- 2 Mart 2010
- 10.523
- 29.498
- 798
Eşim pasif biride değil bunları yaşatacak bır insanda değil. O da şaşırdı bu duruma.hani bakıma muhtaç olsalar evleri barları olmasa, ne bileyim zorda olsalar neyse
Kayinbabam in nerdeyse aylık 2 bin lira geliri var.emeklisi ve yan gelirleri var yani.evi vali var.koyde yaşıyorlar ama koy şehre 15 dk uzaklıkta ve ankaraya 1 saat ve cocuçocukları torunları akrabalar sürekli bağlantı içinde.
Yani yaşlı ve zor durumdalar durumu değil.
Anne babaya kalkıp ilk etapta ne işiniz var demek öyle bır şey değil bu yüzden sassakinim ben.tabi ki yaşamam onlarla zaten çok çok sorun olsa başka evimizde var başka şehirde ama sorun şu
Ben dügün yaptım balayı gidiyordum (bır sorundan dolayi gidemedim. )ama sonuçta balayı dönüp hazırladığım evimde yaşamım a başlayacağı ama kayimam kaya namına almış resmen yerleşmiş yetmez gibi birsürü insanı evde yatırmis.başka şehirdeyim a Çeyiz bır kısmı gitmedi kendi Arabamız götürürüm diye.elektrik süpürgesi gitmemiş. Gitmiş onu almış televizyon unutulan sokturup binanın sistemine bağlanmış. Köyden kislik unu Bulgurun getirtmis.eski tv var onu getirmişmutfağa kurduraçamıyorum ..?.vs
Astana yakın 2 gün sonra tahlili var gidip dönmesi tahlili yapar oran köye giderler diye evde bıraktı eşim onları eve yerleşmişler diye değil.
Çok üzüldüm ya. Benim eşyalarımı ben kullanmadan başkası kullansa çıldırırdım herhalde... Zaten takıntılarım var psikolojim bozuldu şimdi. Açık açık ne zaman gitmeyi düşünüyorsunuz siz gelmediniz ama biz düğün yaptık evlendik deyin. Yoksa gideceklermiş gibi durmuyor pek.
Ama kalamazlar 50 yıl onceymis yuh derler buna...Bence onlar kalıcı gelmişler çok üzgünüm ama
Sertten anlıyor mu bari kv ...Ne bu yaaa ne anlarlar iç içe yaşamaktan anlamıyorum ..
Yok artık diyorum !
Eşini dinlemiyolarsa sen dinlet.
Ara anne bi ihtiyacınız var mı? Ben gelicem evimi sizin valiz hazırlamanız uzın sürer mi temizlikçi çağırıcam de.
Kibar yolla kovmuş olursun.
Anladığım şu;
eş alkollü ve gelinlikle araba sürmek zor olduğundan,
Annesine gidip gelinliği çıkarmak, arabayı öyle kullanmak istemiş.
Sonra kaza geçirmiş, ev kazası ya da araba kazası geçmiyor
insallah doğru anladım.
KONUYUCARPİTMİSSİNİZ. YURT NE DİYE YALANSOYLEYE EĞİTİM .KADİRACAGİT TANİMADİGİM İNSANLARaaaaaa bu konudan bilgim yoktu o halde konu sahibi yalan söylüyor
o ,nsanlar ya oeve hiç gelmediler yada bu kızcağız pohpohlamak için gelin benim evimde kalın birlikten zarar gelmez diye o insancıkları kandırdı şimdi de bizi kandırıyor-kandırdığını sanıyor
Komiksiniz ya bütün hayatımı baştan sona kadar mı anlatayım şimdi. Basitçe yazdım işte. ...Ya tamam hadi araba kullanırken kaza yapmadı, burada gelinliği çıkardım kaza yaptım diyor, başka yerde yazdığında orada kaldık kahvaltı hazırlarken yaralandım dikiş atıldı diyor.
1. Gelinliğini çıkarmaya neden annesin gidiyor bunun için annesine giden gördünüz mü? eşiyle halledebilirler pekala
2. İlk gecelerini annelerinde geçirmek nasıl bir mantıktır. Adam da sarhoş olacak kadar içiyor ilk gecelerinde.
3. Kahvaltı hazırlanırken nasıl bir kaza geçiriyor da eline dikiş atılıyor 10 gün kullanamıyor açıklama yok.
4. Kaynanamlar düğüne gelmedi diyor ama onların evlerinde kaldıklarına göre o şehirdeler demektir düğüne nasıl ve neden gelememişler hangi ana baba düğüne gelmez?
