Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

kahvaltım
yulaf ezmeli çeyrek meyvelerden yoğurtlu karışım
öğlen
yulaf kepeğinden krep
yanına tulum peyniri,zeytin dere otu
çayyyy
akşam
bezelye yemeği salata

Selam kızlar

Sabahları karatay kahvaltısı yapıyorum 3 gündür, sonrası biraz cısslı

Bu hafta da soğuğa rağmen hep yürüdüm ama kendimi hiç hafif hissetmiyorum:18:

Sersumum mesajını aldım , sabahtan evde değilim ama 3 den sonra listeyi yaparım canım

afiyetler olsun canım olsun bu hafta gitmezse önümüzdeki haftaya gider inşallah ben 300 gr vermiştim bugün şu yeni aldığım koşu bandı müthiş efor harcattırıyor bir terliyorum ama her yerimden su çıkıyor eşim sen böyle spora devam edersen 2 aya kalmaz tığ gibi olursun dedi ay inşallah

bu akşama ne yemek yapacağız meselesi beni de çok geriyor yaa her gün başka bişi düşün sanırım sebze pişireceğim sebze yemeyi de sevmiyorum ama sağlık için yemeliyim diye düşünüyorum ıspanak pişirince içine kaşar rendeleyince güzel oluyor ama bu sefer de kalorisi yükseliyor off off

güleryüzcüm gerçekten azmine hayranım canım mükemmelsin kız onları komşuya ikram edip kendin nasıl durucan helal olsun valla

çok haklısın canım gitti gencecik bir yürek Allah ailesine ve yakınlarına sabır versin demekten başka çare olmuyor maalesef

ayy ya bazen aklımdan geçiriyorum bende evlenmeden önce ben hiç çocuk yapmam keyfime bakacağım derdim ama evlenilince özeniliyormuş hayırlısıyla kucağına alırsın canım inşallah yeşil eriği izledim dün tv de bende çok severim ama kilosu henüz 250 liraymış

aslında çok doğru yaa biraz kendini sevmekle ilgili kendine güvenle durduğun zzaman çok kilolu olsan da görünmüyor ama ben sevemedim şu göbeğimi bi türlü aman sevmeye de niyetim yok sırnaşık yapıştı ama gidecek eninde sonunda

merhaba kızlar uzun bir süredir sağlık problemlerim sebebi ile gelemedim.. şimdi çok şükür biraz daha iyiyim..

geçen hafta bildirim de yapamadım tartım bozuktu ama inş. yarın yapıcam..

çok bir şey değişmedi kilom dan hissediyorum..

bugün için

sabah 2 yumurta..

saat 16 da 2 tabak kıymalı kabuska..

akşamada sadece çay..

şimdi ara vermiştim sarmısaklı çaya devam

aslın da bugün kendimi rejime yeniden başlamış gibi hissediyorum. tek üzüldüğüm uzun süredir spor yapamıyorum.. bebek arabasını 5 kat çıkardıktan sonra alt üst oldum ne yazık kii. sağlık olsun artık ne yapalım..

Bu akşamki menüm , firinda kuzu ve sebzeli bulgur pilavı

Sebzeli Bulgur Pilavı

Malzemeleri

1 kabak
2 soğan
3 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı bulgur
2 kırmızı biber
1 domates
2 taze sarımsak
3-4 dal maydanoz
3 su bardağı sıcak su
Tuz,nane,köri,pul biber

Sebzeli Bulgur Pilavı

Soğan rendelenir ya da küçük küçük doğranır. Kabaklar da küçük küçük doğranır. Bir tencerede tereyağ da soğan kavrulur. Kabaklar da ilave edilip karıştırılır. Üzerini geçecek kadar su konulur. 5 dakika öyle kavurun sonra kırmızı biber ince ince, domates küp küp doğranır. Kabaklar yağı ile kalınca içine bulgur,biberler, domates, tuz ilave edilir. 2-3 kez çevrilir. Üzerine 3 su bardağı sıcak su dökülür. 20 dakika kısık ateşte pişirilir. Sarımsak ile maydanoz kıyılır. Ateşten alınan pilavın üzerine sarımsak, maydanoz ve nane serpilir. Kabaklı bulgur pilavı servise hazırdır.

