ailelerden uzaktada olsalar bu fevrilikle zor geçinirler..iki aiLeden de uzakta yaşamak gibi bi durumunuz yok mu ? AiLeler dışında kişiseL bi tartışmanız yok gibi geLdi bana..
Yalnız bu arada eşinin de normaL olmadığını kabuL edelim biraz ne demek eşinin ailesini arayıp kızınız boşanmak istiyor demek sonra tükürdüğünü yalamak..Kendi babasına şikayet etmek falan..
rkek adam böyLe şeyler yaparmı yaa ?? ßana çok garip geLiyor..
arkadasım ne kadar kendini rahatlatmaya çalışsan da kusura bakma , sende hata çok..Çok aceleci ve fevri davranmışsın ..
kendi ailenin bir isteksizliğini farkedip onları üzmemek adına olayları iftarı iptale kadar götürebiliyorsunherşeyi gerek benim gerek kendi ailesine duyuran eşim oldu.bir kez bile arayıp şöyle oldu böyle oldu demedim.asıl öfkesine sahip çıkamayan o aileme saldırıp sonrasında gelip ellerini öpende o oldu.bu olayda haklı olmayabilirim ama diğer birçok şeyde haklıyım.öfkem geçti çok öfkeli değilim artık.benim öfkem bastırılmaya çalışılınca çıkıyor ortaya.mesela hattımı kapattığında veya iftarı iptal etme dememe rağmen etmesinde veya beni ailemle sınağında çıkıyor.yoksa durduk yere bu kadar öfkelenmiyorum.abdestime falanda dikkat ediyorum sağolun aydınlatmışsınız bilgilendirmişsiniz beni bu konudada
burda atladığın birşey varevet bu olayda öyle davrandım.olayı baştan çözmek yerine veya sabretmek yerine sıkışıp kalınca eşime sardım.ama ben beceremedim telaşa kapıldım onun bunu yönetmesi gerekirdi.ben ailesini kırmamak adına iftarı kabul ettim ailemi aradım olayı organize ettim.ben onun ailesini kırmamak adına olayı idare etmeye çaışırken benim tökezlememle ona tutunmamı yönetemedi.onunda iftarı iptal etmesi gerekmezdi.yada bu kadar kırıcı hareket etmemeliydi
KONU SAHİBİ ARKADAŞIM YAHS;
SENDE MASUM DEĞİLSİN YANİ..takmışsın kafaya resmen..annemleri iftarı çağırma uslüblarını beğenmedim diyip duruyorsun..araları kötüde olsa sonuçta düşünüp çağırmışlar belliki arayı düzeltmek için adım atacaklarıdı..çağırmayabilirlerdi de öyle değil mi? onlar değilde, anneni sen arayıp çağırdın neolmuş..sende o evin gelini değilmisin ?
ayrıca aralarında soğukluk olduğu için kadın çekinmiştir belki...
hemen eşine mesaj atıp iftarı iptal ettirmeye çalışmak hiç doğru değil..annen baban isteMEYE İSTEMEYE iftara gelse neolacak..incilerimi dökülecek..saç saça başbaşa kavga mı edecekler evde..
ayrıca neden eşine sürekli mesaj atıp duruyorsun.?.deŞarJ olmak istiyorsun yoksa pekte önemli değil o anda eşinin üzülüp üzülmemesi..sen rahatlıyorsun ya önemli olan bu..ama bu geçici rahatlama olur senin için..yazdıklarınla karşındakini nasıl kırdığını ve nasıl deliye çevirdiğini anlarsın işallah birgün...bazı sözlerin yarattığı etki okadar yıkıcıdırki ruhsal olarak,, tamiri olmaz..
bütün bunların karşılığında laf söylüyorlarsa yada seni birileri kırıyorsa otur düşün bakalım sende hiç kabahat yokmu ?
hiç sorun çıkmayacak şeyden sorun çıkarmışsın..geçmişte ne yaşadılar yaşadılar..çoğu ailede benzer şeyler olur ama sen bunlara takılıp kalmışsın ve önünü göremiyorsun..karşı tarafın bu anlamda attığı adıma bile köstek oluyorsun...
ben seni hiç ama hiç haklı bulmadım...
uzakta olduğumuz için bunları yaşıyoruz diyorsun, hayır bacım siz yakında da olsanız vakti zamanı gelince bundan daha beterlerini yaşıcaksınız..çünkü kendi kusurlarını görmeyip sürekli karşı tarafı eleştiren ve yargılayan bir karakterin var..tenezzül etmiyorsun kimseye seni anlıyorum,
İŞTE bu yüzden sanada KİMSE TENEZZÜL ETMİYOR..
