Hiçlik içinde hiç olmak benimkisi

buradaki herkes yazdiginiz kadar yorum yapr.daha da aydinlatici olursaniz yorumlar da ona gore sekil alir.
muneccim degilizki yazdiginiz bikac seyden hayat hikayenizi cikaralim ve ona gore yorum yapalim.
yasadiklariniz dayanilir gibi degil.
ailenizi cagirin ve gizlice kacin

ah be güzelim.senin durumunda esir kampından kaçma planı lazım sana.parça parça bilgi verdiğin için yanlış anlaşılıyorsun.ve haliyle konu amacından saptırılıyor.
kendimce bir yol önereyim sana.iş yerinde arabası olan bayan arkadaşın varsa planının ilk aşaması bu olabilir.böylece eşin ve ailenin erkekleri sıcak bir çatışmaya girmemiş olurlar.çocuğu da doktor bahanesiyle çıkarırsın evden.ya da senin durumuna ne uyarsa.
artık kendini düşünme zamanı.bir çok insan atıp tutar,mangalda kül bırakmaz konuşurken de,eşinin psikopatlığından eminsen acil mahkeme kararından başka yol yok.eğer memursa eşin işini kaybetmekten korkacağından adli bir hatya imza atmaktan çekinir diyorum.
aileni de yavaştan bilgilendirmek zorundasın.bir anda herşey ortaya saçıldığında şoka girmesin insancıklar.yavaş yavaş halini anlat.bu evliliğin sonunu göremiyorum,sonumuz hayır değil,hep benim alttan alıp susmamla gidiyor ne zamandır de....haydi kavuş şu eski kişiliğine.hepsinin hakkından gelirsin sen istersen.böyle insanlar zayıfa diş geçirir,güçlüye boyun eğerler.kolay lokma olmayacağını göster artık..

artık hakkımda yapılan kötüyorumlara cevap vermeyecem. kendimi üzmeme gerek yok çünkü. baştan koca bir konuyu anlatamayacağım için soruldukça anlatıyorum. yorumun için teşekkürler. perşembe şehir dışına çıkacak eşim eğer beni de götürmek için diretmezse(ki ben de gitmeyecem diye diretecem) kapıyı üstüme kitleyip telefonumu elimden almazsa aileme gitme kararı aldım. kimse bilmeyecek gittiğimi gidince anlatırım zaten böyle bir son beklenen bir son onlar için. kendi evemdin kaçar gibi gitmek zorunda kalmak çok acı benim için ama başka yol bırakılmadı bana... baktım kendim gidemiyorum ailemle irtibata geçecem... bunları daha öncede yazdım ama hala insanlar beni eleştirmek için yorum yapıyorlar ne diyebilirim ki daha.

Konunun başından beri okudum sabırla.Konuyu açma amanınız burdaki arkadaşlardan tarafsız yorumlar alabilmek ve daha rahat kararlar verebilmek diye düşünüyorum.O yüzden eleştiriler mutlaka olacaktır.Ağır yorumlar yapan arkadaşları tasvip etmiyorum ama öyle şeyler yazmışınız ki ben çileden çıktım.İçinden çıkılmayacak çözülmeyecek hiçbirşey yok Allah sağlık versin bir ona çözümümüz yok malesef.Ben sizin yerinizde olsam diyip yorum yapıcam ama inan daha ilk hakaret cümlesinde çeker giderdim hiç gözünün yaşına bakmadan.Kaldı ki ben direkt kulağımla duymadığım halde kaynanamların ailem ve benim hakkımda çok ağır şeyler sözlediğini duydum ve emin olunca doğruluğuna bütün ilişkimi kestim o dakika,eşim müdehale bile edemez.Ha ben de ona görüşme demiyorum annesi sonuçta.Kimse senden değerli değil cnm çocuğun bile ,bencillik değil bu kesinlikle.Siz zaten ayrılma kararı almışınız sanırım ama çizdiğiniz koca ve kaynana profili beni çok korkuttu lütfen herşeyi bütün ayrıntılarıyla düşün ve olası durumlar için çözümler üret kafanda,Alllah yardımcın olsun.

