iki kardeşin aynı anda düğünün olması ihtimali, kafa karışıklığı, hayal kırıklığı:(

ay ne diyeceğimi bilemedim..

zor durum..aynı anda düğün olması bence güzel olmaz ..

ama kardeşiyle arasında ne varsa bunu çözebilseler keşke..büyümüş kocaman olmuş..artık bu gibi şeylere kafasanı takmasa keşke..
onu mavi gözlü diye sevsinler . sarışın desinler..önemsemese keşke..

yani ileride birbirlerine çok ihtiyaçları olabilir..abi kardeş onlar..neden bu kadar ayrı gayrı kalmışlar üzüldüm..

2 oğlum var..ileride böyle olsunlar istemem asla..bunun için de elimden geleni yaparım ..

kaynınız nişana gelmek istemiş. gelini alıp .çok güzel olurmuş ..keşke nişanlınız telefonu açsaymış..böyle böyle araya buzlar girer..nişanlınızdan mı kaynaklanıyor acaba bu düşmanlık..

öyle yapacağım da daha ev tutmadık, işleri yoğun derse gidiyor, sınavları var, ama ikna ederim de, ailesi bizi çiğnediniz der mi.

Ailenin talebi mantikli degil ki.. Ki onlar zamaninda ogullarini cignemisler kardesinin durumunu soylememisler bile. Ev su bu yetismez diyosaniz da kardes once evlensin, siz sonra evlenin. Ama ayni anda dugun olmasin. Kendini cok kotu hissedersin. Hic ozel bir gun olmaz

Şaşırdım kaldım, kimseye de bişey anlatamıyorum,

herkese sarılıp ağlasayım var

öyle de dedim, abi evlenmeden biz küçüğü evlendirmeyiz diyorlar.

Kusura bakmayinda, ilk onu nisanladiklarinda akillari nerdeydi? Simdi örf, adeti düsünüyorlar?

Sana bir tavsiyem, kesinlikle ayni dügün yapmayin. Ben öyle birsey bi sefer görmüstüm.
Ve yine bir ayrim yapiliyor, ister istemez. Bir gelinin gelinligi daha güzel, yada daha çok deger veriliyor.
Korkarim, eltinin üzerine daha çok titriyecekler diye.

Aslinda en önemlisi, evlenmek, dügün,gelinlik, bir çok genç kizin hayali. Ve bu özel anlar sadece bir sefer yasaniyor.
Bundan dolayi kv'deyi kiracam diye düsünme. Gerekirse eltini ara, onun istedigini hiç sanmam.
Kv'den ile, esin ile tatli dille konus. Onlari anladiklarini fakat kendi hayallerin var oldugunu, gerekirse dügünü sen
ve nisanlin ödeyeceginizi,... güzelce anlatin. Simdi kalp kirmamak adina, yillarca hayal kirikligi ile
yasamak degermi sence?

Adam evlenecek caga gelmis ama hala annem onu mavi gozlu oglum diye severdi diye kiskancindan agliyor. Cocukluk travmalari cok onemli ya. Cok hassas olunmali cocuk yetistirirken gercekten. Annenin kotu niyeti olamaz, farkli diye oyle soyluyodur ama cocugun onun algisi nasil sekillenmis.. Ince isler

canıımmm sağol inşaallah oğullarının arası böyle olmaz, nişanlım, hep onu daha çok sevdiklerini düşünüyor, kardeşine bundan habersiz kız istemişler, bu da tuzu biberi olmuş, ailesinede tepkili

evet, biliyorum yurtlarda büyümüş, acıyorum bi yandanda nişanlıma, unutamıyor içinde kalmış, o anne baba yanında büyümüş bu yurtlarda anne baba diye ağlamış, ama özel okul kazanmış öyle gitmiş ortaokuldan itibaren yatılı. ailesi de iyi eğitim alsın diye göndermiş

[
aay tatlımm benimmm, titrerler zaten nişanlım demişti ki en baştan ikinci planda kalabiliriz çünkü, kardeşimi çok seviyorlar dolayısla eşinide çok severler,

kaynanam ayrım yapmasa bile gözüme batar, art niyet olmasa bile değil mi

Bende kesinlikle istemezdim.
Düğün çok önemli bigün.İlerde çocuklarına anlatacağı güzel hatıraları olsun ister insan.
Uzaktan davulun sesi hoş gelir tabiki ama tedbirini şimdiden almalısın.
Sonuç ne olursa olsun şimdide mutluluklar...

ne kadar uyumlu, uysal olduğunuz şuraya yazdığınız iki satırdan belli. Allah gönlünüze göre versin ama bu işlerde hanımlık para etmiyor ne yazık ki. bu evlenme zamanları inanılmaz stresli şeyler yaşanıyor ister istemez. minnacık şeylerden bile strese girebilirsiniz böyle bir durumda iki gelin, iki damat, 3 aile felakeeet.

bu sizin gününüz. en güzel, en alımlı, en şımarık siz olmalısınız. sadece o güne odaklanmalı, hayatınızın yeni dönümüne hazırlanmalısınız. böyle eltim saçını nasıl yaptırdı, ben de mi topuz yaptırsaydım? annesi onu daha çok mu sevdi... tırıvırı işlerle uğraşmayın. belediye nikahı mı bu ya. toplu nikah gibi.

saygınızı hiiiç bozmadan, nişanlınıza bu samimi duygularınızı tedirginliklerinizi söyleyin. ben o gün tek olmak istiyorum, tek bana düğün yapılsın istiyorum deyin. bunda kötü bir şey yok ki, sizin istediğiniz normal olan onlar anormal bir şey talep ediyor. bu işi hemen halledin ve kafanız başka güzel şeylerle meşgul olsun.

