Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Fındık tüketimi kalp hastalıkları riskini %33 azaltabilmektedir..

Journal of the ADA, tarafından yayınlanan bilgiye göre haftada 4 kez 10-15 adet kadar fındık tüketen kişilerde koroner kalp hastalıklarına yakalanma riski %33 gibi ciddi bir seviyede azaltabilmektedir. Bu etki badem içinde geçerli değildir. Bademde total kolesterol seviyesini düşürebilmektedir fakat fındık kadar LDL, HDL, trigliserit seviyelerini ciddi şekilde etkilememektedir.

Göbek Eriten Formüller

Hareketsizlik, masa başı çalışma, ara öğün atlama, fast food tüketimi, alkol ve stresin de etkisi olduğu karın bölgesindeki yağlanma sağlığıda olumsuz etkilemekte. Kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve tansiyon en sık görülen hastalıklar.

Karın bölgesindeki yağlanmadan kurtulmak için nelere dikkat edelim;
*Az ve sık beslenmeye özen gösterin, böylelikle kan şekeriniz dengeli salgılanacak yediğiniz yiyecekler daha az yağa dönüşecek
*Porsiyonlarınız küçültün, öğünlerinizde daha fazla salata veya sebzeye, daha az hamur işlerine ağırlık verin.
*Hazır, rafine edilmiş ürünlerden uzak durun
*Yiyecekleri kızartmak yerine ızgara, fırın tercih edin
*Kremalı yiyeceklerden uzak durun, çorba, salata, makarna, et yemeklerinize ya sıvı yağ veya krema ilave edin.
*Trans yağ asitlerinden uzak durun, margarin içeren besinler tüketmeyin, yemeklerinizde kullanmayın.
*Mufa’dan zengin besinler tüketin, mufa tekli doymamış yağ asididir ve karın bölgesi yağlanmayı giderici sağlıklı bir yağ asididir. Zeytinyağı, ayçiçek yağı, kanola yağı, keten tohumu yağı, susam yağı, soya yağını yemek veya salatalarınızda, uygun miktarda kuruyemiş, ay çekirdeği, kabak çekirdeğini ara öğünlerinizde tüketerek mufa almanız mümkün.
*Kahvaltılarınızda uygun miktarda az tuzlu veya tuzsuz zeytin tüketin
*Glisemik indeksi yüksek olan besinleri aynı anda tüketmeyin
*Ekmeğinizi beyaz yerine tam buğday, çavdar, kepekli, tahıllı olarak değiştirin
*Pirinç pilavı yerine bulgur pilavı, börek yerine az yağlı/yağsız gözleme tercih edin.
*Asitli, şekerli içecekler yerine maden suyu, ayran, şekersiz buzlu çay, şekersiz limonata tercih edin.
*Su tüketiminizi artırın, günde 2-2,5 lt içmeye özen gösterin
*Meyve porsiyonunuz veya salatanıza arada bir yağ yerine avakado ekleyin.
*Kabızlık probleminiz varsa sindirim sisteminizi çalıştırmak için yeterli lif alın.

*Kaliteli uyku uyumaya çalışın, yatmadan önce ılık duş, sakinleştirici bitki çaylarından destek alınabilir.
*Fiziksel aktivitenizi artırın, hem metabolizmanızın canlanması hem de yağ yakımı için düzenli egzersiz şart.

vay ne güzel bilgiii kaneel teşekürler canııımmm

herkes mutlu herkes bahtiyar ne güzel,hep böyle olsun ,

ramaskacım da iyi olsun sağlıklı sağlıklı gelsin buraya inşallah.

kaneel ve güleryüz sizin yerinizde olmayı ne kadar çok isterdim ;ne güzel hedefinize ramak kaldı maşallah size darısı bizim başımıza inşallah.

ben kuzuyu uyutum canlar size hoş muhabbetler...

Allah gonlundekini versin canim .. Karatay ile istedigin sonuca ulasabilmen dilegi ile ..

