- 26 Şubat 2015
- 2.037
- 4.653
- 333
- Konu Sahibi mutlupapatyam
-
Kendi adıma konuşayım, tek kitaba 500-600 TL verince, her sabah 5'te kalkıp yollara düşünce ve sonunda ne verdiğim paranın ne verdiğim zamanın karşılığını alamayınca soğuyorum. Tarım işçisine de yazık, tır şoförüne de yazık, fabrika çalışanına da yazık, buna zaten kimse bi şey demiyor, onlar da emek veriyor, aramızda bi tır şoförü varsa o da kendi deneyimini, aldığı maaşın yetmemesini anlatabilir, ben sanmıyorum kimse "hı ama sen üniversite mezunu değilsin al paranı otur sus" desin.Ya bu okumuş insan yıllarca dirsek çürütmus insan lafları artık baydı gercekten bir tek okuyanlar yıllarını veriyor bir tek okuyanlar eziyet çekiyor (2 üniversite bitirdim 3. ye hazırlanıyorum) böyle bir kendini üstün görmeler falan konu gecinememek tamam kimse geçinemiyor okuyanı da okumayani da ama böyle her konuda o kadar okuduk yaaa falan bu koca çark sadece okuyanlara mı dönüyor bunun tarım işçisi var tir şoförü var fabrikada çalışanı var ama yok biz okuduk uzaya mekik fırlatıyor sanki
18 yaşında fabrikaya girmiş olsaydım seneye emekli olma ve işe devam edip çift maaş alma hakkım olurdu. Üstelik lisede ders çalışmamış, sınava girmemiş, doğu hizmeti yapmamış, 22 yaşında çocuk yapıp üniversiteye yollamış olurdum. Bu koca çarkın okuyanlara bir tık daha fazla dönmesi lazım evet.Ya bu okumuş insan yıllarca dirsek çürütmus insan lafları artık baydı gercekten bir tek okuyanlar yıllarını veriyor bir tek okuyanlar eziyet çekiyor (2 üniversite bitirdim 3. ye hazırlanıyorum) böyle bir kendini üstün görmeler falan konu gecinememek tamam kimse geçinemiyor okuyanı da okumayani da ama böyle her konuda o kadar okuduk yaaa falan bu koca çark sadece okuyanlara mı dönüyor bunun tarım işçisi var tir şoförü var fabrikada çalışanı var ama yok biz okuduk uzaya mekik fırlatıyor sanki
Bu dönemde hiç bir maaşlı çalışan emeğinin karşılığını alamıyor tabi ki yazdıklarınıza katılıyorum ama alttan alta ben üniversite okudum ben ayricalikliyim havasını çok alıyorum yorumlardaKendi adıma konuşayım, tek kitaba 500-600 TL verince, her sabah 5'te kalkıp yollara düşünce ve sonunda ne verdiğim paranın ne verdiğim zamanın karşılığını alamayınca soğuyorum. Tarım işçisine de yazık, tır şoförüne de yazık, fabrika çalışanına da yazık, buna zaten kimse bi şey demiyor, onlar da emek veriyor, aramızda bi tır şoförü varsa o da kendi deneyimini, aldığı maaşın yetmemesini anlatabilir, ben sanmıyorum kimse "hı ama sen üniversite mezunu değilsin al paranı otur sus" desin.
Ama şu an bir özel üniversitenin senesi 300 bin. Bunu verip üstüne zibilyon harcama yapınca insan bi dönem bunun karşılığını alır sanıyor ve bunu sanmasında anormal bi şey yok sanki
Hepsini okumadım ya da benzer başka konuda da dikkat etmedim, doğrudur haklısınız. Bu devirde 20 de yetmiyor 50 de yetmiyor, 150 belki birkaç ay yeter 3.ayda enflasyona yenik düşer maalesef, üzücü.Bu dönemde hiç bir maaşlı çalışan emeğinin karşılığını alamıyor tabi ki yazdıklarınıza katılıyorum ama alttan alta ben üniversite okudum ben ayricalikliyim havasını çok alıyorum yorumlarda
18 yaşında fabrikaya girmiş olsaydınız sigortanizin yatacağı garanti mıydı? Sigortasız çalıştıran bir çok is yeri var. Yıllarca çalışıp asgari ücretten başka maaş alır mıydınız sizce? Bu şartlarda sağlıklı bir evlilik yapıp çocuğunuzu üniversitesiye gonderebileceginizi düşünüyorsunuz ne güzel.18 yaşında fabrikaya girmiş olsaydım seneye emekli olma ve işe devam edip çift maaş alma hakkım olurdu. Üstelik lisede ders çalışmamış, sınava girmemiş, doğu hizmeti yapmamış, 22 yaşında çocuk yapıp üniversiteye yollamış olurdum. Bu koca çarkın okuyanlara bir tık daha fazla dönmesi lazım evet.
