Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

kesinlikle sersumum yine yapıcaz,hepimiz yaza incecik giricez

bıdenem benım tabıkı basarırız hep destek tam destek
sen yaza kadar 69u goreceksın ınanıyorum buna

Kızlar ya , artık nasıl hastaysam , yüzdemi ikiye bölmeyi unutmuşum (geçen hafta bildirim yapmadığım için) ve de bu benim az önce pırasa yıkarken aklıma geldi , hemen geldim düzelttim , haksızlık olmasın.Yeni yüzdeme göre üçün birini almış durumdayım , buna da şükür diyorum

o zamanda arada bozulurdu diyetim ama hemen devam ederdim ve haftada en az 4-5 gün sporumu yapardım,demek ki onun çok faydası olmuş,o zaman biraz daha yüksekti,tahlile göre alt sınır 0,35..benimki 0,53... üst sınır 4,94..ah canım,ben 4 senedir diyet yapıp üstüne kilo alan tek örnek olduğum için artık insanlara diyetteyim filan diyemiyorum ve onlar ne yiyorsa yemek zorunda kalıyorum..tabi bu ev oturması ve günlerde oluyo,işyerinde ben de reddediyorumama artık karataydan başka türlü beslenemiyorum hatta 3 öğün yiyemez oldum,bu da bişey dimikarabuğdayı ben de alıcam ama sürekli kullanamam sadece kaçamak sonrası 1 gün 3 öğün şeklinde yaparım
Üfffff ne çok tekrar olmuş yawww...
birdy im canım hasta mısın seen,çok geçmiş olsun..niye güldüm biliyomusun,dün ben de aynısını yaşamıştım,bugün tecrübelendim,mesaj gitmemiş gözükse bile tekrar göndermedim,baktım ki gitmiş nasıl olmuşsa

cakmel sen peşinen reca ederim demişsin ama ben ancak şimdi teşekkür ediyorum canım liste çok güzel,eline sağlık,kendi listesinde 1. olma furyası başladı bence karabuğdaydan önceonun için de tebrik ederim seni ve diğer tüm arkadaşları
sersum ve leylak güzel kilo vermişsiniz bacılar,viva k.b.
papişim ben de geçen yaz 77 idim,anlaşılan 2013 bize yaramamış,2014 bize sağlıklı ve kalıcı zayıflama getirsin inşalllaah,amin

ozlemcımdogru dıyosun 2014 te hepımız en mutlu ve saglıklı olacagımız kg ya kavusalım ınsallah
bu arada kartepe nasıl bacım cıktın mı bu kıs hıc?

Eline saglik canim.
Kilo verebilen herkesleri tebrik eder .. basarilarinin devamlarini dilerim..

Kizlar ben hicbir yorumu begenemiyorum sizce bu normalmidir ? bende mi bi sorun var ??

Kizlar konuya dahil olmak istedim..

Bir dünya +25 kiloluk resmim vardi yani bu 95 kiloya isabet ediyor .. uzun boylu oldugum icin o kadar da abest durmuyor fakat ben görmek bile istemiyorum.. Kendime neler yapmisim diye ...... vicdan azabi duyuyorum.. o neden ile tum resimleri .. bilgisayardan da .. usb den de sildim... esim bir kac yüzünü saklamis ama kesinlikle bakmaya tahammüllüm yok .. o neden ile ..

Ama cevremdekiler s"rekli face , whatsapp a yaziyolar Gül ne cok kilo vermissin diye .. Gördüklerinde sok oluyorlar .. ben daha da mutlu oluyorum .. Kizlar bi saniye ben hayatimda ilk defa 38 bedenin icine girdim varmi bundan büyük mutluluk .. simdiki hedefim .. marta kalan 5 kilomu daha verip rahatlamak .. neden mart derseniz .. canim esim supriz yapti bu aksam meksika ya on gunluk bilet aldi .. bu neden ile oraya gidene kadar 5 kiloyu da vermem lazim ..
Biraz karatay biraz pro derken bu ay bu isi halletmek önümü görmek istiyorum.. Kismet bakalim

[h=1][/h][h=1][/h][h=1][/h][h=1]Metabolizma Nedir?[/h][h=1][/h][h=1]
[/h]
[h=1][/h]Metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarini devam ettirebilmek için bir günde ihtiyacı olan minimum enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sirasinda vücudunuz devamli kalori yakar.

