- 27 Şubat 2012
- 1.060
- 328
- 323
Yazdıklarından tek anladıgım krizi yaratan sensin.
Olaylar işin içinden çıkılmaz hale gelince de ne yapacagını şaşırmış durumdasın.
Hala kendini haklı çıkarmak için sebep arıyormuşsun gibi geldi bana.
ailesinin hakaretvari konuşmaları ile ilgili; eşiin gereksiz detay vermiş olabilir diye düşünüyorum ailesine.Sonuçta herşey aileye söylenmez belliki eşiniz birşeyler söylemiş bu kaba tavrını mazur göstermek amacı ile ailesine.Onlarda size patlamış yoksa bütün gün birlikteymişsiniz zaten olsa gerginlik ozaman olurdu.Yaşlı insanları bazen idare etmek gerekir bizim kadar ince ve etraflıca düşünemeyebilirler her ne kadar doğru olmasa da eğer içinde yaşadığı ortam bu şekilde ise ağızlarından bizim tasfip etmediğimiz kelimeler de çıkabilir.Karşılık vererek hala annesini arayayım,ona mesaj atayım filan diyerek olayı daha da çıkmaza sokarsın.İçim soğusun diyorsan istediğini yap tabi ama yok ben çözüm istiyorum diyorsan bu zamana kadar yapman gerekeni bundan sonra yap soğuk kanlılığını korumayı öğren.Ailesine daha bağışlayıcı daha uzlaşmacı bir tutum sergile bırak ailesinin gözünde de o olayı abartmış olsun şu anda oğlunu doldurup üstlerine gönderen gelin modundasın çünkü...
haklısın.soğukkanlılığı korumak en mantıklısı ama yaptıklarının ne kadar kaba olduğunu onlara nasıl gösterebilirmki.hani bunu alışkanlık haline getirip bana saçma sapan deyimlerini kullanmamaları için napmam gerek.yada bu şekilde kafalarına buyruk iş yapmamayı nasıl anlarlar.veya bizim bir aile olduğumuzu anlayıp biraz bizi rahat bırakıp kendi kendilerini idare etmeyi nasıl öğrenebilirler acaba.mesafeyse mesafe koyduk onuda yaptık görüşmedik etmedik namusumuza dil uzatıldı.e gidelim gelelim sayalım hürmet gösterelim dedik vıcık vıcık bi hal aldı plansız işlere kalkışıldı.yokmu bunun ortası.
[anlayamadığım bir olayda şu.eşim mesajları ilk aldığında
''tamam canım sıkıntını nasıl zor bir durumda olduğunu anlıyorum.kesin babamın başının altından çıkmıştır bu.ben gerekirse ailemle kötü olmak pahasına konuşurum.sizinkileride ararım annemin tansiyonu çıkmış yemek iptal olmuş die söylerim.sende zor durumda kalmassın ailene karşı ben konuşurum sana bişey sormazlar dedi''
bende artık olmaz herşey hazır oldu.iptal olmasın dedim.ben iptal olmasın die üsteledikçe o birden tavır değiştirdi.sesi yükselmeye başladı.bağırma dedim teli kapattık.hemen evi aradı annesini.anne niye böyle işlere kalkışıyosunuz olayları bilip bilmeden boyunuzdan büyük işler yapıyosunuz kayınvaleme saldırdı.bende anne tamam kapat telefonu bırak şunu dinleme falan dedim.iptal falan olmasın die arkadan söylüyorum.ama durmadı iptal etti.bizide arayıp kaba bir dille yemeğin iptal olduğunu söylemekle tehdit etti.bende senin söylemene gerek yok ben zaten gidiyorum kendim söylerim dedim.yani 2 dakka içinde bu kadar tavır değiştirmesini anlayamadım.iki dakka önce sen üzülme ben ne pahasına olursa olsun konuşurum diyen adam ben iptal olmasın dedikçe üsteledi
Şuan da birşey anlatabileceğini zannetmiyorum ama zamanla neden olmasın.Çok sık gidip gelmen bu kadar yeni bir evlilikte zararlı olabilir çünkü daha evimizde zaman geçiremedik diyorsun,paylaşımımız yok diyorsun e bunlar doğal olarak bir evlilik düzeninizin olmamasına eşinizinde kendini evli gibi görmemesine neden oluyor.barışırsanız eşinizi bekleyecek bile olsanız evinizde bekleyin olurda emri vaki yaparlarsa önce ailesi ile siz konuşun mesela;Anne ben heycanlı biriyim biraz bana önceden haber vermeyince telaş yapıyorum sen geliceğiniz zaman bana önceden çıtlat olur mu filan diye sevimlilikler yapabilirsin.Kadın senin gönlünü hoş etmek için muhakkak ki haber vericektir... biz geliyoruz yerine yarın geleceğiz der en azından ya da buu akşam gelin yerine yarın akşam gelin der...Ama onlara görgü kuralları nedeni ile rahatsız olduğunu hissettirirsen istediğini yaptıramayabilirsin malum kimse bu konuda aşağıda kalmak istemez ayrıca bu durumun yanlış olduğunu kabul etmediği gibi yoktan yerede huzursuzluk çıkar...Tabi karar vericek olan sensin yine ne yapacağına, ama ne kadar panikle hareket edersen,olayların üzerine ne kadar gidersen okadar zararlı çıkarsın...
