Hep birlikte eğlenerek zayıflıyoruz

Bende eşime aldırırken yürüyeceğim diye aldırdım o şartla aldı. o bana gaz veriyor. o kadar aldırdın kalk yürü diyorum kendi kendime.

Kıymalı , yumurtalı firinda karnibahar ( yarım saatte yarın için hazırladım )

Malzemeler :

1 Adet Karnıbahar

Kıymalı Harcı İçin
1 Çay Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
500 gram Kıyma

Sosu İçin

1 su bardağı süt
2 Adet Yumurta

Üzeri İçin
Bir Tutam Pul Biber
Bir kaç Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)

Fırında Kıymalı Karnıbahar Nasıl Yapılır?

1. Bir tencerede su kaynatarak tuz atın. Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırdıktan sonra suya atarak 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzmek için süzgeçe alın.

2. Başka bir tavaya kıymayı ekleyerek kavurun. (Kıymayı dilerseniz yemeklik doğranmış soğan ile birlikte de kavurabilirsiniz.)

3. Domates ve biber salçasını ekleyerek biraz kavurun ve salçayı çözdürmek için yarım çay bardağını geçmeyecek kadar su ilave edin.

4. Ocağın altını kapattıktan sonra içine tuz, karabiber ve kekik ilave ederek dinlenmesi için bekletin.

5. Bir kasenin içine 2 adet yumurta, 1 su bardağı sütü iyice çırpın.

6. Fırın kabına haşladığınız karnıbaharları dizin.

7. Karnıbaharların üzerine önce kıymalı harcı güzelce dağıtın. En üste de sosu dökün.

8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri pembeleşinceye dek pişirin.

9. Fırından çıkarmanıza yakın en üste kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve arzu ederseniz pul biber de serpin.

10. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

11. Dilerseniz yemeğin yanına sarımsaklı ya da sade yoğurt da ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsuuuuun

“İnsanın ettiği kötülüğü, akrep bile etmez insana… Cümle mahlûkat dile gelip ‘aman’ der, ama insan dediğin durmaz, kıyıp geçer…”

:13::13::13:
Bende eşime aldırırken yürüyeceğim diye aldırdım o şartla aldı. o bana gaz veriyor. o kadar aldırdın kalk yürü diyorum kendi kendime.
:13::13:bravoss sana

hımmmm missss

Son düzenleme:
:13::13::13:

:13::13:bravoss sana

hımmmm missss

😘😘 teşekkür ederim canım

“İnsanın ettiği kötülüğü, akrep bile etmez insana… Cümle mahlûkat dile gelip ‘aman’ der, ama insan dediğin durmaz, kıyıp geçer…”

Tam karataylık bir çorba (yemek)

Kurşun aşı

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
4 yemek kaşığı sıvıyağ (30 gr tereyağı da kullanabilirsiniz)
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet tatlı yeşil sivribiber
2 yemek kaşığı dom.salçası (ölçünün yarısını biber salçası kullanabilirsiniz) (3-4 adet domates de kullanabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber, kuru nane
8 su bardağı sıcak su (et ya da tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Bulgur köftesi için;

1 su bardağı ince köftelik bulgur
2 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Ayrıca; 300-400 gr haşlanmış kuşbaşı et

YAPILIŞI

Bulgur köftesini yapmak için; bulguru derin ve geniş bir kaba koyup suyu ekleyin. 15 dakika kadar bekletin. Tuz ve salçayı ilave edip yoğurmaya başlayın. yumurtayı katıp macun kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan nohut büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları avuçlarınız arasında yuvarlayın ve bir tepside biriktirin.

