Oyy benim kuzum dayanamamış burdan da yazmış bana...Benim düsüncemi biliyorsun, tekrar buaraya yazmama gerek yok....
Maalesef yine kandin, bi sans verip zamana birakacagina ne yapacagina görcegine zamanla,keske simdiden tavrini koysaydin...
Dün yüzyüze görüsmüssünüz ve maalesefki yine duygularina yenik düsmüssün, madem sensiz yapamiycagini anlamis seni cok seviyor haledicegini söylüyor, ozaman ona sunu diycektin : git Aileni ikna et ondan sonra beni bidaha bul ve herkesin bildigi bi iliskiyle yolumuza devam edelim, sonu evlilik olur olmaz allah bilir!
Ondan sonra yaslan arkana bekle, ama bu sekilde sen simdi yine biton baglanican, umut edicen, eger olmazsa bikez daha yikilican yeniden bi yanlizliga alisma sürecin falan filan, ama dedigim sekil kartlar acik olurdu, deger veriyorsada dedigi gibi en kisa zamanda hallederdi ailesiyle olayi, bagirlarina basmazdilar basta ama ciddi adima atmis olurdu seninki ve nekadar deger verdigini iste ozaman anlardin, simdi eminim gecistircek, tamam konustum iyi gibi olcak gibi bugün annem biraz sinirliydi zamanla yumusiycaklar falan filan dinlemeye hazir ol...
Haaa sonu ne olur bilemem bi zaman sonra ikna eder belki ama sen bu sürecte cok yipranirsin, bastan tavrini koysaydin hemen bi sonuca ulasirdin, pozitif negatif allah bilir...
Yorumunuz için tşk ederim, eğer beni tanırlarsa buzlar erir diye düşünüyorum.Evlesenizde Ailesi daima araniza girer canim, onlari karsisina alsa bile
Zaman sonra pismanliklari baslar. Nolursa olsun herkesin ailesi istesede
Vazgecemez. Simdi devam edersen bisey deyisecegini düsünmüyorum,
Baglandikca ilerde. Ayrilirsaniz daha cok üzülürsün.
Oyy benim kuzum dayanamamış burdan da yazmış bana...
Dün gece de bayağı konuştuk ikna edicem diyor bilmiyorum
Yorumunuz için tşk ederim, eğer beni tanırlarsa buzlar erir diye düşünüyorum.
Zaten benimle değil, çocuk var diye çıkıyor bu sorun..
Ama dediğim gibi belki tanışırsak ozaman daha iyi net anlaşılır herşey diye düşünüyorum..
Sevgili konu sahibi ve benzer durumlari yasayan arkadaslar. Umarim yazacaklarim size az
da olsa yol gosterir.
Esimle 2 sene once tanıştık. Once guzel bir tesadufle, sonra da aracilar vasitasiyla iyice vazgecemez olduk birbirimizden. Bir ay boyunca gunun 5 saatini beraber gecirdik. Sonra 'hadi la evlenek' biz dedi. Ben de 'olur la' dedim.
Ailesine durumu bildirdi. Ama sonuc tabiki olumsuzdu. Neden mi? Cunku o Bayat boyundan gelen has Turk, bense has Kürt. Bizim cephede de durumlar pek icacici degildi. Ama ilk evliligim ailemin istedigi ve cok net onay verdigi biriyle oldugu için, daha az sorun cikariyorlardi. Yalniz bizimkiler fasizan duygulardan dolayi degil de, tekrar uzulurum mantigiyla olumsuz bakiyorlardi olaya.
Ben bosanali 7 yıl, esim bosanali 3 yıl olmuştu. Ikimiz de bosanmistik yani.
Esimin ailesi kati suretle onay vermedi. Cok israr edince yaza geliriz tanisiriz dediler. Ama bu sadece bir oyalamaydi. Kayinbabam eski Ülkü Ocaklari baskanidir. Zamaninda genclik hareketlerinin de icinde bizzat yer almistir. (Simdi durum cok farkli, sabit fikirler yerle yeksan oldu benden sonra)
Kimseyi siyasi goruslerinden dolayi yargilamiyorum yanlis anlasilmasin. Milliyetcilik ruhu suan en cok lazim gelen seydir ırkçılık yapilmadigi surece.