AYVA EKTİYSEN, ELMAYI DEĞİL TABİYKİ AYVAYI YİCEKSİN...
kendi ailenin bir isteksizliğini farkedip onları üzmemek adına olayları iftarı iptale kadar götürebiliyorsun
peki eşinin ailesi aile değilmi ? bu çocuğu onlar bu yaşa getirmedimi ? senin ailene sahip çıkıp ortalığı karıştırman normalde ! eşinin ailesine sahip çıkması anormalmi
lütfen biraz objektif olun
sizin aileniz kıymetliyse emin olun herkesinki en az sizinki kadar kıymetlidir.
evlendikten sonra artık hep ben ben demeyi unutun biz demeyi öğrenin ve kendi yakınlarınıza yapılmasını istemediğiniz şeyleri eşinizin yakınlarınada yapmayın. ben 32 yıllık evliyim bir defa eşime benim aileme şöyle davran demedim. benim yakınlarıma nasıl davranılmasını istiyorsam ben onunkilere öyle davrandım. bir iki kere anlamadı üçüncüde anladı ve öyle davranmak zorunda kaldı. eşimin anne babası ,kardeşleri, yeğenleri beni eşimden daha çok el üstünde tutarlar. benimkilerde eşimi benden daha çok el üstünde tutarlar.yanlarında eşime birşey söylesem eşim kırılacak diye hepsi benim üzerime gelirler. haa bunları ''aaa ak ben şöyleyim böyleyim ''demek için anlatmıyorum. evlilikte benlik olursa huzur olmaz bunu anlatmaya çalışıyorum. ben değil bizhatta önce sen diyebiliyorsak o evliliğin tadına doyum olmaz
tek kelimeyle ''MUHTEŞEM ''
burda atladığın birşey var
eşin senin karşında değil yüzünü mimiklerini görmüyor. dolayısıylada ne istediğini bilmiyor
karşıdan karşıya hiç görmediği birinin ne istediğini anlamaması normal değilmi ? senin bu iftarı istemediğin çok açık öfkeli olduğunda çok belli ortalığı karıştırmandan çekinip oda panikleyip ailesine kızmış olamazmı ? kendini haklı çıkarmaya çalışırken olaylara eşinin penceresinden bakmayıda denedinmi hiç
tamam sayıyosun ediyosun gidiyosun her gidişinde daha fazlasını istiyolar.her yaptığının arkasından daha çoğunu istiyolar.ailemi alet etmek sitemiyorum kendi sorunlarıma ama tam ortasına düşüyolar.ben uzak tutmaya çalıştıkça.ailem benim yaptığım yemeği orda yicekler.ayaklarına çağırıyolar.hani bi gün önceden aranır davet edilir falan öyle bi olay yok bana arattıyolar.bende sinir oldum.bu nasıl bi başına buyrukluktur insan kullanmadır diye kızdım.zaten aylardır görüşmüyolar hazetmiyorlar birbirleirnden aşikar bi durum.sus pus bir ortam olcak.
sonra bana laf yetiştiriyor telefonda oğluna söyleyemediklerini bana söylüyor.kendininde kız yetiştirdiğinden övünüyor.bizim bile eşimle tartışmaktan çekindiğimiz konuları açıyor adam.arı kovanına çomak sokuyor.gördük yetiştirdiklerini.beni eleştiriyor.asla beni haketmediklerini düşünüyorum.eşiminde ailesininde.ve hiç içime sinmiyor yapılanlar.en güzel hayallerim kabus oluyor.anne olmaktan korkuyorum çünkü eşimin haketmediğini düşünüyorum.kurtulmak istiyorum.sıkıldım evcilik oynamaktan.hep sabrediyorum gelince herşeyin rayına oturacağına inanmak istiyoruç.hep giderken sözler veriyoruz birbirimize.üzmeyelim birbirimizi kötü şeyler söylemeyelim diyoruz.ağlayarak sarılarak ayrılıyoruz ama uzak olunca dünya tersine dönüyor ne ben benim ne karşımdaki eşim.o kadar çirkinki herşey
muhteşem olan ne benim haksız olmamdanmı zevk aldınız bu kadar,deyimdenmi konudanmı neden sebeplendiniz anlayamadım.tek kelimeyle muhteşem olan ne edebi bir eser şiirmi var orda.veya bir fıkramı var ben çözemedim.bu kadar ifadeyle çırpınacak kadar alkışlanan ne.bitmek üzere olan bi evlilikten söz açıp buna çözüm bulup iyi veya kötü tüm eleştirilere açıkken sizin bu derece çırpınmanıza anlam veremedim.yani bir derdim var köşesi burası.düğün albümümü paylaşıp gelinliğime yorum yapmıyoruz.biten bir evlilikten bahsediyoruz.beğen butonu var.bu kadarda acımasız alaycı yaklaşılmaz yani böyle ciddi bir konuya.
son sayfaları okudumda işler iyice büyümüş bile,
arkadaşım boşuna dememişler yuvayı dişikuş yapar diye, siz sürekli kıyas halindesiniz,
eşiniz sizinle evlendi aileside sizi elin aldı, ailenize değer vemeniz çok güzel ama siz eşinizin dışında ailesininde sizin ailenizi pohpohlamasını bekliyorsunuz gibime geldi.