Bu sitede hic kimse sana bu evlilige devam et, bi sans ver demez.
Bu evliligin elle tutulur hic bi yani kalmamis
Esin seviyesiz, sevgisiz, saygisiz, kisiliksiz ve VICDANSIZ.
sizi zerre kadar sevdigine inanmiyorum ben. üniversite mezunu bi insanin bu denli cahil olabildigine inanmak istemiyorum.

Dünden beri basliginizi okuyorum ama bi türlü yorum yapamiyorum, cünkü biz ne söylesekte bos
siz kendinizi sirkeleyip söyle bi kendinize gelmediginiz sürece her söyledigimiz bi kulaginizdan girip digerinden cikar.
Hayatinizla ilgili kontrölü tamamen kaybetmisiniz, hic bi sekilde mantikli düsünemiyorsunuz.

Ben size sunu yapin bunu yapim diyemem, ama ben olsam asla ama asla böylesine sacma bi evlilige katlanmazdim.
Hayatim cok kiymetli benim. Onurumum kiymetli, gururum kiymetli. Kadinligim kiymetli.
Degil kocamin, su dünyadaki tek bi ALLAHIN kulunun bunlari incitmesine izin vermem.
Orda gecirdiginiz her saniye fazlalik. Ömrünüzden ömür gidiyor, böylesine adi bi insan icin hayatinizi heba ediyorsunuz.

Esiniz bu hafta gidiyormus, bu firsati mutlak degerlendirmelisiniz bence.
Yoksa yine bu cemberin icinde takili kalirsiniz
Is yerinden güvendiginiz bi arkadasa durumu izah edin, gerekirse o gün esiyle birlikte seni almaya gelsin
Terminalden bilet ayarla öncesinden kendine ve cocuga. O saate göre oraya git
ve annenin babanin yanina git.
Ve ben olsam öncesinde emniyetle görüsür, korkularimi ifade eder ve yardim isterim.
Onlar bile yardim edebilir size, evden cikarir.

Ne cocugunuza ne kendinize bu eziyeti yasatmayin.
Ileride o cocugunda zerre kadar saygisi olmayacak size

ailenin bilmesi iyi olmuş en azından onlara anlatmakla uğraşmayacaksın.bizi habersiz bırakma sen yine de.kapıyı kitlerse cam var.cam olmazsa alır bir tornavida çekiç kilidi kır.ya da git yedek anahtar yaptır bir köşeye sakla.
beraber gitmemek için sağlam bir bahane hazırlamalısın.iş yerinden güvendiğin bir amirinden yardım isteyerek izin almayı deneyebilirsin.
bir de insanlara kızıp gücenme .seni en ağır eleştirenler bile senin iyi haberini alınca mutlu olacak emin ol.her insanın sıkıntıyla başa çıkma yöntemi farklıdır.bak sen kaçmayı düşünüyorsun ,başkası büyük bir rezalet çıkartıp kavga döğüşle ayrılırdı vs.. allah yolunu açık etsin.manen de olsa senin yanındayız.dualarımız seninle.

izin sorun değil benim için en kötü ihtimal gidince rapor alırım. zaten çok iyi bir müdürüm var. idare eder o beni. bu durumda zaten çokta önemli değil bir şekilde hallederim diye düşünüyorum.... kaçmak olası olursa bunlar çözümsüz değil benim için...