anladım.olayları direk değilde dolaylı yoldan anlatmam gerek.bunlarda huy ama. bir komşuları vefat etmiş antalyada o gecede ordayız eşimle.20 senedir görüşmedikleri komsuları.nerden bulduysa telini bulmuş kayınbabam.saat gecenin 10 buçuk falan.tutturmuş cenaze evini arıycak.ben o kadar yanlış buldumki.dedimki saat geç oldu insanların acıları taze bırakın dinlensinler yarın ararsınız bugün yıpranmışlardır dedim.dinlemedi kayınbabam.ölen kişinin oğlu çıktı tanımadı bile kim olduğunu..kayınvalidem napıyım kızım ben bu kadar eğitebildim dedi.salmış çayıra mevlam kayıra.saçma sapan işlere kalkışıyolar düşüncesizce samimiyetsizce.hep böyleler.benim bu olaya önlem almam gerek devam edersem.gerekirse kötü olıyım ama evime öyle lönk die gelip gitmelerine habersizce iş yapmalarına plansız hareketlerine karşı gözümü 4 açmam gerek
anladım.olayları direk değilde dolaylı yoldan anlatmam gerek.bunlarda huy ama. bir komşuları vefat etmiş antalyada o gecede ordayız eşimle.20 senedir görüşmedikleri komsuları.nerden bulduysa telini bulmuş kayınbabam.saat gecenin 10 buçuk falan.tutturmuş cenaze evini arıycak.ben o kadar yanlış buldumki.dedimki saat geç oldu insanların acıları taze bırakın dinlensinler yarın ararsınız bugün yıpranmışlardır dedim.dinlemedi kayınbabam.ölen kişinin oğlu çıktı tanımadı bile kim olduğunu..kayınvalidem napıyım kızım ben bu kadar eğitebildim dedi.salmış çayıra mevlam kayıra.saçma sapan işlere kalkışıyolar düşüncesizce samimiyetsizce.hep böyleler.benim bu olaya önlem almam gerek devam edersem.gerekirse kötü olıyım ama evime öyle lönk die gelip gitmelerine habersizce iş yapmalarına plansız hareketlerine karşı gözümü 4 açmam gerek
hayır ama ben orda gözümü ve kulağımı 4 açmayıp herşeye tamam dediğim için böyle bir karmaşa ortaya çıktı.en azından 1 gün sonraya erteleyebilseydim aceleye gelmeden daha sakn bi yemek olurdu sorunsuzca.olaylara zamanında tepki vermiyorum.olayın ne kadar saçma olduğunu düşünürken onun şokuyla hayır yarın yapalım diyemiyorum.hep bir aceleye getirme modu yutturur gibi.ben olayları berbat ettim.ama yerinde ve zmanında tepkimi ortaya koyamayıp çekincelerimi eşime söylemekle olayı berbat ettim.
kaç yaşında adam... o da böyle biri, değiştirmek çok zor bu saatten sonra. o yüzden böyle şeyler düşünerek kendini bileme.direk söylemek bazı insanlara ters gerebilir. kayınbaban ile ille de muhatap olman gerekmiyor zaten, kayınvalidene söyle onsuz gelip gidecek değil ya size...kalbini kırmadan anlatırsan anlayacaktır gibime geliyor...Sepet mepet sözlerine de takılma hoş değil fakat anladığım kadarı ile kayınpederin biraz düşünmeden hareket eden biri belki lafın nereye gideceğini bile görememiş olabilir.Bunları düşünüp ne eşine ters mesaj at ne de aileden birine ters birşey söyle... Aranızda ki sorunları çözün önce sonra gerisi hallolur...Çözmek istemiyorsan da bu kadar didişmeye gerek yok... yazık sonuçta sevmiş, evlenmiş, birşeyler yaşamışsınız ne gerek var bu kadar çirkinleşmeye, laflar saymaya,olayları hakaretlere getirmeye
şu aşamadan sonra ne yapacağınıza karar vermeniz gerekiyor. eğer düzelirse artık böyle böyle davranıcam demeniz çok hoş ve isabetli bence. artık nasıl düzelteceğinize odaklanmanız gerekiyor. bugün eşinizle konuştunuz mu hiç peki?. şuanda ne düşünüyor öğrenmeye çalışın. kendinizi ona ifade etmeye çalışın. hatalarınızı da kabullenip konuşursanız o da kendi hatalarını anlayacaktır. umarım biran önce huzura kavuşursunuz. şuan en çok ihtiyacınız olan şey bu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?