Ödem Sorununuz mu Var?

Ödem daha çok kadınlarda görülen yüz, el ve ayaklarda şişkinlikle kendini gösteren bir dolaşım problemidir. Sıcak hava, uzun süre ayakta durmak, fazla tuzlu veya tatlı yemek, az su içmek, uyku problemleri ödemi tetikler.

Eğer ödem probleminiz sürekli devam ediyorsa altta yatan sorunun belirlenmesi gerekir.

Genel beslenme prensiplerine baktığımızda bazı unsurlara dikkat etmenizi öneririm;

*Yemeklerinize ekstra tuz ilave etmeyin, yemekleri az tuzlu pişirin ve daha daha çok baharatlandırın.

*Şekerin sindirilmesinde çok miktarda su gerekir ve vücut suyu tutar. Tüketilen şeker miktarının azalmasıyla ödem sorunuda azalacaktır.

*Gün içerisinde eğer herhangi bir sağlık probleminiz yoksa ödem atımını hızlandıran biberiye, ısırganotu, kiraz sapı ve funda yaprağından destek alınabilir.

*Meyvelerden kiraz, ananas ve kayısı sebzelerden ise yeşil yapraklı olanlar diüretik etkiye sahiptir.

*Günde 2,5 lt su içmeye özen gösterin, kola, alkol ve şekerli içeceklerden uzak durun.

*Ara öğünlerinizden birinde probiyotik yoğurt veya kefir tüketin.

*Dolaşım problemi ödemin oluşumunda büyük bir etken, varisi olan kişilerde ödem de sıklıkla görülmektedir.
*Besin alerjileri de ödemi artırabilir, sürekli bu şikayetten yakınıyorsanız bir alerji testi yaptırabilirsiniz. Sonuçlara göre alerjen yiyeceğin diyetinizden çıkarılmasıyla şikayetlerinizin de azaldığını göreceksiniz.

*Vitamin ve mineral eksiklikleri de ödemi etkiler, özellikle B6 vitamini ve magnezyum minerali eksikliğinin tetiklediği bilinmektedir.

*Uyku probleminiz varsa, 8 saatten fazla veya az uyuyorsanız bilin ki ödem yine etkilenmektedir.

*Hormon düzensizliği özellikle troid hormonu ödemi artırır. Bu nedenle hormonlarınızı düzenli kontrol ettirin.

*Tansiyon düzensizliği yine bir diğer etken. Eğer tansiyonunuz varsa ve ilaç kullanmanız gerekiyorsa düzenli kullanmanızı öneririm.

*Kadınlarda en çok regl öncesinde ve regl sırasında görülen bu problemi minimuma indirmek için tuzlu ve tatlı yiyeceklerden uzak durmanızda fayda var

Yağ Yakımını Hızlandıran Yiyecekler?

Bazı yiyecekler metabolizmayı hızlandırırken yağ yakımını da tetiklemektedir. Kilo vermek bazı kişiler için gerçekten zor olabilmekte bu nedenle diyetlerine uygun miktarlarda belirli yiyecekleri ekleyerek bunu hızlandırmak mümkün.

Yağsız et Protein sindirimi daha geç tamamlandığından zayıflama diyetlerinde yağsız et tüketimi kalori yakımını %5 daha fazla artıracaktır. Ayrıca proteinler yağ ve karbonhidratlara göre daha fazla tokluk hissini artırmakta. Derisi alınmış tavuk, hindi, balık, dana eti kızartılmadan haşlama veya ızgara tercih edilebilir.

Light süt ve süt ürünleri
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki günde 1000-1300mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat daha fazla artırmaktadır. Kalsiyumun yağ hücrelerini hacmen azaltıcı etkisi olduğu araştırmalarca desteklenmektedir. Light yoğurt, süt ve peynirleri tercih edin.