Sevgili adige gökçen yaşadıkların gerçekten ağır ve düzelmesi biraz zor gibi. Sen hep kendini ezilmiş olarak görüyorsun ama bence hatalısın. Neden dersen eşin ve ailesi sana söz geçirmekte zorlandıkları için üstünde baskı kurmaya çalışıyorlar. Bence sağlam bir karakterin var. Ve çok ama çok sabırlısın. Seni eşin kendi benliği ile hareket etmiyor demekki sen eşini değil onu yönetene karşı politik davranacaksın. Annesinin sözünü birebir dinleyen anakuzusu erkeklerden hep tiksinmişimdir. Sen o kadını alt etmeye çalış bence. eve gelince yemek yapma sabahtan çıkarken kaynanana deki akşama anneciğim senin şu güzel yemeğinden yap çok canım çekti ben senin kadar güzel yapamıyorum canım de. yüzüne gül işini yaptır. Suyuna göre şerbet ver kadına. deki anneciğim sen bu işi daha güzEL yapıyorsun de işini ona yaptır. O kadının hakkından gel önce. Bak göreceksin kurtulacaksın. Sen karadenizlisin sen dede var biraz dik başlılık. evden kaçmak çözüm değil. senin hayatını zindan edecek kişi boşanıncada zindan eder.

canım abini ara..anlat.Çık git evden bir arkadaşının evine sığın.Ne yapacak sanki, ev mi basacak?Yani hadi yap bişeyler..

ben ne onu ne annesini alt edemem. onlar her şeyin altından çıkarlar. gitmek bir çözüm olmayacak büyük olasılıkla ama elimde başka çare yok. düzelme ihtimalini düşünemiyorum artık çünkü ben elimden gelini yaptığıma ve başaramadığıma inanıyorum... onlara görede ben onları idare edemediğim için sorun yaşıyorum. ama ben böyle insanlarla daha önce hiç karşılaşmadım ki onların hakkından gelebilim...

canım abini ara..anlat.Çık git evden bir arkadaşının evine sığın.Ne yapacak sanki, ev mi basacak?Yani hadi yap bişeyler..

abimi aramayı son çareolarak düşünüyorum. o gidince yerine varınca bir gün sonrada ben çıkacam evden. kıyamet o zaman kopacak işte. ama her yol kıyamet olacak zaten...

Bugüne kadar milyonlarca insan pes etti.
Öfkelenmiyorlar,
Ağlamıyorlar,
Hiçbir şey yapmıyorlar.
Yalnızca zamanın geçmesini bekliyorlar.
Tepki gösterme becerilerini yitirmiş onlar.
Sense üzgünsün.
Bu da senin ruhunun hala canlı olduğunu kanıtlar...

Paulo Coelho

Son düzenleme:
Canim kimseye kizma biraz acimasiz sert kacabilir yorumlar
ama demekki bir kadin olarak yurekleri kaldiramiyor ofkeleniyorlar
durumunu o kadar mahzun anlatiyorsunki
huznun burdan hissediliyor inanki!

canim dusunku "kaynanamla yasiyorum eziyet goruyorum ama esim yanimda arkamda" diye
konular aciliyor onalra kimse demez evini terk et esini bosa ailene kac diye..
cunku is kocada bitiyor bu durumda..
ama guzelim senin arkanda esin yokki?
saygisizlik var
eziyet var
seni dunyaya getiren ailen bunlari yapmadi sana
binbir hayalle evlendigin kisi ve ailesi yapiyor bunlari
ustelik bir anneye
senin hakkin yeniyor
parmaklarimi tiklatip klavyeye BOSAN yazmak kolay degil benim icin
yada arkadaslar icin..
ama cekilesi bir hayat gibi durmuyor iste
eli kolu bagli toreye kurban olmus dogru durust okula gitmemis bir kadinda degilsin
hakkin var hukukun var
insan olarak anne olarak kadin olarak gormen gereken bir sayginligin var !
sen terbiye edilecek bir cocuk degilsin artik
ailen terbiyeni vermis sen terbiyeni sekillendirmis ve gelin olup yuvani kurmussun
birilerine hak degil seni sekillendirip daracik kaliplara sokmak
bastirip itip kakip hakaret etmek!
bunlari sende biliyorsun eminim
ama fedakar kadinsin'ki yapismissin yuvana
ne kadar ince dusuncelisinki kimsenin basi agrimasin istiyorsun senin icin
kendine deger vermen gerekiyor! kendi degerinin farkinda olman gerekiyor
yeter be! bende insanim diyip kendini ele alman gerekiyor
ailen bir uzulur iki uzulur sen derdini yuregini acinca anlamazlarmi seni?
anaciginin yanina gittiginde kurtuldugunda o evden
senin var olusuna sebep ailenin yaninda huzurlu olmayacakmisin
iten kakan olacakmi seni orda?
ne desem yetmiyor.. yinede en iyisini sen bilirsin diyorum
ama cesaretli ol bu dunyaya bir kac kez gelme sansimiz yok diyorum
anamdan sonra hizmet edecegim kadin deger bilmeli diyorum
koynuna girdigim kocam sacimi sefkatle oksayip beni yureklendirmeli korumali sevmeli
kirmamaya ozen gostermeli diyorum..
uzakta olsak senin yanindayim

