Ya bi anlık sinirle kendimi tanıyamıyorum ya, sizin yorumlarınızı okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı çok iyi anladım, bi insanım kırdığım için çok üzgünüm şu anda.Ve o insan da eşimin annesi.
olayın ufak bır parcasını anlatmıs arkadasımız.eskıler ne olucak.kaybedılen cocuk torunları degılmı?ılk defa gelmısler bıde evlerıne 8 aydır ustunede hıc yardım yok.yazık ya ınsanlar maddı durumu ıyı oldugu halde hazıra konmaya ne alısmıs.ben kaynana ve kayınpederde art nıyet arıyorum madem hata yapmıs gelın cıkısmıs bunların selamsız sabahsız gıtmelerı demek gelın ve ogullarının arasını bozmaya calısmak demek.okadar ıyı nıyetlı olsalar boyle yapmazlar kım nederse desın ben sızı hatalı bulmuyorum ne demek acık bırak kapıyı gıt.allah yardımcınız olsun.kaybınızada uzuldum.
Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işteNeyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar. kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum, hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?
olayın ufak bır parcasını anlatmıs arkadasımız.eskıler ne olucak.kaybedılen cocuk torunları degılmı?ılk defa gelmısler bıde evlerıne 8 aydır ustunede hıc yardım yok.yazık ya ınsanlar maddı durumu ıyı oldugu halde hazıra konmaya ne alısmıs.ben kaynana ve kayınpederde art nıyet arıyorum madem hata yapmıs gelın cıkısmıs bunların selamsız sabahsız gıtmelerı demek gelın ve ogullarının arasını bozmaya calısmak demek.okadar ıyı nıyetlı olsalar boyle yapmazlar kım nederse desın ben sızı hatalı bulmuyorum ne demek acık bırak kapıyı gıt.allah yardımcınız olsun.kaybınızada uzuldum.
Adamlar oğulların ve gelinlerini ziyarete gelmişler, artniyet bunun neresinde?
bence bi süre hiç üstüne gitme bu konunun aslında evet haklıymışsın bazı yönlerden ama suçlu duruma düşürmüşsün kendini.ne de olsa çok büyük bi sorun diil yakında düzelir eşinle aran sen bişey olmamış gibi davran bence :) bu arada ben de konyada oturyorum nerdnsin?
Biz selçukludayız. Siz?
Kayınvalidemi aradım ne yaptınız vardınız mı diye, öyle havadan sudan konuştuk, vedalaşamadık falan dedim, ama özür dileyemedim, ne bileyim, biraz zaman geçmesini bekliyorum herhalde.Eşimle de konuşmadık çünkü, durumlar ne bilmiyorum. Zaten bugün dönüceklerdi, ben de çalıştığım için ben evde yokken gitmişler.
çokda iyi yapmışın o da ya anahtarı alıp gitseydi yada işgüzarlık yapıp gitmese bekleseydi.. hak etmiş. işgüzar...eşinde kırıtır kırıtır düzelir boşver..
haklıyken haksız duruma dusmussun .elbette haklısınız ama ,haklı olmanız demek 65 yasında kı ınsanı da cocuk azarlar gıbı azarlamak demek degıldır !
hele kı yaslılar cok alıngan cok cocuksu olduklarını da dusunursek ,kayınvalıdenın ne kadar ıncıldıgını anlayabılıyorum .
bunun yanlıs oldugunu daha guzel dılle ıfade edebılırdın .bazen ;bıseyı söylerken , ne söylediğinden cok , nasıl soyledıgının onemlı oluyor .
sızınkı de bu hesap .
dıkkatımı ceken ıse; kayınvalıdenıze bu davranısınızdan dolayı pısman degılsınız .kayınvalıdenızın gonlunu almak yerıne
esınızle aranızı nasıl duzeltrım dıye içerlemıssınız .
Bir de iki tokat atsaydı iyiydi kayınvalideye,bak bakalım bir daha ev sahipleri uyurken kapıyı açık bırakıp gidebiliyor mu :118:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?