Tam buğday unu ve yulaf
Yüksek oranda lif içermesi ve düşük glisemik indekse sahip olması nedeniyle beyaz unlu mamuller yerine tam buğday unuyla yapılmış ürünleri tüketmek sizi daha fazla tok hissettirecektir. Böylelikle kan şekerinizi daha regüle olacak ve kendinizi daha tok hissedeceksiniz

Narenciye ve ahududu, böğürtlen
Bu meyveler özellikle C vitamininden ve flavonlardan zengindirler. Flavonlar ise metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmaktadır. Özellikle spor öncesi tüketilen C vitamininden zengin meyveler yağ yakımını %30 artırmaktadır.

Yeşil çay
En fazla yeşil çayda bulunan kateşin adlı antioksidan maddenin kilo kaybını hızlandırdığı ve özellikle karın bölgesindeki yağlanmayı azalttığı, metabolizmayı hızlandırdığı araştırmalarca desteklenmekte. Günde 2-3 fincan yeşil çayı mümkünse limonlu içmeye çalışın.

Kurubaklagiller
Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek, soya fasulyesi, bakla, barbunya bitkisel protein içeren ve demirden zengin besinlerdir. Protein olarak etle kıyaslandığında yağ miktarı daha az ve kan şekerini yükseltme etkisi daha düşüktür. Soya ayrıca kolin denilen bir enzimden de zengindir, kolin karaciğerden yağ atımını hızlandırmaktadır.

Yağlı balıklar, fındık, badem, keten tohumu
Yağlı balıklar ve yağlı tohumlar yağ yakımını hızlandıran esansiyel yağ asitlerinden zengindir. Her gün tüketilen 10-15 adet fındık, badem, ceviz, 1 yemek kaşığı kadar salata, çorba, yemek veya yoğurdunuza katabileceğiniz keten tohumu ve haftada en az 2 kez tüketilen balık sağlıklı bir zayıflama programı ile beraber kilo kaybını hızlandırmaktadır. Balığın özellikle kadınlarda leptin seviyesini dengelediği de bilinmektedir. Leptin, iştahı baskılayan, insulin salınımını etkileyen bir hormondur.

Tarçın
Günde tüketilen yarım çay kaşığı kadar tarçının en başta şekeri dengelediği artık bilinmekte, bunun yanı sıra tarçın tükettiğiniz yiyeceklerin yağa dönüşümünü de azaltmaktadır. Tarçını tek başına tüketmek biraz zor olabilir, günlük tüketmeniz gereken süt veya yoğurt içerisine katarak daha rahat tüketebilirsiniz.

Acı biber
Acı biber içerisinde bulunan kapsaisin adlı madde metabolizmayı %23 hızlandırmaktadır. Günlük aynı kaloriyi alıp ama yemeklerine acı biber ilave edenlerin etmeyenlere göre daha hızlı kilo verdiği yapılan araştırmalarca da desteklenmekte.

Köri ve hardal
Hardal ve köri yağın depolanmasını azaltıp, kan şekerini dengelemektedir. Salata veya sandviçlerinize yağ yerine ilave edebilirsiniz.

Zencefil ve sarımsak
Zencefil ve sarımsak vücutta vazodilatör olarak etki gösterir yani damarları genişletip vücut ısısını artırmaktadır. Böylelikle metabolizmayı da %20 civarında hızlandırabilmektedir.

Omega-3'ün yararı saymakla bitmez
Sağlıklı ve uzun bir yaşam için yağlara ve genç kalmak için de yağ asitlerine vücudun ihtiyacı bulunuyor.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Özlem Sert Aydın, özellikle son zamanlarda çok konuşulan Omega-3 yağ asitlerini anlattı.

Omega-3 nedir?

"Omega-3 vücut tarafından yapılamayan ve dışarıdan yiyeceklerle alınması gereken doymamış yağ asitlerinden biridir ve kendi içinde de EPA ve DHA olarak ikiye ayrılmaktadır."

Hangi besinlerde bulunuyor?

"Omega-3, bir diğer ismiyle 'alfa linolenik asit', yağlı balıklarda, ceviz, badem, soya filizi, kuru fasulye, soya fasulyesi, nohut, keten tohumu ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor."

