kv çıldırmış olmalı

Kafayı yemiş bu insanlar yemin ederim ya ne saçma bir adet

Aynen öyle karadenizli eşim.. Ya ama kız babasını yeni kaybetti, benim de babam yok empati yapabiliyorum, hani harçlık verdiğimde "senin baban da yok , al şunu da kendine bir şeyler al "gibi bir durum olmuyor mu. Ya da ben de babamı yeni kaybettiğim için fazla mı hassas düşünüyorum.. Gerçi istesem de parayı vermek beni maddi olarak zor durumda bırakacak ama..

Karadenizliyim. Bizdede var o adet ama harclik degil altin verilir. Ve kv evine gidersen o verir. Onun haricinde eltinin diger akrabalarin verdigi falan yok

ne münasebet, kaynım-eltim bana harçlık verse bozulurum.
deseydi ki bi ufak hediye ver (onu da demeye hakkı yok), yarım elma gönül alma dersin tamam ama para vermek ne demek? siz akran sayılırsınız.
ne güzelde yemeğe davet etmiş, incelik göstermişsiniz... illa biri çıkıp heves kıracak :/

Onun aslı harçlık değildir

Eskiden gelen nişanlı kıza evin hanımı kendi yaptığı pratik başörtüsü ya da işte ona benzer bir şey hediye edermiş

Beni de anar kullanırsın diyerek hani ailesinden sen de gibi bir mesaj

Sonra aman hediyeyi beğenmez belki altın para verelime çevirmişler

Konu sahibi asla para verme kız burda konu açar kendini ne sanıyor bu elti diye

Ille de bir şey alınacaksa şal vs gibi küçük senbolîk bir şey ver

Ne alaka ya !!
Eltiye ayak bastı parasımı nasıl bir saçmalık bu ?
Sizde söyleyin ay başını zor getiriyoruz veremeyiz,
oldu bitti allah allah,

Bazı yerlerde yeni gelin eve gelince hediye verilir ama böyle havlu patik vs. onu biliyorum. Hatta ben sevgilimin evine gittim ailesiyle tanışmaya daha nişan falan hiçbişi yokken annesi bana ufak bi çanta hazırlamış patik yazma lif havlu vardı içinde de. Ama o müstakbel kv sonuçta. Elti eltiye verir mi bilmem.
Onun haricinde ise benim görümce adayı benden 2 yaş büyük mesela para verse utanırım gıcık olurum ve ayıplarım yani. Üstünlük taslar gibi o ne yahu.

ne munasebet uydurmus kayınvalıdenız
ayrıca okadar cok ıstıyorsa kendısı versın

Yemeğe gelen kv ye , her iki gelini de ilk kez olacağı için baştan aşağı kıyafet alır ve de hediyelere boğaz bizde de adet böyle deyin.Komedi gibi herkes kafasına göre bir örf adet tuturmuş gidiyor.

evlendikten sonra ki ilk gelişlerinde verilir bizim oralarda ama o da kalmadı gibi birşey (20 tl verdik biz ağustos da bize gelen teyze kızıma (50 tl verecektik annem kıza kızdığından az verdi) )
siz aldırmayın eşinize falan da söylemeyin, boşa gereksiz gerilmeyin,

İlk defa böyle bir şey duydum. Nişanlanınca test ederim artık

Çok istiyorsa kendi versin.

Yeni evli geline yemeğe gidilen evde hediye verilir de nişanlı kıza para verildiğini ilk kez duyuyorum.
Kv nereli?

Para verilmez bende ilk gittigimde bayramdi galiba bilezik taktilar ama tutupta sen niye para vercekmisin sacma... cok istiyorsa kendi versin

Bende karadenizliyim sacma kos koca kiza para verilmez ufak bir hediye alabiirsiniz 10 yasinda cocuk bu bu para vercem ona ben olsam garip gelirdi bana.

ben nişanlıyken davet ettiklerinde görümcelerim ufak hediyeler hazırlamışlardı terlik başörtü parfüm gibi

ben nişanlıyken davet ettiklerinde görümcelerim ufak hediyeler hazırlamışlardı terlik başörtü parfüm gibi
Bende yaptilar bilezik taktilar ama bu fsrz degil hani hediye parfüm bir kolye durm varsa takı olur ama para asla olmaz sanki el öpmege gelen kucuk cocuk gibi. Konu sahibi bir guzel hediye alabilirsiniz

saçmalamış kayınvalideniz bence, sız masanızı kurun agırlayın mısafırlerınızı, ılla para verılecekse de kendısı versın..

Bana bu şekilde para verilse kendime hakaret sayarım. Ne münasebet.

Adete bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…