- 8 Şubat 2010
- 2.153
- 2.304
- 658
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
tam olarak söylemek istediklerimi yazmışsınız ağzınıza sağlıkOkudum sinirlendim resmen
Ne diye ariyor annenizi
Ceyiz senin ceyizin
Ev sizin ev size alinmis bir sey ..
Madem evlenceksiniz her seyi ailelere yikin
Siz rahatca takilin..
Kardesinize De 5 kurusluk hayriniz dokunmasin
Borc icralik olana kadar bekleyin
Odemeye yeltenmeyin
Ana babanin ustune yikin
Utanmadan ode diye babani ara..
Sizden daha fena olan kocaniz arayip senin ceyizin icin annene bagirsin
Sonra hakli mi ?
Hakli boyle evladin anca boyle kocasi olur ..
Kusura bakmayın da sizin aileniz de bir acayip. Ne kadar çirkin laflar bunlar dövmek falan. Gerçekten babanız böyle medeniyetsiz davranan biriyse eşinize acırım.Babamın haberi olsa eşimi döver annemi üzdüğü için
Söylemedik o yüzden annem birazdaha iyi gibi ama unutamayız
Babam son derece saygılı biridir ama düşün ki eşim annemi böylesine üzdü diye benim yüzüne tokat atasım geldi kaldı ki babamın eşi dövmekten kastım buKusura bakmayın da sizin aileniz de bir acayip. Ne kadar çirkin laflar bunlar dövmek falan. Gerçekten babanız böyle medeniyetsiz davranan biriyse eşinize acırım.
üstüne vazife olmayan bir şeye tepki vermesi uyarı kağıdı gelse bile evinize eşinizin bunu bu denli ağrazif karşılaması çok saçma ailenizin hatırı yoksa bile sizin hatırınız için ılımlı yaklaşmalıydı bu konuya komşunuz yada arkadaşınızın yaptığı bir borç kağıdı evine gelmemiş sevdiği kadının ailesine ait bir borç demek ki ailenize sevgi ve sayğı barındırmıyor eşiniz.Bundan 6 ay önce daha ben nişanlıyken annem çeyize para yetmediği noktada benim kredi kartımdan 400tlik bi harcama yaptı anne o da olmyıversin dememe rağmen ben öderim diyerek aldı kartı aynı dönem kardeşime şuanki nişanlısını istemeye giderken çiçeğini çikolatasınıda o karttan aldılar ancak ben evlendim arasra mailden kontrol ediyorum ödeme yapılmıyo annem ödicez diye diye bugüne geldik ve
heçen hafta şuan eşimle oturduğum evime ihtarname geldi babamı arayıp öde dedim
öderim dedi ama bu cuma son gün
ödemedi kardeşim aradı taksitlendirelim
abla dedi bende dün taksitlendirip dekontu
cüzdanıma attım eşime de bahsetmedim ki
hem ailemi borç ödemeyen insanlar olarak
bilmesin üzülmesin diye çünkü düşününce
onun babası bize borç taksa zoruma gider Sabah sözde cüzdanıma para koymak için
cüzdanımı açınca dekontları görmüş 10da
uyandım bana söylemiyo watsaptan yazdığı
mesaj şu aşkım kaybettiğim beremi buldum
o an annem aradı ağlıyo kadını arayıp
benden nası gizlersiniz kimse benim evime
icralık borç getiremez diye saymış annem de o benim borcum oğlum demiş
marketteymiş o sıra ağlamış halen ağlıyodu
bağırmış teli kapadım
Aradım efendim aşkım diye açtı teli madem kızgınsın niye bana sormuyon ne hakla dedim yaparsın sen kimsin
ağlatırsın ailemin borcu ve üzülme diye
demedim dedim
sen benim karımsın benden hiçbişey
gizlememelisin böyle söz verdik dedi
yüreğin varsa babamı arasaydın dedim
Annem artık size bile gelemem yavrum dedi mahfoldum kızlar şimdi anneme gidiyorum
Bi akıl verin anneme bunu yapmaya hakkı varmıydı çok ağladım affedemem napcam
