iftar krizi

valla ben sizin yerinizde olsam eşime birlikte terapiye gitmeyi önerirdim ama siz kesin onda bile kavga edersiniz şimdi..

ofkeyle kalkan zararla oturur diye buna derler
halada zararli cikmak icin ugrasip duruyorsun
bence bir an once kendine gel
otur bastan dusun yasananlari ama kendinide suclayarak sadede karsi tarafi degil

belki bi gun oncesi akillarina gelmedi bu iftar olayi o insanlarin
sen ordayken yapalim daveti firsat bu firsat demis olamazlarmi ?
hem kotu niyetli dusunen insan evine iftara cagirirmi ?
ben bir cok misafir agiriyorum size gore onlari ayagimami cagirmis oluyorum ?

bir gececik hizmet ediverseydin kendi annene vede esinin ailesi olarak degil senden yasca buyuk insanlara olmezdin yahu
hemde mubarek gun
bu kadarmi kiymetli tatli caniniz kuzum ?

suan cok daha farkli bir konu acmis olurdun beki burda
hersey duzeldi cok sukur diyor olabilirdin
kendin etmis kendin bulmussun ..

bencede bir an once ayril sende kurtul onlarda kurtulsun ...

Eşinizde sizde birbirinizden farklı değilsiniz.En ufak bir olayda ortalığı ayağa kaldırdığınız için evliliğiniz bitme noktasına gelmiş.Toparlanmanız pek mümkün görünmüyor çünkü karakterleriniz buna müsait değil.Sürekli başkalarının hatalarını aramak yerine kendinizi düzeltmeye çalışsanız hem daha kolay olur hemde bukadar yıpranmazsınız.Ama bu evliliğin sonu yok gibi geldi bana.

konu sahibinin mesaj atma takıntısı var. kavgadan sonra mesaj yoluyla tahriklere devam ediyor. hatta bir keresinde eşi ona mesaj atamasın diye hattını kapattırmıştı çok iyi hatırlıyorum.

evet iyi tutmuşsunuz aklınızda.takıntı değil hırslandırıp hırslandırıp bırakıyor beni.yapcak başka bişeyim yok.ona yanlışlarını hatalarını söylemem gerek.sen ateşi fitille fitille sonra sal ortaya.eşim onu yapıyor bana.ama ben çözümünü buldum yeni bir hat aldım kendime.çift hattım var kapatsa bile hattımı msj yazma özgürlüğüme engel olamaz artık.ama hattımı alırken maksadım özgürce msj yazmak deil onun hattına muhtaç olmadığımı göstermekti.tekrar bana hattı açtığında onun hattını kullanmadım zaten

hahha ilahi :))
bence intikam ve deşarj olma tarzınızı değiştirmeniz lazım. ohohooo bizimki başladı mesajlara deyip okumuyordur bile.

tabiki çok misafir ağırlamak kötü değil ayağına çağırmak değil.ama samimet yok arada.sorunlar var.böyle bi davet için ortamın hazır olması gerek.en azından bir saat öncesinden böyle bir planlarının olduğu yansıtılmalı.ben tam kalkıyorum ayakladın dur daha gitme işlerimiz var diyolar bana.biz onları yemeğe davet ederken keisnlikle ben konuşmadım ailem kendileri davet ettiler.kaç gün önceden arayıp ablasını ayrı annesini ayrı aradık.kötü bir niyetleri yoktu belki dediğiniz gibi ama ben telaşa kapıldım.yaşadıklarımız bu kadar kolay yemek gerektirecek kadar basit değildi.nasıl geççek ortam buna hazırmı ben yalnız başıma napcam die tedirgin oldum.deiğim gibi eşimden çok onlarla ilgileniyorum onları hoşnut etmeye çalışıyorum.dedim bu ne ya bunun içinmi evlendim.hani nerde benim eşim neden yanmda değil.ben niye muhatap oluyorum hep böyle konularla die bunaldım.uzak tutmalıydı beni.bu kadar vıcık vıcık bi ilişkiye gerek yoktu.yada ne biliyim tavrını koymalıydı.bana danışmadılar söylemediler yemek işini eşime söyleselerdi.biz böyle bişey düşünüyoruz falan demeliydi.8 aydor bırak görüşmeyi telefonla dahi görüşmeyen insanların davetsiz bir yemeğe gelmeleri ne kadar mantıklı.biz zaten ayrılığın eşiğinden dönmüşüz kopuk hiç görüşmeden 2 ay geçirmişiz bişeyler yoluna henüz girmedi eşimle yemek işi beni gerdi.yoksa hizmetten çekinmedim.her zman yaptığımız şey.