Eklentiler

• $image.webp
    34,5 KB · Görüntüleme: 42
he valla yaza ne kaldıı
sağol canım o tava çok işime yaradı

Allah ülkemizi korusun..sonumuzu hayretsin

hımm ye ekşiyi al ayşeyii..hadi bakalım hayırlısı

aynen canım
bak canım bak..çok güzel tarifler

gidicem zaten mecbuurr takimm takıştırayım demi..ayy evet napimm şimdilik böyleyim yapacak bişey yok

inşallah canım güle güle kullan koşu bandını gitsin kilocuklar..

sorma hergün aynı sorun..eeh tabii çocuk olunca daha bi dikkat etmek lazım..bugün el emeği hamburger yaptım yediler afiyetle..ben de ısırdım 2-3 lokma

geçmiş olsun canım..

öğlen

etli nohut
mercimek çorbası

akşam

1 koca tas yoğurt çorbası
2-3 lokma hamburger

şimdi de çay 2 dukan kekim ve 1 antepli pestil(tatlı krizim geçmiyor)

sabah: 40 gr nesfit karışık meyveli 125 mg süt 1 portakal

ara: 3 kuru kayısı 1 kepekli galeta

öğlen: 200 gr etsiz kuru fasulye 120 gr yarım yağlı yoğurt 1 dilim light ekmek

ara: 20 gr sarı leblebi 20 gr kuru üzüm 1 su bardağı yağsı süt

akşam: 120 gr sebzeli misket köfte yağsız çoban salata 1 kaşık rus salatası

ara: 1 greyfurt

spor: 1 saat yürüyüş 1 saat pilatesyaklaşık 700 cal yediklerim: 1300 cal

yarın tartı herkesin yüzünü güldürsün

grip oldum kızlar...hem regl hem grip..off off..uzanıp aramızda kalsın izlemece

Allah ülkemizin sonunu hayir etsin .. Allah ihtiyaci olan herkeslere akil,fikir,vicdan versin..
ben Hollandada erik bulamadim cunku Hollanda da yesil erik bilinmiyor ve turklerden baska hic kimse tarafinda da tuketilmiyor .. buraya gelebilmesi nisani bulur .. fiyati muhim degil 250 gram bile olsa yeter de artar bile ama tursu su da is gordu diyelimm

Allah ülkemizin sonunu hayir etsin .. Allah ihtiyaci olan herkeslere akil,fikir,vicdan versin.. sersumcugum .. hehehe annem de aynisini dedi ama cok cok ters hikayeler de duyduk bakalim mari mi olacak bre mi olcak .. bekleyip gorecegiz kizancik ne olcak

KİLO ARTIŞI VE KISIR DÖNGÜ

Canan Efendigil Karatay

Ülkemizde kişiler gün boyunca aşırı derecede şekerli çay tüketmektedir. Her çay bardağına iki şeker atan 40 yaşlarında bir kişinin kanına hızla geçen şeker miktarı oldukça fazladır. Bu kişide acıkma hissi hiç bir zaman ortadan kalkmayacaktır. 'Doyamıyorum, ben bu yemeklerle doymam, hemen acıkıyorum, midem eziliyor' ifadelerinin arkasında bu gerçekler bulunmaktadır (batı ülkelerinde bu kadar fazla şeker tüketilmez.)
Çay şekerinden başka, Yüksek şeker indeksli gıdalar şunlardır: her türlü tatlı ve şekerler, çikolatalar, pastalar, kekler ve şekerli içecekler, baklava, börek, çörek, poğaçalar, tostlar, pirinç pilavı, patates, makarnalar ve de tabii ki her türlü ekmek.)
Bu gıdalarla;
• Kan şekerimizin hızlı yükselmesi sonucu vücudumuzda İNSÜLİN denen şeker hormonu hızlı bir şekilde ve aşırı olarak salgılanır.

• Hızlı İNSÜLİN salgılanması ile kan şekeri hızlı bir şekilde vücudumuzun çeşitli bölgelerinde yağ olarak depolanmaktadır [kasların etrafında, kasların içinde karaciğer ve karın boşluğunda,
organların içinde ve etrafında]. KİLO ARTIŞI!