Varsayımlar üzerinden hamaset yapmayın. Olmayacağını düşündüren nedir?18 yaşında fabrikaya girmiş olsaydınız sigortanizin yatacağı garanti mıydı? Sigortasız çalıştıran bir çok is yeri var. Yıllarca çalışıp asgari ücretten başka maaş alır mıydınız sizce? Bu şartlarda sağlıklı bir evlilik yapıp çocuğunuzu üniversitesiye gonderebileceginizi düşünüyorsunuz ne güzel.
Sizin varsayiminiz üzerine yazdım. Zaten bence benim ki varsayim değil bana göre çünkü ben devlet memuruyum ama bir çok arkadaşım tanıdığım akrabam vs. dediğiniz o 18 yaşında fabrikalarda çalışmaya başlayanlar hiç te öyle sizin dediğiniz gibi olmadı hiç biri ha bir tanesi oldu oda isyerinde kaza geçirip sakatlandı öyle emekli oldu hatta bir arkadaşım da 3 evladını geride bıraktı fabrikada is kazası sonucu öldü bunlardır beni böyle düşündüren.Varsayımlar üzerinden hamaset yapmayın. Olmayacağını düşündüren nedir?
Allah allah benim tanıdıklarım da hep anlattığım şekilde yaşadı.Sizin varsayiminiz üzerine yazdım. Zaten bence benim ki varsayim değil bana göre çünkü ben devlet memuruyum ama bir çok arkadaşım tanıdığım akrabam vs. dediğiniz o 18 yaşında fabrikalarda çalışmaya başlayanlar hiç te öyle sizin dediğiniz gibi olmadı hiç biri ha bir tanesi oldu oda isyerinde kaza geçirip sakatlandı öyle emekli oldu hatta bir arkadaşım da 3 evladını geride bıraktı fabrikada is kazası sonucu öldü bunlardır beni böyle düşündüren.
Ay allahaşkına 2 tane okumuş 3e hazırlanıyormuş açıköğretimden lisans önlisans diploması alan da 4-5 sene yollarda sürünen tuğla gibi kitaplara dünya para verip dirsek çürüten odtü itü iü yıldız marmara gibi yerlerin mezunlarıyla aşık atmaya kalkmasın sen üstün göremezsin ama o eğitimi alan biz görürüz kiranı zor ödeyip geçim derdine girecek kadar az kalifiye değiliz herkes haddini bilsin ya bu neYa bu okumuş insan yıllarca dirsek çürütmus insan lafları artık baydı gercekten bir tek okuyanlar yıllarını veriyor bir tek okuyanlar eziyet çekiyor (2 üniversite bitirdim 3. ye hazırlanıyorum) böyle bir kendini üstün görmeler falan konu gecinememek tamam kimse geçinemiyor okuyanı da okumayani da ama böyle her konuda o kadar okuduk yaaa falan bu koca çark sadece okuyanlara mı dönüyor bunun tarım işçisi var tir şoförü var fabrikada çalışanı var ama yok biz okuduk uzaya mekik fırlatıyor sanki
Noluyor ya hu siz mi belirleyeceksiniz kim yorum yapacak kim beğenmedim atacak? Yaz kızkonuma yorum yazmayın hanımefendi
Boş ver canım bu tür insanlarla tartışmayı uzatmak sadece vakit kaybı. Yazıp yazıp siliyordum parmaklarıma bile değmez diye yazmamayı seçtm artık. Anlatamazsın bunun gibilereNoluyor ya hu siz mi belirleyeceksiniz kim yorum yapacak kim beğenmedim atacak? Yaz kızLa vie en Rosee Her konuya farklı fikirler tabi ki gelecek beğenirsin beğenmezsin kız hakaret etmiyor kötü bir şey yazmıyor sanane ler konudan kovmalar hayırdır? . Bi tanesi zaten sadece kavga etmeye geliyor bu siteye sonra da şikayet ediyor polemiğin sebebi sensin zaten.
