Allah kucağını boş bırakmasın..inşallah sağlıklı bebekler getirirsin dünyaya....bence de dozun az gelmiş...bana direk 0.6 dedi...ve aspirin...hemotoloğa gittim ben prof.du adam...çok net konuştu
canım kanama için henüz erken değilmi daha test yapmana 1 hafta varmış
Merhaba,
Ben 2 senedir 3 defa başarısız mikro enjeksiyon denemesi yaşadım. Eşimde ağır oligospermi var. Son denememde başarısız olunca dr. genetik test istedi. Genetik testin sonunda Faktör V Leiden Heterozigot olduğum anlaşıldı fakat ben normal yolla gebe kaldım. Şuan 8 haftalık gebeyim. Dr. clexane 0,4ml günde 2 kere verdi. Gebeliğimin 5. haftasında itibaren kullanıyorum. Ancak siznirlerim çok bozuk. Sende benimle aynı durumdaysan bilgilerini paylaşırmısın.
Teşekkürler
Bence de erken oldu. Pazartesi test yaptıracaktım. Aşılamanın üzerinden sadece 10 gün geçti daha ama bilmiyorum. Dün belki implantasyon kanamasıdır diye düşündüm, hafif lekelenme şeklindeydi ama bugun ciddi ciddi kanamam ve sancım var.
ama tam aşılama gününden 14 gün sonra kanaman gelmesi lazım
adet kanaması olduğuna emin misin
benim de iki düşüğüm var arkadaşım...henüz hamile değilim...deniyor,bekliyoruz...canım benim mthfr 677 ,mthfr 1298 ve pai 4G-5G heterozigot.yani 3 tane heterozigotum var.bu ilacın dozu kiloya göre bile değişebiliyormuş..benim heterozigot 3 tane olduğu için ve zayıf olduğum için 0.6 lık uygun gördü..kadın doğumcu değil bunu söyleyen.kadın doğumcum 0.4 lük dedi ama ben bir de hematoloğa gideyim dedim.hematolog daha yüksek doz önerdi.henüz hamile olmadığım için iğne kullanmıyorum.artık olunca bakacam duruma.lekelenmen falan yoksa bence günde 2 defa kullan,birşey olmaz....dozun az gelmesi daha tehlike....anne karnında gelişim geriliğine falan sebep oluyor çünkü.kendini de fazla üzme...hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz.moralini yüksek tut.aramızda 6 kez düşük yapan arkadaşlar var...denemekten başka çaremiz yok.dr una güveniyorsan hiç kafanı kurcalamasın...bebeğine sağlıkla kavuştursun Allahım.
merhaba canım bende 3 düşük yaşadım bisorum olcak.dktorum bana birdahaki gebeliğinde iğnelere başlıcazdedi ama tahlil yapmadılar.geçenseneki düşüğümde pıhtılaşma olduğunu sölediler.ben bu tahlillerin adını bilmiyorum bugün cerrehpaşatıp fakültesine gittim bu tahliller hematolojide yapılıo galiba randevulu çalışıolarmış birde siz nereye gidiyosunuz doktora istnbuldamısınız lütfeen cevap bekliorum:2::2::2:[
geçmiş olsun canım...önceki düşüğünden sonra testler yapıldı ve pıhtılaşma problemi olduğu söylendi ise tekrar yaptırmaya gerek yok...çünkü bu rahatsızlık genlerle ilgili ve asla değişmeyecek...testler hematoloji de yapılıyor..ben fakülte hastanesinde yaptırdım testi...ama dr um özel hastanede...maaelsef istanbulda yaşamıyorum.dr konusunda yardımcı olamayacağım sana üzgünüm.hematolojiye gidip tekrarlayan düşüklerim var...pıhtılaşma ile ilgili testleri yaptırmak istiyorum dersen yaparlar....
heterozigotta neden iğne vermiyorlar ki,bilgin var mı?
slm kızlar doktorum bana bidaha hamile kaldığımda serum tedavisi uygulayacağını söyledi aranızda bunu duyan ve yaptıran varmı haftaya gittiğimde soracağım ama o güne kadarda bilgi sahibi olmak istiyorum:18:
aşılamada işlem tam olarak nasıl?merak ediyorum...sanırım biz de yapacaz...önümüzdeki ay.canın yandı mı?