• İNSÜLİN HORMONU kan şekerini aniden düşürünce de acıkma hissi ile birlikte fenalık hissi, el ayaklarda titreme ve terleme hissi ortaya çıkmaktadır.
Bu durumda bulunan bir kimsenin kan şekerini yükseltmek amacıyla saf şeker ya da bir çikolata yemesi ya da şuursuz bir şekilde baklava ve böreğe saldırması son derece yanlış ve tehlikelidir. Çünkü, kan şekerinin aniden yükselmesi hormon salgılanma sürecini tekrar başlatacak ve vücut yağlanması bu şekilde giderek artacaktır. (KISIR DÖNGÜ)

Bu şekilde sürekli İNSÜLİN DİRENCİNİ geliştirecektir. (Dokular İNSÜLİN'in mesajını algılayamaz duruma gelir.)

• Özetleyecek olursak: O halde mümkün olduğu kadar kan şekerimizi yavaş yavaş yükselten gıdaları kullanmamız gerekmektedir. Diğer bir deyimle 'düşük şeker indeksli' gıdaları tüketmekte yarar vardır, (profesyonel sporcuların dışında.)

TEMPOLU YÜRÜYÜŞ NE DEMEKTİR?

AKŞAM YEMEKLERİNİN ERKEN YENMESİ ÖNERİSİ NEDENDİR?

Canan Efendigil Karatay

Sağlıklı bir yaşam için her gün en az 20 dakika tempolu yürüyüş yapılmalıdır. Tempolu yürüyüş ne demektir? Tempolu yürüyüş sırasında yanınızdaki arkadaşınızla nefes nefese kalmaksızın konuşabiliyorsanız bu sizin için faydalıdır. Eğer arkadaşınızla konuşuyorken nefes nefese kalıyorsanız, temponuzu biraz azaltmanız gerekir.

• Sağlıklı bir yaşam için mutlaka lüks egzersiz aletleri
alıp, lüks spor kulüplerine kayıt yaptırmak
gerekmemektedir. Bunun için tek yatırım kaliteli bir
spor pabucu olmalıdır.
• Her gün, sürekli bir şekilde, yani tüm hayatınız süresince tempolu 20 dakika kadar yürümeniz sağlıklı ve uzun yaşamınız için yeterlidir (jogging yapmak şart değildir). Her gün yapamazsanız bile, haftada en az 3-4 gün 20 dakika yürüyüş yapmak size ne kazandıracaktır:

1. Kilomuz normale iner, ve normal olarak kalır.
2. Yüksek kan yağlarınız normallesin, normal olan kan yağlarınızı da yükselmez.
3. Tansiyonunuz normale iner ve de normal düzeyde kalır.
4. Acıkma hissi artık belirmez. Hep tokluk hissedersiniz.
5. Ruhen rahatlarsınız, sıkıntılarınız azalır, mutlu bir insan olursunuz.
6. Uyku şekliniz ve düzeniniz normalleşir.
7. Hastalıklara karşı direnciniz artar. Sık sık hastalanmazsınız.
8. Bütün bu iyiliklerin sonucu işinizde ve ev hayatınızda başarılı, sevecen, cana yakın, insanları ve hayvanları seven bir kişi, mutlu bir eş ve ana baba, nene dede, hala teyze, dayı amca vs. olursunuz.
9. Davetler ve uzun akşam yemeklerinden sonra, 1 -2 saat yürüyüş yaptıktan sonra yatmak size rahat bir uyku sağlar ve kilo aldırmaz.
10. Her gece 8-9 saat uyku uyuyabildiğimiz zaman ancak, vücut yağlarımızı eriten LEPTİN hormonu salgılanmaktadır. LEPTİN hormonu uykuya daldığımızdan 2 saat sonra en lüksek düzeye çıkar ve etkisi sabahın erken saatlerine kadar devam eder. Biz uykuda iken LEPTİN hormonunun normal fizyolojik etkisi olan yağların erimesi başlar ve devam eder, buna fırsat vermemiz gerekir. Akşam yemeklerinin erken yenmesi önerisi bu
nedenledir.

cuma akşamı tıp gecesi yemeğimiz var ve ben 76 hedefime ulaşamadım..duba gibiyimmm hiç birşey yakışmıyor...offfffff ....offffffffffff....