eşinizin ailesinin cahillikleri var doğrudur ama sizin ailenizde onlardan geri kalmaz.
adamlar yemeğe davet ediyor, iyi niyet gösteriyor babanızda hala afra tafra. çocukları için iyiniyet göstermeleri gerekiyor.
eminim eşinizin babasıda babanızdan hazetmiyordur, ama medenice iyi niyet göstermiş.
dahane diye afra tafra, siz ailenizin tavırlarından doluyorsunuz,
yok onları kimle muhatab etmişsiniz vs.vs
annenizin ailesi babanızdan çokmu mmnunmuş, bırakın allahaşkına
kimse birbirini sevmek zorunda değil siz birbirinizi sevin yeter.
geri kalan herkes iyi niyetli davranmakla saygıda kusur etmemekle mükellef o kadar, bitti.
dünya ne sizin ne de babanızın etrafında dönmüyor.
aileniz size kılavuzluk edemiyor, ben bunu görüyorum....
Arkadaşım sen "muhteşem" diyene takılma. Önceki arkadaşın yazdığı düşüncelere bak.. Sana bir eleştiride bulunayım ama lütfen alınma kırılma..
Olaylara hep kötü yönlerden bakıyorsun gibime geldi.. Keşke eşinin ailesinin teklifine de güzel yönünden bakmaya çalışsaydın da eşini arayıp olayları bu duruma getirmeseydin..Belki bundan sonra evliliğini kurtarmak için sen adım atabilir, artık eşine ve ailesine önyargıyla yaklaşmazsın...Bir kayınpeder gelinine "tak sepeti" koluna diyebilecek kadar laşkalaşmış bir evlilikten ne beklenir orası da muamma...Allah yardımcın olsun...
yok eleştiriye alınmam kırılmam.değerlendiririm.ciddiye aldığınız okuduğunuz olayı değerlendirdiğiniz için yorum yapıyorsunuz sonuçta.evlilik için sürekli ben adım atıyorum zaten.bunun yükü fazla geliyor bana.herşeyle ben ilgilenip ortayı bulmaya çalışıyorum.bu yemek işi eşim bir hafta öncesine kadar izindeydi ozmanda olablirdi.neden eşim gittikten sonra oldu keşke eşim yanımda olsa die bi sitem ettim içimden.neden yalnızım diye.kendimi kötü hissettim yalandan evcilik oynar gibi oldum.atıım işte mesajları zamanlama yanlıştı mesajlar için iftardan sonra atabilirdim.mesajlarda kullndığım dilde yanlıştı.ama kayınvalidem kayınpederimin iyi niyetlerinden çağırsalar bile ortamın buna hazır olmadığını hissettim.en azından ben o karşılaşmaya tek başıma hazır değildim.
son sayfaları okudumda işler iyice büyümüş bile,
arkadaşım boşuna dememişler yuvayı dişikuş yapar diye, siz sürekli kıyas halindesiniz,
eşiniz sizinle evlendi aileside sizi elin aldı, ailenize değer vemeniz çok güzel ama siz eşinizin dışında ailesininde sizin ailenizi pohpohlamasını bekliyorsunuz gibime geldi.
eşinizin ailesinin cahillikleri var doğrudur ama sizin ailenizde onlardan geri kalmaz.
adamlar yemeğe davet ediyor, iyi niyet gösteriyor babanızda hala afra tafra. çocukları için iyiniyet göstermeleri gerekiyor.
eminim eşinizin babasıda babanızdan hazetmiyordur, ama medenice iyi niyet göstermiş.
dahane diye afra tafra, siz ailenizin tavırlarından doluyorsunuz,
yok onları kimle muhatab etmişsiniz vs.vs
annenizin ailesi babanızdan çokmu mmnunmuş, bırakın allahaşkına
kimse birbirini sevmek zorunda değil siz birbirinizi sevin yeter.
geri kalan herkes iyi niyetli davranmakla saygıda kusur etmemekle mükellef o kadar, bitti.
dünya ne sizin ne de babanızın etrafında dönmüyor.
aileniz size kılavuzluk edemiyor, ben bunu görüyorum....
Sen kendince haklısın eşin kendince haklı ailesi kendilerince haklı ailen kendilerince haklı... Ortada hep bir haklı taraf var ama bir gerçek de var ki, senin yuvan söz konusu..
Bir adım ailen atacak, bir adım eşinin ailesi(ki yemeğe çağırarak belki de gerçekten iyi niyetle attılar o adımı) ama değerlendirilememiş ne yazık ki..
Bilmiyorum bu saatten sonra eşine kendini affettirmek mi istersin, yoksa hayır haklıydım deyip akışına mı bırakırsın amaa yanlış anlaşılmalar var ortada...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?