Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bi de bebek olsun diye kullanılan hormon ilaçları mthfr olanlarda kan pıhtılaşmasını artırıyor mu? Sanki öyle bir şeyler okudum?

merhaba, hormon ilaçları kan pıhtılaşması olanlarda pıhtılaşmayı daha da artıran bir faktör ama sadece mthfr olanlarda diye bi ayrım yok, pıhtılaşma problemi olanlarda hormon ilaçları mutlaka gerekiyorsa dikkatli kullanılmalı...mesela,doğum kontrol hapı kullanmamalı pıhtılaşma sorunu olanlar...tabii hormon ilaçlarının bu anlamda vereceği zarar birazda pıhtılaşmaya sebep olan faktörle de alakalı, sadece mthfr de sorunu olanlara vereceği zarar daha azken faktörv gibi asıl pıhtılaşma sebebi olan faktörlerinizde sorun varsa çok daha sıkıntılı durumlar yaratabiliyor hormon ilaçları, mesela bende faktör v sorunu da var mthfr de, kadın doğumcuma hiç doğum kontrol hapı kullanmadığımı söylediğimde iyikide kullanmamışsın senin açından çok tehlikeli olabilirdi bundan sonrada kesinlikle kullanmamalısın demişti...uzun yazdım biraz ama birde progestan var mesela biz düşük yapanlar hemen bi sonraki gebeliğimizde aynı sıkıntıyı yaşamaktan korktuğumuz için ilk lekelenme probleminde progestana sığınırız,oysa o da bir hormon ilacı ve çok dikkatli kullanılması gerek.
hımm ama bebek olsun diye kullanılan hormon ilaçlarını sormuşsun bu konuda bilgim yok canım ya yalnız şunu biliyorum bi arkadaşımın tüp bebek yöntemiyle oldu bebeği, embriyoyu anne rahmine yerleştirdikten sonra hemen bizim kullandığımız kan sulandırıcı iğnelerden yapmışlar kısa bi süre bebiş tutunana kadar(pıhtılaşma problemi olmadığı halde) , düz mantıkla diyorum ki acaba kullanılan hormonlar pıhtılşmaya sebep olup kayıp yaşanmaması için mi kullanıyolar iğneyi tüp bebek aşılama gibi durumlarda?? bilemiyorum...
biraz karışık oldu yazdıklarım ama..

bak bildiğimiz kadarıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz,eski yeni diye bişi yok tamam mı anjeligopuyorumnanaktan
hem bizim bebişimiz oldu tamamdır deyip çekilmiyoruz aynı sıkıntıyı yaşayanlara destek umut olmak için buradayız canım...sen çekinme istediğini sor birimiz görüp cevaplarız...
a.s.

bu arada geçmişe çok bakamadığımdan gözümden kaçmış şimdi gördüm,canderya bebeğini sağlıkla kucağına alman dileğiyle...sevgiler...

yaaaa hormon ilaçları da etkilimiymişşşş... ben gebelik isteğinden bir ay öncesinde prolaktin hapı kullanıyorum hamileliği öğrenince bırakıyorum.. hamilelikte progestan da çok kullanıyorum...aslında doğru da bir yaklaşım şenin söyledikleri.. :umursamaz:

canderya hadi bakalım hayırlısı... bhcg kaç çıktı canım...
dinamis iç canım iç canım iç bol bol su ama bu gidişle yakında fıskiye gibi dolaşancan kaydirigubbakcemile3 deniz için değer ama dimi fıskiyecim

pardon canderya yazmış bhcg güzel çıkmış değerlerin sonna kadar hep iyi gider inşallah

dinamis kontrolünden güzel haberlerle dönersin inşallah

celen geçmiş olsun canım

merhaba arkadaşlar bana verdiğiniz bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim........... yüce rabbim bu yolda emek veren herkesin kucağını boş çevirmesin:Saruboceq:

arkadişler,moralim çok bozuk,.kan pıhtılaştırıcı fragmin 0,2 iğnemi bulamıyorum,eczanede yok,.kaç yere sorduk,.böyle sorun yaşayan varmı son zamanlarda,.eczacı üçte bana telefon edin,.araştıracam dedi..lütfen dua edin bulayım..mafoldumben mafoldumben mafoldumben :Saruboceq: :Saruboceq:

Merhabalar hepinize. Uzun zaman yazıları okuyorum. Ben de yaşadıklarımı paylaşmak istedim.İki kez düşük yaptım en sonunda kan pıhtılaşma eğilimi var dediler. Hacettepe dr.Sinan Beksaça gittim 4 gün aspirin-1 gün becozine ve iki gun folik asid verdi bir de diyet önerdi. Sonuçlarımda faktor XIII,B FİBRİNOJEN VE MTHFR (C6771)-MTHFR (A1298C) heterozigot mutasyon cıktı. Sinan bey hamile kalınca iğneye başla dedi. Clexane baslayacağım. Ancak su anda adetim 10 gun gecikti normal polikliniğe gittim test yaptırdım beta hcg 1 cıktı,dr. 10 gun sonra test tekrar yap dedi. Benim kafam cok karıstı hamile testi negatif yazıyordu ancak dr. neden 10 gun sonra tekrar yap dedi. Adetlerim cok duzensiz. Kurtajdan sonra 34 gunde bir oluyorum. Ne olur bana bu konuda biraz yasadıklarınızdan yazın.Kafam cok karısık hamile olabilir miyim? Sinan beye aralığın 17 randevu alabildim. Adam cok yoğun ama ben o zamana kadar nasıl dayanacağım. Adet belirtilerim cok az var beliğim ve kasıklarım az bir sey ağrıyor. Geceleri midem bulanıyor.ne olur bana bir şeyler yazın. Hepinize iyi gunler diliyorum

canım umarım iğneni bulabilirsin tanıdık bi ecza deposu falan yok mu sana yardım edebilecek bence sen eczacının aramasını bekleme başka yerlere de sor sordurt
geçmiş olsun canım hoşgeldin bebiş yeni yerleşiyor olabilir yda olmayadabilir aslında adetten 5 gün sonra bile evde yapılan testler doğru çıkıyor yani bi kaçgün sonra evde de dene istersen adet düzensizliği olması normal yani dr kist vs bahsetmediyse ne kadar oldu kürtaj olalı normalde jaçgünde bi oluyodun ya tatlım işte vücudumuza bir şekilde müdahale ediliyor normale dönmeside zaman alıyor
ay ordan oraya atladım inan kusuruma bakma toparlayamadım birden

merhabalar herkese..

lekelenmen varsa bence de dikkatli ol canım..mümkünse istirahat etmeye çalış..hadi hayırlısı..ultrason haberlerini de bekliyoruz..bir an önce gör bebişini, duy pıtpıtları hayırlısıyla..
umarım bir an önce bulursun iğnelerini..ama eczacılar getirtebilir başka yerlerden de diye biliyorum...

ben yarından itibaren 1 hafta yokum..şimdiden herkese iyi bayramlar..

şen canım çok teşekkür ederim yazdıkların için, ben en son kaybımı haziranda yaşadım, şimdi 2010 yılında tedaviye başlamayı düşünüyorum ama hormon ilaçları yüzünden endişeliyim, iyi bir hematolog bulup sormam gerek.akannehir

gülüş,sabah beni sormuşsun canım.bende iyiyim allaha şükür.yarın gidiyorum memelekete.sanırım 15 gün kalacam.

COK SAOL GULUSCUM.TAVSİYELERİNİ DENİYCEM
haklısın sen cm bu istanbul hiiç yaramadı bize :umursamaz: ben izmire dönmek istiyorum yaaaaa senağlama
pelin hanıma yürüme egzesizlerinde basarılar diliyoruz buyrunnnnnnnnn
günaydın arkadaşlar gei öğlene yaklaştık ama : ))
celen geçmiş olsun inşallah bayrama kadar daha iyi olursun

dinamis kontrolünden güzel haberlerle dönersin inşallah

celen geçmiş olsun canım

tskr ediyorum canlarım Şeniz
nilüfercim anik yapmana gerek yok.0,2 lik bulamıyırsan 0,4 lük alıp yarısını vurabilirsin.dozajını bi hemsire veya bi doktor göstersin.
[

canım,bende sinan beyin hastasıydım .önceden ama çok yoğun.ayrıca diyet felen veriyo.çok katı bi diyet.oyüzden ben doktorumu değiştirdim.artık lütfü beye gidiyorum.o da diyetin gereksiz old.söylüyor.sinan beyin tedavi şekliyle hamilelim devam etmedi.malesef.8 haftalıkken bebeğimi kaybettim.şimdi lütfü beyin kontrolü altındayım.daha bazı test sonuçlarım açıklanmadı.

celen sen daha iyi bilirsin papatya arkadaşımızın kaç düşüğü vardı.ve kaçlık iğne kullandı.bi yazarsan sevinirim.

ayrıca çok yoğun old.için adam,kapıda konuşuyo hastasıyla.ben oyüzden sorularımın tam cevabını onda bulamadım.lütüfü beyin özel muanenesi.var.senle birebir ilgileniyo.taktir senin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…