Neyse esim bizimkilerle tektek tanisti, sevdirdi kendini. Karsi taraf tek bir adim atmayinca yuzuklerimizi aldik. Sehrin ilerigelen bir aile ve muduruyle istemeye geldi beni. Benim babam yok bu arada rahmetli. Nisan da yaptik ayni gece.
Olaylar bundan sonra basladi. Esimin hemsehrileri, kayinbabam, bilumum ustduzey adamlar, arkadaslari, tanidik tanimadik kim varsa hergun aramaya basladi. Mailine bir gozum kaydi, beynimden vurulmusa dondum. Esimin kardesi benim icin 'bu devletin askerine polisine kursun sıkan.....' gerisini okuyamadim. Esim kapatti ve tamamını okumadan sildi.
Aramalar yurtdisindan da gelmeye başladı. Oradaki amcalar da devreye girdi. Butun caba evliligin gerçekleşmemesi icindi. Sanirsin devlet meselesi. Korkunc bir psikolojik baski vardi.
Kayinvalidem psikologunun tavsiyesiyle 10 gun yatti hastanede. Sakinlestiriciler vs.vs...
Baktik olacak gibi degil, nikah tarihi aldik. Nisandan bir ay sonrasina. Öğle 14:30'u,sabah 09:00'a aldirdik o kadar korkmustuk engel cikacak diye.
Ev aradik bulamadık. Butceye uygun olanlar uzakti. Esim benimle tanismadan 1ay once 22 bin liraya araba almisti kredi cekip. 10 bin lira ilk evliliginden kalma borc vardi. 14 bin de biz harcadik. 7 bin lira ben odedim. 7 bin lira esim kredi cekti. Olayin maddi boyutu da buydu. Dugunde takmak icin zaten ödünç set falan aldık :)))
Dugunu kurumun restoranında yaptik genisti yeterliydi. Kinayi evde arkadaslarimla yaptik. Davetiyeyi de alelacele 'seviyoz evleniyoz' cumlesiyle bastirdik. Pastamizi kestik. Zaten dugun dernek olaylarini, oyunlari falan hic sevmedigim icin bir kac Turk sanat muzigi eseriyle olayi bitirdik.
Iki milletvekili ve basbakan yardimcisi da geldi dugune. Ama gecerken ugradi sanirim. Kendisiyle munasebetim yoktur ://
Ve bir surpriz vardi dugunde. Kayinbabam arkadasiyla beraber gelmişti. Elini optuk falan, sarildik :)
Tabi oncesinde abimler bayagi gezdirmis sehri.
Dugun bitti, konvoyda kaza oldu, acilde isimiz bitince kayinbabami alışveriş merkezine goturduk otobusun kalkis saatine kadar. Zaten bir saat vardi. Ben gelinlikle geziyorum bu arada. Limonatalarimizi ictik. Kayinbabami yolculadik.
10 gun otelde,10 gun annemlerde kaldik. Sonra abim ev aldi, sanirim biz ortada kalmayalim deyi ev alma isine erkene aldi. Biz yerleşik eve. Sagolsun..
Dugunden 1 ay sonra esimin memleketine gittik. Oturduk kayinvalidemin hazirladigi sofraya. El optuk. Kaldigimiz sure zarfinda gezdik tozduk eglendik gorumcem ve kaynimla beraber.
Suan gayet iyiyiz..Allah bozmasin. Onlari suclamiyorum. Hayatlarinda bizim hakkimizda tek kurduklari cümle "benim Kürt arkadaslarim da var" olmustur.
Esim kendini cok iyi yetistirmis bir bireydir. Siz de büyüyüp 30 yasina gelmis olmasina degil de, birey olup olamadigina bakin. Kural budur. Bu aileyi silip bir kenara atmak degildir. Bu
olay hatasiyla, gunahiyla birey olmak meselesidir. . Sevgiyle kalin..
konuyu aktif tuttuk ama hani hikaye:)
Lilyana sanirim su zıçtığım akilli telefonu cozup, wordde yazip buraya kopyalamak icin verdigim mucadeleyi sevgilin gorseydi kendinden utanir, mucadeleye o da baslardi.
Yazdıklarınızı pür dikkat okudumSevgili konu sahibi ve benzer durumlari yasayan arkadaslar. Umarim yazacaklarim size az
da olsa yol gosterir.
Esimle 2 sene once tanıştık. Once guzel bir tesadufle, sonra da aracilar vasitasiyla iyice vazgecemez olduk birbirimizden. Bir ay boyunca gunun 5 saatini beraber gecirdik. Sonra 'hadi la evlenek' biz dedi. Ben de 'olur la' dedim.
