Kayinvalidesiyle konusmayanlar var mi?

benimkide o tiplerden ben de ilk zamanlar hep mesafe koyardim. su son zamanlarda biraz iyi olayim dedim boyle oldu..simdide orda burda diyormus hic gelinlik yapmadi, bi bulasigimi yikamadi, bi temizligimi yapmadi diye
Gelinlik yapmak demek evlerini temizlemek,bulaşıklarını yıkamak mıymış? Bunları yapınca mı iyi gelin oluyormuşuz? Bunlar evlerine hizmetçi aldıklarını sanıyorlar galiba? Yaaa gerçekten bu anlayışa sinir oluyorum.Benim kaynanamda beterin beteri.Eşimde bende konuşmuyoruz ve çok rahatız ohhhh :)

Ben aynı evde olduğum için ister istemez konuşuyorum ama evden ayrıldığımda bana ne yaptılarsa bende onlara aynısını yapıcam hepsinin canı cehenneme . bence sende konuşma büyükse büyüklüğünü bilsin ...

bende yazın evde evde yazşıyrum yazlıkta kendisi çok fest kıskanç sürekli eltime hizmet edip aklınca beni kıskandırmaya çalışıyor hiç umrudmda değil ama onunla iletişim kurmuyorum

ay ne kadar sansılısn özendim suan

ay ne kadar sansılısn özendim suan
Sağol, o şansı korumak için elimden geleni yapıyorum. Bazen girişimde bulunuyorlar barışmak için eşim vasıtasıyla. Hiç yanaşmıyorum. Çünkü hem onları hem kendimi tanıyorum. Bir daha gerginlik olsa ben yüzgöz olurum. Onu yaşamamak için hazır temiz temiz hayatımdan çıkarmışken öyle devam ettiriyorum

18 gündür konuşmuyoruz, yanında tatildeydik bayram ertesi döndüğümüzden beri aramadım. Aslında bizim çok güzel ve mesafeli bir ilişkimiz vardı ta ki aynı semte taşınana kadar. Bir parantez açıp belirteyim rüyamızda göremeyeceğimiz kadar güzel bir ev aldı bize sırf oğlu günde dört saat trafik çekmesin diye AMA sürekli görüşünce olmuyor. Sıktı beni. Tatilde de sıktı. İş arıyorum örneğin " gidip sağlık ocağında çalışsana " diyor. Ya da "gidip bir yerde telefon bile baksan olur" Buna sinir oluyorum mesela. İstemiyorum sürekli görüşmek, samimi olmak. Bir de memnuniyetsiz, geçen yaz gittiğimizde bulaşıkları yıkamamı ve makineye yerleştirmemi beğenmedi mesela. Ben de bu yaz misafir gibi oturdum. Ufak şeyler ama midemi bulandırıyor çünkü mesafe seviyorum ben ilişkilerde.

Böyle bir konuya cevap yazmazsam olurum yemin ederim .
Arkadaşım sana ilk şunu deyim esin sana hak verip konuşma dedi ise asla ikiletme konuşma. Akıl var mantık var sana bunu diyen ilerde kim bilir neler der araya mesafe koyup konuşmamak daha mantikli . Hem hangi kayinvalide ne kadar iyi olabilir ki .
Gelelim bana kV denen yaratıkla konuşmayali 3 sene olacak şükür . Yüzyüze geliyoruz oglumu gormek istiyor fakat kusurq bakmasin evime adim asla atamaz ben onunla asla muhattap olmam en son hareket eden arabada o kadar cok konustuki o kadar hakaret ettiki asagi atmaya kalktim kendimi cok sukur kurtuldum . O kadar fena biri canimdan bezdirmisti . konuşmaya cokçalışıyor ama yüzüne asla baktığım yada tek kelam ettiğim yok . Eşim oglum la beni alır 29 dk görür torunu dışarda cafe de 30. Dk çocuğumu arabaya bindirir giderim . Kendi oğluyla ne yapıyorsa yapsın bana dokunmasin. Ne halt yerse yesin . Ki ben bu zamana kadar hiçbir şekilde karşılık vermedim alttan aldım sustum ama yok bende bir anan in evladıyim kimseye kendimi ezdiremem hele bu el oğlunun anasiysa.
Aklın varsa konuşma görüşme en iyi kaynana nefes almayan kaynana . Hayattan Candan bezdirir böyleleri