Hangi yaş grubu almalı?

"Vücudun Omega-3 yağ asidine ihtiyacı daha anne karnında başlar, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılıkta da ihtiyaç devam eder."

Vücuda faydaları nelerdir?

"Başlıca faydası vücudun enerji üretimine katkıda bulunması. Bu nedenle Omega-3'ten zengin bir beslenme programı yorgunluğu giderip, kavrama gücünü ve hareket kabiliyetini artırarak kalp, şeker, tansiyon, romatizma, migren ağrıları ve cilt problemlerine iyi geliyor.

Anne sütü de doğal bir Omega-3 kaynağı olduğu için ilk altı ay sadece anne sütüyle beslenmenin önemini bir kez daha vurgulamakta fayda var.

Kalp hastalıklarında da Omega-3 kötü kolesterolü (LDL) düşürüp, iyi kolesterolü(HDL) artırıyor. Vücutta yağın depo formu olan trigliserit seviyesini de düşürerek kalp ve damar sağlığını koruyor.

Bu özelliğini kanın pıhtılaşmasını önleyerek akışkanlığını sağlamasından. Kanın yoğunlaşması damarların daralmasına bu da kalp, böbrek, beyin başta olmak üzere vücuttaki pek çok organın fonksiyonlarını yitirmesine neden oluyor."

Kanser türlerine karşı da etkili mi?

"Kanserde vücut gün içinde birçok mikroorganizmanın saldırısına uğrar ve burada bağışıklık sistemi devreye girer.

Kötü huylu hücreleri ve mikroorganizmaları baskı altında tutabilmek ve yok edebilmek için bağışıklık sistemi Omega-3 yağ asidinden güç almaktadır. Göğüs, prostat ve kolon kanseri başta olmak üzere pek çok kanser türünde Omega-3'ün yararlı olduğu biliniyor.

Diyabette ise kan şekerimizi dengeleyen hormon insülin, yetersiz salgılanmaktadır ve Omega-3, insülinin yararlılığını artırarak ve tip II diyabette bulguları azaltmaktadır."

Çocuklar daha çok mu tüketmeli?

"Zeka gelişiminde balığın özellikle çocuklarda zekayı geliştirici özelliğinin vurgulanması beyindeki yağın ana bileşiminin Omega-3 yağ asitleri içeren DHA olmasıdır.

Düzenli olarak Omega-3'ten zengin besinler tüketenlerde beyin yaşlanması daha da yavaşlamaktadır. Bunun yanı sıra Alzheimer, depresyon ve şizofreni gibi rahatsızlıklarda da belirtileri önlediği biliniyor."

Omega-3 içeren yiyecekleri ne sıklıkla tüketmeliyiz?

Haftada en az iki kez buğulama veya ızgara olarak balık yiyin Her gün iki, üç ceviz veya 8-10 adet badem yiyin Her gün bir tabak yeşil yapraklı sebze yemeği veya salata tüketin Yoğurt veya salatanızın içine bir yemek kaşığı kadar keten tohumu serpin Haftda en az iki kez kurubaklagil tüketin Balık tüketemiyorsanız günde bin mg'lık balık yağı takviyesi alın Kanın pıhtılaşmasına karşı ilaç kullanıyorsanız, balık ve balık yağı tableti fazla kullanmayın

Kış mevsiminde nasıl beslenmeli?
.Yaz mevsiminden kış mevsimine geçişte bağışıklık ..sistemi zayıflıyor. Hastalıklara yakalanmamak ve kilo almamak için özel bir beslenme programı uygulanması öneriliyor.

Nasıl daha dirençli olabiliriz?Neler tüketilebilir?

.."Enfeksiyonlara yakalanmamak için vitamin ve minerallerden zengin beslenmeliyiz.

