• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi borcu

Ne kadar güzel ödesin eşi diye bastırmış herkes. Arkadaşlar maaş teke düşecek. Zaten kendi kredileri/ödemeleri devam ediyormuş. Üstüne çocuk eklenecek. Nasıl bir matematiktir bu?

Eşi ailesinin kredisini öderken aileye destek olurken mükemmel koca olmuyor ama. Diğer damatlar diğer kızlar napıyor? Nasıl bir vicdandır sizinki adama yükleniyorsunuz? Adam diyelim ki 3bin maaş alıyor. Yarısı borç harç. 1500-2000tl nin hükmü mü var? Eşinin maaşı 7-8bindir tamam ödesinler.

Diğer kardeşler her ay bir kere ödeme yapsa yılda 900tl yapar. Her ay 100tl bile etmiyor. Onlara laf söz niye edilmiyor. Evlilik çağındaki kız hiç birikimi yokken evleniyor (borçları çokmuş) ama evlenmeden giderayak kredi çektiriliyor. Asgari ücretle geçinmek çok zor ailesini anlıyorum ama o kızın da bir yavrusu var artık.

Siz isterseniz arkasında kimse olmayan kadınların neler çektiğine dair yazdıklarını okuyun bu forumda.

Şu bir gerçek ki ailesi arkasında olan kadınlar hep daha özgüvenli ve başarmaya inanan, çoğunlukla başarabilen kadınlar oluyorlar.

Konu sahibi; ben eşi çok haksız gördüm. Öyle milyonlar değil ayda 450 tl için bana bu kadar laf eden adamdan çok pis soğurdum.

Zamanında söz vermiş yapmış. Babasını yarı yolda bırakması hiç olmaz. Yapabiliyorsa altınlarını satsın ödesin. O da olmazsa abilerine desin ayda 200 tl verin bi yıl boyunca. Işe dönünce ben devam edicem diye.

Ve ise başlasam evin ortak giderini bölüşürüm. Gerisini kendime çocuğuma harcarım. Asla başka bir şeye 1 tl vermem. Bu adam haketmiyor bence. Biriktirse daha iyi.

Ama ben bu durumda olsam asla çocuk yapmazdım. Hele yaptım 1 yıl ücretsiz izne ayrılmazdım. Arkadaşın sanki sonunu düşünmeden hareket eden tiplere benziyor bence.
Ben başkanlarından değil kendimden bakıyorum olaya canim istedikten sonra yapamayacak ne var ben güçlüyüm kadinlar da güçlü olsunhayatta kimin garantisi var insan kendinden başka kimseye g uvenmemeli ancak o zaman yaşar çünkü

Kızlar konuyu bir arkadaşım adına açıyorum, fikirlerinize ihtiyacı var.
Arkadaşım 1 yıldır evli ve şuanda 5 aylık hamile:anneadayı: 2.5 ay kadar sonra doğum iznine ayrılacak ama bir sorunu var ve çözemiyor maalesef. Arkadaşım evlendiği zaman 20.000 TL. kadar bir borcu varmış babasına ev almaları için vermiş ve kredi taksitleri henüz bitmemiş şuan yaklaşık 14.000 kadar Bi borcu var bir de üstüne düğün giderleri eklenince haliyle zor tabi 1 yıldır ödüyor tabi ama şuan toplamda 17.000 TL. Kadar Bi borcu var ailesinin de durumu iyi olmadığı için yardım edemiyorlar 2.5 ay sonra doğum iznine ayrılacak doğum izni bittikten sonra da 1 yıllık ücretsiz izin alacak eşi ben sadece düğün için harcadığın borçları öderim babana aldığın evin kredisini ödemem babana söylersin o öder ben karışmam demiş arkadaşım durumları yok biliyorsun dediğinde evi satsın ödesin banane kv_kp evlendiğimizde bize ne yaptı ki şimdi ben onların evleri için çekilen krediyi ödeyeyim gerekirse satsın evini ödesin kredi borcunu demiş, yalnız babasının durumu kötü yani babasının da krediyi ödeme imkanı yok, eee arkadaşım babasına evi sat benim kredi borcumu öde de diyemez. Şimdi durumu hiç babama açmadan beklesem mi eşim bebek olunca yumuşar öder mi yoksa babama konuyu açıp onlardan yardım mı istesem veya bir diğer seçenek düğünde takılan bileziklerle mi ödesem diye soruyor cevaplarınızı bekliyoruz hepinize teşekkür ederiz ..
Eşi tabiki babasının borcunu ödemek zorunda değil... düğünde takılan takılar kızındır istediği gibi kullanma hakkına sahiptir ama birde şöyle bir durum var. çocuk bekliyor, o takılar kadının evet ama çocuğununda hakkı yokmu ben olsam çocuğum için saklar dokunamazdım. babama evi sat öde de diyemem.. babasının düşünmesi gerekmez mi burda. ne diyecek kızı işten ayrılıyor biliyordur bunu damadım ödesin mi diyecek... babanın düşünmesi gerekiyor bunu. zor bir durum