Metabolizma vücut bilesimleri tarafindan etkilenmektedir. Bu bilesimler, vücuttaki kas ve yag dokularinin birbirlerine oranidir. Kaslar, vücutta yaglardan daha fazla kalori kullanirlar. Kasli vücuda sahip olan kimselerin, daha az vücut yagina sahip olmalarindan dolayi, daha hizli metabolizmalari vardir. Örnegin ayni boy ve kiloda olan iki kisiyi ele alalim. Bunlardan düzenli olarak aerobik çalisma, vücut gelistirme, fitness ve benzeri aletli programlan uygulayan kisinin vücut yag orani daha düsüktür. Digeri ise hiçbir sportif aktivite yapmadigi için, vücut yag orani diger kisiye oranla daha yüksektir ve dolayisiyla metabolizma hizi da yavastir. Baska bir deyisle, birinci kisinin vücut fonksiyonlarini devam ettirebilmesi için, ikinci kisiden daha fazla kalori harcamasi gerekmektedir.
Metabolizma hızının kilo alıp vermede önemli etkisi var. Bazal metabolizma hızınız ne kadar düşükse, kilolu olma ihtimaliniz de o kadar yüksektir. Eğer hızlıysa şanslısınızdır, vücudunuz enerji sağlamak için daha hızlı kalori yakıyor demektir. Eğer yavaşsa çok fazla kalori almamalısınız,ihtiyacınızdan fazlası yağ olarak depolanacaktır. Kiloluysanız ilk işiniz metabolizmanızı hızlandırmak olmalı. Bunu yapmak için de kas dokusunu arttırmanız gerekli. Kas dokunuz ne kadar fazlaysa metabolizmanızda o kadar hızlanır, ince kalma şansınız artar. 40 yaşından sonra kas dokusu azalmaya başlamaktadır.
Bu nedenle düzenli egzersizle metabolizmayı hızlandırmak ve vücut fonksiyonlarının daha mükemmel olmasını sağlamak sağlıklı yaşam için bir koşuldur.
Yavaş bir metabolizmaya sahip olduğunuzda, üşüme, kuru bir cilt, yavaş nabız, düşük tansiyon ve peklik vs. gibi birçok rahatsızlığı da kabullenmiş olmaktasınız

[h=1][/h][h=1][/h][h=1][/h]

[h=2]Metabolizmamı nasıl hızlandırabilirim?
[/h]Uzun zamandır benim aklımdan çıkmayan bu soru sizin de aklınızdan sıklıkla geçiyorsa buyurun çareleri burada..

Öncelikle dünya bir ateş topu diyerek metabolizmanın ne olduğunu anlayarak başlayalım. Bir çok kaynak metabolizmayı “yasamamızı sürdürebilmek için vücutta gerçeklesen kimyasal reaksiyonların tümüdür” demiş. Evet iyi hoş da benim için bir anlam ifade etmiyor bu açıklama diyorsanız söyle açıklayalım. Mesela yediğiniz bir elmanın yararlı kısımlarının vücuda alınıp yararsız kısımlarının dışarı atılma işlemlerinin tümü. Peki neden metabolizmanın hızlı olması kilo verme daha doğrusu almama acısından önemli?

Aslında denklemi basit:
Yiyeceklerden aldığımız kalori = Bazal metabolizmanın harcadığı kalori +Aktiviteler ile harcadığımız kalori + Yiyecekleri sindirirken harcadığımız kalori

Bazal metabolizma ise günlük olarak vücudumuzun kendi kendine hayatını idame ettirebilmek için ihtiyacı olan kaloridir. Yani siz hiçbir şey yapmasanız da bu kaloriler vücuttan bazal metabolizma sayesinde gidecek olan kaloriler. Mesela benimki çok yavaş yaklaşık 1480 kalori civarında harcıyorum günlük. Ayrıca bir kotu haber daha. Sok diyetler de bazal metabolizmanın yavaşlamasına sebep oluyor. Oysaki bazal metabolizmanız ne kadar hızlı ya da verimli olursa vücudunuz o kadar çok enerji harcayacaktır.