Ailesine durumu bildirdi. Ama sonuc tabiki olumsuzdu. Neden mi? Cunku o Bayat boyundan gelen has Turk, bense has Kürt. Bizim cephede de durumlar pek icacici degildi. Ama ilk evliligim ailemin istedigi ve cok net onay verdigi biriyle oldugu için, daha az sorun cikariyorlardi. Yalniz bizimkiler fasizan duygulardan dolayi degil de, tekrar uzulurum mantigiyla olumsuz bakiyorlardi olaya.
Ben bosanali 7 yıl, esim bosanali 3 yıl olmuştu. Ikimiz de bosanmistik yani.
Esimin ailesi kati suretle onay vermedi. Cok israr edince yaza geliriz tanisiriz dediler. Ama bu sadece bir oyalamaydi. Kayinbabam eski Ülkü Ocaklari baskanidir. Zamaninda genclik hareketlerinin de icinde bizzat yer almistir. (Simdi durum cok farkli, sabit fikirler yerle yeksan oldu benden sonra)
Kimseyi siyasi goruslerinden dolayi yargilamiyorum yanlis anlasilmasin. Milliyetcilik ruhu suan en cok lazim gelen seydir ırkçılık yapilmadigi surece.
Neyse esim bizimkilerle tektek tanisti, sevdirdi kendini. Karsi taraf tek bir adim atmayinca yuzuklerimizi aldik. Sehrin ilerigelen bir aile ve muduruyle istemeye geldi beni. Benim babam yok bu arada rahmetli. Nisan da yaptik ayni gece.
Olaylar bundan sonra basladi. Esimin hemsehrileri, kayinbabam, bilumum ustduzey adamlar, arkadaslari, tanidik tanimadik kim varsa hergun aramaya basladi. Mailine bir gozum kaydi, beynimden vurulmusa dondum. Esimin kardesi benim icin 'bu devletin askerine polisine kursun sıkan.....' gerisini okuyamadim. Esim kapatti ve tamamını okumadan sildi.
Aramalar yurtdisindan da gelmeye başladı. Oradaki amcalar da devreye girdi. Butun caba evliligin gerçekleşmemesi icindi. Sanirsin devlet meselesi. Korkunc bir psikolojik baski vardi.
Kayinvalidem psikologunun tavsiyesiyle 10 gun yatti hastanede. Sakinlestiriciler vs.vs...
Baktik olacak gibi degil, nikah tarihi aldik. Nisandan bir ay sonrasina. Öğle 14:30'u,sabah 09:00'a aldirdik o kadar korkmustuk engel cikacak diye.
Ev aradik bulamadık. Butceye uygun olanlar uzakti. Esim benimle tanismadan 1ay once 22 bin liraya araba almisti kredi cekip. 10 bin lira ilk evliliginden kalma borc vardi. 14 bin de biz harcadik. 7 bin lira ben odedim. 7 bin lira esim kredi cekti. Olayin maddi boyutu da buydu. Dugunde takmak icin zaten ödünç set falan aldık :)))
Dugunu kurumun restoranında yaptik genisti yeterliydi. Kinayi evde arkadaslarimla yaptik. Davetiyeyi de alelacele 'seviyoz evleniyoz' cumlesiyle bastirdik. Pastamizi kestik. Zaten dugun dernek olaylarini, oyunlari falan hic sevmedigim icin bir kac Turk sanat muzigi eseriyle olayi bitirdik.
Iki milletvekili ve basbakan yardimcisi da geldi dugune. Ama gecerken ugradi sanirim. Kendisiyle munasebetim yoktur ://
Ve bir surpriz vardi dugunde. Kayinbabam arkadasiyla beraber gelmişti. Elini optuk falan, sarildik :)
Tabi oncesinde abimler bayagi gezdirmis sehri.
Dugun bitti, konvoyda kaza oldu, acilde isimiz bitince kayinbabami alışveriş merkezine goturduk otobusun kalkis saatine kadar. Zaten bir saat vardi. Ben gelinlikle geziyorum bu arada. Limonatalarimizi ictik. Kayinbabami yolculadik.
10 gun otelde,10 gun annemlerde kaldik. Sonra abim ev aldi, sanirim biz ortada kalmayalim deyi ev alma isine erkene aldi. Biz yerleşik eve. Sagolsun..