bak canım şimdi ne düşünüyorum biliyor musun..

bunlar aileden anneye babaya kardeşe kin tutmayı gerektirecek şeyler değil aslında..

ne şartlarda yurtlarda büyüyenler var..

ben de yurtta kaldım..anne baba diye ağladım..ama telefonda hiç söylemedim..onları üzmemek için..

herkes yaşadı bu gibi durumları..ilk nişanlınız değil yani..

ama onu kendinden uzak tutmasının nedeni kıskançlık gibi geldi bana..hala üzerinden atamadığı kıskançlık..

bunu aşamayabilir..yapamayabilir..ama gün gelir kardeşine ihtiyacı olur..bunu da unutmasın yani..

elbette düğününüzü ayrı yapmanız en doğal hakkınız..buna bir şey demem .fakat nişanlınızın yaptığı da hiç onaylanacak gibi değil..

kardeşi de keske istemede abisine haber etseymiş keşke keşke..keşkeler bitmez.

ama abi o ...uzatmaması lazım..

Düşününce onlarda cayacaktır yeterki aile büyüklerinden aklı selim olan biri ikna edebilsin çünkü kuaföre hanginizi yetiştirecekler , fotoğraf çekimi var , kız alması var ee kına geceleri çakışacak hangisine bölünecekler iki düğün olunca o kalabalığa nasıl yetişecekler vs. vs.
olurda beraber evlenirsen sakın aynı kuaföre gitme iki gelin nasıl yetişecek telaşıyla aceleden yapıyorlar

arkadaşım onun zevkide bi başka.bende çifte düğün yapmıştım.eşim ve kardeşi aynı zamanda evlendik.eltim ıspartadaydı.kayınpederim başka bi ilde.ben istanbulda.

önce biz büyük olduğumuz için burda nikah yapıldı.gelinliğimi giydim kına gecem yapıldı herşey yerli yerinde oldu.
sonra akşamına kayınpederim ve kayınvalidemlerin evine doğru yola çıktık..
ertesi gün eltimin kına gecesi oldu onun ertesi gün düğünü..
sonra onlarıda aldık geldik.
o hafta cuma kına gecesi,cumarteside düğünümüz oldu valla eltimle biz çoook eğlendik.süper görsel şölen oldu izleyenler içinde...

Allah razı olsun arkadaşım, hiç hakkını arayan biri olamadım bu yaşa kadar,

ne bileyim ki, şımarmak ne zaman hakkımız olmuş ki a ağlayacağım şimdi

çok haklısınız inanın söylüyorum, bak senin aldığın eğitim okuduğun okullar hep daha iyi, ama kıskanıyor, evlerinde bile bunun resmi yokmuş, kardeşinin varmış, kıskanıyor atamıyor, onun aile yanında olmasını sevilmiş olmasını kabullenemiyor ki ailesinin ayrım yaptığını pekte tahmin etmiyorum,

kardeşi aradı o gün açmadı, aç dedim, belki özlemiştir, belki zordadır, paylaşacak bişeyi vardır dedim, gizli kapaklı kız isterken paylaşma ihityacı nerdeydi dedi.

elitim de benim ailemde başka başka şehirlerde, kına gecesi filan bizim memleketlerde olacak, erkek evinde sadece süslenip oturacağız galiba,

ayy istemem aynı kuaföre gidip aynı şeyleri yaptıralım fenalık geliyor düşününce

canımm sen beni anlarsın, ama iki kardeşin arası iyi değil ki

Ya güzel arkadaşım ne olur sanki evden kovmuşlar dövmüşler gibi bir yaklaşıma girmeyin. Sadece anlattıklarınıza bakarak nişanlınız çok saçma davranıyor. Yani psikologa gidip çocukluğuna inmesini gerektirecek kadar saçma davranıyor. Siz bunu ona direk söylemeyeceksiniz ama böyle zavallı nişanlım yurt köşelerinde büyümüş gibi ajitasyonla olmaz. Bir kere okumak için evden ayrılmış bir sürü insan var. Benim tahminim şehir dışında bir kopuş olmuş. Ve bu tek taraflı olamaz. Nişanlınız ailesinden ailesi nişanlınızdan saçma sapan nedenlerle kopmuş. Öyle ki bir telefonla bile birbirlerini aramaz hale gelmişler. Yoksa insan telefonda bari söyler kardeşini de nişanlıyoruz diye. Yani o kadar kopma olmuş olmalı ki evde neler oluyor ne o merak etmiş ne de ona söylenmiş ama bu tip şeyler tek taraflı olmaz. Ailesi cidden ayrımcıdır veya değildir bilemeyeceğim ama yetişkin bir erkeğin onu mavi gözlüm diye seviyorlar ühühühüh o benden daha yakışıklı diye onu benden çok seviyorlar demesi mantıklı mı? Bu size sağlıklı geliyor mu?

inanın gelmiyor, bizim ailedede erkekler çok sevilir hep söylenir gösterilir, ben abimede erkek olan kardeşime aşırı bağlıyımdır, hiç kıskanmam, sevinirim hatta seviliyor diye, biraz bu konuda psikolojisi bozuk, dra gitmeyi önereceğim, belkide bana anlatmadığı şeyler var bilmiyorum ama çooook haklısınız,

kopuş olmuş toprlanacağı yerde kardeşe gizli kız istemeyle daha da büyümüş, aslında söylememe nedenleri asla olmaz benden önce der diye korkmuşlardır diye tahmin ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…