hahha ilahi :))
bence intikam ve deşarj olma tarzınızı değiştirmeniz lazım. ohohooo bizimki başladı mesajlara deyip okumuyordur bile.

hayır okuyor.bana msj yazma artık diye beni arıyor.bende madem yazmamı istemiyorsun telini kapat diyorum.kapatamadın okuma mesajlarımı bu kadar basit diyorum.en olmadı kendi hattını değiştir diyorum.çok basit hat değiştirmek müşteri hizmetlerini arayıp hop değiştiriyolar numaranı

aynen aynıyız.o bi level daha fazla benden hep bir üsütn gelme çabası.hep daha öncekinden daha büyük bir kavga.ben hatasızım demiyorum.ben sadece aşırı ince düşünüyorum irdeliyorum kötü seneryolarla uğraşıyorum hep aklımı kurcalayan beni telaşlandıran düşündüren bişeyler oluyor.sanki beni düşünceye itmek için biri ittiriyor arkamdan kovalıyor beni içimden bi ses.olaydada kötü bi niyet yoktu belki yenilip kalkılcaktı.ben aileisne bişe diyemedim.tüm iç karmaşamı eşime yansıttım.acaba ortam buna hazırmı ben neden yalnızım neden sen varken bu işler olmuyor.prosedrlerden bıktım.giiblerinden msjlar attım.oda bana hak verdi.seni anlıyorum telaşını anlıyorum.böyle bişeye neden kalkıştılar die kızdı sorulur önce bi bize dedi.ben iptal ederim dedi ben etme artık dediğimde çok geçti.hemen teli kapatıp ailesini ben ordayken daha aradı.yani benim burdaki hatam sadece içimdeki karmaşayı sorunları ona yansıtmamdı.e o benim eşim.aile onun.plansız bir yemek onun ailesi veriyor.e neden tüm bunlara ben maruz kalıyorum.hem kendi ailemin hoşnutsuzluğuna göz yumuyorum hem onları idare etmeye çalışıyorum.sıkıştım kaldım

valla ben sizin yerinizde olsam eşime birlikte terapiye gitmeyi önerirdim ama siz kesin onda bile kavga edersiniz şimdi..

eşim yokki ortada birlikte terapiye gidebilelim.ki gitceğinide sanmıyorum terapiye falan.orda kavga etmemiz iyi olur en azından kavganın nasıl çıktığı nerede hatalarımızın olduğunu gözlemler ve nelere dikkat etmemiz gerektiğini söyler.ama böyle bişey imkansız terapi falan

valla siz güç kavgasına girişmişsiniz. birbirinizi üzmek ve yaralamak için bahane arıyorsunuz. tartışmalarda biri alttan almalı ki kavga büyümeden tatlıya bağlansın ama sizde karşı tarafa galip gelme gayesi olduğu için alttan alma mümkün olmuyor (muhtemelen alttan alan hep ezilecek diye düşünüyorsunuz ki bu durumda haklısınız biri alttan aldımı diğeriniz mutlaka onu ezer)

dediğim gibi bu işi kurtarmak istiyorsanız ciddi ciddi konuşup bir an önce önlem almalısınız.

yahs, birikimden midir, eşinizle uzakta oluşunuzun artık sabır tükenmesi midir bilemiyorum ama bu tartışmalara asıl neden siz görünüyorsunuz yazdıklarınız kadarıyla.
Eşiniz ise uzakta olmanın, krizi yönetememenin cahilliğiyle sizden daha hatalı.
Karı-koca bir oruç krizi yaşamışsınız.. K.peder ise haddinden büyük cümle söylemiş.
Eşlerin ayrılmasına yalnızca eşlerin kendi karar verir.
....

