Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

konu sahibi hatalı olduğu kanaatine vardığına göre bize söyleyecek bir şey düşmez artık...

Burada eş de suçlu, anladığım kadarıyla o da evdeki misafire bakmaksızın eşiyle beraber uyumayı seçmiş. En kötü ihtimal annesine anahtar verebilirdi.

Kesinlikle, bir de böyle bir haksızlığa izin vermesi de hata.
O sofrada gerginlik yaşanmadan duruma müdahale edebilir, şakaya vurabilir, çaktırmadan eşini uyarabilirdi.

Kaynaşmanızı sevmesenizde saygı göstermek zorundasınız. Çünkü oğlu ile evlisiniz. Ayrıca evinizde misafir varken sizin erken kalkip sizin kahvaltı hazırlamanız gerekirdi. Ayrıca sizde ileride anne olacaksınız. Peki cocuğunuzun esı size böyle davransa ne hissedersiniz? Biraz empati yapmayı öğrenmelisiniz bence.

bana göre haklısın arkadaşım.
bu evin anahtarı yok mu, alıp çıksın.
bir iyilik yapıyor madem tam yapsın.
hoş bundan sonra ağzıyla kuş tutsa sana yaranacağını sanmıyorum, düğünde çıkan hadiseler insanı gerçekten çok yaralıyor(ben de aynılarını yaşadım)

tabi güzel bir dille söylesen daha iyi olurdu.
sonuçta dediğin gibi, yaşlı, cahil kadın.
bir an akıl edememiş olabilir diyecem ama kapı bu ya, akıl edilemeyecek gibi bir şey de değil.

eşin bir şey demedi mi bu hususta? önceki gün kapıyı çalııp uyandırdığında anne anahtarı alsaydın gibisinden?

Bilmiyorum ya hiç arayasım yok.

ne deseniz haklısınız, ben de hatalı olduğumu biliyorum

İlk defa kk'da yazılan yorumların birisinin fikirlerini bu kadar bariz bir şekilde değiştirdiğini gördüm, en azından hatanızı anladığınız ve size zıt görüşte olan yorumlara karşı sinirlenip, aşırı savunmaya geçmediğiniz, daha da kinlenmediğiniz için tebrik ederim sizi

cahil olan kisi aslinda o kadin degil,

bir ignenin derdine insanlari cocuk azarlar gibi azarliyorsunuz ama cahil olan kisi nedense kayvinvalide oluyor...

tamam kapiyi acip gitmesi yanlis ama evinizde misafir var bu anne olur can olur ciger olur

hic farketmez insan birazcik erken kalkayim der,ama yok siz bi poset ekmek vardi su vardi bu vardi..

bazi insanlara hic iyilik yaramiyor orasi kesin...

eger hatali olup olmadiginizi anlamak istiyorsaniz,

esinizinde anneniz icin su düsüncelerde oldugunu,sirf disa bakip cocuk gibi,almadi satmadi derdine düsüp sevmeye calismasaydi,

sonra kadinin yaptigi bir hatadan ses tonunu yükseltip konusaydi ve üstüne üstüne 8 aylik kizlarinin evinden kovulma hissiyle gitseydi nasil hissederniz...

adamin burnundan getirirdiniz degil mi?

belki söylerken anne Allah korusun,biri girer filan aklinda bulunsun sen evdeykende hic öyle cikma diyebilirdiniz...

kadinin yasadigi yerden baslamissiniz......2 gün evine gelen insalari mutlu etmek,kalkip hizmet etmek bu kadar zordu sanirim..evlilik nasil birsey sizce herkes anasini-babasini atiyor mu?olmasin mi

hayatinizda yazik ya sinirleniyorum bu düsüncede olupta hala ben haksiz miyim diye diyebilenlere...

okumak cahilligi örtmüyor malasef...