ultrasona göre 5+5 haftalık ama kan tahliline göre 4+5 haftalık hamileyim canım,doktorda onayladı geç döllenme olmuş dedi..kaç haftalık hamilesinn?
aynen katılıyorum canım..bu doktorlar aynı eğitimlerden geçmiyolarmı aynı mutasyonları taşımamıza rağmen kimimize 0.2 kimimize 0.6 veriyolar kendi kendimizin doktoru olmaktan başka çaremiz yok anlaşılan bizleri deneme tahtasımı yapıyorlar anlamadım gitti ya yutarsa hesabı
sagol kuzucum ya inş. bu sefer olur
senin nasıl gidiyor canım serumlar falan bittimi kontroller nasıl
benim 6 kimyasal gebeliğim var canım malesef
nasip artık uğraşıp duruyoruz
ah kuzucum ya 6. gebeliğimde kimyasal oldu napcağımızı şaşırdık ya
dualarını esirgeme
sen napıyosun nezamanlardır yoktun
ben özelde yaptırdım ilk aşılamamı klomenle yaptık doktor650 aldı ailaçlara falan bişi vermedik
şuan devlette yaptırıyorum iğneyle iğneye raporlu olmasına ragmen 450 verdik o kadar
ultrasona göre 5+5 haftalık ama kan tahliline göre 4+5 haftalık hamileyim canım,doktorda onayladı geç döllenme olmuş dedi..
aynen katılıyorum canım..
serumlar bitti canım dün kontrolüm vardı yazmıştım aslında görmedin demek,,keseyi gördük çok şükür 2 hafta sonra kalp atışını görmemiz gerekliymiş inşallah görebiliriz..iğnemin dozu arttı ve şu katı diyet var ya bende onu uygulamaya başladım(
ay canım yaa çok sevindim inşallah kalp atışlarını da duyarsın
allah sağlıklı gebelik,sağlıklı doğum ve sağlıklı bebek nasip etsin
canım korunmayalı benim de ikinci ayım. bugün kanamam başladı adetime de iki gün vardı daha. nasip kısmet bu ay da olmadı.ben artık bebeği bıraktım şehitlerimize üzülüyorum
merhaba canım bende 3 düşük yaşadım bisorum olcak.dktorum bana birdahaki gebeliğinde iğnelere başlıcazdedi ama tahlil yapmadılar.geçenseneki düşüğümde pıhtılaşma olduğunu sölediler.ben bu tahlillerin adını bilmiyorum bugün cerrehpaşatıp fakültesine gittim bu tahliller hematolojide yapılıo galiba randevulu çalışıolarmış birde siz nereye gidiyosunuz doktora istnbuldamısınız lütfeen cevap bekliorum:2::2::2:
Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.
Canım Sinan beksaç artık hasta almıyormuş gerçe Ankara da değilim şansımı deneyip arayayım dedim artık doktorumuz hasta kabul etmiyor dediler. Ben abur cuburdan çok hoşlandığım için diyet mevzusu beni geriyor:) Bir dra daha gitcem bakalım ne diycek en olmadı tutarız boğazımızı napalım kucağımıza alınca karşılıklı yeriz bol bol:)
Geçen hafta başında aşılama yaptırmıştım, hevesle bekliyordum önümüzdeki haftaki testi ama bugun kanamam başladı, bu ay bana kısmet değilmiş anlaşılan
Henuz doktoruma ulaşamadım bakalım ne diyecek.
yaa benımde adetıme 2 gun vardı kırmızılar gelmışş(( korunmasız ılk ayımızdı kısmet değilmiş hayaller önümüzdeki aya kaldı...hep kendıme fazla umutlanmayayım hayallere dalıp gıtmeyeyım dıye telkinde bulunuyorum ama yıne de uzuluyorum oolmayınca cok sabırsızım galıba...siz de benım gıbımısınız?bırde yumurtlama testını deneyenler varmı nerden ne kadara alınız bılgı verırmısınız arkadaslar!!!!!!!!!
canım senın doktotunda mı timur bey nasıl memnun kaldın mı timur beydenCNM BENDE AYNI DRA gidiyorum. benimde dört mutasyonum ve dört düşüğüm var. şimdi hamileyim. iğnenin dozu 0.4 . kalp atışını duyunca timur beyin yanına gidicem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?