26 ben,o 28 yaşında
yuva diyebilirmiyiz bilmiyorumda yıkılırsa bişeyler kayınbabam yüzünden yıkılcak.tek sorumlusu o.ona hırsıma bitircem çünkü.bana saçmaladı durdu.fareli köyün kavalcısı gibi fare kovaladık birde gece gece.sinir oluyorum adama ya.fare ilacı kokar gündüz die fareyi yakalamıyor.gece odamda fareyle uyudum onun yüzünden.
saygısızlığını kendini ve kızlarını överek bastırmaya çalışıyor.oda evlat yetiştirmiş.gördük yetiştirdiklerini.2 tanesi ondna uzaktalar zaten diğeride kaçmak için delik arıyor evini satcak.ihale bizim üzerimize kalcak.oğullarına yoğunaştılar.kendi işlerini görmekten acizler.biz biz olamadıkki onların sorunlarıyla uğraşmaktan.yok hastane yok tadilat yok bilmem ne.hepsini söyledim eşime.övündüğü aile yapısı ablalarının evliliklerinin hiçte sağlıklı olmayıp evdeki huzursuzluktan kaçmak için evlendiklerini falan herşeyi gözlemledim ve biliyorum.içine girince anlyıosun
olayın gerginligi sizi iyice yıpratmıs ve siz acaba nasıl olcak diye diye artık türlü düsüncelere girmişsiniz.
kayınvalidenizin ailenizi arayıp söylemesi farklı olurdu tabii ama size arattırmış. bazı seyleri bir yerde görmezden gelmek en iyisidir. onların kusurunu sen ört görmezden gel.
ayrıca hazır ben gelmişim yemegi bana yaptırcak ailem de istedikleri zaman gelcek köle gibi düsünceniz yanlıs.. artık onlarda sizin aileniz ve kusura bakmayın ama siz bir kösede otururken kayınvalideniz mi yemek yapacak. beraber yaparsınız.
bu olayı büyüten taraf sizsiniz suan yasananlardan fark etmesenizde. belki güzel gececekti hersey. zaman herseyin ilacı su akar yolunu bulurdu. esine sitemli mesaj cakecegine ailemi iftara davet ettiler sen de yoksun aklım sende ama belki buzların erimesi için bir adım olur bu iftar diyebilirdin. bıktım milletin gönlünü hos tutmaktan demişsiniz.. esiniz de ters patlamıs.
tek hatalı siz degilsiniz önceki yasananlar neler bilemeyiz ayrıntılı ama bu iftar konusunda özelestiri yapın bence. kayınbabanınızın o tabiri de hos olmamıs. olay nereden nereye gelmiş.
şimdiki sorun ihtimal veriyorum imkansızlıktan uzaklıktan tükenmişlikten sabırsızıktan olsa,biz bi şekilde barışsak bişe ben adama hırsımdan yapamam.o aradıkça eşimi tüğlerim dken diken olur.ya geçtim iftarı miftarı benim tek sorunum o şimdi.o kadar hırslıyımki k.babaya aklıma şimdi şimdi geliyor söledikleri gıcık oluyorm.ben ona emanetmişim.öyle diyor.ben kimseye emanet değilim.benim namusum benden sorulur dedim.eşim beni giderken annem ve babamda kalmamı istedi dedim.onlarda kalmak gibi bi zorunluluğum varmış gibi konuşuyor.ben nerden bileyim diyor senin nerde olduğunu gerçekten annemlerin yanımda olup olmadığımdan şüphe ediyor.o kendinden emin değilde ben,imde kendi gibi olduğumu sanıyor.sanki ben burda işler çeviriyomda o sahip çıkcak bana bi ayağı çukurda haberi yok mezarlık kaçağı gibi dolanıyor ortada hala benim namus bekçim gibi konuşuyor.eşimede söledim benim namusum benden sorulur.sen bile bekçisi olmassın benim namusumun ben kendimi bildiğim sürece kimseye emanet falan değilim dedim.