Özellikle A, C, B6, E vitamini ve çinko, selenyum minerallerinden zengin olan kış sebzelerinden brokoli, lahana, brüksel lahanası, kırmızı lahana, karnabahar, havuç, marul, yeşil biber, roka, sarımsak, soğan ve meyvelerden portakal, mandalina, greyfurt, kivi, elmadan bir veya birkaçı günlük beslenmemizde yer almalı."

Özel tüketilmesi gerekenler var mı?

"Kış gecelerinde televizyon karşısında geçen zamanın da artmasıyla kişi daha fazla yeme isteği duyar. Yağlı, şekerli, hamurlu yiyecekler yerine taze sebze ve meyve tercih edilmeli.

Güneş ışığını daha az almamız nedeniyle daha mutsuz oluruz, bu nedenle de kışa doğru depresyon vakaları artar. Sinir sistemimizin güçlenmesi için haftada en az iki kez balık tüketilmeli, günde 10-15 adet fındık veya badem gibi kuruyemişler yenilmeli.

Daha çok çocuklar ve kadınlarda görülen, üşüme, halsizlik, baş dönmesiyle kendini gösteren demir eksikliği de kışın artıyor. Günlük beslenmelerinde et, kurufasulye, yeşil mercimek, barbunya, nohut, yeşil yapraklı sebzelerden destek alınmalı ve beraberinde demirin emilimini hızlandırmak için limon suyu içeren salata tüketilmeli.

Bitki çayları da kışın hem içimizi ısıtacak hem de içeriğindeki yararlı maddeler bizleri hastalıklara karşı koruyacak. Kuşburnu, ıhlamur, adaçayı, rezene, nane-limondan günde 1-2 fincan içmekte fayda var."

Kilo almamak için önerileriniz?

"Yemekleri pişirirken margarin ve tereyağından kaçınılmalı, sıvı yağlarla yemek yapılmalı. Etli yemeklerde de yağsız et kullanılmalı. Kızartma yerine ızgara veya buğulama veya fırında pişirme tercih edilmeli.

Yağışlı ve soğuk havalar fiziksel aktivitemizi de engelliyor, daha az hareket, daha yağlı beslenme kilo artışını da hızlandırıyor. Spor salonuna gidecek zamanımız yoksa en azından evde yapılan yarım saatlik yürüyüşün dahi etkisi olacak."

Kiloyu kontrol altında tutmak için ne yemeli?

"Kilo kontrolünü sağlamak için ana öğünler arasında ara öğünler tüketilmeli, bol lifli yiyecekler yenilmeli, yağlı-tatlı-hamurlu yiyeceklerden uzak durulmalı.

Kahvaltı yapılmalı ama poğaça, kek türü yiyecekler değil, ekmek, peynir, zeytin, domates, salatalık ve haftada 1-2 kez yumurta yenilmeli.

Öğle ve akşam çorba, salata, yoğurt yanına ızgara et veya etli sebze yemeği veya kurubaklagiller tüketilmeli. Tatlı olarak sütlü tatlılar tercih edilmeli, günde en az 1.5 litre su içilmeli."

Dyt. Özlem Sert Aydın

Ellerine sağlık sersum'cum liste çok güzel ve açık olmus Teşekkürler

Neslihansltn tebrikler canim 1. Ligini kutlarim
Papadiya ve ozlemkartal kizlar sizleri de ve figer arkadaslarida kutlarim Tebrikler

:13::13:
aynen canım hep beraber inşallah

özooooo duyurulur biz captan philips i izledik..güzell beğendim..

vavvvv özel tereyağı ne güzellll

Afiyet olsun canimmm .. iki kasik nedir yahu agzim burnum diyene kadar erir biter ki o valla ben doymam iki kasik ispanak ile
öğlen yulaf kepekli böreğimden yedim çok doyurmuştu canım..ondan yanee..
:13::13:
kızlaaaaaaar benden hepinize 5i 1 yerde çayyyyyy

Benden de herkese limon ve taze naneli yesil cay .. simdi iciyorum ... sanki biraz bogazlarim kotu gibi hissediyorum .. yaptim , koydum , iciyorum .. bir yandan da muzik dinliyorum .. bir yandan da kadinlar klubunde geziniyorum :93::126::132::129:

