Kardeşimin çocuğu ve Aile baskısı

Ben de sorumluluk almayı öğrenmesi için çaba harcanması taraftarı olarak yazdım sonra da aklıma bu haber geldi. Hem de bebeğimi emzirirken... Of ne ağır imtihan

Reactions: csi
+100000
Kararlarının sonuçlarını katlanmaya öğrenmesi gerek
En büyük hayat dersi bu olur ona
Yoksa nasıl olsa ablam var annem var deyip kendi bildiğini okumaya devam edecek
Dediğiniz gibi bu defa başka bir adamla aynı şeyleri yapacak
Bunun adı ne depresyon ne lohusalık
Saatlerce kahvaltı etmeyi bilen insana lohusalık üzüntüsünden böyle yapıyor denmez bunun adı başka bir şeyde yazmayayım şimdi

Ben kendi kararlarımdan bile sizin başkasının hayatından emin olduğunuz kadar emin olamıyorum valla.

Reactions: csi

Daha kendi cocuguna sut vermekten bile kacinan bir 'anne'den bahsediyoruz. Oyle masumane bir insan degil asla. Iyi niyetli olsaydi durum baska olabilirdi. Kizkardesi hayatini yasayacak diye ablasi mi ceksin cefasini? Gezecek tozacak, hayatini yasayacak sonra da gelip cocugumu ver diyecek. Ne yapacak o abla sonra?

Her şeyi karsilamissiniz , yapacaginizin fazlasını yapmışsınız.

Sakın bebeği sahiplenmeyin , bu size çok ağır gelir , özellikle sonrası yavruya da yıkım olur.

Size guveniyorlarsa silin onların kafasından bu düşünceyi.

Okula gidip gelsin akşam yavrusuyla uyusun.

9 ay taşıyıp doğurduysa bakmasını da bilecek

Aileniz ablanıza kötülük yapıyor.

Ben kendi kararlarımdan bile sizin başkasının hayatından emin olduğunuz kadar emin olamıyorum valla.
bilemedim ki ne diyim, dedigim gibi iki arkadasim var biri halasina biri teyzesine verilmis. belki onlari gördügüm yasadiklarini ve öz ailelerinin yasadiklarini bildigim icin bu kadar net konusuyorumdur.

Ayrıca konu sahibinin annesi arada en bencil olan insan
kızının kulağını büküp doğurmasını bildiysen bakmasını bileceksin diyeceğine
Bebeğe ben bakarım kimseye muhtaç etmem sen okula git gel akşam yanına gelirsin diyeceğine
oda bir nevi verelim kurtulalım kafasında
Yazık çok yazık

1 aylık evlısınız, 5 sene olsa anlıcam. Cocugunuz olmasa anlıcam. Cocuga bir sure bakmak ayrı onu tamamen alıp buyutmek ayrı, cocuk bebekken sorun yok buyudukce olan seyler karsısında siz duramazsınız. Hersey den ote annesı sag ne demek kurtulmak istiyor desen ki annesı hasta bir sure bakmam lazım eyvallah, anneye o fırsatı vermeyin. Acıktan okusun, calısıyosa calissın gunduz siz bakın aksam alsın sizden cocugunu
Herkes dunya ya evlat getirirken kendi sorumluluğunu alması lazım. Ilk cocugumla kucugumun arası 7.5 yas. Arada bir iki kayıp var ama hep kendımı dusundum ıyısınıde kotusunude bakabilirbılıyım, para olarak yetebılırmıyım esıme guvenme kısmı bile ortada yokken once kendımı ölctüm. Siz eger hıc bısey yokken ortada 1 ay cocugu alsanız bile kardesınız kuramadığı bagı hepten kopartır.suanda o da ıyı degıldır, normal kocası ölmüş hemde kotu bir sekılde yapıcak bısey yok bizde kaldırdık bu acıları oda kaldırır

Bence bekleyin lohusa zamanı geçsin belki düzelir fikirleri. Düzelmezse mutlaka alın bakın derim.. Yoksa o kardeşiniz çocuğu yurda falan verir. O daha kötü.

bide bisey olsa o cocuga kizsaniz ilk basta anneniz size demedigini birakmaz o cocuk babasiz anasiz sende eziyet ediyorsun diye. olmaz ya bu sartlarda bana göre olmaz.