Şahsi kanaatim, konuşmamak bir nev'i zayıflıktır. Madem eşin yanında, kayınvalide ile konuşmayı denemek daha doğru olacaktır. Mümkünse uyarmak da... Mesela "Toplum içerisinde yaptığınız şey hoş değildi. Görmemezlikten geldim. İkimizin durumu düşündüğüm için sustum, olgunluk göstermek bu kez bana düştü. Ancak ikinci kere olursa sanırım sizi toplum içerisinde uyarmak zorunda kalabilirim. Buna dikkat edelim, birbirimize saygı duyalım" minvalinde..
Görüşmemek... "Yenildim, mücadele edemeyeceğim, kapılarım kapalı" demek.. Eşinizin annesi olduğu için sürecin nasıl ilerleyeceğini bilemiyoruz. Bunun hastalığı ve sağlığı var.. Geri adım atılması gereken yerler olabilecektir. Ne gerek var bu kadar sessiz ve bence ihtimalleri kuşkulu, belirsiz bir adıma? ... Bunun yerine mis gibi mesafe, buz gibi ama saygılı bir üslub, ayda bir ayarlanmış can gibi 1 saatlik "öylesine" ziyaretler planlanabilir... Kurallar koyun.. O da bunlara uymayı öğrensin..
Ama durumun vehametini siz daha iyi biliyorsunuz elbette, bu nedenle son karar ve eminim en doğru karar sizin ki olacaktır,
Selamlar

2 tane bekar kizi var evde..onlar oturacak ben gidip temizlik yapacakmisim heralde onu diyor..kendiside genc, eli ayagi tutuyor, masallah surekli dunyayi geziyor..benden de temizlik bekliyormus

mesafeli bir sekilde gorusseniz olmaz mi? yikmayin evliliginizi nolur..yuva kolay kurulmuyor..
soguk davranin hatta yine konusmayin ama esinizin hatrina ayda 1 kez 1 2 saat gidip gorun ki yuvaniz yikilmasin

Allah annelerimizi basimizdan eksik etmesin..arkamda annem olmasaydi kim bilir simdiye kadar bana daha neler yapardi neler

konuşur gibi görünüyorum aslında ama konuşmuyorum gidip otururuz eşimle yemek hazırlar yemek yer çay içer kalkarız o kadar en iyisi mesafeli olmak görüşmezsen zamanla eşin de sana tavır alabilir
bilmiyorum..esim su an kendisi diyor konusma diye..ama ilerde ne olur bilemem

2 haftadir hayatimda kayinvalidem yok..inanin o kadar huzur doluyumki..megersem bana ne kadar cok sknti veriyormus..megersem ben kendimi ne cok geriyormusum onun yaninda..onu hayatimdan cikarmak bana cok iyi geldi..eger esimle bu konu yuzunden sorun yasamayacagimi bilsem, kayinvalidemi asla ama asla gormek istemiyorum artik..huzur ve mutluluguma engel olan biriyle ayda 1 defa bile olsa gorusmek dogru degil bence.

Reactions: anu
peki siz ne yapiyorsunuz o esnada? ayni masada mi oturuyorsunuz yoksa ayri bir masadami?

Bazen ayrı masa da bazen araba içinde bazen telefonda o konuşur bisi sorar ama o yokmuş gibi dururum ama içimi sen bi de bana sor .
Yahu karşındaki seninle konuşmuyor neden hala bisi diyorsun amacın torun sahibi madem onu sev bitsin ne diye ben

Ayyyy aynı benim kv.
Ben de konuşmuyorum. O soru sorarsa gayet kısa ve öz cevap veriyorum. Nasılsın der sadece iyiyim dedim. Sen nasılsın diyip uzatmam. Ama yine de bize gelmek isterler. Belli işte ben Seninle konuşmuyorum. Ne diye üstüme gelip kendini rezil ediyorsun.

O zaman cevap hiç verme nasılsın mi dedi başka bisi bul ilgilen yine sorar yine ilgilen inşallah sıkılır lar birgun sabırla bekliyorum .
Bi de sanki çok iyi bir kv gibi Eşime beni sorması yokmu açık olan herhangi bir yerden kafama ip bağlayıp aşağı atasım geliyor . Kadın politik arkadaşım bende şuan öyleyim geç oldu ama çözdüm.
Altın kural kesinlikle kesinlikle eşine ailesini kötüleme zararlı sen çıkarsın bırak mağdur olan sen ol araya mesafe de koy ohhj

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…