Babasinada soyliceksede esinin bu tavrini belli etmesin. Baba izne ayriliyorum para alamicam esiminde odedigi taksitler var bebek hazirligindayiz en zindan destek olmaya calisir misin vs desin. Kendiside bileziklerden biraz bozdursun bence

Bence arkadaşınız şöyle bir teklif sunsun.Borcu öderim ama eve % 10 ortak olurum.Bakalım o zaman diğer kardeşlerin tepkisi ne olur.Ölüm hak miras helal yarın birgün baba öldüğünde herkes o mala ortak olacak.Arkadaşınızın eşi haklı.Diğer kardeşler evde oturup çocuklarını rahat büyütürken arkadaşınız ücretsiz izine bile çıkmamayı düşünüyor. Onun çocuğu çocuk değilmi .

Bence arkadaşınız şöyle bir teklif sunsun.Borcu öderim ama eve % 10 ortak olurum.Bakalım o zaman diğer kardeşlerin tepkisi ne olur.Ölüm hak miras helal yarın birgün baba öldüğünde herkes o mala ortak olacak.Arkadaşınızın eşi haklı.Diğer kardeşler evde oturup çocuklarını rahat büyütürken arkadaşınız ücretsiz izine bile çıkmamayı düşünüyor. Onun çocuğu çocuk değilmi .
Bana bu da doğru gelmiyor kardeşleri ile arası bozulacak bu durumda ben olsam 10 bin için bu yapılır mi derim kardeşi olsam en başından kabul edilmeyecekti o çocuk olmamalıydı arkadaşın bu durumu bilmiyor muydu

Saçmalık resmen. Haklı olan erkek diye millet sesini cikaramamis ama roller değişse millet nasıl cemkirirdi burda:63:
Bu sitede hep adamlar suçlu geçen bir konu vardı kocası kadından habersiz iş kurmuş adama kızdılar baska bir konuda kadinin biri araba almak istemiş karısı izin vermemiş yine adama kızdılar her zaman adamlar haksız hemen bosan bosan çok gaz veriyorlar ayıp valla

Bu sitede hep adamlar suçlu geçen bir konu vardı kocası kadından habersiz iş kurmuş adama kızdılar baska bir konuda kadinin biri araba almak istemiş karısı izin vermemiş yine adama kızdılar her zaman adamlar haksız hemen bosan bosan çok gaz veriyorlar ayıp valla

Bosansinlar bre. Bosanmak iyidur. Bende hep konulara boşan yazasım gelur.En Büyük KK

Benim durumum biraz benziyo .. bende evlenmeden kredi çekip anneme ev aldım ama ev benim üzerime annem sadece oturuyo .. hala 40 bin borcu var ben ücretsiz izne ayrılınca eşim ödemeye devam etti .. bence eşinle anlaşma yap tekrar işe başlayınca 17 bin sana veririm de yada bi bakıcı bul ve işine devam et

bu kadar zor bir durumdayken neden ücretsiz izne ayrılıyor arkadaşınız?
yasal iznini kullansın sonra annesine bıraksın kendi dönsün işine
ne eşine mahcup olsun ne babasına ne de kendi zora düşsün

Eşi ödemem diyorsa, bu konuda aralarinda sen-ben varsa o zaman takilar da kadina ait. 3 4 bilezik satıp ödesin. Ne de olsa o bileziklerde de sen-ben var. Ama kiz odemek istemiyorsa esini bahane gosterip babasina durumu acsin. Diger kardeslerden yardim istenin. Ama onlar da odemezlerse olan yine arkadasiniza olacak.

kızın annesi çocuğa bakacak kızda çalışacak başka çare yok.
adam bir miktar haklı. yani neden kendinin olmayan borcu ödesin ki??
burda tamamen arkadaşın haksız. madem borcu var ne diye haldır haldır çocuk yapmış?? hadi yaptı ne diye ücretsiz izne ayrılmayı düşünüyor??
ben oğlum 4,5 aylıktı başladım işe. ücretsiz izin almak için imkanlarım kısıtlıydı. o da başlasın işine.

