Kaynana tribi..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Karakter meselesi sanırım. Kayinvalidem 3 yıl once evimi aldigimda büyük bir eksiğimi alacağını soyledi. Gerek yok dedim ama illa alicam olmaz dedi. 3 yil boyunca biz o eksiği alamadik paramız olmadığından. Büyük bir miktardi cunku bizim için, öyle idare ettik. 3 yıl ne eşime, ne annesine asla konusuna dahi etmedim hani alacaktiniz diye. Gecen gun kayınpederim kendi kredi kartini getirip verdi, kizim cok mahcubuz söz verdik ama yapamadik. Limitsiz en kalitelisini al, hatta istediğini al, Allah razi olsun hiç yüzümüze vurmadin dedi. Ben sizin yaptığınızı yapamam yani anlatabilmisimdir umarim. Bu sebeple sizi anlamam mümkün değil.

Son düzenleme:

2 tane uyduruk yelek ördü yazmışsınız pardon. Hala aynı şeyi yapıyorsunuz. Garip olan sizin maddi beklentim yok diyerek maddi beklentilerinizi satır aralarında sıralamanız. Derinde olduğunuz durum konunuzun yüzde 5ini kapsıyor yalnız. Geri kalanlar bir şey aldı almadı ve kayınvalidenizin özel hayatı. Anlaşabildiğimizi düşünmediğim için daha fazla konuşmak istemiyorum. 0 beklenti= sonsuz mutluluk demişler size önerim buna dikkat etmeniz.

İyi siz yapmayın bu sizi ilgilendirir, sizin naptığınız da beni ilgilendirmez burda konu açan benim. Yaptığınız fedakarlık için övgü bekliyorsanız konu açın orda alkış toplayın. İyi akşamlar.

Çok iyi olur. Mantıklı yorumlarınız ışık tuttu bana fazlasına gerek yok.

Ahh be canim gelmissin yolun sonuna bebegini kucagina almaya ne kalmis onun hayalini kuracagina en mutlu olman gereken zamanlarda sen oturmus o onu dedi de bu bunu dedi de ama alacam demistide almamisti da da da da da...
Birak simdi otur yaslan arkana elleni bebeginin ustune koy ozur dile ondan seni stresse sokuyorum diye
Baslamisim besigine. Bak canim 2019 yilbasina kv kp beraber girdim gebeydim. Gebeyken ilk o gun gorduler beni ve hem yilbasi hemde torunumuza ilk hediyesi bizden olsun dediler kp. Gir kizim internete hangi besigi begeniyorsan al dediler yilbasi gecesi siparisi verdim. 17 gun sonra gebeligimin 5. Ayinda gebelegim sonlandi. Hastaneden taburcu oldum eve geldim 2 gun sonra kargoyla besigi geldi kizimin simdi kutusunda balkonda duruyor. Hic bir sey senin ve bebeginin sagligindan onemli degil otur sukret ve gereksiz yere ne kendini ne de bebegini ne uz nede strese sok.
Allah saglikla kucagina almayi nasip etsi insallah.

Çok üzüldüm başınız sağ olsun, doğru söylüyorsun diyorum ya artık aldı almadı kısmını geçtim aramamasına taktım. Neyse. Allahım en kısa zamanda tekrar hamile kalmayı nasip etsin sana inşallah o zaman sağlıkla kucağına alırsın bebeğini

Kendi evinizde durun gelmek görmek isteyen gelir.

Peki anne dedim siz yapacaklarınıza her şeyi yapmışsınız bize gelince böyle olur zaten dedim tamam zaten eşim de bi şey istemiyo senden ben yine de iyi Bi şeye sebep olur diye söylemiştim

Buradaki iyi bir şeye sebep olur dediğiniz eşinizin annesiyle barışması mı?

Yani şu söylediklerinizi söylerken hiç utanmadınız mı? Ben yerin dibine girerim. İhtiyacım olsa, kendi aileme bile kuramam bu cümleleri. Çok garip geliyoe bana ya.

Su kk‘da hamile kadinlarin illa annelerinde kalmalarina anlam veremiyorum. Yahu karninda bebek var, bu büyük bi sorumluluk ve sen kendi kendine bebege bakmayi bile beceremiyorsun ki annenden hem dogumdan önce hemde dogumdan sonra yardim istiyorsun ki aylarca (!!) onlarda kaliyorsun. Ben almanyada yasiyorum, türk genc kizlar ve kadinlar burda da var ve tabi ki de hamile olanlar ama hic biri (cidden hic biri) kocasini birakip aylarca ailesinde kalmiyor. Herkes hastanede dogurup sonra evine gidiyor, bazen anne bi hafta kaliyor, yani en fazla. Onu da cogu kadin istemiyoru rahatlik acisindan. Ama Türkiyede durumlar cok farkli...ama kadin her yerde kadindir, yani dogurabiliyorsun o zaman bakabilirsinde. Analarimiz (Gurbette ki) nasil bakmis acaba cok sasiriyorum ya.