Zaten Odtu itulu herkes dimi buradaki ama ben okudum yaaa diyenler hepsi itulu yıldızlı asıl siz haddinizi bilin acik öğretim okumadım 3. ye de yine örgün okuyacağım oldu muAy allahaşkına 2 tane okumuş 3e hazırlanıyormuş açıköğretimden lisans önlisans diploması alan da 4-5 sene yollarda sürünen tuğla gibi kitaplara dünya para verip dirsek çürüten odtü itü iü yıldız marmara gibi yerlerin mezunlarıyla aşık atmaya kalkmasın sen üstün göremezsin ama o eğitimi alan biz görürüz kiranı zor ödeyip geçim derdine girecek kadar az kalifiye değiliz herkes haddini bilsin ya bu ne
Seni severim ama bu düşüncen çok yanlış. Üniversite okuyanlar 2 ya da 4 senesini hiçbir karşılığı olmadan heba ediyor. Okul bitiyor senelerce kpss çalışıyor. Seneler sonra atanıyor atanamazsa asgari ücret ise giriyor. Eee nerde onca emeğinin karşılığı? Anasının babasının boğazından kısıp gönderdikleri paraların verdiği emeklerinin karşılığı ne olacak ? Tabiki de okumanın bir karşılığı olmalı. Saçmalamayın.Ya bu okumuş insan yıllarca dirsek çürütmus insan lafları artık baydı gercekten bir tek okuyanlar yıllarını veriyor bir tek okuyanlar eziyet çekiyor (2 üniversite bitirdim 3. ye hazırlanıyorum) böyle bir kendini üstün görmeler falan konu gecinememek tamam kimse geçinemiyor okuyanı da okumayani da ama böyle her konuda o kadar okuduk yaaa falan bu koca çark sadece okuyanlara mı dönüyor bunun tarım işçisi var tir şoförü var fabrikada çalışanı var ama yok biz okuduk uzaya mekik fırlatıyor sanki
Sorun yok o zaman ben varsayımı mı dayandırdığım örnekleri söyledim ne güzel sizde o zaman evladınız varsa 18 inde fabrikada ise koyun yazık surunmesin okul köşelerindeAllah allah benim tanıdıklarım da hep anlattığım şekilde yaşadı.
Evet biz öyleyiz. Eminim hepsi örgündür çemişgezek üniversitesi top toplayıcılık myo falanZaten Odtu itulu herkes dimi buradaki ama ben okudum yaaa diyenler hepsi itulu yıldızlı asıl siz haddinizi bilin acik öğretim okumadım 3. ye de yine örgün okuyacağım oldu mu
Bende seni severim sağol ama benim demek istediğim şu bir konu açılıyor ve malum geçim sıkıntısı ve mutlaka altına yazılan yorum ama yaaa o kadar okul okuduk okumayıp calisan ve karsiligini alamayanlar icin cok irrite edici tabi ki asla emeğinin karşılığını alamıyor okuyanı da okumayani da kısacası maasli calisanlarin neredeyse tümü alamıyor karşılığını benim ne şartlarda okuduğumu bir bilseniz eminim ki benden zor şartlarda okuyan bir elin parmağını geçmezSeni severim ama bu düşüncen çok yanlış. Üniversite okuyanlar 2 ya da 4 senesini hiçbir karşılığı olmadan heba ediyor. Okul bitiyor senelerce kpss çalışıyor. Seneler sonra atanıyor atanamazsa asgari ücret ise giriyor. Eee nerde onca emeğinin karşılığı? Anasının babasının boğazından kısıp gönderdikleri paraların verdiği emeklerinin karşılığı ne olacak ? Tabiki de okumanın bir karşılığı olmalı. Saçmalamayın.
Valla ne okudunuz yada okuyorsunuz bilmem ama seviye yerlerde maşallahEvet biz öyleyiz. Eminim hepsi örgündür çemişgezek üniversitesi top toplayıcılık myo falan
Bence bu konuda herkes birbirini yanlış anladı.Bende seni severim sağol ama benim demek istediğim şu bir konu açılıyor ve malum geçim sıkıntısı ve mutlaka altına yazılan yorum ama yaaa o kadar okul okuduk okumayıp calisan ve karsiligini alamayanlar icin cok irrite edici tabi ki asla emeğinin karşılığını alamıyor okuyanı da okumayani da kısacası maasli calisanlarin neredeyse tümü alamıyor karşılığını benim ne şartlarda okuduğumu bir bilseniz eminim ki benden zor şartlarda okuyan bir elin parmağını geçmez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?