Olmaz, başkalarinin yakiştirmasiyla,dürtüklemesiyle olacak iş degil bu.Bunu söyleyenler alsin baksin o zaman.
Simdi size olabilir gibi görünür belki ama hayat boyu bicak sırtı bir durum.
Bir kere İlerde kardesiniz cocugu almak isteyebilir, şimdi çok babacan olan esiniz, kendi çocugu olduktan sonra dengeyi kuramayabilir.Babaanne dede ilerde cocugu dislayip bunu ona hissettirebilir... Herşeyi geçtim siz belki ilerde pişmanlik duyabilirsiniz.
Çocuğun gerçeği öğrenme süreci,yaşayacagi şok,gelecekteki cocuklarinizin bozulacak psikolojisi...
Kardeşinize ailece kol kanat gerin,maddi manevi yaninda olun,çocugun büyütülmesine destekte bulunun ama çocugu evlat edinmeyin derim.

Çevredekilerin söylemi,sizin nispeten ilimli tutumunuz belli ki kardeşinize cesaret vermiş,özgürlükten,çocugu istememekten falan bahsedebiliyor.Yok öyle bir dünya.Nasil kendi karariyla evlenip cocuk dogurduysa paşa paşa oturup bakacak.Aksinin olamayacagini altini çize çize hissettirin ona.

Ben bakamazdım. 9 ay hamilelikte insan sürece alışıyor, kendini hazırlıyor. Böyle dan diye bir bebek 1 aylık evli insana gelince nasıl olacak? 7. Senemizde bebek doğdu da hayatımız kaydı kaç ay kendimize gelemedik eşimle gerildik stres olduk falan. Bi kaç saat ilgilenmek ayrı bebeğe tam zamanlı ebeveynlik ayrı bir şey.
İleride siz de çocuk sahibi olacaksınız belki. Ben kendi adıma konuşayım evlat ayırmam derim belki belli de etmem ama içten içe ayırırım kendimi tanıyorum. O yüzden ben sizin yerinizde olsam anneme maddi manevi destek olmaya çalışır kardeşimin tedavisi için uğraşırım

Ben olsam ben kardesınız durumunda oldum 1.5 aylıkken bebegım esim bızı terk etti Baska bir kadına asık oldugu icın. Bende uzun sure tedavi gordum bebegım den uzaklasmadım ama acımı bile yasayamıyorum gıbı geliyordu. Kimse bana secenek sunmadı ama abim bu cocugu bana ver, ben buyuteyım sen daha kucuksun hayatına bak dedi. 22 yasındaydım. Tabı kı yapmadım, evet kendımı duzeltmek icın ugrastım ama olsun. Normalde calısmayı dusunmuyordum ama asıldım tutunmaya calıstım 6 aylıkken once ise basladım 1 yasındayken de ozel sektor de bir ise gırdım. Tup bebek tı kendisi hayalim onu 1 dk bile kimselere bırakmamak idi. Hayatımı da kurdum hemde kısa surede oglum 2.5 yasındayken resmen evlendim yenıden. Aileni cok buyuk hatalı, onlar oyle konusursa kız tabi ki uzaklaşır. Cok yanlıs konusmalar bunlar, birinin dur demesi lazım. Ha bakarsın cocugu yurda verecekler o zaman cıkarsın piyasaya ama suanda hayır kesinlikle hayır. O kız iyi degıl ve bir avuc insan ona iyilik yapacagız diye cok buyuk pısmanlıklara adım atmayı dusunuyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…