Ölü taklidi yapiyorumselam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Gerçekten harikasınız. Okurken sadece ne kadar güçlü biri diye düşündüm. HarikasınızEskiden cok cok fazla sorun haline getirdigim seylerin cok onemsiz oldugunu fark ettim. Anti depresan ilaclarim vardi ama icmedim. Niye uyusarak kaygilarim azalsin ki dedim. O kadar mi iradesizim dedim kendi kendime. Bir insan kendine bunu niye yapar.. Tamam kaynanamin buyuk payi vardi bu ruh halimde ama onu hayatin anlamsizligi, cekilmezligi yapan kisi de bendim. İlaclari kullanmaktansa kendi kendime terapi yaptim. İcime atmadim. Beni kirdi mi, kirdigi an da soyledim. Laf mi soktu, o an da susmaktansa mantikli bir cevap verdim. Ukala ya da saygisiz olmadim. Mesafeliyim. Evlerimiz ayri bizim, ama kaynanam bir ara her Allahin gunu gelip yatiya kaliyordu. Bende birgun kapida yolcu ederken "Biraz evde dur anne, bende geleyim. Sikildim her gun evde durmaktan." Dedim. Oda "E geeeel. Sana gelme diyen mi var?" Dedi. Bende "Her gün bendesin nasıl geleyim." Dedim. Bu cümleden sonra kaynanam bende kalmamaya başladı. Hiç pişman da olmadım açıkçası.. Yanlış anlayıp anlamaması da umrumda olmadı. O da konusunu açmadı.
Demek istediğim içime atmamayı öğrendim. Kaynanamın üzerimdeki etkisi minimuma indi. Çünkü fazla bir muhabbetimiz olmadığı için canımı sıkmaktanda vazgeçti. Yine de aksi bir hareketinde tepkimi biliyor artık. Sizin konunuzu okumadım. Kendiniz için iyi olan neyse o şekilde davranın. Eşimi düşünerek sustugum zamanlar kendimi hasta ettim. Şimdi tutmuyorum, eşim bana karşı yine aynı. Çünkü sınırım seviyem belli. Eşimi de üzmüyorum.
Ayrıca ben şuna da karşıyım, eşimden annesiyle olan ve kendim halledemediğim bir durumu saklamam. Anlatirım bilsin. Çünkü annesinin ona ne şekilde anlatacagini bilemem. İlk benden duysun isterim. Gerçi uzun zamandır böyle bir şeye gerek olmadı..
Çok teşekkür ederim :) böyle düşünmenize çok sevindim. İnşallah öyleyimdir :) çok duygusal bir insanım aslındaGerçekten harikasınız. Okurken sadece ne kadar güçlü biri diye düşündüm. Harikasınız
Umarim :) teşekkür ederim .herkes iyi olur inşallahUmarım böyle devam eder. Senin adına çok sevindim. Keşke herkes böyle olsa
Çok arama çok sormaYeni evleneceklere de tavsiyeler lütfen
ay bu da denir mi yaGerçekten bütün hepsi aynı. Banada geçen gün oğlumu keseliyo musun dedi :)
Amin :)Kaynanaya bak be. Dünyaya ne kayınvalideler gelmiş. Dostlar başına .maşallah. Allah başınızdan eksik etmesin.
Kendi bildiğimi yapıyorum. Kaynana ötüp duruyo takmıyorum.selam kızlar. Kaynanalarınızla nasıl baş ediyorsunuz. Ben benim kaynanayı çözemedim bi türlü. Konuşsam dediklerimi yanlış anlıyo veya demediğim şeyleri demişim gibi anlatıyo. Mesafe koysam konuşmasam neden aramıyosun gelmiyorsun oluyo. Ben cidden ne yapacağımı şaşırdım. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Malesef anneci malesef savunmuyor. Malesef ne p×ğlarki kalbim yerinden firliyor malesef malesefEşiniz sizi mutlu ediyorsa, sizi ezdirmediğini düşünüyorsanız hiç yüklenmeyin eşinize. Ama eşiniz bu konuda biraz daha anneci davranıyorsa haklısınız. Haklıyla haksızı ayırt edemiyorsa anneci olmanın vicdani bir tarafıda yok bana göre. Kırmamaya çalışmak vardır, ama o kadar.
Eşiniz bu görevi üstlenemiyorsa ister istemez eşiyle annesine yüz göz olmaları için o ortamı veriyor. Bir şeyler söylemek istemeniz sizin suçunuz değil. Seviyeyi koruyarak söyleyin, savunun kendinizi. Susmayın. Ben önceden bir cevap vermeye hazırlanıyorsam kalbim çarpardı heyecan basardı. Ne sanki.. Karşımdaki nasıl yüce bir insan olabilir ki ben o hallere girdim :) o yüzden siz de yapmayın. Rahat bırakın kendinizi.
Yani hep idare etmek gerekiyor ve akıllı olmak anladığım kadarıylaÇok arama çok sorma
Ogluyla arasına cok girmeye calısma gitmek görmek isterse kendisi istedigi zaman gidip görüp gelebilir cok karısma
Eşine ve kaynana artık farklı bir aile oldugunuzu hissettir
Her kaynanan aradıgında gitme
Her gelmek istediklerinde kabul etme
Kendin yönet süreci aksam gelicez müsaitseniz dediklerinde ay bu aksam su var ama yarın aksam alabilirim de mesela
Evine kesinlikle karıstırma gerekirse odaların kapısını gelecegi zaman kitle kafasına göre giremesin izin istesin
Vs vs :)
Mesafe koymak candır
Mesafeni en bastan koydunmu her zaman bişey yspman gerekmez :)Yani hep idare etmek gerekiyor ve akıllı olmak anladığım kadarıyla
Benim eşimde annesine çok düşkün. O yüzden bu gibi işleri ben hallediyorum :)Malesef anneci malesef savunmuyor. Malesef ne p×ğlarki kalbim yerinden firliyor malesef malesef
Benim eşimde annesine çok düşkün. O yüzden bu gibi işleri ben hallediyorum :)
Peki bana çare bulun?
Ayni mahalledeyiz kaynana ile eşim genelde eve 9 gibi anca gelir. Ayda bi kere annesine gider o da ben önce giderim öğlen kaynana yemeğe kal diye tutturur eşim de isten gelir yemek yeriz cay iceriz falan öyle yani. Esim annesine bensiz asla gitmez. Özellikle akşamları arada anne ne uğra gel diyorum. Seni sorarlar getirseydin derler diyor. Kaynana da beni her gördüğünde eşim için beni hic arayıp sormuyor hic gelmiyor diye eşimi çekiştiriyor. Sen bize gel yemeğe kal o da gelir o zaman yoksa gelmiyor diyor. Bende gidersem eşimle gitmek isterim ve eşim hep bahane bulur geç gelir yorulur gitmek istemez. Ama arada kalan ben oluyorum. Ben eşimden önce gitmedigim için eşim de onlara gelmiyor diye düşünüyor. Aslında çok kotu bi iliskimiz yok kaynana ile mesafe her zaman iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?