Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ah diyorum o an o bebeğin sesini duyabilecek mesafede olsaydım. Neden değildim ki.. Aklıma geldikçe ağlarım..
Minicik bir melek olabilmek için bunu yaşaması gerekiyormuş.. kızım geceleri acıktığında mamasını hazırlayana kadar ağlar en fazla 3 dk sürer vicdanım sızlar yetişemedim diye.. O bebeğin saatlerce hatta günlerce açlıktan susuzluktan ağladığını bilmek gerçekten çok üzücü.. keşke çocuk sahibi olmanında şartları olsa. . Herkes ebeveyn olamasa..

Ah keşke... Şüphesiz Rabbim her şeyin en iyisini bilir. Anne olunca anlıyor insan başka bebekleri...

Büyüten teyzesiyle hiç ayrılmadı. Annesiyle hala küs. Barışmayı da düşünmüyor.

Reactions: csi
Şu anda destek oluyorum ama bu yetmiyor ki. Siz evlat edinin diyorlar sürekli.

asla böyle birsey yapmayin. iki arkadasim vardi. birini teyzesine vermisler evlatlik, 9 kardesin en ufagi birini halasina, annesi birakip gitmis.

ikisininde bir eli yagda bir eli balda büyüdüler ama asla ikiside ne anne bildiklerine isinabildiler nede öz annelerine. ikisininde piskolojisi berbat bir durumdaydi. kendi ailelerini bile dogru düzgün kuramadilar.

muhtemelen kardesiniz su anda depresyonda. siz bakacaksiniz büyüteceksiniz bir kac yil sonra gelip cocugumu verin diyecek bu sefer hem size hem o bebege yikim olacak.

ha maddi manevi destek olmak baska ama bir gece dahi olsa o yavruyu sakin ola evinize alip götürmeyin.

Alın siz büyütün ama annesi kim babası kim bilsin çocuk.

alin siz büyütün demesi kolay insanin yillarca otturmus düzeni kurulmus evlilikleri bile bi sallaniyor cocuk oldugunda, bu daha bir aylik bir evlilik. daha evli olduklarini anlamadan anne baba olmalari dogru mu sizce? Bu cocugun birde baba tarafi yok mu nene dede hala amca? evdeki kediyi vermiyorlar ki evlat bu insan.

Kardeşin bu dünyadaki tüm kötülükleri hakediyor.
Kusura bakma
Hakettiğini de yaşar umarım

Bebeğin günahı ne?
Binbir küfür ediyorum içimden okuduğumdan beri.
Alacaksam da bir saniye bile görmeme şartıyla alırdım.

Ben size olacağı söyleyeyim: Siz bebeği alacaksınız. Tüm zorlu zamanlar geçecek. Çocuk biraz büyüyünce annesi peyda olacak. Sizi bakıcı olarak görüyor belli ki.

Büyüj çocuk olsa vermezdi.
Zor gelmiştir gece uyanmak

Sonuçlarına katlansın kocaman kadın çok ilginç ki ortada çocuk var ve anne bekarlık hayatı istiyor.Aklı nerdeydı oyuncak mı bu çocuk insan.Bunu alırsınız bakarsınız yarın yine bulur dogurur atar olmaz anne cocuk arasını kuvvetlendirin.Mecbur bakacak.Tek destek olarak maddi desyekte bulunabilirsiniz tabi ki günahsız yavru ama annesi sagken haksızlık yani.

Öyle bir adamın ailesine güvenip çocuk emanet edilmez.
Yeğen sahibiyim, gözüm kapalı kendi evladım gibi bakabilirim yeğenlerime mecbur kalırsam. Evliliğin de bir ayı bin ayı yok. Ortada bir çocuk varsa yetişkinlerin hayatından daha önemlidir onun düzgün bir hayat yaşaması.

Kendi sevdiği istediği her türlü zorluğa katlanarak evlendiği adamdan bir çocuğu olmuş ve adam ölmüş emzirmek istemiyor öyle mi??? Peki neden evlenmiş? Yeriniz de olsam kabul etmezdim.