İlk akşama aileni davet edeceğiz dediklerinde '' dur bir arayayım '' dememeliydiniz.
Onlar ara dese bile '' sizin aramanız daha şık olur'' diye karşılık verseydiniz,eşinize iftardan sonra, aileniz geldikten sonra yazsaydınız, bu daveti siz ordayken hizmet edeceksiniz diye,
ayaklarına çağırıyorlar diye değilde aradaki soğukluğu giderir,
iftar daveti ayağa çağırmak değildir, hoşluktur diye düşünseydiniz şuan herşey bambaşka olabilirdi.

Oysa ailenizin adına karar vermişsiniz. Biraz seyrine bırakmak lazım birşeyleri. Biraz rahat olmak lazım.

Bir defa erkek daha mantıklı daha dikkkatli olmalıdır..
Her zaman söylüyorum, bana göre bir erkekteki en önemli özellik, KRİZ ÇÖZÜCÜ olmasıdır.

Çünkü kadındaki duygusal şalterler attığında kendini kontrol etmesi zor oluyor.

Yahs' a o anda ''bunu bensiz idare etmeni rica ediyorum, seni seviyprum ve sana güveniyorum, inşaallah iyi olacak iki taraf içinde '' tarzında idare edici bir msj yollaysaydı hem yahs'ın kalbindeki buzlar eriyecelti hemde böyle olaylar olmayacaktı.

Çünkü kadınlar bazen sadece boşalmak için konuşurlar. İki tatlı kelamla, o konuştuğu, kendisine ağır kelen durumlar birden yok olur insanın gözünde.

Uzakta olan eşler-erkekler daha özenli daha anlayışlı olmalıdır HELE kendi aileside o kadının yakınındaysa.

k.peder ayrı vaka.onu ayrı incelemek gerek klinik olarak.adama sinir oldum ya ahkam kesiyor.oğlu şikayet etmiş beni kötü bellemiş.olmuyorsa olmaz diyor.sanki ben yalvarıyorum nolur yüce hakim bey kıyma bize diyorum.bende dedim yanıp tutuşmuyorum oğlunuz için.olmassa olmaz tabi dedim asla zorluk çıkarmıyorum bitmemesi için dedim.sadece olaylara benim açımdan bakamadıklarını söyleidm ama ne mümkün.sonra evlilik kararını siz almadınızki siz bitmesine karar vereseniz dedim o karar bize ait dedim.vaayyy diyo kal geldi.g..i zekalı.kapattım teli yüzüne o sırada minibüsteydim indim sonra tekrar aradım.benim sinirlerimi alt üst dediniz dedim beni anlamadıklarını söyledim ama nato kafa nato mermer.kime neyi anlatıyosunki akıl işte bendeki.geldim eve eşime birde babasının söyledikleri için saldırdım.takcam ben o sepeti sizin bi tarafınıza dedim saygısızar herşeyin adabı var yemeğe bu şekildemi davet edilir falan gibilerinden herşeyi döktüm.çocuk gibi şikayet etmişsin dedim.

aynen.ailemdende soğuk bi tamam gelince ben iyice soğudum yemek işinden.eşimi arayıp ondan cesaret bekledim.belki bunu söylerken yanlış kelimeler seçtim.sırasımı şimdi falan gibilerinden laflar kullandım.ama o mesajı çok geç saatte aldı o saatten sonra iptal etmesi gerekmezdi.idare ediver.ortam gerginse fazla oturmassınız.yada ben sizi ararım telefonla destek olurum herkesle tek tek konuşurum.ne biliyim bu yönde bişey bekledim.destek cesaret içimdeki telaşı sıkıntıyı alcak bişey bekledim.aile onun ailesi plan onların planı ortada kalan ben oldum.o yönetmeliydi.ben ne kendi aileme tamam gelmeyin diyebildim nede onlara zamansız olduğunu söyleyebildim.ortada kaldım eşimden destek bekledim ama beni anlamasını beklemek imkansızdı.o msjları atarkende dedim beni anlaman imkansız yine beni anlamıcaksız ve karşı saldırıya geççeksin bundan eminim dedim.ve öylede oldu.aslında ben olayları kaç saat öncesinden tahmin etmiştim.

