- Konu Sahibi adigegokcen
-
siz beni sadece burda anlattıklarımla ve çizdiğim profille değerlendiriyorsunuz. belki bende sizin gibi düşünebilirdim okusam ama bu şekilde dile getirip hiç tanımadığım oturup konuşmadığım biri hakkında bu tarz yorumlar yapmazdım... yaşamadan da bilinemiyor işte birşeyler. ben dışarıya çıkamıyorum tek başıma. tarlanın ortasında site benzeri bir evde oturuyorum öyle kolay değil yani ben çocuğu alim şöyle bir gezdirim demek. burda yürüyüş yapılabilecek bir cadde bile yokki ben nereye götürüyorum deyim çocuğu. bilmeden fazla yargılıyorsunuz...çıksam gitsem dedim ama burda herkes birbirini tanıyor caddeye çıksam ben daha arabaya binmeden eşime haber uçar karın yolda araba bekliyordu diye. ben binmeden o gelir zaten oraya... ailemin erkeklerini işe katmak istemiyorum çünkü kimsenin benim için kavga etmesini istemiyorum. hep en kötüyü düşünüyorum yani...kendim hariç herkesi düşünüyorum sizin düşündüğünüzün aksine...
ah be güzelim.senin durumunda esir kampından kaçma planı lazım sana.parça parça bilgi verdiğin için yanlış anlaşılıyorsun.ve haliyle konu amacından saptırılıyor.siz beni sadece burda anlattıklarımla ve çizdiğim profille değerlendiriyorsunuz. belki bende sizin gibi düşünebilirdim okusam ama bu şekilde dile getirip hiç tanımadığım oturup konuşmadığım biri hakkında bu tarz yorumlar yapmazdım... yaşamadan da bilinemiyor işte birşeyler. ben dışarıya çıkamıyorum tek başıma. tarlanın ortasında site benzeri bir evde oturuyorum öyle kolay değil yani ben çocuğu alim şöyle bir gezdirim demek. burda yürüyüş yapılabilecek bir cadde bile yokki ben nereye götürüyorum deyim çocuğu. bilmeden fazla yargılıyorsunuz...çıksam gitsem dedim ama burda herkes birbirini tanıyor caddeye çıksam ben daha arabaya binmeden eşime haber uçar karın yolda araba bekliyordu diye. ben binmeden o gelir zaten oraya... ailemin erkeklerini işe katmak istemiyorum çünkü kimsenin benim için kavga etmesini istemiyorum. hep en kötüyü düşünüyorum yani...kendim hariç herkesi düşünüyorum sizin düşündüğünüzün aksine...
ah be güzelim.senin durumunda esir kampından kaçma planı lazım sana.parça parça bilgi verdiğin için yanlış anlaşılıyorsun.ve haliyle konu amacından saptırılıyor.
kendimce bir yol önereyim sana.iş yerinde arabası olan bayan arkadaşın varsa planının ilk aşaması bu olabilir.böylece eşin ve ailenin erkekleri sıcak bir çatışmaya girmemiş olurlar.çocuğu da doktor bahanesiyle çıkarırsın evden.ya da senin durumuna ne uyarsa.
artık kendini düşünme zamanı.bir çok insan atıp tutar,mangalda kül bırakmaz konuşurken de,eşinin psikopatlığından eminsen acil mahkeme kararından başka yol yok.eğer memursa eşin işini kaybetmekten korkacağından adli bir hatya imza atmaktan çekinir diyorum.
aileni de yavaştan bilgilendirmek zorundasın.bir anda herşey ortaya saçıldığında şoka girmesin insancıklar.yavaş yavaş halini anlat.bu evliliğin sonunu göremiyorum,sonumuz hayır değil,hep benim alttan alıp susmamla gidiyor ne zamandır de....haydi kavuş şu eski kişiliğine.hepsinin hakkından gelirsin sen istersen.böyle insanlar zayıfa diş geçirir,güçlüye boyun eğerler.kolay lokma olmayacağını göster artık..
artık hakkımda yapılan kötüyorumlara cevap vermeyecem. kendimi üzmeme gerek yok çünkü. baştan koca bir konuyu anlatamayacağım için soruldukça anlatıyorum. yorumun için teşekkürler. perşembe şehir dışına çıkacak eşim eğer beni de götürmek için diretmezse(ki ben de gitmeyecem diye diretecem) kapıyı üstüme kitleyip telefonumu elimden almazsa aileme gitme kararı aldım. kimse bilmeyecek gittiğimi gidince anlatırım zaten böyle bir son beklenen bir son onlar için. kendi evemdin kaçar gibi gitmek zorunda kalmak çok acı benim için ama başka yol bırakılmadı bana... baktım kendim gidemiyorum ailemle irtibata geçecem... bunları daha öncede yazdım ama hala insanlar beni eleştirmek için yorum yapıyorlar ne diyebilirim ki daha.