5. Burada misafirler ağırlanmış yatılı kalınmış diyor, orada kalırlar yaparlar ederler diyorlar yani ortada bir şey yok. Adam hasta köyde yaşıyorlar hastaneye yakın diye kontrolleri var diye olabilir sadece abarttığını düşünüyorum. Kim evi kendi evi gib kullanabilir gitsin konu sahibi evine elini kullanamasa bir görünsün yani.
Hem bazı nedenlerden balayında pürüz çıktı gidemedik anneme gittik o yüzden demiş ve sabah kahvaltı hazırlarken kaza geçirdim demiş. burada kazadan dolayı gidemedik balayına elim kötü olduğu için demiş hangisi doğru. Kaza akşam oldu da kaza geçirdiği için mi balayına gidemedi, yoksa başka bir sorun çktı gece annesinde kaldı sabah kahvaltıda mı kaza geçirdi hangisi? çünkü geçirdiği kazadan dolayı evine gidemiyor ya insanlar dolmuş yaa. İnsan balayında sorun çıksa bile neden annesinde geçirir geceyi. Araba kazası değilse gelinliği çıkarınca neden evine gitmez? ben yoktum evimde kalmışlar. Buna izin veren kocası ona hesap sorsun.
şok oldum, yuh dedim ! hadi diyelim ki anne baba cahildir belki yaşlıdır belki düşünemediler yahu hiç mi bir insan demez ki ne işiniz var gelin evinde diye, hadi kimse demedi diyelim, ya o gelenler ! yahu insan düşünmez mi ki yeni gelin evinde gelin daha gelmeden ne işimiz var diye ! pes doğrusu !
sonra düğüne gelmemek ne demek ! yatalak hasta mı bunlar, değil ! hadi gelmediniz diyelim insan düğün hediyesini yollamaz mı !
eşinize gelince, engel olmalıydı, babasına anasına olamasa da gelene gidene yatana engel olmalıydı !
neyse olanlar olmuş, geçmişi değiştirebilecek haliniz yok..
eşinizle konuşun " annenle babanla ben yokken konuş, ben yeni bir gelinim, evimde daha hiç kalmadım dolayısı ile evime geldiğim gün evimde kimsenin olmasını istemiyorum, zaten şimdiye kadar olanlara çok kızgınım, şimdiden sonrası için bir sorun istemiyorum, lütfen bunu onlara uygun bir dille, kırmadan anlat " gibi şeyler söyleyin
bu arada hem geçmiş olsun, hem de evliliğiniz hayırlı olsun..
Anladığım şu;
eş alkollü ve gelinlikle araba sürmek zor olduğundan,
Annesine gidip gelinliği çıkarmak, arabayı öyle kullanmak istemiş.
Sonra kaza geçirmiş, ev kazası ya da araba kazası geçmiyor
insallah doğru anladım.
Ne sacmaalmıştım ya ben sadece ayrıntı anlatmak için kısaca yazdım. Eşim alkolik değil, düğün. Günü 2 kadeh aldı yola gelinlikler çıkmak istemedim yoruldum bütün gün ge, ılık ve o ayakkabılar. .....sana mi açıklayacak .bence şizofren sensin
Kaynanam ve kayinbabam yaslilar. Köyde yaşıyorlar. Ben ve eşimde dedik ki evlenince gölgemiz üzerlerinde olur, hastane islerini yaparız . uğrar arada yardimci oluruz diye düşünmüştük ama onlar iyi niyetimizden faydalanip pişkin pişkin eve yerleşmişler
Ben başka bir şehirdeyim ve dügün hazırlıkları yaparken kayimbabam ufak bir rahatsızlık gecirdi 1,2 gün esim daha 1 gün bile oturmadigim evime götürdü .hastane eye yakın diye 2 gün kalsın dedi. Sonra kayimbabam rahatsızlığı bahane edip e koyde ne kadar kislik yiyeceği var, elbiseleri var onları biz yokken eve getirmiş.
