iftar krizi

kimbilir kayınpedere neler söylendi oğlu ve gelini tarafından da adam en sonunda patladı,olamaz mı

ya bu olayda bile bişey arıyosuz kimbilir neler söyledi falan die.size olanı yaşananı söyledim.k.babanın tavrı iki dünya bir araya gelse yenilir yutulur değil..herkese göre yanlış.hemen kimbilir neler söyledi falan diyip ortaya karışık yapmışsınız

ben daha çok eşinin senin hakkında babasına söylediklerini ve senin de konuşurken ona karşı olan tutumundan bahsediyorum.biraz da kendine baksan nasıl olur.belki daha iyi çözüm bulursun.hep kendini mağdur anlatıyorsun ama senin de çok hataların var

ben daha çok eşinin senin hakkında babasına söylediklerini ve senin de konuşurken ona karşı olan tutumundan bahsediyorum.biraz da kendine baksan nasıl olur.belki daha iyi çözüm bulursun.hep kendini mağdur anlatıyorsun ama senin de çok hataların var

eşimin gittiği yerde eş götürülebilecek yer değil.ben çıktım evden eşim arayıp iptal etti iftarı.üstüne benim ailemide aramaya kalktı saçmalıcaktı biliyorum.bende sen arama ben gidip iptal olduğunu kendim söylerim ddim.o hırsla çıktım evden.dediğim giibi eşimle yolda konuşup olayı çözebilirdik belki ama o ailesini arayıp dakikalarca konuşmakta buldu çözümü.sonra konuşmaları bitti açmadı benim aramamı.bende ailesini aradım.adam hemen başladı ağzını yaya yaya konuşmaya

herşey eşim yüzünden bu kadar büyüdü.ben msj attım o yangına körükle gitti.sonrasında anlayışlı tutum sergilemedi.o an benle konuşmak yerine ailesiyle konuşmayı tercih etti.aileside oğlunu haklı grdü.kıymetlisiymiş çiçiğiymiş oğlu onun.tabi hayat güvencesi olarak görüyor onu.o olmasa kim koşcak herşeyine.hak veriyor oğluna.oğlu onu bağırsa çağırsada bişey demiyor.evi üzerine yıkıyordu bişey demedi babası ona.şımartmışlar.oğlum haksız dermi.bizde dış kapının dış mandalı bana söyledi herşeyi

ve arkadaşlarında dediği gibi çok yoğunlaştım bu konu üzerine dünden beri sakinleşemedim.yapacağım en mantıklı şeyin susmak kendimi dinlemek olması beni daha da hırslandırıyor.çok canım yandı.belkide ondan.uyku bile uyumuyorum hırsımdan.ailemede mahçup oluyorum hep.ne zman tam düzeldiler artık diye ümitlenseler onları hep yeni bir sorunla karşı karşıya getiriyorum.gerçekten evliyken aile yanında kalmak çok zor.evli bir kadının yanı kesinlikle eşnin yanı.sürekli en ufak bişey bile aileye yansıyor.sonuçta bu evden çıkmışsın bi kez.misafirsin.keşke evimde olsamda bu kadar sorunu eşimle çözebilsem.nolcaksa orda olsa.ne rahatça üzülebiliyorum ne bişey yapabiliyorum eşim kolum bağlı.ağlayamıyorum bile.

sen eşine mesaj çekmekle yanlış yapmışsın eşinde sinirlerine hakim olamayıp iyice saçmalamış olayları büyütmüş bu iftar işi daha güzel geçebilirdi ama iki tarafında yanlışlarından dolayı iş büyümüş fakat ne olursa olsun kayınbabanın herkes kendi yoluna diye konuşması eşinin aranızdaki sorunları ailesine yansıtması doğru değil bu şekilde hiçbir zaman gerçek manada bir aile olamazsınız

eşim o an açsa benimle konuşsa hemen onları aramasa belki olay büyümicek.ardından benim telefonlarıma cevap vermedi falan ben iyice delirip onların evini aradım telefona babası çıktı.bilmiyorum eşim babasıyla ne konuştu ama babasının bana yaklaşımı hiç hoş değildi.yarın barışırsak nasıl gelcekki o benim kapıma nasıl hizmet etcemki ona bunca olaydan sonra.nasıl saygı beklicekki benden.namus bekçim sanki ben senin nerden biliyim gerçekten ailenin yanında olduğunu diyor.sanki ben keyfi geldimde ailemin yanına gezmeye tozmaya geldimde.ben eşim gittiği için geldim.orda tek başıma kalacak halim yoktu.eşimde ailemde kalmamın doğru olduğunu söyledi.eşim izin veriyorsa ona laf düşmez.keyfi bi kalma değil bu mecburiyetten kalıyorum.namus bekçim kesildi

