Kıyamadığım anneme eşimin söyledikleri

Karı koca arasında sır olmamalı hele böyle ciddi konularda güven sarsilir artık her harekette suphelenir haksizsin canim annen uzulmus ama son güne kadar niye bekliyolar kendi oğlunu zora soksun ama damadı değil çünkü sen varsın annelerin akıl vermesi lazımdı saklama gizli iş yapma diye biraz zaman geçsin ortam yatissin eşin saygidan bağırdıgi icin Özür dilesin

Ben hala taksitlendirme kağıdına bakıp adamın bu borcun annesinin borcu olduğunu nasıl anladigini anlayamadım, yerine oturmayan şeyler var bu konuda

Yüzüklerimi evde bırakıp anneme gtmiştim eşim 4te eve gelip öyle görünce terkettim sanmış 15 kere aradı yoldaydım o ara annemi aramış ordamı diye sorarken ben eve girdim sarıldı görünce ben affedemem dedim annenin ayaklarına kapanırım öperim elini ayağını bi sinirle söyledim dedi aradı annemi özrünü diledi yarında çiçek alıp gideriz dedi tek
kızdığım beni enayi yerine koyup saklamanız dedi söyleseniz birlikte öderdik biz biriz aileyiz gibi şeyler söyledi içim henüz soüumadı

Ben hala taksitlendirme kağıdına bakıp adamın bu borcun annesinin borcu olduğunu nasıl anladigini anlayamadım, yerine oturmayan şeyler var bu konuda
Canım bana pat diye sormadan anneme sorup aslı astarı ne diyr sormak için aramış yani direk kedicike sorup olay çıkarmayım demiş annemde benim borcum diyince anlamış

Bence bekleme yüzüne vurmayi yoksa tum parayi ödemiş olursun. Sonra bekle ki geri alaşım. Ara hatırlat beni çok mahçup ettin de. Her ay ara söyle git öde diye. Resmen kadın başkasının parasıyla alışveriş yapma zevkini yaşayıp tatmin olmuş.

Yok benim de içim soğumadı :)) öyle çiçek özür falan kesmedi. Annen nasıl şimdi peki? Baban ne dedi?

ben senin kocanın çalışma isteğini biraz anlayabiliyordum ama bu yaptığı tam pisliklik
o kadar bir tarafına güvenmiyorduysa evlenmeseymiş
erkek aileleri oğulları evlendirmeden ev araba aldırır boş yere kredi çektirir hiç bir şeye dokunmazlar evlenirken dünya kadar borçla evlendirirler onların ki borç takmak olmaz
kadının ailesinin 400 liralık borcu olay olur ağız açılıp her laf söylenebilir

ama ben sende de suç görüyorum konu sahibi ailen çeyizini şunu bunu yapmış o 400 liralık borç da senin çeyizin içinmiş yani senin kullandığın eşya o borcu sen ödemeliydin en başta
ayrıca eşinin senin çalışman için psikolojik olarak baskı yaptığı ortada en baştan açık açık ben çalışmak istemiyorum benle ona göre evlenseydin demeniz lazımdı

Ödemiyo işte inat ödemez ama yüzüne vuruncada ağlar zırlar değişik bi model kaç senelik annem tanıyorum benim zamanında ne paralarımı aldı geri vermedi ama sallasan kaç milyarlar çıkar şimdi evlendim kurtuldum derken yine rezil etti eşime
hergün görüşüyoruz annemle yakın oturuyoruz ama hiçbişey bilmiyomuş gibi davranıyorum
aynen dediğin gibi lafta çeyizini en iyisinden aldım kızımın gibi havalar
ödeyen biz
neyse arkadaşın konusunu bulandırmayalım beterin beteri var beni görsünler diye yazdım anlayana..

ama eşyaları siz kullanıyorsunuz sonuçta anneniz kendine aldırmamış

ama eşyaları siz kullanıyorsunuz sonuçta anneniz kendine aldırmamış
Evet onu biliyoruz babamla annem ayrı
babamla aralarında paylaştılar sen şunu şunu alırsın ben bunu eyv
annemin parası var ama bilerek ödemiyo ve bunu yapmaması gerekiyodu

kadınlar kulübünde hep erkek ailelerine evlenmeden önceki eşya almamaları düğün yapmamaları yada her şeyin yeni evlenen çiftin üzerine kalmasına hep almak zorunda değiller evlenecek yaşa gelen kendi borcunu ödesin kendi evlensin denmiyor mu
eee kız ailesi de ödemek zorunda değil
niye kızlarının yatacağı yorganı yastığı kadın ödesin
niye her şey tek taraflı geçen de burada bir konu olduydu kadının annesi çok zor durumdayken bileziği almışlar sonra yeni bilezik alıp borcu ödeyememişler adam bunun için karısına annesine ne hakaretler etmişti en sonunda boşanmak üzereydiler
ki aynı konuda kadın eşinin evlenmeden önceki borcunu bitirmiş tüm altınlarını adamın ailesine vermiş
biz kadınlar hem kendimizi hem ailelerimizi bu kadar ezdirirsek daha çok ezerler gibi

anladım en büyük suçu pahalısını aldırmak olmuş
Suç diye görmüyoruz eşyaları kullanan biziz ve ödüyoruz ama parası varken bunu yapmaması gerekiyodu bunu savunuyorum
Ki ikinci yorumuna da şunu söyliyim;
bazı ailelerde varki çocukları evlenirken herşeyini karşılıyo kız yada erkek iyi örneklerde var durumu olanlar bunu yapmalı diye düşünüyorum

Annenizi bu kadar dusunup kiyamiyor olsaydiniz sizin icin yaptığı harcamayı ödesin diye ugrasmazdiniz icralik boyuta getirene kadar 50 ~ 100 oderdiniz kapatirdiniz mevzuyu. Ana babanizin kardesinizin hu kadarlik degeri yokmuydu gozunuzde. Her ne kadar esiniz annenize o sekilde davranmakta cok buyuk ayip ettiyse bence en buyuk hata sizde saklamamaliydiniz yada borcu sahiplenmeliydiniz diye dusunuyorum.

Okudum sinirlendim resmen
Ne diye ariyor annenizi
Ceyiz senin ceyizin
Ev sizin ev size alinmis bir sey ..
Madem evlenceksiniz her seyi ailelere yikin
Siz rahatca takilin..
Kardesinize De 5 kurusluk hayriniz dokunmasin
Borc icralik olana kadar bekleyin
Odemeye yeltenmeyin
Ana babanin ustune yikin
Utanmadan ode diye babani ara..
Sizden daha fena olan kocaniz arayip senin ceyizin icin annene bagirsin
Sonra hakli mi ?
Hakli boyle evladin anca boyle kocasi olur ..

Gözlerinden öpüyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…