Kıyamadığım anneme eşimin söyledikleri

tam olarak söylemek istediklerimi yazmışsınız ağzınıza sağlık
kaç paralık borç ki bu siz ödeyemediniz belliki ödeyemiyorlar en kötü siz ödeseydiniz sonra onlarda oldugunda verselerdi size...
ay çok sinir oldum

Eşin haklı... Bırak bi erkeğin bunu hoş görmesini bi bayan bile kabul etmez tepkisinide verir...

Eşinde nasıl olsa zamanı gelecek annesi para isteyecek aynı hareketi sende ona yaparsın o zaman anlar ,

Kusura bakmayın da sizin aileniz de bir acayip. Ne kadar çirkin laflar bunlar dövmek falan. Gerçekten babanız böyle medeniyetsiz davranan biriyse eşinize acırım.
Babam son derece saygılı biridir ama düşün ki eşim annemi böylesine üzdü diye benim yüzüne tokat atasım geldi kaldı ki babamın eşi dövmekten kastım bu

üstüne vazife olmayan bir şeye tepki vermesi uyarı kağıdı gelse bile evinize eşinizin bunu bu denli ağrazif karşılaması çok saçma ailenizin hatırı yoksa bile sizin hatırınız için ılımlı yaklaşmalıydı bu konuya komşunuz yada arkadaşınızın yaptığı bir borç kağıdı evine gelmemiş sevdiği kadının ailesine ait bir borç demek ki ailenize sevgi ve sayğı barındırmıyor eşiniz.

Benim anlamadığım madem sizin için evinize alınan çeyizlik bir şey siz ödeyin ne var bunda. 400 tl ödeyecek durumunuz yok muydu? Eşinizin yaptığı kabul edilemez bir şey. Kaldı ki bana alınmamış olsa bile benim annemi böyle parasal bir konudan ağlatacak adam daha anasının karnından da doğmadı yani. Sizi okutup büyütürken ki maddi ve manevi tüketimlerinin yanında 400 tl lafı dahi olmaz. Bu kadar faiz bindirmesine siz müsaade etmemeliydiniz. Eşinize de tavrınızı koyun.

kocan sizin eivnize borç yapıp icra getirse ailenin tepkisin ne olurdu bir de otaraftan bak , sonuç olarak icra gelmesi gerçekten zor bir şey ,
evet annene laf sayması kötü olmuş ayıp etmiş ama oda bir anda olmuştur belki

Ne yazık ki ben sizi haksız gördüm. Madem ailenize bir iki kere öde dediniz ödemediler, belli ki erteleyeceklerdi, siz ödeseydiniz. Nasılsa o harcamalar siz daha evli değilken yapılmıştır. Çeyizimi kendim aldım çiçek çikolata da kardeşime hediyemdi diyip geçiştirebilirdiniz. Eşiniz o zaman karşı çıkamazdı. Ancak, ailenizin ödemeyi ertelemesi yüzünden eve tebligat gelmiş. Eşiniz sinirlenmekte çok haklı. Durum sizlik değil, o yüzden annenizi aramış. Söylediklerinde ne hakaret ne aşağılama vs göremedim ben. Kimse benim evimede icralık borç getiremez, ha bağırıp çağırıp annenizi kırdıysa birşey diyemem. Ama eşin haklı, gizlemen doğru olmamış. Annenize bunu yapmaya hakkı yok, ama onlarında adamın evine borç yapmaya hakları yok.

Anneci erkeklere kızıp duruyorsunuz ya....bu da anneci kadın versiyonu. Annem de annem diyip anneni 3 aylık kocana tercih ettiğinin farkındasın değil mi? Hemen ağlayıp kızıp anneye gitmeler, yüzüğü çıkarmalar. Bu mantalitede devam edersen kocan bir gün çekemez bu kaprislerini. En büyük hata sende, en başından beri sen suçlusun bu olayda, daha fazla naz kapris yapıp adamı bezdirme bence. Kocanın telefon açıp bağırması da dangalaklık ama her şey senin suçun zaten.