illaki yardım etmek zorundalar mı bu mantığı anlamıyorum zaten sen görücü usulu mü evleniyorsun yok demekki durumu yokki yapamadı veya yapmadı ama bu duurm sizin kalkıp kayınvalidenize bağırıcaksınız anlamına gelmez..

ee neden bu kadar tepkilisin sırf bir iğne almadığı için çok cahilce bir yaklaşım açıkcası kınadım sizi ,sizden 20-30 yaş büyük insana saygılı olmayı öğrenin lütfen..

canım sen haksızsın... Kayınvaliden cahil, görgü kurallarını bilmeyebilir sonuçta eşinin annesi saygı duymuyorsun maalesef bari eşini doğurduğu için saygı duy

kadıncağız sizi rahatsız etmemek için kapıyı açık bırakmış belki o büyükşehir olarak düşünememiştir köyü gibi sanmıştır bu bir ayıp değil şehirde oturuyorsun diye köydekileri küçük görmende ilginç doğrusu... Ayrıca evinde kaldığı süre boyunca erken kalksan nolurdu ki? kadıncağız saat 10lara kadar aç açına sizi mi beklesin??

çok yanlış yapmışsın söylenerek özür dilemelisin ve böyle ufak şeyleri söz konusu etmemelisin

yani kayınvalidem şu yazılanları keşke okusa ben onlar bizdeyken gittiğimde sabah 7 de kalkıyorum sırf kahvaltı hazırlamak hazır sofraya oturtmak için yazık...

65 yaşındaki kadın yaşadığı ortam falan farklı olması çok normal sürekli gelmiyorlarsa birde böyle bir konuda açıkçası siz haksızsınız bunun daha uslüplüsü var..sonuçta karşındaki çocuk değil.. ve ayrıca yaşlı insanların çocuk gibi olduğu genel olarak bilinir... kadın alışverişe gitmiş siz al mı dedik diye bahsediyorsunuz bence biraz kendinize de bakın evet hatalı kapı açık bırakılır mı artık kylerde bile bırakılmıyor ken gerçekten yanlış ama sşzde de hata var

Herşey para değil ne olmuş evinizin herşeyini siz ödediyseniz ? Hem bu daha da güzel değil mi , evinize baktığınızda emeklerinizi görmeniz , eşinizle birşeyler başarıyor oluğunuzu görmeniz ne büyük mutluluk. Ayrıca evinize misafir gelmiş kadın , bir durum varsa eşiniz güzelce anlatmalıydı...
Ha şu saatten sonra arayıp gönül almanız sizin için daha hayırlı olur bence...

kayınvaliden yardım etmedi diye kinlenmişsin, durumlarıda iyi yazmışsın ama o kadının eline para geçiyor mu bakalım.. daha dün burda bir arkadaşın 1 tl bile kocasının çok gördüğünü okumadık mı hepberaber.. ben inanıyorumki bütün kayınvalideler yardım etmek ister, kendi egolarını tatmin etmek için bile olsa gelinlerine alışveriş yaparlar sağa sola iyi görünmek için.. ama bazıları gerçekten kocaları yüzünden bu duruma düşüp mahçup oluyorlar.. kayınvalidelerimiz suçlamadan önce biraz düşünelim, anlayalım.. genelde kayınpederler iyi gibi görünür ama onlar kaynanaların arkasına saklanarak iş yaparlar..

Ne deseniz haklısınız, bu ani çıkılarımdan dolayı çok şey kaybediyorum hayatta, eşim de bir tane ya, benim bu yaptığa karşılık beni dövse yeridir ama sadece biraz tavır aldı, ah ah kafamı nerelere vurayım ben bilmiyom ki:18:

Abartma arkadaşım,dövmeye falan hakkı yok.
Bak yine ani iniş çıkışlar yaşıyorsun.
Ortada ol ,dengeli ol yeter.