onu bana gerçek manada eş olarak görmüyorum.ne bir sorun çözerken yanımda ne zor bir anımda ne boşluğumda hiç bişekilde.ne manen ne madden yanımda değil.anlamıyor beni.ben kendime mutlu rolü yapan gelin olmaya çalışan evcilik oyunu oynayan biri gibi ordan oraya nine dede gönlü eğlemeye koşturan biriyim.
gidip gelmeyince namusuma dil uzatıyolar ne işler çeviriyo gidip gelmiyo gibilerinden.annemin evindeyim.ben annemin evine gelin gitmemeişim ben onların evine gelin gitmişim öyle diyor kayınbaba.bende dedimki benim zor zmanımda annem babam yanımda.ben onların evlatlarıyım.ben gelin geldim die onların evladı olmaktan çıkmadım.yarın bi gün başıma ayrılık gelse sizmi sahip çıkcaksınız yine onlar aççak bana kapılarını dedim.gelin olmak köle olmakmı.ben her zman annemin babamın evladıyım.evlensem koskoca bi kadın olsamda ömürleri yettiği sürece ben onların evladıyım.gelin olmak anne babayı yok sayıp kayınbaba kayınvalidenin ağız kokusunu dinlemek değil.mantık baştan yanlış.onun işine öyle geliyor çünkü.önümüzde bayram gitmiycem ziyaretlerine falan.haketmiyolar beni.avukat arkadaşımda yardımcı oldu hak hukukta öğrendim sayesinde gerekeni yapcam en yakın zmanda

hem eşim dedi annenlerde kalırsın daha rahat edersin diye dedi.ona laf düşmez eşim öyle istedikten sonra.evleri zaten küçük kayınbabam salonun ortasında yatıyor gece lavobaya bile çıkamıyorum salondan geçmek zorunda kalıyorum diye.öksürsem duyuluyor.rahat edemem yani.hem ben buraya keyfi gezmeye tozmaya gelmedim mecburiyetten geldim kalkmış bana dil uzatıyor ben nerden biliyim senin gerçekten ailenin yanında olup olmadığını diyor.o zman takıl peşime beraber yaşayalım.istiyorki hizmet edelim.6 ay orda kalıyım getirini götürünü temizliğini yapalım.üstüne laf yiyelim ortalık karışsın.geliniz diye köleyiz sanki.kimseyi eğleyemem ben kimse memnun olcak kendimden taviz veremem.benim namusum beni ilgilendirir.eşim bile bunu sorgulayamıyorken şüphe duymuyorken o duydu.oh ne ala.2 gitmemde ortalık karıştı orda aylarca kalsam dünyam karardı.

öyle tabi sizin yemek yapmanız çok sorun değil o da kayınvalideniz sonuçta ama size çağırtmaları ayıp olmuş kendileriniz arayıp çağırması lazımdı.yemeği yapmayı çok sorun etmeyın kayınvalidenizi anneninizin evine çağırsanız orda da yemeği siz yapacaktınız.

yemek işi neki.ben orda ağır kaldırıp gardolap taşıyıp badana bile yaptım.yoksa yemek işi çok basit bişeydi.

ilk iftarımızdada nişanlıyken eşim yine yoktu.ben yemek olucağı gün erken gittim.şimdi tanımadığımız için birbirimizi k.validem annenler bunu severmi şunu yerlermi gibi fikirler alıyor.neyse menü belirledik beraber yaptık yemekleri.sonrasında k.validem oğluna demişki gelinimle yaptık yemekleri maşallah çok becerikli falan demiş.sonra eşim ozamanki nişanlım yine delirmiş annesine bağırmış neden sen yapmıyosun yemekleri.sanki senin yaptığını yemezler ben kızımızın yaptığını yeriz der gibi olmuşmuş diye ozmanda sorun çıkarmıştı.

ben eminim o yemek olsaydı dün aileler karşılaşsaydı eşim yine bi yerden bişey bulup sorun çıkartacaktı.baksanıza yukardaki yazdığımı bile yanlış yere çekti bunuda bi tarafa çekerdi.bizim ailelerin birbirinden uzak durması gerek.yoksa biz biraraya gelince anlaşamıyoruz.eşim her konudan sorun çıkartmayı biliyor

Son düzenleme:

siz aslinda iftar yemegini bozmussunuz..

hersey olmus geleceklermis ama siz neden bu günü atlatip öyle esinizle

konusmayi secmediniz...yaziilarinizdan okudugum kadariyla benim aileme benim yaptigim yemekle

iftara alacaklar deyip durmussunuz ya ne olur daha iyi degil mi siz ailenizi bilirsiniz

özenirsiniz..ben anlaymadim bu kadar hirsla gidip esinizi ariyorsunuz söylüyorsunuz birseyler orada adami sinir edip iptal ettirmeye gidiyor hersey

ama simdi hep onlar suclu kayin baban suclu filan...