Bundan 6 ay önce daha ben nişanlıyken annem çeyize para yetmediği noktada benim kredi kartımdan 400tlik bi harcama yaptı anne o da olmyıversin dememe rağmen ben öderim diyerek aldı kartı aynı dönem kardeşime şuanki nişanlısını istemeye giderken çiçeğini çikolatasınıda o karttan aldılar ancak ben evlendim arasra mailden kontrol ediyorum ödeme yapılmıyo annem ödicez diye diye bugüne geldik ve
heçen hafta şuan eşimle oturduğum evime ihtarname geldi babamı arayıp öde dedim
öderim dedi ama bu cuma son gün
ödemedi kardeşim aradı taksitlendirelim
abla dedi bende dün taksitlendirip dekontu
cüzdanıma attım eşime de bahsetmedim ki
hem ailemi borç ödemeyen insanlar olarak
bilmesin üzülmesin diye çünkü düşününce
onun babası bize borç taksa zoruma gider Sabah sözde cüzdanıma para koymak için
cüzdanımı açınca dekontları görmüş 10da
uyandım bana söylemiyo watsaptan yazdığı
mesaj şu aşkım kaybettiğim beremi buldum
o an annem aradı ağlıyo kadını arayıp
benden nası gizlersiniz kimse benim evime
icralık borç getiremez diye saymış annem de o benim borcum oğlum demiş
marketteymiş o sıra ağlamış halen ağlıyodu
bağırmış teli kapadım
Aradım efendim aşkım diye açtı teli madem kızgınsın niye bana sormuyon ne hakla dedim yaparsın sen kimsin
ağlatırsın ailemin borcu ve üzülme diye
demedim dedim
sen benim karımsın benden hiçbişey
gizlememelisin böyle söz verdik dedi
yüreğin varsa babamı arasaydın dedim
Annem artık size bile gelemem yavrum dedi mahfoldum kızlar şimdi anneme gidiyorum
Bi akıl verin anneme bunu yapmaya hakkı varmıydı çok ağladım affedemem napcam
Çok doğru. Bir kadın burda "kocam bana, kıyamadığım anneciğimi üzemezsin dedi" diye konu açsa, anneci erkekler evlenmesin, otursun dizinin dibinde diye adamı topa tutardık.Anneci erkeklere kızıp duruyorsunuz ya....bu da anneci kadın versiyonu. Annem de annem diyip anneni 3 aylık kocana tercih ettiğinin farkındasın değil mi? Hemen ağlayıp kızıp anneye gitmeler, yüzüğü çıkarmalar. Bu mantalitede devam edersen kocan bir gün çekemez bu kaprislerini. En büyük hata sende, en başından beri sen suçlusun bu olayda, daha fazla naz kapris yapıp adamı bezdirme bence. Kocanın telefon açıp bağırması da dangalaklık ama her şey senin suçun zaten.
Anneci erkeklere kızıp duruyorsunuz ya....bu da anneci kadın versiyonu. Annem de annem diyip anneni 3 aylık kocana tercih ettiğinin farkındasın değil mi? Hemen ağlayıp kızıp anneye gitmeler, yüzüğü çıkarmalar. Bu mantalitede devam edersen kocan bir gün çekemez bu kaprislerini. En büyük hata sende, en başından beri sen suçlusun bu olayda, daha fazla naz kapris yapıp adamı bezdirme bence. Kocanın telefon açıp bağırması da dangalaklık ama her şey senin suçun zaten.
Düğün olacağı zaman zaten birsürü borç veBenim anlamadığım madem sizin için
evinize alınan çeyizlik bir şey siz ödeyin ne var
bunda. 400 tl ödeyecek durumunuz yok
muydu? Eşinizin yaptığı kabul edilemez bir
şey. Kaldı ki bana alınmamış olsa bile benim
annemi böyle parasal bir konudan ağlatacak
adam daha anasının karnından da doğmadı
yani. Sizi okutup büyütürken ki maddi ve
manevi tüketimlerinin yanında 400 tl lafı dahi
olmaz. Bu kadar faiz bindirmesine siz
müsaade etmemeliydiniz. Eşinize de tavrınızı
koyun.