Gerçekten arayıp hediye mi istediniz Ve kadının tüm özel yaşamını çok alakasız biçimde, size istediğiniz hediyeyi almadı diye mi böyle ortalara serdiniz. Ve hala kendinizi mi haklı görüyorsunuz. Ayıp denilen sözcüğü duymuş muydunuz daha önce?

Ben bu beklentileri acayip saçma buluyorum. Mesela ben bana yapılsın istemem. Belki sevmediğim bir şey alınır risk almak istemem. Benim bebeğime de almadılar ama tamamen huyumu bildiklerinden. İlerleyen vakitte kayınvalidem çocuğuma baktı, maması bitti aldı. Yani evet sizinki de yapsa şık olurmuş. Evet bana da biraz kaçıyor masraftan gibi geldi ama sizin de arayıp bunu alın demeniz falan ayıp bence. Ne tenezzül ediyorsunuz. Alsa ne güzel eyvallah ama arayıp şunu alın denir mi

Oraya gittiyseniz bunu yapamazsiniz ki o zaman esiniz daha çok sinir eder sizi. Surat yapiyorsun der.
Ben onlarla nasıl rahat edeyim canım baban evde belki benim hiç kalkmamam gerekecek her işe annen bakmak zorunda kalacak kendimi kötü hissederim falan diye damardan girseniz başka kalacak yer yok mu ?
Esinizde sanki tatile gidiyor gibi davranmasi cok ilginc ya dogum bu kocaman bir olay basli başına nasıl bu kadar hafife anlayamadim

Kadina mesaj atip 1000 tl demeniz, bana sacma geldi kusura bakmayin.
Kv-nizin gonlunden gecerse alir, gecmezse de kendisi bilir.
Parasini da neye isterse harcaya bilir, kazaniyor harciyor. Onemli olan bazi kv-ler gibi sizden istememesi

Nasıl telefon edip de beşik isteyebildiniz aklım almıyor.
Bir de yapacaklarınıza yapmışsınız demişsiniz.
Ne kadar ayıp şeyler ya.
İnsanlar nasıl böyle beklenti içinde olabiliyorlar.

Hamile, hasta vs insanın beni arasınlar sorsunlar tripleri asıl bu kayınvalide tribinden çok.
Bir de bu yüzden görüşmemeyi düşünüyorsunuz.
Bu kadar basit yani?

Öncelikle kimse sen cocuk dogurcan diye sana bisey almak zorunda değil şahsen ben beklemedim kimseden. Esinin ailesine gitme mevzusunda lohusaligim bitmesini bekleyeblrsin o ortama o kadarcık bebek goturulmez

Bazi aileler birsuru sey aliyor hatta gelenek gibi olmus bir aile bebek arabasini, diger aile bebek odasini aliyor. Ama dedigim gibi bazi aileler aliyor. Bazi aileler almiyor. Kayinvalideniz size besik sozu vermemis sonicta. Sizin ona besik al demeniz hos olmamis. Hem bebeginiz sogsun bakalin bir. Daha doguma zaman var belki kendilerini toparlamaya calisiyorlar. Zaten ayrilarmis. Genelde bu tur seyleri erkekler dusunemiyor. Diger torunlarina almislar yapmislar diyorsuniz. Dedigim gibi once bebeginizin dogmasini bekleyin. 2 cocugum var bebek arabasi ve basigini kendimiz aldik asgari ucretle ustelik. Kimseden beklenti icine girmedik.
Lutfen kendinizi kurup kurup onu almadi bjnu yapmadi diye esinizi ve kendinizi yormayin. Gebeliginize odaklanin. Kayinpederin evi cok pis diyorsunuz. Siz gitmeden esiniz kardesi ile konusup bir temizlikci tutup evi temizletsin. Gitmek zorundaysaniz tabi. Ama bence ne olursa olsun kendi evinize gidin. Bebek gormek isteyen evinize gelip gorebilir.

Çok yanlış düşünüyorsunuz.
Sizi kırmaya çekinmeyen, alınganlık yapan, söyledileği hiç bir şeyi uygulamayan insanlara siz niye hassas davranıyorsunuz.
Kv estetiğe para buluyor ama torununa bı beşiği alamıyorsa " söylediği halde ve beni aramıyorsa" benim hiç umrum olmaz.
Bakın siz zamanında kv kurumuşsunuz erkek arkadaşı olabilir diye, eşinizin tepkisini almışsınız üstelik. Fakat kv niz sizi aramıyor bile. Bunlar hep tebrübe hepimiz yaşıyoruz. Bir daha kv nize asla destek yorumunda dahi bulunmayın.

İyi de kv size bir şey almak zorunda değil hiçkimse değil bir bebek dünyaya geliyorsa onun eksiklerini anne baba tamamlar alacaklarsa da bu hediyedir ama arayıp hadi beşiği alın demek bana ters açıkçası yok bize gelince yapmıyorsunuz falan kv aramamakla haklı

Bizim frekanslar sizinle çok farklı okuduğunu anlama gibi şeyler sizde pek yok. O yüzden daha fazla yazmayacağim. Allah kayinvalidenize bol sabir versin, bu beklentilerin sonu gelmez çünkü. Size iyi günler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…