eşiniz ve szn yaşınızı merak ettm

sonra eşim öyle yangına körükle gitti aradı iptal etti.bende geldim eve.ilk araca atladım geldim.sanki savaştan kaçarcasına herşeyimi orda unuttum alyansım falanda orda kaldı yemek yapıyorduk parmağımda değildi.insan bi yolda arar bari.gidiyomusun dedi bende evet dedim kapıdaydım o sırada.k.valideme söylendim ama onlara değil eşim açısından söylendim.bununla geçim olmaz herşeyi ters anlıyor.herşeyi bozuyor ayrılcam ondan falan dedim.sanki herşey 4 4 lük yemeğimiz eksikti dedim.yol boyunca aradığımdada evle konuşmuş.insan bi beni arar.geri dön tamam der bişey der.sonuçta benim ailem henüz iptal olduğunu bilmiyodu.yolda bile telafisi olurdu ama o bu süreci beni ailesine şikayet etmekle geçirdi.sonra babasının terbiyesizliği her şeyin üstüne geçti.bana damatlarından kızlarından bahsediyor.bende eşime ailesinin yapısına ablalarına herkesin açığından vurup aile yapılarının hiçte sandığınız kadar güzel olmadığını söyledim.
oğullarının anneme babama saygısızca tavırlarından bahsettim.damadım bana 1 gelsin ben 5 giderim diyor babası.babamın eşime fazla yakın davranmadığından bahsediyor.bende eşime bundan bahseden baban kendi damadına baksın enişten baban yüzünden memleketinden başka bir şehre yerleşti şehri terketti adam dedim.uzak tutmak için aileisni sizden dedim.akıllıymış adam dedim.ama sen herşeyin ortaısna attın beni dedim.yutamıyor şimdi bunları.gerçekler acı geliyor

eşinin ailesi ortalığı karıştırıyor , kaynanan cehennemlik eşinle aranı bozduğu için ,yuva yıkılırsa kaynanadan bil

kapıdan çıkarkende dedim kayınvalideme bu iş böyle gitmez dedim.ayakkabılarımı giyiyiodum herşeyimiz 4 4 lükte yemeğimiz kusur kalmıştı oda oldu şimdi dedim.biz önce bi kendimiz geçinelim ondan sonra yemek gelsin dedim.her işimiz ters gidiyor hep zorlaştırıyosunuz dedim.tamam ben gelip gidiyom işte ne istiyosunuz neden karıştırıyosunuz dedim.söylendim ayakkabılarımı giyerken bu kadar olmaz bu kadar yıkıcı olunmaz ters olunmaz die.o sırada eşimi aradım ben gidiyorum senden ayrılmayanda insan değil mi dedim bişey dedim.duydu kayınvalidem kaldırdım başımı gittim.bilmiyorum kurtulcağından emin değilim

bir soz vardır duydunuzmu bilmiyorum -kulaginla duymak istemediklerini,ağzinla soylemiceksin-

Eşinin ailesine evliliğin hakkında konuşursan ,yok ayrilcam,yok bitti.olmadi baristim,yine olmadı ben gidiyorum....
Onları iliskinizin icine dahil eden sizsiniz.

Benden 2 yas büyük bir ablam var.enistemde ablamda her seylerini ortaya dokerler birbirlerinden farksız değiller yani
Enistem her tartışmadan sonra beni arar sikayet eder ablamı kotulerdi.ee bende ınsanım yani olmuyosa ölmüyorduk enişte dedim,kotu de olsa bizim kötümüz ayrılırsınız olur biter dedim.simdi ben bunları solerim diye kotu mü olcam zorla delirtti istemediğim seyleri.

Son düzenleme:
hüsnü kuruntun yüzünden işleri dahasa zorlaştırmışsın.Hem öyle iğneleyici mesaj atıp kızdığı zamanda abartıyosun demen çok saçma geldi bana.çok garipmişsin doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…