nefret ediyorum o şişkosun bakışlarındannnimalarından

olsun hedefe ulaşmak için azmettin ve çaba gösterdin, vazgeçmedin aslında hedefe ulaşmaktan ziyade yapilan uğraş ve çaba değerli sersumcum

topik olarak küçük bir ordu var arkanda yavrum kimseler yan gözle bakamaz sana bakan da bizden beter olsun inşallah
arrıca çooook çook geçmiş olsun canım...
bana gelince;çok şükür kaçamaksız 1 haftayı geçirdim. annemler 2 gündür, babamın gözünü dr ye gösterdik sarı nokta denen bir hastalıkmış zamanla görme yetisi kayboluyormuş,Allahtan zamanında gittik de yayılmayı engellicek inşallah tedavi.

dün 5 saat hastanedeydik, eve geldiğimde okula gitmem için 10 dk kalmıştı ve 3 yk pilavla okula gittim gelince de 1 tabak yeşil fasulye 1 kase yoğurt işte hepsi bukadar canlarım.

Son düzenleme:
rumuz : cakmel
geçen hafta : 77.6
bu hafta : 77.1
fark : -500 gr
% fark : -0.644

karatay tarzı beslenme
2 lt su
3 gün yürüyüş

bu arada ramaska nerelerde başkanım haberin var mıdır?:44::44::44:

neslihancım geçmiş olsun canım hoşgeldin

herkese mutlu tartılmalar

grip oldum kızlar...hem regl hem grip..off off..uzanıp aramızda kalsın izlemece
çok geçmiş olsun sersumumbizimde kociş grip oldu bizide paklar gariiii:18::18::18::18:
geçmiş olsun babacına canım iyiki erken gitmişsiniz

kolay gelsin ficansım
filiztoprak
b. tarihi=07 mart 2013
b. kilo=78
g hafta=69.1
bu hafta= ++69.4
fark=++300
haftalık yüzde= %0.434
toplam fark=8.6
boy=1.60
leslie yapamadım bu hafta şu an karışık bi beslenme uyguluyorum
yulaf ezmesi,yulaf kepeği kullanıyorum + karatay sebebi 1 buçuk 2 aydır veremiyorum bide böle denicem
dukan yapmıyorum bilmiyorumda zaten sadece böle bişey yulaf zararlı bişe deyil sonuçta
hafta içi eşimin doğum günü var bunları bi atlatsam hızlanıcam ama üstüste geliyo:18::18::18:
neslihancım hoş geldin çok geçmiş olsun
makbuşcum bol bol sporlar yap inşallah güle güle kullan
kanaelcim tariflere devam ediyosun bizleride unutmuyosun bizde seni unutmuyoruz canım

kahvaltım
yoğurtlu meyveli yulaf ezmesi
öğlen
kahvaltı düşünüyorum
dün akşamda çaycım bozuldu yeni almıştık oysaki diğeri kendi demliyodu bozuldu servisine götürdük ana kartı yanmış parçası yok dediler yapamayız 50 lira karşılığında başka çaycı verdiler piyasaya baktık fiyatı pahalıydı çay seti diye geçiyo 2 demlikli iyi tanınmış bi marka lakin dün akşam şartelin atmasıyla çaycı çalışmadı nasıl olur iyibi marka dedim eşime bu elektrikli eşyalar şans işi olabilir oda bize dekkeldi heralde dedi
eşim gelince servise götürcez çaycıyı bakalım nolcak bende çok alışkınım kızlar uzun zamandır kullanıyom çaycıları öğlende demliyoduk kızla artık ocakta demlicez

Mrb kızlar yenı katılıyorum aranıza. bende zayıflamak isteyenerdenım malesef. aranızda tiroid bezlerı calısmayan ve kılo vermekte zorlananız var mı ? varsa önerileri var mı ?

Filizcim teşekkür ederim inanıyorum o alet sayesinde eriyecegim sersumum cok gecmis olsun cakmel tebrik ederim canim ficans sana da kolay gele kizlar telefondan yazdigim icin alinti yapamıyorum maalesef kadinlar kulubunun uygulamasini indirdim super bisi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…