teşekkürler ilginiz alakanız ve yakınlığınız için. ben kendi açımdan öyle çok şey yaptım ki bu yuvayı ayakta tutmak için ama olmayınca olmuyor işte... kendi bünyemin karakterimin kiminin yetersiz gördüğü kişiliğimin veremeyeceği tavizleri verdim... ona göre giyindim ona göre konuştum ona göre oturdum ona göre kalktım... ben böyle büyütülmediğimm her kararımı çocukluğumdan beri kendim verdiğim çini bu kadar ağır geldi belki bana bunları yapmak... belki benim yerimde onların istediği gibi biri olsa bunlar hiç olmayacaktı ne o ne eşim kimse üzülmeyecekti ama diyorum ya ben onların dünyasında büyümedim... itiraz etmedin mi yapmam etmem demedin mi de ettim ama kabul ettiremedim ve kabul eden oldum. isteksiz kabul ettiğim için de bu durumdan ne o memnun kaldı ne ben... inanmazsın belki ama pantolon giyen insanları görünce imrenir duruma geldim. neki diyeceksin altü üstü bir pantolon ama eğer senin elinden hakların sen istemeden alınmışsa o küçücük şey bile öyle kıymetli oluyor ki...

burda yapılan eleştirileri okuyunca savunmaya geçiyorum çünkü onların çizdiği profil değilim ben aslında... yanımda birinin varlığını sıcağını hissettiğimde yapamayacağım şey yoktu benim.. ama o kadar ezdiler ki beni bende kafamı eğdim ve bir müddet sonra kabul ettim. buna mecbur bırakıldım bir noktadan sonra. eşimin piskolojik baskısı öyle çokki ve benim üstümdede çok etki ediyor her ne kadar istemesemde. ben şuan gitme planları yaparken bile acaba arkamdan ne düşünürler suç haneme daha neler eklerler diye düşünmekten alıkoyamıyorum kendimi...

yaşamayan bilemez inan. bende çok asıp keserdim erkek gibi büyüdüm istediğim yere gittim istediğim şeyi aldım hayatıma girene kadar. kurttum zorla kuzu yapıldım... çoğu zaman farkettirmeden hayatıma müdahale edişini izledim... egosunun bende tatmin etmesine seyirci kaldım.. gerçekten güçsüz olsam gerçektende aciz olsam bunları kabullenmek eminim çok daha kolay olacaktı ama genlerimde yok işte...

ailemden yana bir çekincem yok zaten duyan herkes sen hala neden orda duruyorsun kendini sahipsiz mi sanıyorsun diyorlara. örümcek kafalı bir aile profilim yok.. ki bu kişiler bana şiddet uyguladığını bilmiyorlar... sadece anlattığım yüzeysel şeyler le bu konuda yorum yapıyorlar...

biliyorum ki tüm düğüm bende çözülüyor ve Rabbim bana hakkımda hayırlısı ne ise onu yapma gücü versin diye dua etmekten başka çarem yok şuan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…