Biz bu arada dugun telasindayken onlar misafir agirlamislar gecmis olsuna gelenler dolmuş eve... ..vs gelenler yatılı kalmış. ..... kayinbabam rahatsizlik bahanesiyke Dugunede gelmedi zaten.ağır bir durumda yoktu gelmeyecek kadar. Düğün bittiği gece eşim biraz alkollü diye araba kullanmasını istemedim.annemlere gidelim gelinligimi çıkaralim. Kahve icer toparlarsin yola cikariz dedim.dügün yorgunlugu var zaten alkolloydude bu halde yola cikmak akillica degil tabii ki sabaha cikalim diyekarar verdik.sabah bir kaza yaptım kolum yaralandı dikis atıldı ( ayrintiya girmeyecegim )ve hicbiryere gidemedim.10 gündür bu haldyim.yola çıkamadım kaldım burda.bu arada kaynanam kayınvalide daha ben evimde 1 gün bile kalmadan hem kendileri yerleşti ler hem bir sürü arabasını yatılı misafir etmişler. Ben daha eşimle 1 gece bile geciremedim.balayı ertelendi.dikisler im bugün alındı. Eşimi eve gönderdim morali çok bozuldu. Gitmeye hiç niyetleri yok.oldukça pişkinler
Evi berbat kullanmislar zaten.eşim benden daha fazla rahatsız bundan ama kalkın gidin demek bu aşamada tatsız olacak
Şasirdim kaldım. Aslında ben gidince gerekirse deriz ama Düşünsenize evliliğin ilk gecesi ilk günleri onlar orda ve bekle gitsinler ve hiç sanmiyorum gideceklerini. Kayimbabam kendi evine gidip eski tv getirmiş ki mutfağa kurun diye. Adam biz evde yokken televizyondan uydusu sokturup merkezi sisteme taktırmis. izlediği kanallar çıkmıyorMuş. ....
Evliliği onlarla başlamak istemiyorum kizar. .... fikriniz ne.?
Evleri paraları var bize ihtiyaçlarına yok. bu yaptık
arı ne demek anlayamadım.
Eşyaları eski eşya gibi rastgele özensiz kullanmış lar.yatacak odalar olduğu halde salona yatak serip yatıyorlarmis.eşim defalarca soylemedine ragmen umursamayip yatagini salona seriyorlarmis birde.salon daha rahatsız. Tv izleyerek uyuyorum. babasi saat 9 da yatiyor
Evin heryer sicaçık doğalgaz ve konforlu yani ne diye orda yatıyorum onuda anlamak zor.
Dıkislerim bugün alindi. Eşim 2 gün sonra beni almaya gelecek Ve yeni evimde yeni yaşamım başlayacak sözde bu koşulda ne olacak bilmiyorum. Aklı başında biride çıkıp bunlar yeni evli ne işiniz var demiyör. Diğer çocuklarının işine geliyor bu durum galiba.
Fikriniz ne ne yapsam iyi kızlar. İlk günden kötü gelin de olmak istemiyorum. Gerçi düğüne bile gelmediler basit bir rahatsızlığı bahane edip.uzun yola ge, emellerine. Yol 7 saat. Yalandan bir hediye bile takmadilar Üstelik para dertlerine yok. Takı için demiyorum ama saygısız ve Pişkinsüt buna canım sikiliyor
şok oldum, yuh dedim ! hadi diyelim ki anne baba cahildir belki yaşlıdır belki düşünemediler yahu hiç mi bir insan demez ki ne işiniz var gelin evinde diye, hadi kimse demedi diyelim, ya o gelenler ! yahu insan düşünmez mi ki yeni gelin evinde gelin daha gelmeden ne işimiz var diye ! pes doğrusu !
sonra düğüne gelmemek ne demek ! yatalak hasta mı bunlar, değil ! hadi gelmediniz diyelim insan düğün hediyesini yollamaz mı !
eşinize gelince, engel olmalıydı, babasına anasına olamasa da gelene gidene yatana engel olmalıydı !
neyse olanlar olmuş, geçmişi değiştirebilecek haliniz yok..
eşinizle konuşun " annenle babanla ben yokken konuş, ben yeni bir gelinim, evimde daha hiç kalmadım dolayısı ile evime geldiğim gün evimde kimsenin olmasını istemiyorum, zaten şimdiye kadar olanlara çok kızgınım, şimdiden sonrası için bir sorun istemiyorum, lütfen bunu onlara uygun bir dille, kırmadan anlat " gibi şeyler söyleyin
bu arada hem geçmiş olsun, hem de evliliğiniz hayırlı olsun..
Kendi anne babaniz telefon acsin desin ki beraber oturmaya niyetlenmissiniz ama biz kizimizi birlik vermedik. Bu olay cozulene kadar kizi yollamiyoruz desinler. Siz de hic muhatap olmamis olursunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?