Düğün olacağı zaman zaten birsürü borç ve
harcamamız oldu bunu ertelemk durumunda
kaldık babamın daha ödemesi gerek tonlarca
borç var benim ödemem imkansız kardeşim
kartımı kullanırken ben ödeyeceğim diyerek
aldı yoksa ben müsade edemem çünkü
ödeyecek durumda değildim ve eşimle ilkay bütün altınlarımızı ortaya koyup borç kapattık ailemin bana verdiği sözden dolayı da onlardan kapatmalarını bekledim babam özellikle sorumsuzluk etti eşim neden benden sakladın dedi bu sebeple büyüttü
Arkadaşın biri eşini annene mi tercih ediyosun demiş evet beni doğuran büyüten kadın koşa koşa giderim kocam olması ona annemi üzme hakkı vermez diceksiniz niye annene ödetiyosun ozaman kendim ödeyebilsem bu duruma zaten gelmezdi sanıyosunjz tek borç bu daha babamın bana yerine getirmediği bin tane sorumsuzluğu var annemde bile bile kalktı çeyiz aldı zaten vardı gerek yok dedim ısrarla aldı ben ne yapıyım?
süper bir cevap olmuş ayakta alkışlıyorum.Okudum sinirlendim resmen
Ne diye ariyor annenizi
Ceyiz senin ceyizin
Ev sizin ev size alinmis bir sey ..
Madem evlenceksiniz her seyi ailelere yikin
Siz rahatca takilin..
Kardesinize De 5 kurusluk hayriniz dokunmasin
Borc icralik olana kadar bekleyin
Odemeye yeltenmeyin
Ana babanin ustune yikin
Utanmadan ode diye babani ara..
Sizden daha fena olan kocaniz arayip senin ceyizin icin annene bagirsin
Sonra hakli mi ?
Hakli boyle evladin anca boyle kocasi olur ..
Anneci erkeklere kızıp duruyorsunuz ya....bu da anneci kadın versiyonu. Annem de annem diyip anneni 3 aylık kocana tercih ettiğinin farkındasın değil mi? Hemen ağlayıp kızıp anneye gitmeler, yüzüğü çıkarmalar. Bu mantalitede devam edersen kocan bir gün çekemez bu kaprislerini. En büyük hata sende, en başından beri sen suçlusun bu olayda, daha fazla naz kapris yapıp adamı bezdirme bence. Kocanın telefon açıp bağırması da dangalaklık ama her şey senin suçun zaten.
Hakaret etse eve dönmezdim hakaret değil sadece bağırarak asabi bi şekilde konuşmuş özrünü diledi çok şükür biraz olsun rahatladım ama ailem beni zor durumda bırakıyo eşim onları borcuna sadık kalamayaninsanlar olarak bakıyo buna çok üzülüyorum saklama sebebim buydu onları yanlış bilmesinTamam sizin yapacağınız birşey yok tabi, ama anneniz bile bile almış suçlu, babanız ödememiş suçlu,; eşiniz sadece annenizi arayıp kimse evime haciz getiremez dediyse bunda bir şey yok. Çünkü burada da saklayıp siz hata yapmışsınız, eşinizde borcu yapanla muhatap olmuş. Siz en başından beri haberdar etseydiniz borçtan, eşiniz sizinle evde konuşur kapatırdı belki..Tabi ki anamız babamız eşimizden önce gelir ama burada seçim yapma gibi konu yok ki.. Ortada bir durum var bunu objektif değerlendirmek lazım.
Ama eşiniz ayrıca hakaret ettiyse o da suçlu; hoş değil hele ki eşinin anne babasıyla bu şekilde yüz göz olmak hiç hoş değil.
Annem değil mesele babamanne kız arasında borç olur mu ya üstelik sizin için harcamışsınız çoğunu ...!
Hiç mi kenarda kıyıda paran yoktu. Belli ki taksitli. Azar azar öder kocana çaktırmazsın. Nasıl ki kocan suçlu sende suçlusun. Yazık annene.Annem değil mesele babam
Sadece annemle daha çok muhatap olduğumzdan böyle oldu borç bana olsa almam ama borç bankaya ve benim anında çıkarabilceğim bi meblağ değil 700 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?