iftar krizi

ailelerden uzaktada olsalar bu fevrilikle zor geçinirler..
böyle bir öfke olmaz
belliki aralarında geçen herşey ailelere duyurulmuşki aileler birbirini görmek istemiyor. saygısızlık etmedim deniyor ama hiçbir lafın altındada kalınmayıp çatır çatır konuşulduğu belli. sonunda ayrılıkta olsa üçgün sonra pişman olup aramaya başlıycada çok belli. ama karşı taraf aynı olurmu onu bilemem. insanlar iyi niyet göstermeye çalışmış gelinen duruma bak. herkes herkesi aç diye çağırıyor sanki.
sen ortalığı karıştır bir bardak suda fırtına kopar sonrada ben haklıyım diye vijdanını rahatlatmaya çalış. sen haklı falan değilsin kızım. ortalığı karıştırmışsın bu kafayla gidersende kimseyle mutlu olamazsın. eşinide bıktırırsın. bu kadar öfke şeytandandır git ya bir abdest al ya duş al belki sakinlersin

arkadasım ne kadar kendini rahatlatmaya çalışsan da kusura bakma , sende hata çok..Çok aceleci ve fevri davranmışsın ..

herşeyi gerek benim gerek kendi ailesine duyuran eşim oldu.bir kez bile arayıp şöyle oldu böyle oldu demedim.asıl öfkesine sahip çıkamayan o aileme saldırıp sonrasında gelip ellerini öpende o oldu.bu olayda haklı olmayabilirim ama diğer birçok şeyde haklıyım.öfkem geçti çok öfkeli değilim artık.benim öfkem bastırılmaya çalışılınca çıkıyor ortaya.mesela hattımı kapattığında veya iftarı iptal etme dememe rağmen etmesinde veya beni ailemle sınağında çıkıyor.yoksa durduk yere bu kadar öfkelenmiyorum.abdestime falanda dikkat ediyorum sağolun aydınlatmışsınız bilgilendirmişsiniz beni bu konudada

arkadasım ne kadar kendini rahatlatmaya çalışsan da kusura bakma , sende hata çok..Çok aceleci ve fevri davranmışsın ..

evet bu olayda öyle davrandım.olayı baştan çözmek yerine veya sabretmek yerine sıkışıp kalınca eşime sardım.ama ben beceremedim telaşa kapıldım onun bunu yönetmesi gerekirdi.ben ailesini kırmamak adına iftarı kabul ettim ailemi aradım olayı organize ettim.ben onun ailesini kırmamak adına olayı idare etmeye çaışırken benim tökezlememle ona tutunmamı yönetemedi.onunda iftarı iptal etmesi gerekmezdi.yada bu kadar kırıcı hareket etmemeliydi

Son düzenleme:
kendi ailenin bir isteksizliğini farkedip onları üzmemek adına olayları iftarı iptale kadar götürebiliyorsun
peki eşinin ailesi aile değilmi ? bu çocuğu onlar bu yaşa getirmedimi ? senin ailene sahip çıkıp ortalığı karıştırman normalde ! eşinin ailesine sahip çıkması anormalmi
lütfen biraz objektif olun
sizin aileniz kıymetliyse emin olun herkesinki en az sizinki kadar kıymetlidir.
evlendikten sonra artık hep ben ben demeyi unutun biz demeyi öğrenin ve kendi yakınlarınıza yapılmasını istemediğiniz şeyleri eşinizin yakınlarınada yapmayın. ben 32 yıllık evliyim bir defa eşime benim aileme şöyle davran demedim. benim yakınlarıma nasıl davranılmasını istiyorsam ben onunkilere öyle davrandım. bir iki kere anlamadı üçüncüde anladı ve öyle davranmak zorunda kaldı. eşimin anne babası ,kardeşleri, yeğenleri beni eşimden daha çok el üstünde tutarlar. benimkilerde eşimi benden daha çok el üstünde tutarlar.yanlarında eşime birşey söylesem eşim kırılacak diye hepsi benim üzerime gelirler. haa bunları ''aaa ak ben şöyleyim böyleyim ''demek için anlatmıyorum. evlilikte benlik olursa huzur olmaz bunu anlatmaya çalışıyorum. ben değil biz hatta önce sen diyebiliyorsak o evliliğin tadına doyum olmaz

burda atladığın birşey var
eşin senin karşında değil yüzünü mimiklerini görmüyor. dolayısıylada ne istediğini bilmiyor
karşıdan karşıya hiç görmediği birinin ne istediğini anlamaması normal değilmi ? senin bu iftarı istemediğin çok açık öfkeli olduğunda çok belli ortalığı karıştırmandan çekinip oda panikleyip ailesine kızmış olamazmı ? kendini haklı çıkarmaya çalışırken olaylara eşinin penceresinden bakmayıda denedinmi hiç

tek kelimeyle ''MUHTEŞEM ''