Çorbayı yapmak için;

yağı büyük bir tencereye koyup orta ısılı ateşin üzerine oturtun. Yağ kızınca incecik doğradığınız soğan ve sivribiberi ekleyin. Sürekli karıştırarak 2-3 dakika kavurun. Salçayı katıp 2-3 dakika daha kavurduktan sonra haşlanmış eti ilave edin. Sıcak suyu da aktarıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca bulgur köftelerini katıp sık sık karıştırarak 8-10 dakika pişirin. haşlanmış mercimek nohutu ekleyip karıştırın. 10 dakika daha pişirdikten sonra tuz, biber ve naneyi serpiştirin. tencerenin kapağını kapatıp ocaktan alın. İsterseniz limon suyu ekleyip sıcak sıcak servise sunun.
Afiyet olsun. y

kendinize iyi bakın kızlar .. Iyi geceler 😘😘

Eşin seviyorsa ne güzel. Benimki gibi sebze sevmeZse işin zor. Eline sağlık canım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Eşin seviyorsa ne güzel. Benimki gibi sebze sevmeZse işin zor. Eline sağlık canım

👌 alıştırdım canım yoksa benim ki de tam bir et obur 😊 bir gün sebze , 2. Gün et sebze 3. Gün et bulgur 4. Gün sebze olarak yaptım aynı annemin bize yaptıgı gibi alıştı artık şikayet etmeden yiyor 😍👌

Günaydın kızlar ..

Ben işe gidiyorum bu gün saat 15.30 a kadar işteyim.. Tempo , mücadele , maraton beni bekliyor😳😓😊

Eki Görüntüle 1027411 kendinize iyi bakın kızlar .. Iyi geceler 😘😘

”

Günaydın kızlar ..

Ben işe gidiyorum bu gün saat 15.30 a kadar işteyim.. Tempo , mücadele , maraton beni bekliyor😳😓😊 Eki Görüntüle 1027666
”
kolay gelsin canım..ben de az sonra çıkıcam

ahh kanelim benim kociş gibi inatçı (yemek konusunda) olursa sen istediğin politikayı uygula boş
şanslısın

dün pro yapacaktım hayal oldu bugün inşallah kararlıyım

sabah

kavurmalı omlet
yoğurt
yarım dukan krepi arası peynir
çay çayy

sabah lapa lapa yağan kara uyandım..hala yağıyor..offf offf..gelmedi gitti şu bahar..

Bende bugün yapıyım diyorum annem ama salatalık yedim azcık da genede pro devam edeceğim inşallah. su topladım gene galiba. geçen gün aşırı sporla yordum kendimi o zorladı sanırım beni.

sersum kaçar...akşama görüşürüz canlar..kaçamaksız bir gün olsun

Bende bugün yapıyım diyorum annem ama salatalık yedim azcık da genede pro devam edeceğim inşallah. su topladım gene galiba. geçen gün aşırı sporla yordum kendimi o zorladı sanırım beni.

yap yavlum:13::13:..az salatalıktan bişey olmaz..% 90 ı su zaten....hadi öptüm

güzel güzel eğlenilmiş hediyeler alınmış oh oh mis canım sevindim adına

selam kızlar biraz cıslı şeyler yedim ama arda oluyo işte
sabah yoğurtlu yulaf ezmesi meyveli
öğlen 2 tabak tarhana çorbası
çiğ kuruyemişler çayyy

sersum yağmur demedi çamır demedi 3 km yürüdü(nihatla sivrisinek eşliğinde..) ..mutluyum

süper devamı gelsin inşalah... yağmur ve yürüyüş ben bayılırım uzun zamandır yapamadığım bir bir şey...

ama insan tüm olumsuz düşüncelerden kurtuluyor rahatlıyor en güzelini yapmışsın canım.

ellerine sağlık çok hoş bir tarif denicem inşallah. kolay gelsin canım

bana gelinceeee

sabah
marul peynir ikilisi
kahve ve üzüm ikilisi eşliğinde
geçen günkü yaptığım güya tatlı niyetinde ama tatlı olmayan irmik tatlım yendiiiii

şimdi eşim gelince
ıspanak yoğurt
fıstık inşallah

akşama

salata düşünüyorum inşallah bununla yetinirim:18::18::18:

herkese boool boool kilo vermeceler

Günaydınnnn... Kahvaltım kepekli ekmek ile tost. Yanındada domates ve salatalık☺️☺️

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…