Artık lafı uzatmayıp bunun için ne yapmamız gerektiğini toparlıyorum:

• Sabahları kahvaltıyı atlamamak gerekiyor. Metabolizmayı ne kadar erken çalıştırmaya baslarsak o kadar iyi.
  • Daha çok kasınız olursa bazal metabolizmanız daha hızlı çalışır yani daha çok kalori harcarsınız. (Kendime not: Dolayısı ile ağırlık çalışmaya devam.)
  • Yeterince su içmek gerekiyor. Dehidre olduğumuzda yani yeterli su içmediğimizde vücut ısısı düşer ve vücut isininim koruyabilmek için yağ depolar ki bu benim en istemediğim şey. (Kendime not: Üşüdükçe yağ depoluyormuşum meğer, su içsem çare olacakmış.) Aynı zamanda yeterli su içme iştahı da azaltıyor.
  • Öğün atlamamak ve ara öğünleri de atlamamak gerekiyor. Kendimizi aç birakmayacagiz. Aksam yemeğini ise erken saatlerde hafif yiyeceğiz.
  • Daha fazla protein alıp karbonhidrat ve alkolü kesiyoruz.
  • Baharatlar da metabolizmayı hızlandırıyor. Mesela tarçın, zerdeçal, zencefil kırmızı biber gibi. Tabi çarpıntı da yapabiliyor bunlar miktarını doğru ayarlamak gerekiyor.
  • Yeşil cay ve kahve içerdikleri kafein sebebi ile metabolizmayı hızlandırır.
  • Soğuk su için diyorlar ama bana pek anlamlı gelmedi. Yani soğuk suyu ısıtmak için vücudumuz enerji harcıyor ve ekstra kalori yakıyormuş. Bademciklerime dikkat edersem bir zararı olmaz diyorum içebilirim.
  • Bu arada yiyeceklerden aldığımız kalorinin de, o yiyeceğin sindiriminde harcanan kaloriden düşük olması bizim için güzel bir durum olacaktır. Yani net hesapta negatif kalorili yiyecekler diyebiliriz. Örnek olarak brokolinin 100 gramında 25 kalori bulunuyor ve brokoliyi sindirmek için vücudumuz yaklaşık 80 kalori harcıyor. Benzer şekilde salatalık, kereviz, marul, biber ve benzerleri gibi. Bunun bir şehir efsanesi olduğunu belirtenler de var. Ama bu matematik hesabi benim kafama yattı.

bıdenem benım tabıkı basarırız hep destek tam destek
sen yaza kadar 69u goreceksın ınanıyorum buna

ilk 3 ü bozmadığın sürece herbişeyi yapabilirsin şekerim
bir ben tutturamadım liste de 1. olmayı beyaa
sağol canımcım..
2014 bizim yılımız olsun..

Kizlar ben hicbir yorumu begenemiyorum sizce bu normalmidir ? bende mi bi sorun var ??
normaaall..bizde de yok şeker..

yaparsın sen datlım..:13::13::13:hep beraber yapıcaz..

insallah canim .,,,,
Sana dedigim gibi Allah bize Cirkin sansi degil .. yiyip yiyip kilo almayanlarin sansindan versin .. tipki kis kardesim gibi .. dunyalari yer bitirir ... metabolizmasi benden de yavas calisir amaaaa gel gör ki bir deri bir kemik bir dal bir kemik bir de boyu benden de uzun 1.74 civi gibi ayni .. o bana özeniyor Aba aba diye bende ona özeniyorum kardes karde
s diye ..
insallah basaracagiz .. bol bol pro lu günler bizi bekliyor

Ne ictiginizi bir kez daha dusunun..

Resimdekiler Amerikan markalari olsa da Turkiye’deki benzer icecekleri siz biliyorsunuz zaten. O yuzden iceceginizi secerken icindeki seker miktarini bir kaz daha gozden gecirin derim.
Su, yesilcay, sut gibi alternatiflerinizin oldugunu unutmayin.

amiin canım..

ivitt bol prolu günler...

nabersınız kıslarrr kaneelcım metabolızma bılgılerı ıcın sagol su ıcmeye devam

iyiyiz yavrimoo...sen napıyon..çok güzel bilgiler evet..bol bol suu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…