ne kadar kayınpederine kızsan da,tüylerin diken diken olsa da asıl sorunun eşinle.adamlar ortalık yumuşasın diye aileni davet etmek istiyor.belki doğru,belki yanlış yöntemle.sen vaktinde doğru cevap veremeyip eşine patlıyorsun,mesaj atıyorsun.eşin geç vakit mesajları görüp sayende ortalığı ateşe veriyor.sen kapıdan çıkıp giderken söyleniyorsun,olur olmaz şeyler söylüyorsun.arkasından eşin kimbilir babasına neler söylüyor ve adam ister istemez senin söylemlerine karşılık doğru olmasa da tak sepeti koluna diyor.asıl suçlu sen ve kocansın.kayınpederine bunun günahını yükleyip durma
Yahs, bakın siz eşinizde tam bir kenet olsanız dünya üstünüze gelse sizi ayıramaz.
Evet yıpratır, yorar ama kimse ayıramaz.
Sizde eğer eşinize-karakterine güveniyorsanız, uzaklıktan kaynaklı durumlar olduğunu düşünüyorsanız artık uzaklaşın bu duygulardan, bırakın ailelerdeki çöküntüleri, senin ailen benim ailem mevzularını.
Biraz kendinize yuvanıza bakın.
BU İÇİNİZDEKİ birikimleri atmanın yolunu bulun. Hobi edinin.
Rahatlamaya çalışın..
HERŞEYİ siz kontrol etmeye çalışmayın.
Evlilik birazda rahatlıktan geçiyor.. İnanın uzaktan konuşmuyorum. Biraz kapatmak lazım radarları.
''Ö öyle olsa nasıl olur, bu böyle olsa şu kırılır mı, yok şunu böyle yapsak yarın böyle olur '' v.s tarzındaki düşünceler kadınları yiyp bitiriyor, evliliğe zarar veriyor.
''Aman dünyayı ben mi kurtaracağım '' düşüncesine yakın bir felsefeyle yaklaşmak lazım çoğu zaman.
Bir yoklayın kendinizi yahs, bakın bakalım eşinizle toparlanacak bir yuvanız var mı ?
Varsa herkesi soyutlayıp gayret edin, yuva kolay kurulmuyor, yıkımıda kolay olmamalı.
Kendi ailenizide bir tarafa bırakın. Koca insanlar onlar. Onları korumaya çalışmayın.
Kendileri bunu yapacak kadar tecrübeliler.
Bende sana katılıyorum egem. İnsanlar üçüncü kişilere suç yüklememeli.
Benimde buna benzer bir yorumum var ama diğer taraftanda bakınca k.peder daha ağır olmalı, yerinde ve zamanında konuşmasını bilmeli.
Tlf.da bir evlilik üzerine tartışması, bu evlilik üzerine ayakta üç beş deyim söylerek ayrılığı bağlaması doğru değil. K.valide yapar bir kadın olarak, o kavga anında fevri davranabilir ama k.pederde bu durum kabul edilemez.
eşinin ailesi ortalığı karıştırıyor , kaynanan cehennemlik eşinle aranı bozduğu için ,yuva yıkılırsa kaynanadan bil
kimbilir kayınpedere neler söylendi oğlu ve gelini tarafından da adam en sonunda patladı,olamaz mı
bu konunun bi ksımında haksız olabilirm.bişey demiyorum yerinde zmanında tepkimi ortaya koymadım ama olayları bu noktaya getiren eşim oldu.sonrasındada babasının hat safhadaki terbiyesizliği ve saygısızlığı.bizim bile eşimle açmadığımız konuları açıp arı kovanına çomak sokuyor.belli neden bu kadar yalnız oldukları.kimsenin kapılarını çalmamalarını anlar oldum.geçim olmaz böyle insanlarla..bize sardılar eşimle.eşimde onlardan onların kafadan.armut dibine düşer.ona gayet normal geliyor tabi bu hal ve tavırlar.olan bana oldu bu olayda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?