Kayınbabam altınlarımı istiyor

Bozdurdum yedim deyin yahu. Kime ne sizin bileziğinizden. Bir de kefen mefen konuşmuşlar gencecik insanın arkasından ne ayıp.

Evi yaptırmanın acelesi neymiş? Paraları oldukça yavaş yavaş yaptırsınlar sokakta mı kalmışlar. Paran olunca gider tuğlasını alırsın, biriktirir çimentosunu alırsın tek seferde bitirmek zorunda değiller. Onların derdi ev yaptırmak değil evi yaptırıyoruz bahanesi ile elinizdekileri almak, geri istediğiniz de muhtemelen ev yaptırdık biz öldükten sonra zaten size kalacak diyecekler.

Bizim bir tanıdıkta kp ine altınlarını kaptırmış kadın 10 sene sonra isteyince “ben öldükten sonra siz daha fazla pay alırsınız mallarımdan” demiş iyi de sen ölünce tüm çocuklarına eşit mal kalacak hiç kimsede babamın sana altın borcu vardı bu dairede senin olsun demeyecek demiştim.

Ya hastalık olur ,elzem bir durum olur amenna,verirsiniz yine isterseniz tabi ama ev yaptıracaklar diye niye veresiniz ki.
Ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar. Zaten zamanında takılan takıları da toplamışlar/almışlar nedir bu yüzsüzlük ben anlamiyorum.
Eşinize "iyi gün var,kötü gün var ,yarın ne olacağımız belli değil,kala kala 2 bilezik kaldı onu da veremem o bizim güvencemiz,kötü günümüzde kullanabileceğimiz birşey yada ileride alacağımız birşey icin kullanabileceğimiz birikim. Zaten tüm takıları sorun etmedim verdim ama bunu artık istemesin kimse vermiyorum" diyip geçin. Hiç kendinizi de üzmeyin. Kredi çeksinler cekmiyorlarsa elleri düzelince 3-5 sene sonra yapsınlar yada evlerini,sanki ölüm kalım meselesi.
Sakın vermeyin,eşinize de net bir şekilde söyleyin vermeyeceğinizi.

Iyi de hastalık degil birsey degil yani. 3-5 sene sonra yaptırsınlar ,bu altınlara göz dikmişler resmen ya. Verseniz eşiniz geri isteyemez bile zamanı gelince emin olun. Yine ağlayacaklar çünkü böyle eşiniz istemeye yeltenince.
Sakın ha sakın vermeyin. Böyle yaptıkları icin asla vermeyin.

Benim kv’nin çocukluk arkadaşı bile düğünden sonra benden altın istemeyi düşünmüş de sonra vazgeçmişti. Sonra belirli aralıklarla kv istedi 3 tane evi var, bir tane daha yapacakmış. Vermedim. Yıllar içerisinde yine istedi, bir şey de almıyorsunuz duruyor orada ver bana dedi, vermiyorum kalsın orada beni rahatsız etmiyor altın sonuçta değerlenir bir işe yarar elbet dedim. Ama benim eşim de hiç arada kalıyorum filan demedi. Altınlar denizaşırıyol’un ister verir ister vermez onun bileceği iş, her sene her sene aynı konuyu açıp tartışmanın anlamı yok dedi. 3 yıla yakındır kv ile görüşmüyorum. Hala söylüyormuş o altınları da bana yar etmedi ki ev yapayım diye. Ne denir ki.

o 2 bilezik olmasaymış napıcaklarmış acaba
ay böyle insanlara ifrit oluyorum. 2 bilezik dertlerini çözecek mi. tabi ki hayır. bu tarz insanlar hırsız. asla ve asla değişmezler. psikolojik baskıyla o bilezikleri sizden alacaklar ve vermeyecekler ne yazık ki

Yüzsüz denir

İyi yapmışsın sakin verme.
Şimdi dayanamayıp verirsen onlarda bize zorla verdin diye geri ödemeyi bilmem kaç sene sonra yapar yada yapmazlar.
İsteyenin bir yüzü kara vermeyenin iki yüzü demişler ama bu zamanda buna bakmayın.
Ben verdim,zorla da alındı elimden takılar çok pişmanım.
Verip kötü olacağına vermeden kötü ol daha iyi.
Borsaya girdim hisse aldım o para kimseye yar olmadı unytun,geçmiş olsun de yüreklerine insin

Ne kadar arsız insanlar , bir kere hayır denilmiş zaten bu kadar ısrarın sebebi ne?

Utanmadan tüm sülaleye de anlatmışlar.

Verseniz de kötü olacaksınız vermeseniz de..
Vermeyin daha iyi.
Sanki geri mi ödeyecekler ?
Vermeyin sakın , hastalık olsa , cok acil bir durum olsa neyse hani..

Sizi çok çok iyi anlıyorum. Allah yardımcınız olsun. Eşiniz bence net bir tavır sergilemiyor sadece iki tarafı da idare etmeye çalışıyor. Ama halâ bir ümit verir misiniz diye düşünüyor. Ben de ilk evlendiğinde çok safmışım diyorum. Eşimin babasının akrabası bizim düğünden hemen sonra araba almak için bileziklerimizi istemişti. Eşim de vermişti. Daha neler neler. Neden o zaman biraz daha akıllı davranmamisim diye kendi kendimi yiyorum şuan. Şimdi de kayinvalidemler iki tane eşya düzülü evi olmasına rağmen üçüncüsünü yaptırıyorlar ve yine eşim sürekli yardım etti. O kadar borcun içinde olmamıza rağmen. Demek ki hâlâ akillanmaya niyetim yok diyorum.

Diyelim ki altını bugün verdiniz, bir iki sene sonra geri istediğinizde zaten kötü gelin olacaksınız ve onlar size vermemek için çamura yatacak. Siz hem verdiğinize pişman olacaksınız hem paranızdan olacaksınız ve yine kötü olacaksınız. Yani değişen bir şey olmayacak.

İlla şuan alicaksiniz diye bisiy yok ki bu para gelininin ben buna rağmen ilerde ikimiz için biriktirmek istiyorum diyceksiniz tam tersine kocanizla trip atmasi gereken sizsiniz tam tersine size mahcup olmali
Aynen oyle ya. Esim bile istemedi benden, ben gerekınce 1 2 kullandım ortaya, sonra kalanı degerlendirdik,eşim demedi bir kez getir de harcayayım diye. Nerde kaldı ver babama lazım desin.

Acıma canım esine, sadece gozunu ac, began ne guzel dedi, isteyince zaten kötü olacaksın, desene ekmek degıl su degıl, harc bitti yapı paydos desinler ne olacak. K.çları Yoros kalesinden mi görünüyormuş

2 bilezik nekadar tutuyor yahu bukadar tutturdular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…