4 tane yeğenim var. Dediğiniz gibi gözüm kapalı kendi çocuğum gibi bakarım ve yeri geldiğinde bakıyorum da. Burada kaçırdığınız bir nokta var anne 'bekarlık hayatını istiyor' anne sağ ve sağlıklı. Çocuk yaparken aklı neredeydi? Baba ölmeseydi ben bekarlık hayatımı özledim diyebilir miydi?

İşte sırf bu sebeple "yalnız bırakın, doğurduğu gibi baksın, sorumluluğu alsın" diyenlere inanamayacak okuyorum.

Bu bebek bu "anne" ile büyüyemez.. Lohusa sendromu falan değil bu. Zaten sorumsuz bir kişinin, kafasının dikine giderek yanlış bir evlilik yapması ve bunun sonucunda da hasbel kader anne olması bu...

Annelik öğrenilen bir şey midir? Ben bu hikayede en çok bebeğe üzüldüm. Anne istemez, anneanne-babaanne istemez, hala-teyze istemez.

Umarım o bebek devletin kurumlarına teslim edilir de onun değerini bilen insanlar tarafından sevgiyle büyütülür.

Allahım herkes anne olmayı haketmiyor gerçekten ne demek en iyi siz bakarsınız tabiki kardeşinizin çocuğu kendi bakacak sizde ona destek olacaksınız bir çocuğun yeri annesinin yanı ....Sakın öyle bir şey yapmayın tabiki çok istiyorsanız kendi çocuğunuzu yapın bir an önce..Siz daha acemisiniz dışardan başkasının çocuğunu sevmek hoş geliyor ama çok zor çocuk büyütmek ...

Kardeş de evlat değil midir bir yerde? Belli ki küçük yaşta saçma sapan kararlar vermiş şimdi hayatını yeniden kurmaya çalışıyor kız kardeş. Çocuğa sahip çıkabilecek ne kişiliğe, ne olgunluğa ne de psikolojiye sahip değil bu kız. Ya bebeği kurtaracaklar ya da ikisini birden kendi haline bırakıp toplumdaki kayıp kişiliklerin arasına katılmalarını izleyecekler.

Cocuga uzuldum. Sefkat ve ilgiye muhtac buyuyecek. Onun gunahi ne?
Sanirim ben Allah rizasi icin esim de istiyorsa bakardim ama gercek annesini saklamazdim. Buyuk sorumluluk farkindayim. Yine arada derede heba olmasini istemezdim.

Ben almazdim. Evet yardimimi esirgemezdim ama tum sorumlulugu kendi uzerime almazdim. Kendi eviniz, kendi yuvaniz var. Daha oturmamis evliliginize bir de yegeninizi katarsaniz hersey daha kotuye gidebilir. Sakin buna izin vermeyin. Tuzaga dusmeyin. Kizkardesiniz nasil hamile kalmasini bildiyse cocuguna da bir zahmet sahip ciksin. Kizkardesiniz kadir kiymet bilen birine benzemiyor yazdiklariniza bakilirsa. Ilerde benim cocugum deyip emeklerinizi gormezden gelirse ne yapacaksiniz? Cocuga cok baglanmisken ayrilmak zorunda kalacaksiniz. Eninde sonunda cani yanan siz olacaksiniz. Evet belki bencillik yapmis olacaksiniz ama once kendinizi dusunmelisiniz. Insanlar nankordur bunu da unutmayin.

son cümlenize sonuna kadar katiliyorum. bu ama teyzeden evvel annnenin görevi degil mi? anne olmasaydi düsünmeden alin derdim. ama anne var ortada derdi bekarlik hayatina dönmek. biraz fink atip gezip tozup cocuk hani derler ya b.kdan cikinca da alip annecilik oynamak. versin ya sikiyorsa devlet himayesine yada bilmedigi bi aileye evlatlik? vermez kesseniz yine vermez. eglenecek gezecek tozacak sonra cani isteyince anne olacak. derdi sikintisi bu. ha simdi okuyacam diyormus ya oda bos laf okumayacak. ha burayada yaziyorum konu sahibide yillar sonra okumadi diye yazacak, bir sene dolmadan da baska bir adamla olup bir cocuk daha doguracak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…