Kabus gibi geçen nişanlılık. Hayatımın en zor günleri..

Gerçekten sabretmenizi anlamıyorum? Evlendiğinizde sürekli akrabalar gelecek, nişanlın onların yanına gidecek. Ev ile alakalı hiçbir şeyle ilgilenmeyecek. Annesi pışpışlayacak oğlunu sürekli. Sorumsuz adamın, önceliklerini bilmeyen adamın teki. Ben farklı şehre gelin geldim ve tüm bu süreçte çalışıyordum. 2 haftada bir sadece 1 günlüğüne gidebiliyordum evi yerleştirmeye. Neredeyse tüm temizliği ve yerleştirmeyi eşim yapmıştır ben yokken. Kendi evimizi kuruyoruz sonuçta, o yapmayacakta kim yapacak ki, kalkıp annesi laf ediyor sana. Evinizin işi varken seni bırakıp pikniğe gidiyor, sen akşamın bir körü eve yalnız dönüyorsun. Evlilik hayat arkadaşlığı, ortaklık değil mi? Sen niye evleniyorsun?

Benim en yakın arkadaşlarımdan biri düğüne 1 hafta kala ayrıldı. Davetiyeler dağıtılmışti ev komple yerleşmişti, şehir dışından akrabalar gelmişti falan çocukla anlaşamadıklarini anlayıp şak diye ayrıldı. 1 yıl sonra da başka biriyle evlendi şu an inanılmaz mutlu imrenilecek bir evliliği var, kısmet işte.

Şu an seni el üstünde tutması gereken dönem ne demek kuytu yollardan köprü altlarından gecenin köründe tek başıma döndüm? Sadece adam değil ailesi de falso. Bir cam sildi diye kaynana fragman göstermiş resmen. Al aileni karşına konuş istemiyorsan söyle. Benim annem vaktinde ailesine söylemiş ben bu insanlarla yapamam demiş onlar da elaleme ne deriz şimdi demişler. Ne oldu sonra iki çocukla boşanmış yavrum. Keşke en başında destek olsalarmis. Sizinkiler de destek olmazsa kendi kararının arkasında dur.

En önemlisi de evi yerleştirmeyi falan bırak kendine iki gün izin ver hiçbir şey yapma bomboş uzat ayaklarını ve bu durumu düşün. Avizeleri perdeleri falan takmak kolay sonra bir de sökmeyle uğraşma

Evlendikten sonra boşanmak daha zor. Hiçbir şeye hevesi olmayan, senin emeğini görmeyen, sana üzülmeyen, aileci bir nişanlın var. Bu, evlendikten sonra misliyle artacak. Çocuğun onların huyuna benzeyecek. Kendini ziyan etme.

Aman kaçırmayın bu mükemmel adamı ve mükemmel aileyi. Daha evlenmeden biriktirdiğiniz yatırımı altını almışlar elinizden, düğün yapacaklarmış çünkü. Sizin aileniz düğün yapmıyor mu, onlar da eksik gedik kapatırdı belki? Niye biriktirdiğinizi kayın ailenin eline verdiniz? Önceki konularınızda sizi kaç defa uyardılar yapma etme dediler ama bir kulaktan girip diğerinden çıkmış. Ailece değer görmediğiniz iplenmediğiniz, bir sürü laf işittiğiniz aileye gelin olma ısrarınız niye? Her konunuz birbirinden eziklik içeriyor. Olmayacak şeyi oldurmaya çalışmaya devam edin. Daha resmi olarak bir şeyiniz olmayan adam gözünüzün ferini söndürmüş. Koşun hemen atın o imzayı çünkü nikahın ertesi günü mucize olacak. Oğlunun kendi yaşayacağı evde iş yapmasına bile bir sürü laf sokan kayınvalide duracak geri çekilecek değil mi? Davetiye için benim ailem ne olacak diye sorunca onlar da vardı di mi cevabını işitmek bile hava cıva. Ailenizin saygınlığı itibarı değeri yok gözlerinde. Görümcenin söyledikleri de yenilir yutulur değil ama siz yutmuşsunuz.