ne güzel herkesin başına uzun güzel evlilikler inş.elbette onun aileside kıymetli ben onları küçük görüdüğüm için değil.sadece araları nasıl olur arada kalırım die edişelerim oldu.niye bunlarla hep ben tek başıma uğraşmak zorunda kalıyorum die sen geldiğinde olmazmıydı şu ailelerin karşılaşması işi diye.aile konusundada ben onun ailesine verici oldukça benim de bir ailem olduğu unutuldu.eşim bir kez bile hatırlatma yapmadan bize gitmedi.hadi bugünde bize gidelim dersem gitti.bende bundan sonrası için benim aileme gösterdiğin saygı kadarını görürsün dedim ve onun benim aileme davrandığı gibi davrandım.aylarca arayıp sormadım.e tamam gidip geliyim eşit tutmaya çalışıyım dedim oda böyle oldu.buda ters tepti yani.ne yapacağımı şaşırdım.tek tarafın çabasıyla olcak iş değil sen kendini paralasanda türlü yollar denesende istek olmalı.eşitlik olmalı evlilikte bir taraf ağır basmamalı.dediğiniz gibi herkes insan evladı.gelin gittik diye ailemizi silmicez.gelemiyorum öyle ailemi yok sayıp ağaç kavuğundan çıkmışım gibi davranışlara.bunu anlamış değiller.

tek kelimeyle ''MUHTEŞEM ''

muhteşem olan ne benim haksız olmamdanmı zevk aldınız bu kadar,deyimdenmi konudanmı neden sebeplendiniz anlayamadım.tek kelimeyle muhteşem olan ne edebi bir eser şiirmi var orda.veya bir fıkramı var ben çözemedim.bu kadar ifadeyle çırpınacak kadar alkışlanan ne.bitmek üzere olan bi evlilikten söz açıp buna çözüm bulup iyi veya kötü tüm eleştirilere açıkken sizin bu derece çırpınmanıza anlam veremedim.yani bir derdim var köşesi burası.düğün albümümü paylaşıp gelinliğime yorum yapmıyoruz.biten bir evlilikten bahsediyoruz.beğen butonu var.bu kadarda acımasız alaycı yaklaşılmaz yani böyle ciddi bir konuya.

Son düzenleme:

doğru beni anlamaması normal.ben bu iftarı istedim ama eşimden destek bekledim.ben bu iftar olsaydı eşim benim ortalığı karıştırmayacağımdan emindi.çünkü aylardır bu böyleydi.ben tepkilerimi ona gösterebiliyorum.yoksa ailesine hiçbişey belli etmemeştim.veb iftarı istemedim değil başlarda telaşa kapıldım.zaman geçtikçe rahatladım.ama ben tam rahatlamaya başlamışken eşime mesajlar ulaştı ve olan oldu.

Son düzenleme:
şu anda keşke demek bir şeyi çözmez ama keşke eşine öyle mesaj çekmeseydin. Sen hanımefendiliğini gösterseydin onlar utansalardı.

başka bir bakış açısıyla bakalım;
yaşlı başlı insanım oğlumla gelinim sürekli hırgür içinde.ailelerde kaynaşmış.
ben olsam bende ailelerin arası iyi olursa çocukların sorunları azalır büyüklük bende kalsın mübarek gün iftara davet edeyim diye düşünürüm,
arada sorunlar çok olmuş bende çekine çekine davet ederim kalbimi kırdırmamak için bir hafta önceden haber verilecek değil ya,
geline aratırımki rahat konuşsun ailesi gelmek istemezse kızına münasip bir dille kırmadan davetimi geri çevirebilsin,
eee gelin de bu evin kızı yaşlı başlı insanım beraber hazırlarız kızımla bir hoşluk yaratmış oluruz.

siz kafanızda eşinize eş, ailesine de gelin olamamışsnız. binmişsiniz bir alamete...

bakış açınızı değiştirin lütfen

Arkadaşım sen "muhteşem" diyene takılma. Önceki arkadaşın yazdığı düşüncelere bak.. Sana bir eleştiride bulunayım ama lütfen alınma kırılma..
Olaylara hep kötü yönlerden bakıyorsun gibime geldi.. Keşke eşinin ailesinin teklifine de güzel yönünden bakmaya çalışsaydın da eşini arayıp olayları bu duruma getirmeseydin..Belki bundan sonra evliliğini kurtarmak için sen adım atabilir, artık eşine ve ailesine önyargıyla yaklaşmazsın...Bir kayınpeder gelinine "tak sepeti" koluna diyebilecek kadar laşkalaşmış bir evlilikten ne beklenir orası da muamma...Allah yardımcın olsun...

son sayfaları okudumda işler iyice büyümüş bile,

arkadaşım boşuna dememişler yuvayı dişikuş yapar diye, siz sürekli kıyas halindesiniz,
eşiniz sizinle evlendi aileside sizi elin aldı, ailenize değer vemeniz çok güzel ama siz eşinizin dışında ailesininde sizin ailenizi pohpohlamasını bekliyorsunuz gibime geldi.
eşinizin ailesinin cahillikleri var doğrudur ama sizin ailenizde onlardan geri kalmaz.
adamlar yemeğe davet ediyor, iyi niyet gösteriyor babanızda hala afra tafra. çocukları için iyiniyet göstermeleri gerekiyor.
eminim eşinizin babasıda babanızdan hazetmiyordur, ama medenice iyi niyet göstermiş.
dahane diye afra tafra, siz ailenizin tavırlarından doluyorsunuz,
yok onları kimle muhatab etmişsiniz vs.vs
annenizin ailesi babanızdan çokmu mmnunmuş, bırakın allahaşkına
kimse birbirini sevmek zorunda değil siz birbirinizi sevin yeter.
geri kalan herkes iyi niyetli davranmakla saygıda kusur etmemekle mükellef o kadar, bitti.
dünya ne sizin ne de babanızın etrafında dönmüyor.
aileniz size kılavuzluk edemiyor, ben bunu görüyorum....