ailenin bilmesi iyi olmuş en azından onlara anlatmakla uğraşmayacaksın.bizi habersiz bırakma sen yine de.kapıyı kitlerse cam var.cam olmazsa alır bir tornavida çekiç kilidi kır.ya da git yedek anahtar yaptır bir köşeye sakla.
beraber gitmemek için sağlam bir bahane hazırlamalısın.iş yerinden güvendiğin bir amirinden yardım isteyerek izin almayı deneyebilirsin.
bir de insanlara kızıp gücenme .seni en ağır eleştirenler bile senin iyi haberini alınca mutlu olacak emin ol.her insanın sıkıntıyla başa çıkma yöntemi farklıdır.bak sen kaçmayı düşünüyorsun ,başkası büyük bir rezalet çıkartıp kavga döğüşle ayrılırdı vs.. allah yolunu açık etsin.manen de olsa senin yanındayız.dualarımız seninle.
Sevgili adige gökçen yaşadıkların gerçekten ağır ve düzelmesi biraz zor gibi. Sen hep kendini ezilmiş olarak görüyorsun ama bence hatalısın. Neden dersen eşin ve ailesi sana söz geçirmekte zorlandıkları için üstünde baskı kurmaya çalışıyorlar. Bence sağlam bir karakterin var. Ve çok ama çok sabırlısın. Seni eşin kendi benliği ile hareket etmiyor demekki sen eşini değil onu yönetene karşı politik davranacaksın. Annesinin sözünü birebir dinleyen anakuzusu erkeklerden hep tiksinmişimdir. Sen o kadını alt etmeye çalış bence. eve gelince yemek yapma sabahtan çıkarken kaynanana deki akşama anneciğim senin şu güzel yemeğinden yap çok canım çekti ben senin kadar güzel yapamıyorum canım de. yüzüne gül işini yaptır. Suyuna göre şerbet ver kadına. deki anneciğim sen bu işi daha güzEL yapıyorsun de işini ona yaptır. O kadının hakkından gel önce. Bak göreceksin kurtulacaksın. Sen karadenizlisin sen dede var biraz dik başlılık. evden kaçmak çözüm değil. senin hayatını zindan edecek kişi boşanıncada zindan eder.
canım abini ara..anlat.Çık git evden bir arkadaşının evine sığın.Ne yapacak sanki, ev mi basacak?Yani hadi yap bişeyler..
Karar senin tabikide . O zaman Allah yolunu açık etsin. Allah sana ve çocuğuna yardım etsin.
Canim kimseye kizma biraz acimasiz sert kacabilir yorumlar
ama demekki bir kadin olarak yurekleri kaldiramiyor ofkeleniyorlar
durumunu o kadar mahzun anlatiyorsunki
huznun burdan hissediliyor inanki!
canim dusunku "kaynanamla yasiyorum eziyet goruyorum ama esim yanimda arkamda" diye
konular aciliyor onalra kimse demez evini terk et esini bosa ailene kac diye..
cunku is kocada bitiyor bu durumda..
ama guzelim senin arkanda esin yokki?
saygisizlik var
eziyet var
seni dunyaya getiren ailen bunlari yapmadi sana
binbir hayalle evlendigin kisi ve ailesi yapiyor bunlari
ustelik bir anneye
senin hakkin yeniyor
parmaklarimi tiklatip klavyeye BOSAN yazmak kolay degil benim icin
yada arkadaslar icin..
ama cekilesi bir hayat gibi durmuyor iste
eli kolu bagli toreye kurban olmus dogru durust okula gitmemis bir kadinda degilsin
hakkin var hukukun var
insan olarak anne olarak kadin olarak gormen gereken bir sayginligin var !
sen terbiye edilecek bir cocuk degilsin artik
ailen terbiyeni vermis sen terbiyeni sekillendirmis ve gelin olup yuvani kurmussun
birilerine hak degil seni sekillendirip daracik kaliplara sokmak
bastirip itip kakip hakaret etmek!
bunlari sende biliyorsun eminim
ama fedakar kadinsin'ki yapismissin yuvana
ne kadar ince dusuncelisinki kimsenin basi agrimasin istiyorsun senin icin
kendine deger vermen gerekiyor! kendi degerinin farkinda olman gerekiyor
yeter be! bende insanim diyip kendini ele alman gerekiyor
ailen bir uzulur iki uzulur sen derdini yuregini acinca anlamazlarmi seni?
anaciginin yanina gittiginde kurtuldugunda o evden
senin var olusuna sebep ailenin yaninda huzurlu olmayacakmisin
iten kakan olacakmi seni orda?
ne desem yetmiyor.. yinede en iyisini sen bilirsin diyorum
ama cesaretli ol bu dunyaya bir kac kez gelme sansimiz yok diyorum
anamdan sonra hizmet edecegim kadin deger bilmeli diyorum
koynuna girdigim kocam sacimi sefkatle oksayip beni yureklendirmeli korumali sevmeli
kirmamaya ozen gostermeli diyorum..
uzakta olsak senin yanindayim
Işallah hakkında hayırlısı olmuştur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?