Uzun uzun cümleler kurarak açıklamak istiyor insan. Ama üşeniyorum da ne yalan söyleyeyim.
Umarım daha geç olmadan uyanırsınız.

Nikah anında "HAYIR" demek bile boşanmaktan daha kolay.

Niye sessiz kalıp sabrediyorsun? Adam bencil ve sorumsuz. Aksam vakti ne pikniği bırakmış seni gitmiş. Bu adamla mi hayat kuracaksın acil aç gözlerini at nişanı bırak eksik olsun harcadigin para gelir yerine dert etme. Kendini yakarsın çok ugrasirsin bunlarla

Kimse seni takmıyor kendin söylüyorsun. Ama seviyorum deme adam çöp. Anlamıyorum gerçekten ya her şey ortada ve yine de evlenmek istiyorsunuz. Sonra da kocam çok değişti şöyle böyle, hayır adamın ne halt olduğu belli baştan ama görmek isteyene...

Konuyu açıp cevap da vermemissin istediğin cevaplar gelmedi diye mi

Son düzenleme:
Nişanlınız ev iyisi değil,el iyisi .Benim eşimde aynen anlattığınız karakterde bir insandır. Evde birşey bozulur asla çaresine bakmaz .Arkadaşları arasın koşa koşa gider,bakın annesi ağzıyla itiraf etmiş ,prenses oğluna bugüne kadar hiç iş yaptırmamış ,sorumluluk vermemiş .Benim kayınvalidemde böyledir.Ekmeklerine tereyağ sürüp verir kazık kadar adamların, bunların hepsi Allahın bir işareti size ,dikkate alın iyi yorumlayın.Eğer evlenirseniz şu an yaşadığınız mental yorgunluğun çok daha fazlasını yaşayacaksınız.Sorumsuz eş+sorunlu kayınvalide katlanabilecek misiniz? Sorun kendinize.Ayrıca bu evliliği 2 kişi yaşamayacaksınız çok belli.Ailesi her alanınıza dahil olacak gibi.Özetle annem,abim ,kuzenlerim,arkadaşlarım diyen adamdan koca olmuyor. Ben annemi dinlemeyip evlendim. Ama siz burada yazılanları dinleyin.İnanın insanlar değişmiyor.El alem ne der ,ailem üzülür ,emeklerim var demeyin,kabul ediyorum kolay değil ama sizi anlayan başka biri ile katşılaştığınızda oh be diyeceksiniz.Benim gibi başınızı yakmayın.

ayrıl. sorumluluk sahibi kocam olmasına ragmen ailesi herşeye karışıp burnumdan getirmişti yalnız bırakmamıştı bazen ona ragmen bıraksaydım diyorum

Yaşadığımız toplum ve aşk, sevgi sandığımız duygularımız yüzünden nişan atmak kolay gelmeyebilir fakat inanın boşanmak çok çok daha zor. Böyle bir aile yapısıyla, üstelik oğulları da asla sınır çizemiyorken, mutlu olma ihtimaliniz sıfır. Evlenince düzelmeyecek; bin beter olacak. Bile bile, göre göre ateşe yürümek bu, size ve ailenize yazık değil mi?
İlk evliliğimde böyle hadsiz, kendini bilmez, saygısız bir aile ile mücadele ettim ama sonucunda akıl sağlığım ve neşemden oldum. 1 sene sürdü sürmedi, ayrıldık kurtuldum fakat senelerce enkazı ile uğraştım.
Yazın ikinci evliliğimi yaptım, çok şükür çok mutluyum. Kayın ailem çok merhametli, görgülü, saygılı, tertemiz insanlar, keza eşim de öyle.
Evlilik olayında zamanında cehennemi gördüm, şimdi cenneti yaşıyorum, yani ikisini de bilen bir kız kardeşiniz olarak kendi değerinizi bilin diyorum. Lütfen yapmayın. Bunlar düzelecek şeyler asla değil. Düğün sonrası size sormadan peşinize takılmaları ve planları çöp etmeleri, oğullarının da bu duruma hiçbir şey dememesi başlı başına yeterli zaten bitirmek için. Bahanesi, açıklaması yok, olamaz.
İnsan tabii ki yoğun ve yorgun oluyor hazırlık süreçlerinde ama gerilim, stres, kaos asla normal değil. Kimse düğün önce stresi diye bir kılıf uydurmasın. Daha şimdiden ne hâle getirmişler sizi, hayatınızı yakmayın.
Bir de, ayrılmaya kalkınca nişanlınız yalvar yakar binbir vaat verebilir, asla asla asla inanmayın.

