- 28 Ocak 2013
- 8.608
- 18.717
- 448
- 34
sersum yağmur demedi çamır demedi 3 km yürüdü(nihatla sivrisinek eşliğinde..)..mutluyum
sağol yavlumvalla sarınıyom sarmalanıyom çıkıyom ..leslie sıktı artık..
dışarıda yürümek gibisi yokgeldiğimde sırılsıklam olmuş yağmurluğum kociş diyor bunu sana kim yaptııı..
haklısın canım..ben de korkuyorum hastalanmaktan ama şimdilik iyi gidiyor maşallah..
eskiden koşu bandım vardı kullanmadığım için sattım..şimdi de bazen gene alayım diyorum ama eskiden yapmayan ben gene yapmazsam boşuna almış olurum diyorum
sen yürüyorsun nasılsa..
:13::13:bravoss sanaBende eşime aldırırken yürüyeceğim diye aldırdım o şartla aldı. o bana gaz veriyor. o kadar aldırdın kalk yürü diyorum kendi kendime.
Kıymalı , yumurtalı firinda karnibahar ( yarım saatte yarın için hazırladım )
Malzemeler :
1 Adet Karnıbahar
Kıymalı Harcı İçin
1 Çay Kaşığı Biber Salçası
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Tuz
500 gram Kıyma
Sosu İçin
1 su bardağı süt
2 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Bir Tutam Pul Biber
Bir kaç Yemek Kaşığı Kaşar Peynir (Rendelenmiş)
Fırında Kıymalı Karnıbahar Nasıl Yapılır?
1. Bir tencerede su kaynatarak tuz atın. Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırdıktan sonra suya atarak 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzmek için süzgeçe alın.
2. Başka bir tavaya kıymayı ekleyerek kavurun. (Kıymayı dilerseniz yemeklik doğranmış soğan ile birlikte de kavurabilirsiniz.)
3. Domates ve biber salçasını ekleyerek biraz kavurun ve salçayı çözdürmek için yarım çay bardağını geçmeyecek kadar su ilave edin.
4. Ocağın altını kapattıktan sonra içine tuz, karabiber ve kekik ilave ederek dinlenmesi için bekletin.
5. Bir kasenin içine 2 adet yumurta, 1 su bardağı sütü iyice çırpın.
6. Fırın kabına haşladığınız karnıbaharları dizin.
7. Karnıbaharların üzerine önce kıymalı harcı güzelce dağıtın. En üste de sosu dökün.
8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
9. Fırından çıkarmanıza yakın en üste kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve arzu ederseniz pul biber de serpin.
10. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
11. Dilerseniz yemeğin yanına sarımsaklı ya da sade yoğurt da ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsuuuuun Eki Görüntüle 1027382
:13::13::13:
:13::13:bravoss sana
hımmmm missss
Malzemeler :
1 Adet Karnıbahar
Kıymalı Harcı İçin
1 Çay Kaşığı Tuz
500 gram Kıyma
Sosu İçin
1 su bardağı süt
2 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Bir Tutam Pul Biber
1. Bir tencerede su kaynatarak tuz atın. Karnıbaharı yıkayıp çiçek çiçek ayırdıktan sonra suya atarak 5 dakika kadar haşlayın ve suyunu süzmek için süzgeçe alın.
2. Başka bir tavaya kıymayı ekleyerek kavurun. (Kıymayı dilerseniz yemeklik doğranmış soğan ile birlikte de kavurabilirsiniz.)
3. Domates ve biber salçasını ekleyerek biraz kavurun ve salçayı çözdürmek için yarım çay bardağını geçmeyecek kadar su ilave edin.
4. Ocağın altını kapattıktan sonra içine tuz, karabiber ve kekik ilave ederek dinlenmesi için bekletin.
7. Karnıbaharların üzerine önce kıymalı harcı güzelce dağıtın. En üste de sosu dökün.
8. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika kadar üzeri pembeleşinceye dek pişirin.
9. Fırından çıkarmanıza yakın en üste kaşar peyniri rendesi serpiştirin ve arzu ederseniz pul biber de serpin.
10. Kaşar peyniri eridikten sonra fırından çıkarın ve dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.
11. Dilerseniz yemeğin yanına sarımsaklı ya da sade yoğurt da ilave edebilirsiniz.
“İnsanın ettiği kötülüğü, akrep bile etmez insana… Cümle mahlûkat dile gelip ‘aman’ der, ama insan dediğin durmaz, kıyıp geçer…”
Eşin seviyorsa ne güzel. Benimki gibi sebze sevmeZse işin zor. Eline sağlık canım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
kolay gelsin canım.Günaydın kızlar ..
Ben işe gidiyorum bu gün saat 15.30 a kadar işteyim.. Tempo , mücadele , maraton beni bekliyor😳😓😊 Eki Görüntüle 1027666
👌 alıştırdım canım yoksa benim ki de tam bir et obur 😊 bir gün sebze , 2. Gün et sebze 3. Gün et bulgur 4. Gün sebze olarak yaptım aynı annemin bize yaptıgı gibi alıştı artık şikayet etmeden yiyor 😍👌
dün pro yapacaktım hayal oldu bugün inşallah kararlıyım
sabah
kavurmalı omlet
yoğurt
yarım dukan krepi arası peynir
çay çayy
sabah lapa lapa yağan kara uyandım..hala yağıyor.. offf offf..gelmedi gitti şu bahar..
Bende bugün yapıyım diyorum annem ama salatalık yedim azcık da genede pro devam edeceğim inşallah. su topladım gene galiba. geçen gün aşırı sporla yordum kendimi o zorladı sanırım beni.
yap yavlum:13::13:..az salatalıktan bişey olmaz..% 90 ı su zaten....hadi öptüm
eşim nöbetçi bugün kızımı da onu da yolculadım kahvaltımı yaptım şimdi çay keyfi yapıyorum
dün gece gerçekten çok eğlendik..kurtlarımızı döktük karaoke yaptık..aslında böyle bir eğlenceye epey bir ihtiyacımız varmış da haberimiz yokmuş..
cıss var mıevet ama yazmıyacam bugün yeni bir gün ve cıssız bir haftanın başlangıcı benim için..cumaya süper olacak inşallah
kahvaltım
1 dukan krepi
arasında kaşar ve sucuk(microda erittim süperdi)
kızımdan kalan yarım tostsabah olduğu içün eritirim dedim
dün geceki masamızdan 1 kareyi ve hediyelerimizi paylaşıyorum
Eki Görüntüle 1023676 Eki Görüntüle 1023677
sersum yağmur demedi çamır demedi 3 km yürüdü(nihatla sivrisinek eşliğinde..)..mutluyum
Malzemeler :
1 Adet Karnıbahar
Kıymalı Harcı İçin
1 Çay Kaşığı Tuz
500 gram Kıyma
Sosu İçin
1 su bardağı süt
2 Adet Yumurta
Üzeri İçin
Bir Tutam Pul Biber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?