Ellerine sağlık sersum'cum liste çok güzel ve açık olmus Teşekkürler

Neslihansltn tebrikler canim 1. Ligini kutlarim
Papadiya ve ozlemkartal kizlar sizleri de ve figer arkadaslarida kutlarim Tebrikler

rica ederim canım büyük zevkti böyle bir liste yapmak

sersumcum liste için ellerine sağlık çok güzel olmuş, tebrikler için de teşekkür ederim kızlar bakalım haftaya kim 1. olucak herkese yaptığı diyette başarılar canlar.. bol leptinler.. yarın kaçamaklı bir günüm olacak gerçi bu akşam da küçük bir poğaça yedim..

cakmalcim ben karatya devam ediyorum.. aslında bu hafta çok az kaçamaklarımda oldu ama akşam yemeğini çok erkene çektim sabah 9 da kahvaltı akşam yemeğini de en geççç 16 da bitiriyorum ama kuvvetli yiyorum, akşam midem kazınırsa da sütlü kahve içiyorum.. 1 hafta böyle yaptım bu hafta da inş. böyle denicem bakalım ne olacak benimde daha bi 15 kilom var gitmesi gereken hakkımız da hayırlısı artık..

aynen canımcım. sağlık ve hayırla karataya devam inşallah. bende malesef emzirmeme rağmen gram gram gidiyor sabrımı deniyo benim meto ama pes etmek yok, bazen vazcaymak üzere oluyorum ama hooooop toparlayıveriyorum aklımı ve iştahımı

inşallah devamı gelir neslihancığım ...

kizlar gunaydin.....

oncelikle sersum canim dun gelemedim uzgunum hastaydim....liste icin tesekkurler ellerine saglik.cok guzel bir liste olmus.herkesi tebrik ediyorum....

dun rahatsizligim nuksetti.mide bulantisi istifra agri ates hepsi vardi....cok kotu bir gundu yataktan kalkamadim, gece de sabaha kadar cok kotu gecti.bu sabah eger toparlamasaydim doktora gidicektim.cok sukur suan biraz daha iyiyim....

sunu anladimki saglik gibisi yok...

kizlar dun iremsuyun 1.dogumgunuydu.bugun kutluycaz ins....gecen seneyi cok iyi hatirliyorum...o zor gunlerimde benim yanimda olup iyi dilekleriniz ve dualarinizla bana destek oldugunuz icin cok tesekkur ederim .hepinizden allah razi olsun...
ALllahim cok sukur simdi saglik problemimiz yok.

Allah herkese saglik mutluluk ve huzur versin...ayrica herkesin kilo problemini halledip citir oldugu bir yaz diliyorum...

herkese iyi hafta sonlari...

tahmin ettim canım hasta olduğunu.:26:.geçmiş olsun iyi bak kendine sen bize lazımsın..

ah kuzumm yeni yaşı mutluluk huzur sağlık şans getirsin iremsu muza..unuturmuyum o günleri..Allahım çok şükür kabul etti dualarımızı..yaa 1 yıl ne çabuk geçtii..

geçmiş olsun ramaskacım, toparlanmış olmana gerçekten çok sevindim, gözlerimiz aradı seni RABBİM iremsu'yu size bağışlasın sağlık-huzur-mutlulukla ve uzun ömürle tabii, inşallah her şey gönlünce olur kuzunun. tekrar geçmiş olsun canım.

günaydın sersumcum hafta sonu ya topikte in cin top oynuyor gene

kahvaltım
1 su bardağı badem ve ceviz tutamadım da kendi mi, sivasın da cevizi güzelmiş hakikaten
1 yumurtadan otlu omlet
5-6 dal marul
2 parmak kadar peynir
3 -4 dilim elma
türk kahvesi sade

2. öğünde
1 balık
salata inşallah

2 lt su içildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…