belki aileler icin bir adim olacakti ama siz hersekilde kendinizi hakli görüyorsunuz ufakta olsa bir hataniz oldugunuzu görmüyorsunuz

bu yüzden mutluluk size biraz zor gelir..hic kendi özlestirisini yapmayan bir insan sürekli ayni seylere devam eder..kendim kirildi sanar ama etrafinida

yikip gecmistir

Son düzenleme:
olayın içinde olan sensin gerçi ama anlattıkların kadarıyla davranışların çok yapıcı gelmedi bana

ben hatasızım demiyorumki.ama olay benden çıkıyor eşim araya girince.ben destek bekledim ondan.iptal et demedim.sadece söyleyiş tarzım biraz ağırdı.seçtiğim kelimeler falan.yemek iptal oluncada çıktım geldim.belki hemen ordan kalkmasaydım eve gelmeseydim daha iyi olurdu.ama eşim tüm söyliceklerini söyledi bana düzeltcek bişey kalmadıki.kalkıp geldim

ben yemek yapmaktan gocunmadım.ama tarz yanlıştı hani aradan çıkıversin mantığı.ben tam gitcem dur gitme dediler.annenleri yemeğe alıcaz dediler.sanki ben kaçıyorum veya bidaha hiç gelmicekmisim gibi.hazır sen burdayken alalım der gibi.ben yine gelirdim yardım ederdim.ben işten kaçmıyorum.

İşte böyle durumlarda kontrollu olmak zorundasınız.

Tam bu zamanda ''anne bugun beden olarakta ruh olarakta bunun için uygun değilim, sizin içinde uygunsa yarına erteleyelim bu daveti, sizde arayıp önceden söylemiş olursunuz, onlarda kendilerini ona göre ayarlarlar '' tarzında birkaç cümle kurarak durumu kurtarabilirdiniz.

Herşeyi eşinize yüklemeyin. Söylediğiniz ağır sözler gururuna dokunmuştur ve oda haksız olarak kontrolunu kaybetmiştir.

Kendinize çok şey yüklüyorsunuz, sonra dolunca yanlış yerlerde patlıyorsunuz.
Bir son vermenin zamanı gelsin artık bu herşeyi üstünüze alma, çok düşünme durumlarına.

sizin yorumlarınızı çok yerinde buluyorum.dönüp tekrar okuyorum.hırslı olduğum için mantıklı düşünemiyorum.ah ah keşke bişey deseydim orda.anne çok yorulduk artık haftaya veya yarın gelirim.havalarda çok sıcak diyebilseydim.herşeyi eşime yüklüyorum çünkü bir tek o anlar beni diyorum ama hep yanılıyorum.kendime çok şey yüklediğim de kesin.ama şu aşamada nasıl bir yol izlicem hiç bilmiyorum.susmak böyle oturup beklemek bana ağır geliyor

eşimin ailesi böyle herşeyi son dakka haber verirler.bize kalmaya gelceklerdi 1 hafta kaldılar yeni evliydik.bana haber ettiklerinde biz bugün bilet alıdık birazdan biniyoz demişlerdi.yeni gelinin evine 1 haftalık yatıya geliyolar ve habersiz geliyolar.o zmanda sinir oldum.insan bi gün önceden haber verir.yatılı misafir.yeni evliyim.eşimde içten pazarlıklı haberi varmış bana söylemiyor.hani hazırlıksız yakalansın napcak diyemi bakıyolar seyre.sonra hemen çarşaf ayarladım kuruttum yemek yaptım üstüne otogara onları almaya gittim tüm bunlarla ben ilgilenmişken eşim annemlere daha güzel yemek yaptığım için beni suçlamıştı.

bunlar böyle ani kararlar alıp istediklerini bi çırpıda yaptırmak istiyolar emri vaki yapıyolar.yoksa hakkaten bunu düşünmicek kadar kafasızlarmı anlayamadım.ama eğerki bundan sonrası için evlilğim devam ederse bi ihtimal bu noktalara dikkat etmem gerek başımın ağrımaması için.şimdi şimdi anlıyorum olayın nerden patlak verdiğini.ben hayır diyemiyorum sonra eşime sarıyorum.böyle bir durumda daha önceden haber vereydiniz demem gerek benim.haksızmıyım arkadaşlar.

Son düzenleme:
kontrollü olmak dedikleri sanırım bu.ben onlara bişey diyemeyip sorunları eşime yansıtıyorum.kuruyorum kafamda büyütüyorum bize zarar veriyorum.böyle durumlarda olayı bi düşünmeli.herşeye tamam diye diye bunlar iyice başına buyruk davranmaya başladılar.mesela bize yatıya misafir geldiklerinde benim o anda aa neden haber vermediniz en azından hazırlık yapardık.ben şimdi hazırlıksız yakalandım.yakın yer değil sonuçta keşke önceden bi çıtlatsaydınız falan demeliydim.hemen tamam buyrun dedim o şokla.yemek olayıda öyle oldu.aynı hataya yine düştüm tamam dedim.böyle kriz anlarında ben olayın saçmalığına anlam vermekten konuşup tepki veremiyorum.çok çok dikkatli olmam gerek bundan sonrası için devam ederse tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…