Son düzenleme:
Kendinizi seviyorsanız böyle bir adamdan ayrılırsınız. Bunun devamı tek başına evi çekip çevirmek, çocuk büyütmek vs gider kendinize lütfen bu kötülüğü yapmayın.

Sen nişanlınla değil, sorumsuz ve evliliği için heyecanlanmayan bir ana kuzusu ile evlilik yolundasın bacım kocan yerine kaynananla muhattap olmaya hazırla kendini. Ben bu anlattıklarınla sağlıklı ve mutlu bir evlilik yapabileceğine inanmıyorum çok üzerler seni.

Arkadaşlar sizi tanıyor yorumlardan anladığım kadarıyla, durum böyle ise siz ayrılmazsınız bu heriften. Yazık ki ne yazık.
Bu arada başlığa istinaden; bu herifle ve aileyle evlenirseniz hayatınızın en zor günleri işte o zaman başlayacak.

Bak burada sana yazanların çoğu evli, nişanlı veya bir zamanlar bunları yaşamış ayrılmış insanlar. Herkes aynı fikirde. Sana bir senaryo yazayım şimdi; eşinin dıdısının dıdısının düğünü var, memleketten tanımadığın bir sürü insan sizde kalmaya gelecek (neden çünkü kaynanan öyle söylemiş, sana sormadan davet etmiş. Çünkü ona göre orası senin değil oğlunun evi). Kocan sabah çıkıp gece geliyor. Ev kalabalık diye sıkılıyor iş çıkışı arkadaşlarıyla okeye gidiyor. Sen tüüüüüüm gün tanımadığın bir sürü insanın pisliğini temizliyorsun, durmadan yemek yapıyorsun, bunlar olurken de kaynanan tepene dikiliyor. Ne bir yardım vae, ne el uzatan var. Sanki ev senin değil de kaynananın ikinci evi. Kimse seni sallamıyor hizmetçi olmuşsun. Nasıl? Burada bi sürü kadın bunu anlattı daha önce, yaşadı. Evlilikte gözü olan insan heyecanlı olur, nişanlısının elini tutar her şeyi beraber hallederiz der.
Bir de kuzenleriyle gece yarısı “pikniğe” giden erkek tekin de değil yani. Hem sorumsuz, hem ana kuzusu, hem de ne mana gece gece ormana gitmek? İç anadolu’da doğup büyüdüğüm için biliyorum bu etkinliğin nasıl bir şey olduğunu.
Neyse yol yakınken vazgeç eğer kendini seviyorsan, gelecekten ümidin varsa.

Vallaha yine cevap vermeyeceksiniz işinize gelmeyecek çünkü ama yazacağım. Ablasının düşünceleri ile size çirkin laflar eden biriyle nişanlanırken ne olacağını umuyordunuz? Ne demişti size bu? Sen kendine verdiğin değer özgüven düşük olduğu için eşyaların ucuzunu düştüğünü kabul ettin demişti herhalde. Ya da çok benzerini. Sonra ağladı diye affetmiştin. Nasıl olsa cevap yazmayacaksın çünkü illaha evleneceğim diye her şeyiiiii görmezden geliyorsunuz.

Vallaha yine cevap vermeyeceksiniz işinize gelmeyecek çünkü ama yazacağım. Ablasının düşünceleri ile size çirkin laflar eden biriyle nişanlanırken ne olacağını umuyordunuz?
Ablası ne demiş konuda göremedim

Aileler neden el atmıyor bu duruma?

Benim bildiğim herkes destek olur.

Ben ayrılmamanız fakat bu durumu iki aile ile ciddi bir şekilde konuşmanız taraftarıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…