Bozdurdum yedim deyin yahu. Kime ne sizin bileziğinizden. Bir de kefen mefen konuşmuşlar gencecik insanın arkasından ne ayıp.Uzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Iyi de hastalık degil birsey degil yani. 3-5 sene sonra yaptırsınlar ,bu altınlara göz dikmişler resmen ya. Verseniz eşiniz geri isteyemez bile zamanı gelince emin olun. Yine ağlayacaklar çünkü böyle eşiniz istemeye yeltenince.Ama esimin üstünde cok baskı var. Teyzesi aramış dün neden böyle yaptınız oğlum annen baban elden mi istesin yazık günah demiş. Gecen gittiğimizde de ablası konuşmadı. Zor günde destek olmak lazım diye diye durumu başka yere cektiler. Zalim olan benim sanki. Onların istemesi yüzsüzlük degil ben ayıp ediyorum gibi. Sabahta annesi aramıştı Allah kimseye muhtaç etmesin sende üzülme oğlum vs dedi ben zorla hoparlörü açtırdım sinirden.
o 2 bilezik olmasaymış napıcaklarmış acabaUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
Düğünde takılan tüm takılarla borçları kapattılar. Sonucta bize eşya alınıyor diye kabul ettim. Bana 2 bilezik taktılar. Bende onu gittim bankaya yatırdım kasa parası ödedim. Şimdiye kadar toplam 6 kez istediler. Borçları varmış cok zor durumdalarmıs. Zaten evleri var birde yaylada ev yaptıralım diye arsa almışlar yıllar önce. Oraya ev yaptırıyorlar ama yetişmemiş paraları borca girmişler. Hayır dememe rağmen ısrarla bir anne bir baba arayıp duruyor. Asla vermek istemiyorum tek güvencem o iki bilezik. Ne zaman verecekler ne şekilde bilmiyorum. Krediye girebilirler ama girmiyorlar. Zaten kasa parası ödemişim birde bankadan bozduğunda dısardakiyle aynı olmuyor fiyatı. İşin en kötüsü eşime kötü günde insan destek olur bankada saklayacagınıza bizim işimizi görsün vs diye bayağı baskı yapmışlar. Sonra telefonunda bir mesaj gördüm aileden birisi yazmış kefenin cebi yok Allah ıslah etsin bizde size destek olurduk zamanı gelince vsvs diye. Eşimde seni anlıyorum ama zor durumda kalıyorum diyor. Adım kötü geline çıktı. Eşiminde morali cok bozuk. Onu bu suçluluk duygusundan nasıl çıkarabilirim? Su an beni cok katı görüyor. Ne kapıları çaldık yüzümüze kapattılar dedi gecen kayınbabam yemekte. Huzurumuz kaçtı iyice. Cok rahatsız oluyorum eşime de cok üzülüyorum lütfen akıl verin
Yüzsüz denirBenim kv’nin çocukluk arkadaşı bile düğünden sonra benden altın istemeyi düşünmüş de sonra vazgeçmişti.Sonra belirli aralıklarla kv istedi 3 tane evi var, bir tane daha yapacakmış. Vermedim. Yıllar içerisinde yine istedi, bir şey de almıyorsunuz duruyor orada ver bana dedi, vermiyorum kalsın orada beni rahatsız etmiyor altın sonuçta değerlenir bir işe yarar elbet dedim. Ama benim eşim de hiç arada kalıyorum filan demedi. Altınlar denizaşırıyol’un ister verir ister vermez onun bileceği iş, her sene her sene aynı konuyu açıp tartışmanın anlamı yok dedi. 3 yıla yakındır kv ile görüşmüyorum. Hala söylüyormuş o altınları da bana yar etmedi ki ev yapayım diye. Ne denir ki.
Diyelim ki altını bugün verdiniz, bir iki sene sonra geri istediğinizde zaten kötü gelin olacaksınız ve onlar size vermemek için çamura yatacak. Siz hem verdiğinize pişman olacaksınız hem paranızdan olacaksınız ve yine kötü olacaksınız. Yani değişen bir şey olmayacak.Esimin dayısı duymuş masallah anlatmadıkları kalmamış. Bizi aradı. O parayı bir yere bağlayın yoksa bugün bunun icin yarın başka şey icin isterler dedi. Nereye bağlanır ki üç kuruş para? Birde sen üzülme oğlum falan demesi de garibime gitti. Eşimde beni suçlamıyor ama onların karşısında mahcubiyetini görünce içim acıdı. Kim dedi onlara ev yaptırın diye dedi ama sonra olan olmuş destek olmazsak kötü günde aile olmanın ne anlamı var dedi (annesinin lafları)
Benim yaptığım salaklığı sakın yapma bir kere yaparsan yüz buluyorlar devamı geliyor. Ben aptal gibi altınlarımı satıp eski eşimin borçlarını ödedim, onlara yetmedi borçlar ödendikten sonra eş ailesi bu sefer arabamı satıp diğer borçları ödememi istediler, hatta kp babamı aradı senin kız arabayı satmıyor diye. Altınlar senin hakkın, asla verme sonra devamı da gelir.
Aynen oyle ya. Esim bile istemedi benden, ben gerekınce 1 2 kullandım ortaya, sonra kalanı degerlendirdik,eşim demedi bir kez getir de harcayayım diye. Nerde kaldı ver babama lazım desin.İlla şuan alicaksiniz diye bisiy yok ki bu para gelininin ben buna rağmen ilerde ikimiz için biriktirmek istiyorum diyceksiniz tam tersine kocanizla trip atmasi gereken sizsiniz tam tersine size mahcup olmali
Acıma canım esine, sadece gozunu ac, began ne guzel dedi, isteyince zaten kötü olacaksın, desene ekmek degıl su degıl, harc bitti yapı paydos desinler ne olacak. K.çları Yoros kalesinden mi görünüyormuşEsimin dayısı duymuş masallah anlatmadıkları kalmamış. Bizi aradı. O parayı bir yere bağlayın yoksa bugün bunun icin yarın başka şey icin isterler dedi. Nereye bağlanır ki üç kuruş para? Birde sen üzülme oğlum falan demesi de garibime gitti. Eşimde beni suçlamıyor ama onların karşısında mahcubiyetini görünce içim acıdı. Kim dedi onlara ev yaptırın diye dedi ama sonra olan olmuş destek olmazsak kötü günde aile olmanın ne anlamı var dedi (annesinin lafları)
2 bilezik nekadar tutuyor yahu bukadar tutturdularUzatmayacağım konuyu. Herkese merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?