evet ya birdycim hiç sorma belki metobalizma şaşırırda bana süprüz yapar cuma günü
canım eşine çok geçmiş olsun çok nazlı oluyolar gerçekten canım ama napalım allah başımızdan eksik etmesin
bişey soracaktım özlemim bu yumurta salatasını tam bilmiyorum nettende araştırdım çok karışık sen nasıl yapıyosun kuzum bi tarif versen birde çok şey istedim gibi oldu ama bu ayran detoksuna baktım ben kahvaltıda 1 yumurta 1 dilim ekmekte var gerisi 2 saatte bir,1 kase bu çorbadan yenilecek diyo doğrumudur sen yapmıştın herhalde bende denicemde bi ara bundan o yüzden sordum birde saat akşam 8 e kadar bitecekmiş sağol canım şimdiden
-uykusuz bir gecenin ardından 06:00 da kocaya kahvaltı hazırlandı
-hala uyumam diye direten bebiş uyutulduğunda saat 10 civarıydı
-masayı topladım derken 1 numara uyandı, ona krep yapıldı
-masa tekrar toplandı
-25 dk yürüyüş yapıldı
-2 numara uyandı
onun karnı doyuruldu
-barbunya pişirilirken , köfteler yapıldı
-2. numara yine uyudu
-30 dk yürüyüş yapıldı
-2. numara uyandı
-dışarı çıkıldı avm gezdik güya
vee vs vs vs....
inanın dahası var ama yazmaya üşendim sizde okurken bıkmayın istedim.
yediklerim
sabah
kıymalı yumurta
fıstık
marul
peynir
akşam
4 köfte
3 yk nahutlu b.pilavı
1 dilim elma
1 dilim mandalina
1 dilim ayva
1 dilim cennet hurması
sersumcum tercihlerde inşallah tüm beklentilerinizin karşılanacağı bir yer gelir.
bridy canım ;demek ki ben biberiyeyi içmekle hata etmişim iyce bir sürmem gerekiyomuş,ben yeni bir reçete aldım malum bölgeye yani yavruvatana zeytin yağı veya keten tohumu yağıyla pamuklu tampon da iyi ediyormuş
ficans diş çok fena oluyo inşallah kurtulursun ALLAH kurtarsın canım
bu arada alya uçtu uçtu nereye uçtu
en uzun yazım oldu rekor kırdım sanırsam,ama yarın gelemeyebilirim çünkü kocam başımda bekliyor kalk die bize rahat yok iyce anladım der size hoş muhabbetler dilerim.
:18::18::18::18:olmaz olmaz deme hiç
olmaz olmaz sersumum
zaman neler gösterir
belli olmaz sersumum
sağol balıımm
-uykusuz bir gecenin ardından 06:00 da kocaya kahvaltı hazırlandı
-hala uyumam diye direten bebiş uyutulduğunda saat 10 civarıydı
-masayı topladım derken 1 numara uyandı, ona krep yapıldı
-masa tekrar toplandı
-25 dk yürüyüş yapıldı
-2 numara uyandı
onun karnı doyuruldu
-barbunya pişirilirken , köfteler yapıldı
-2. numara yine uyudu
-30 dk yürüyüş yapıldı
-2. numara uyandı
-dışarı çıkıldı avm gezdik güya
vee vs vs vs....
inanın dahası var ama yazmaya üşendim sizde okurken bıkmayın istedim.
sersumcum tercihlerde inşallah tüm beklentilerinizin karşılanacağı bir yer gelir.
Kızlar kaçarken "kaçtım" diyemedim diye içime dert oldu , hadi kaçtım ben.Öptüm gıdılarınızdan.
Cakmel bi de o reçeteyi dene bakalım , kilo verdiriyosa sööle biz dew tampon yapalım.Bi de barbunya pişirdin ama yemedin , neden ? Acaba sürekli yatan-kalkan-yatan-kalkan evlatlarından ötürü pişirdiğin yemeği yemeyi unutmuş olabilir misin ?
Çido , aman çok şükür gitmişin doktora.Az daha gitmeyeydin aşırı B12 eksikliğinden Alzheimer olup dahiliyeye gitmen gerektiğini hatırlayamayacakmışsın (bu kelimeyi 3 kere okudum ve halen doğruluğundan emin diilim , Türkçe ne zormuş beaaaa) demek ki , tam vaktinde gittin ,
Muhtar filmler bitti , tiyatora ve ortaoyuna mı başladın
Filizim Allah kolaylık versin.Biz kocamla 3 yıldır hergün 24 saat birlikteyiz.Ne temizlik , ne yemek , ne bişey , hiçbiri düzene giremiyo , hem kolay-hem zor...
Sahi Alyacık hastaydı en son , n'oldu acaba , toparlayamadı mı hala :18::18::18:
Leylakım senden de patlama bekliyorum yakın zamanda
Kaçtım billah...
Kızlar kaçarken "kaçtım" diyemedim diye içime dert oldu , hadi kaçtım ben.Öptüm gıdılarınızdan.
Cakmel bi de o reçeteyi dene bakalım , kilo verdiriyosa sööle biz dew tampon yapalım.Bi de barbunya pişirdin ama yemedin , neden ? Acaba sürekli yatan-kalkan-yatan-kalkan evlatlarından ötürü pişirdiğin yemeği yemeyi unutmuş olabilir misin ?
Çido , aman çok şükür gitmişin doktora.Az daha gitmeyeydin aşırı B12 eksikliğinden Alzheimer olup dahiliyeye gitmen gerektiğini hatırlayamayacakmışsın (bu kelimeyi 3 kere okudum ve halen doğruluğundan emin diilim , Türkçe ne zormuş beaaaa) demek ki , tam vaktinde gittin ,
Muhtar filmler bitti , tiyatora ve ortaoyuna mı başladın
Filizim Allah kolaylık versin.Biz kocamla 3 yıldır hergün 24 saat birlikteyiz.Ne temizlik , ne yemek , ne bişey , hiçbiri düzene giremiyo , hem kolay-hem zor...
Sahi Alyacık hastaydı en son , n'oldu acaba , toparlayamadı mı hala :18::18::18:
Leylakım senden de patlama bekliyorum yakın zamanda
Kaçtım billah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?