Kızlar konuyu bir arkadaşım adına açıyorum, fikirlerinize ihtiyacı var.
Arkadaşım 1 yıldır evli ve şuanda 5 aylık hamile:anneadayı: 2.5 ay kadar sonra doğum iznine ayrılacak ama bir sorunu var ve çözemiyor maalesef. Arkadaşım evlendiği zaman 20.000 TL. kadar bir borcu varmış babasına ev almaları için vermiş ve kredi taksitleri henüz bitmemiş şuan yaklaşık 14.000 kadar Bi borcu var bir de üstüne düğün giderleri eklenince haliyle zor tabi 1 yıldır ödüyor tabi ama şuan toplamda 17.000 TL. Kadar Bi borcu var ailesinin de durumu iyi olmadığı için yardım edemiyorlar 2.5 ay sonra doğum iznine ayrılacak doğum izni bittikten sonra da 1 yıllık ücretsiz izin alacak eşi ben sadece düğün için harcadığın borçları öderim babana aldığın evin kredisini ödemem babana söylersin o öder ben karışmam demiş arkadaşım durumları yok biliyorsun dediğinde evi satsın ödesin banane kv_kp evlendiğimizde bize ne yaptı ki şimdi ben onların evleri için çekilen krediyi ödeyeyim gerekirse satsın evini ödesin kredi borcunu demiş, yalnız babasının durumu kötü yani babasının da krediyi ödeme imkanı yok, eee arkadaşım babasına evi sat benim kredi borcumu öde de diyemez. Şimdi durumu hiç babama açmadan beklesem mi eşim bebek olunca yumuşar öder mi yoksa babama konuyu açıp onlardan yardım mı istesem veya bir diğer seçenek düğünde takılan bileziklerle mi ödesem diye soruyor cevaplarınızı bekliyoruz hepinize teşekkür ederiz ..

Arkadasiniz evin tek cocugu mu?? Kardesi varsa herkes yardim edemez mi?? Yada boyle bi durumu illaki onceden dusunmustur arkadasiniz ki esinin tavri eminim en basinda bellidir. Cocuk icin acele niye?? Oyle olmasa bile babasi askeri ucretle yeni bi kredi ceksin kendi maasina gore yapilandirma yapabilir diye dusunuyorum. Kocasi istemiyosa razi degilse yapacak bisey yok. Bide sunu merak ettim kocasi kendi ailesine karsi bu kadar net mi maddi konularda?

Valla bu kk yı anlamak imkansız pess adam böyle birşey yapsa hemen boşan diye mesajlar havada uçuşurdu pozitif ayrımcılıkta bi yere kadar

bir de baba bir tane demişler şaka gibi.. sonra kvalideler "eş her zaman bulunur ama anne bir tane" deyince krizlere giriyorlar, kvalideler haklılar demek ki..

bir de baba bir tane demişler şaka gibi.. sonra kvalideler "eş her zaman bulunur ama anne bir tane" deyince krizlere giriyorlar, kvalideler haklılar demek ki..
Bi tek kadınların anası babası var çünkü kv kp olunca owwww lololellelilili :27: hayır bir de 5 kardeş her ay biri 450 tl ödesin yani ne var

Bi tek kadınların anası babası var çünkü kv kp olunca owwww lololellelilili :KK53: hayır bir de 5 kardeş her ay biri 450 tl ödesin yani ne var

ben olsam ödeyeceksem eve yarı yarıya ortak olurdum.. bak sen o zaman kardeşlerin bütün vefakarlığı çıkar ortaya.. zaten erkek annesiysen evlendirdikten sonra unutacaksın ki çocuk kpederinin evinin kredisini ödeyebilsin.. yemin ederim bu uyanık geçinmeler beni benden alıyor.. hep dediğim gibi en iyisi yabancı gelin..

ben olsam ödeyeceksem eve yarı yarıya ortak olurdum.. bak sen o zaman kardeşlerin bütün vefakarlığı çıkar ortaya.. zaten erkek annesiysen evlendirdikten sonra unutacaksın ki çocuk kpederinin evinin kredisini ödeyebilsin.. yemin ederim bu uyanık geçinmeler beni benden alıyor.. hep dediğim gibi en iyisi yabancı gelin..
:70: :70: seni anca yabancı gelin keser zaten Allah böyle gelinlerden korusun :dua:

Back
X