Çok doğru. Bir kadın burda "kocam bana, kıyamadığım anneciğimi üzemezsin dedi" diye konu açsa, anneci erkekler evlenmesin, otursun dizinin dibinde diye adamı topa tutardık.

Düğün olacağı zaman zaten birsürü borç ve
harcamamız oldu bunu ertelemk durumunda
kaldık babamın daha ödemesi gerek tonlarca
borç var benim ödemem imkansız kardeşim
kartımı kullanırken ben ödeyeceğim diyerek
aldı yoksa ben müsade edemem çünkü
ödeyecek durumda değildim ve eşimle ilkay bütün altınlarımızı ortaya koyup borç kapattık ailemin bana verdiği sözden dolayı da onlardan kapatmalarını bekledim babam özellikle sorumsuzluk etti eşim neden benden sakladın dedi bu sebeple büyüttü
Arkadaşın biri eşini annene mi tercih ediyosun demiş evet beni doğuran büyüten kadın koşa koşa giderim kocam olması ona annemi üzme hakkı vermez diceksiniz niye annene ödetiyosun ozaman kendim ödeyebilsem bu duruma zaten gelmezdi sanıyosunjz tek borç bu daha babamın bana yerine getirmediği bin tane sorumsuzluğu var annemde bile bile kalktı çeyiz aldı zaten vardı gerek yok dedim ısrarla aldı ben ne yapıyım?

Tamam sizin yapacağınız birşey yok tabi, ama anneniz bile bile almış suçlu, babanız ödememiş suçlu,; eşiniz sadece annenizi arayıp kimse evime haciz getiremez dediyse bunda bir şey yok. Çünkü burada da saklayıp siz hata yapmışsınız, eşinizde borcu yapanla muhatap olmuş. Siz en başından beri haberdar etseydiniz borçtan, eşiniz sizinle evde konuşur kapatırdı belki..Tabi ki anamız babamız eşimizden önce gelir ama burada seçim yapma gibi konu yok ki.. Ortada bir durum var bunu objektif değerlendirmek lazım.

Ama eşiniz ayrıca hakaret ettiyse o da suçlu; hoş değil hele ki eşinin anne babasıyla bu şekilde yüz göz olmak hiç hoş değil.

süper bir cevap olmuş ayakta alkışlıyorum.

Peki şöyle düşünün burda roller tam tersi olsun. Erkeğin bir borcu olsun ailesi de ödememiş olsun kadın bunu sonradan öğrenince eşiyle mi konuşmalı yoksa kayınvalideyi arayıp hesap mı sormalı? Direk kayınvalidesini arayan hesap soran kadına biz burda ne derdik? Önce bir eşinle konuşmalıydın senin muhatabın o demez miydik? Erkeğin annesi aranılıp bir de ağlatılsaydı o erkek ne yapardı acaba?

Hakaret etse eve dönmezdim hakaret değil sadece bağırarak asabi bi şekilde konuşmuş özrünü diledi çok şükür biraz olsun rahatladım ama ailem beni zor durumda bırakıyo eşim onları borcuna sadık kalamayaninsanlar olarak bakıyo buna çok üzülüyorum saklama sebebim buydu onları yanlış bilmesin

anne kız arasında borç olur mu ya üstelik sizin için harcamışsınız çoğunu ...!
Annem değil mesele babam
Sadece annemle daha çok muhatap olduğumzdan böyle oldu borç bana olsa almam ama borç bankaya ve benim anında çıkarabilceğim bi meblağ değil 700 tl

Annem değil mesele babam
Sadece annemle daha çok muhatap olduğumzdan böyle oldu borç bana olsa almam ama borç bankaya ve benim anında çıkarabilceğim bi meblağ değil 700 tl
Hiç mi kenarda kıyıda paran yoktu. Belli ki taksitli. Azar azar öder kocana çaktırmazsın. Nasıl ki kocan suçlu sende suçlusun. Yazık annene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…