Çok doğru bir konuya değenmşsiniz.. yengem abimle annemle tartıştı küs gitti.. Annem babama yalvar yakar babamı gönderdi hadi gelsin düzelsin diye..
Gelinimizin babası babamı evden kovdu...Eğer onun ailesi de bir adım atsaydı belki daha huzurlu bir yuvası olacaktı... Valla ailelerimizi bir yuvanızın dışına bırakmayı becersek. olayları iyice büyütmesek belki daha huzurlu olacak yuvalarımız...inmişsin.. Benim

Son düzenleme:

yok eleştiriye alınmam kırılmam.değerlendiririm.ciddiye aldığınız okuduğunuz olayı değerlendirdiğiniz için yorum yapıyorsunuz sonuçta.evlilik için sürekli ben adım atıyorum zaten.bunun yükü fazla geliyor bana.herşeyle ben ilgilenip ortayı bulmaya çalışıyorum.bu yemek işi eşim bir hafta öncesine kadar izindeydi ozmanda olablirdi.neden eşim gittikten sonra oldu keşke eşim yanımda olsa die bi sitem ettim içimden.neden yalnızım diye.kendimi kötü hissettim yalandan evcilik oynar gibi oldum.atıım işte mesajları zamanlama yanlıştı mesajlar için iftardan sonra atabilirdim.mesajlarda kullndığım dilde yanlıştı.ama kayınvalidem kayınpederimin iyi niyetlerinden çağırsalar bile ortamın buna hazır olmadığını hissettim.en azından ben o karşılaşmaya tek başıma hazır değildim.

Sen kendince haklısın eşin kendince haklı ailesi kendilerince haklı ailen kendilerince haklı... Ortada hep bir haklı taraf var ama bir gerçek de var ki, senin yuvan söz konusu..
Bir adım ailen atacak, bir adım eşinin ailesi(ki yemeğe çağırarak belki de gerçekten iyi niyetle attılar o adımı) ama değerlendirilememiş ne yazık ki..
Bilmiyorum bu saatten sonra eşine kendini affettirmek mi istersin, yoksa hayır haklıydım deyip akışına mı bırakırsın amaa yanlış anlaşılmalar var ortada...

işler iyice büyümedi iftar iptal edildiğiyle kaldı daha fazlasıda olamazdı zaten de. sonrasında aileler arasında bişey geçmedi.
babam isteksiz bir tamam demesine rağmen gelmeyi kabul etti.ben eşimin ailesi tarafından ailemin pohpohlanmasını istemiyorum.aksine çok içli dışlı olmalarını istemiyorum.bizim kavgalarımız onlarada yansıdı kayınbabam hiç haddi olmamasına rağmen babamı arayıp telefonu yüzüne kapattı.ya ararsın konuşursun yada aramassın ortası yok.telefon sapığı gibi saçmaca hareketler.eski mesajlarımda da var düğündede olan tatsız olaylar falan.ben eşimin ailesinin benim ailemi pohpohlamasını istemiyorum.gerek yok böyle bişeye..herşey eşit olsun eşimin onu ailesine gösterdiğim saygının yarısını bari göstermesini istiyorum.fazlasını istemiyorum.

son olayda cıngar çıkartan ben gibi görünsemde bu benim birikmişliğimin patlaması.bu kadar insan haksız olduğumu söylüyor tabiki haklıyım demiyorum ama bu duruma neden geldim evliliğim ne aşamalardan geçti, nelere maruz kaldım, ne kadar kendimi yalnız hissettim ki iyi niyetli bir iftar yemeği bile kafamın bu kadar karışmasına sebep olup o mesajları atmama sebep oldu.yani normal koşullarda asla geri çevrilmemesi gereken bir durum sıradan barışçı bi yemek idi. ama öyle değilmiş benim kafamın bu kadar karışmasına olaydan tedirgin olmama sebep olacak kadar büyük bir problem varmış içimde.ben bunun için yardım istedim ondan.ona tutundum.kimden destek almalıydımki başka.hayır tarzım ve tavrım yanlış ama

kimse kimseyle içli dışlı olmak zorunda değil.biz ailelerin gönlünü hoş ettikten sonra ailelerin gidip gelemsine gerek yok bence.gidip gelince gerginlik oluyor.birbirlerine ısınamadıklarıda aşikar.en iyisi akışına bırakmak olucak

sizin icin yazmak sorun olmayacaksa,ailelerin birbirinden kopma nedeni tam olarak ne anlatabilir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…