Abartma arkadaşım,dövmeye falan hakkı yok.
Bak yine ani iniş çıkışlar yaşıyorsun.
Ortada ol ,dengeli ol yeter.
Kızlar ben yeni bebeğimi kaybettim, kürtaj oldum, o yüzden psikolojim çok bozuldu, böyle ani çıkışlarım oluyor, sonra pişman oluyorum yaptıklarıma, şu anda ağlıyorum, çok üzgünüm böyle davrandığıma.

Ayy mucizevi valla suçlu hissettim kendimi yaptığım yorum için.
Belli ki ruh halin açısından sıkıntıdasın kayınvalidene de böyle anlat.
Anlar,anlamasa da sen içini rahatlatmış olursun.
Ağlama lütfen,düzelmeyecek birşey yok burada.

Ya bi anlık sinirle kendimi tanıyamıyorum ya, sizin yorumlarınızı okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı çok iyi anladım, bi insanım kırdığım için çok üzgünüm şu anda.Ve o insan da eşimin annesi.

Benim babaannem de köyde kapılar kilitli değil diye annemin evinin kapısını açık bırakıp giderdi. Annem bu konuyu babama havale etti ve babam kapıyı açık bırakması halinde neler olabileceğini anlattı. Babaannem korkudan bir daha yapmadı aynı şeyi. Birdeee eşimin annesinin evime katkı yapmasını beklemeniz biraz abes...

Son mesajınızı şimdi farkettim, hem eşinizden hem annesinden özür dileyin ani çıkışınız için. Durumunuzdan bahsedin gerekirse eşiniz bahsetsin, sinirleri bozuk falan desin. Ama siz özrünüzü dileyin.

Son düzenleme:
Size birşey almak, katkıda bulunmak mecburiyetinde değil kimse.. Bu sizin için değil, herkes için geçerli.. Birileri yardım eder diye evlenmediniz sonuçta.. Ve bundan ötürü de kinlisiniz... Çok saçma.. Evlenen sizsiniz, onlar değil, yardım etmek isteyene de istemeyene de eyvallah demelisiniz. Zorla gönlünden birşeyler kopartamazsınız kimsenin.. Gelelim öbür soruna.. Kadın 8 aylık evlisiniz ve İLK defa geliyor.. Yıllanmayacaktı hoş evinizde.. ! Rutin baş başa olayınız yok, evde anne var.. Ne vardı erken kalksanız birkaç gün.. Ayrıca ayıp yani.. Bizler öyle gördük, eve en yakınımız kardeşimiz bile gelse, o kalktığında kalkılır. Kaldı ki kayınvalide ve ilk gelişi... Hem kapıyı çalıyor diye laf ediyorsunuz, hem de açık bırakmış diye.. Ayrıca açık bırakmasındaki amacı da ellerinizle yazmışsınız KİMSEYİ RAHATSIZ ETMEK İSTEMEDİ diye... Ne yapsın daha kadın.. ? Madem bir defa zile basıp uyandırdı, vereydiniz eline anahtarı bunu al anne sabahları diyeydiniz..... Bir de yetmemiş buncası, kadını çocuk gibi azarlamışsınız... Ben de giderdim, ben de vedalaşmazdım, hatta yetmezmiş gibi telefonlara çıkmazdım.. Empati yapın biraz empatiii.... Ayıplar dolu yazınız.. Geleneklerden bahsediyorsunuz da, anlamıyor diyorsunuz da sizin de geleneklerden adetlerden anlamadığınız ortada... Arayın gönlünü alın... O cahil kadın, hayat arkadaşınızı dünyaya getiren kadın..

Tamam ama ne demiştik?
Kimse mükemmel değil sende değilsin hata yaptın hepimiz benzer hatalar yapabiliriz.
Üzülmekle,ağlamakla birşeyi değiştiremezsin.
Artık makul davranmak gerekiyor.
Kırdıysan kalbini de almayı da bilirsin,kaç saatlik mesafedesiniz bilmiyorum ama alırsın hediyeni gidersin yanına haftasonu ,oldu bitti?
Destek almayı denesen duygularını kontrol etmek için,ne dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…