Selam arkadaşlar mutasyon sonucumu sizlerle paylaşmak istedimm doktor pek bilgi vermedi
faktör v leiden (g1691a)=normal
faktör v r2(h1299r)=normal
protrombin (g20210a)=normal
faktör xıı=heterozigot
b-fibrinojen(-455g>a)=normal
paı-1 4g\5g=5g\5g
hpa1 a\b=a\a
mthfr c677t=heterozigot
mthfr a1298c=heterozigot
ace ı\d=ı\ı
apo b=normal
apo e =e 3\3
fraxiparine 0.4 aspirin b12 folikasit elevit içiyorm.10 haftalık hamileyim 2 kürtaj var aynısı olmasından korkuyorum
canım pıhtılaşma problemin var 3 tane heterizigot var protein s ve c bakılmadı mı? umarım sağlıkla bebeğini kucağına alırsın
moralini yüksek tut canım inşallah bu kez yüzün güler...bende de mthfr 677 heterizogot var bende iğne,cor asprin,folik,elevit ve progestan içiyorum..
sağol canım.hayırlısı ile emeklerimiz boşa çıkmaz inşaallah sanada hayırlı evlatlar versin allahım
günde bir doz vuruyorum haftaya doktora gidecem 2li tarama testi yaptıracam sabırsızlanıyorum kalp atışlarını duymak istiyorum tekrar Allahım nasip eyle
cuma günü saat 10 buçuk ta aşılamam var
bana dua edin lütfen inş. bu sefer bebeğim gelirde bırakıp gitmez
Canım çok detaylı ve anlaşılır anlatmışsın gerçekten teşekkür ederim benim hem mthfr1298 ve faktör v heterozigot hem de homosisteinim 15 (10dan sonrasını yüksek kabul ediyorlar) görüştüğüm drlar diyeti şart görmediler ama bir prof benexol ve folik kullan dedi. Sanırım ben de bu diyeti uygulamalıyım çünkü homosisteinim zaten yüksek. Çikolatanın diyetteki yeri nedir:) bir arkadaş o da yasak demişti de o yüzden merak ettim lütfi önderoğlunu aradım randevu için sekretere sordum diyet vermiyor drumuz dedi sinan beksaç da hasta almıyormuş artık. Sinan bey diyet veriyor çünkü hastalarına şu işe hakim bir dr bulamadım bir türlü.
Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.
Canım çok detaylı ve anlaşılır anlatmışsın gerçekten teşekkür ederim benim hem mthfr1298 ve faktör v heterozigot hem de homosisteinim 15 (10dan sonrasını yüksek kabul ediyorlar) görüştüğüm drlar diyeti şart görmediler ama bir prof benexol ve folik kullan dedi. Sanırım ben de bu diyeti uygulamalıyım çünkü homosisteinim zaten yüksek. Çikolatanın diyetteki yeri nedir:) bir arkadaş o da yasak demişti de o yüzden merak ettim lütfi önderoğlunu aradım randevu için sekretere sordum diyet vermiyor drumuz dedi sinan beksaç da hasta almıyormuş artık. Sinan bey diyet veriyor çünkü hastalarına şu işe hakim bir dr bulamadım bir türlü.
Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.
Geçen hafta başında aşılama yaptırmıştım, hevesle bekliyordum önümüzdeki haftaki testi ama bugun kanamam başladı, bu ay bana kısmet değilmiş anlaşılan
Henuz doktoruma ulaşamadım bakalım ne diyecek.
cuma günü saat 10 buçuk ta aşılamam var
bana dua edin lütfen inş. bu sefer bebeğim gelirde bırakıp gitmez
canım inşallh bu sefer bebğin tutunur dularımız seninle
hoşgeldin arkadaşım burdaki arkadaşların hepsi aynı durumdalar kaç düşüğün var canım güzel haberlerini bekliyoruz
hoşgeldin arkadaşım bazı doktorlar heterizigotlara iğne vermiyorlar sadece coraspin veriyorlar herkeste değişik mutasyonlar var genelde iğne kullanılıyor ama kullanmayanlarda var doktordan doktora değişiyor anlayacağın allaha sığınıp beklemekten başka çaremiz yok
gebelik başlar başlamaz clexane 0.4 kullanmaya başladım 15. haftada gerileme var dedi dr burda profa gittik doça gittik pıhtıları plasentayı tıkamış suları kalmamış can parçalarımınbu yüzden büyüyememişler de iğneyi ikiye çıkardık 15. haftada fakat gerilemeyi engelleyemedik biri 2 hafta biri 3haftada sabitledi öyle de kaybettim yavrularımı sanırım yetersiz geldi. arttırdığımızda da geç kalmıştık bence
arkadaşlar ben yeni üyeoldum lütfen benimle aynı sıkıntıyı yaşayanlar benimle arkadaş olabilirmi:)
Geçen hafta başında aşılama yaptırmıştım, hevesle bekliyordum önümüzdeki haftaki testi ama bugun kanamam başladı, bu ay bana kısmet değilmiş anlaşılan
moralini yüksek tut canım inşallah bu kez yüzün güler...bende de mthfr 677 heterizogot var bende iğne,cor asprin,folik,elevit ve progestan içiyorum..
sagol kuzucum ya inş. bu sefer olurcanım benim RABBİM seninle ve yardımcın olsun inşallah tutacak bu sefer...
benim 6 kimyasal gebeliğim var canım malesef3 SENEDİR DENİYORUM
iki düşüğüm oldu bu yılda iğneye başladım bakalım aralık sonuna kadar başaramazsak bende aşılamaya başlıycam allah kolaylık versin umarım istediğine biran evvel kavuşursun
ah kuzucum ya 6. gebeliğimde kimyasal oldu napcağımızı şaşırdık yamerhaba kıvırcık.. canım şööle bi baktım da foruma gözüme çarptı.. inşallahhh tatlıım güzel haberlerle geliceksinn tüm dualarım seninle ve bebişini özlemle bekliyennn anne adaylarına.. moralller sağlam tutulsun stres olmasın lütfen.. her yokuşun bi inişi vardır.. allah güzel günler görmeyi nasip etsin hepinize..
ben özelde yaptırdım ilk aşılamamı klomenle yaptık doktor650 aldı ailaçlara falan bişi vermedikbu ay da olmazsa önümüzdeki ay aşılama deneyeceğiz biz de..nasıl bişey ...çok merak ediyorum...özel hastanede benim dr...ve maliyeti ne kadar acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?