Dugunden 1 ay sonra esimin memleketine gittik. Oturduk kayinvalidemin hazirladigi sofraya. El optuk. Kaldigimiz sure zarfinda gezdik tozduk eglendik gorumcem ve kaynimla beraber.
Suan gayet iyiyiz..Allah bozmasin. Onlari suclamiyorum. Hayatlarinda bizim hakkimizda tek kurduklari cümle "benim Kürt arkadaslarim da var" olmustur.
Esim kendini cok iyi yetistirmis bir bireydir. Siz de büyüyüp 30 yasina gelmis olmasina degil de, birey olup olamadigina bakin. Kural budur. Bu aileyi silip bir kenara atmak degildir. Bu
olay hatasiyla, gunahiyla birey olmak meselesidir. . Sevgiyle kalin..
Benim düsüncelerim, benim kararim,benim ailem, ben yapicam vs vs hep ben hep ben, sen nerdesin bu olayda?
Bana inanmiyorsan güven yoktur biter!!! Bumudur?
Görmüyorsun, görmek istemiyorsun!!! Sana sans verme demiyor cogu kisi, cogu kisinin dedigini maalesefki anlamamissin!
Bak Arkadasin esi ne olursa olsun vazgecmemis, nikahida basmis, sonunda aileside ikna olmus! Kararli olmak budur, ailesini red etsin kimse demiyor, bu dogruda degil zaten, ama tavir koymak senin arkanda durma durumu olmasi lazim! Duruyormu? Sözde!!!
Bikere hic mücadele etmeden bu adam seni birakmadimi? Haaa pardon sen ayrilmistin ve oda iliskinizi kurtarmak icin hicbisey yapmamisti eyvallah demisti digilmi?
Daha fazla üzülmemen icin ve zamani uzatmamak icin, ona demen gereken aileni ikna et ondan sonra yolumuza devam edelim, tanisalim görüselim ondan sonra iliskimize devam edelim...
Eger yine bi sonuc alamazsa ailesiyle alakali senden vazgececektir, bunu bikez yapti zaten, buduruma düsmemek icin sen acik kartlarla oynaman lazim canim....
Yazdıklarınızı pür dikkat okudum
Bizimde imkansız birşey olduğunu düşünmüyorum..
Zaten bana kendisi dedi ki; hatta dün akşam konuştuk..........
"Ben sana salı akşamı ne demiştim ben başkasıyla mutlu olamam.. Bende ewlenme gözüyle bakıyorum ilişkimize.. Ve tekrar ailemi ikna
etmeyi denemek.. Bende biliyorum aile evladını silemez, öyle olacağını bilsem hiç sana tekrardan gelmezdim.
Amacım kabul ettirmek seni.."
Bende dedim ki; "Peki ya olmazsa?"
"Ama bununla yaşayamayız, bir araya geldiysek mücadele edicez ve ilişkimizi yaşıyacağız..
Bunu hergün düşünürek birşey geçmez elimize zarardan başka. Ewet ben düşüneceğim hergün uğraşacağım ama
sen düşünmeyeceksin" dedi. Ve benim güvensizliğim sana karşı başlar olmaması gereken şekilde biter ozaman dedi.
Aklında o oldukça yaşadıkalarımız daha farklı anılarla yok olur gider. Bununla yaşayamayız çok kötü biter ilişkimiz çünkü
benim güvenim bu şekilde sana olmaz, dahada kötüleşir. Bunu unutacaksın, yada bununla ilişkiyi yürütmeyeceksin.
BENDE SONRA DEDİMKİ;"BUNUN GÜVENLE BİR İLGİSİ VAR MI Kİ? SONUÇTA BENİM KORKULARIM VAR. BU SANA NASIL GÜVENSİZLİK VERİYOR?"
Oda cvp verdi işte; "Zaten sana dönmemde ki maksat seni unutamamak ve senden başkası beraber olmayı istememek." dedi....
Lilicim
Bende birçok arkadaş gibi düşünüyorum öncelikle aile ile tanıştırmasını iste zaman içinde
eğer bu çok sallantıda kalıyorsa uzatma ayrıl derim
diyelimki tanıştın tavırlarına hareketlerine bak ailesinin ona göre evlilik için karar ver arkadaşım
Rabbim hakkında hayırlısı ne ise onu nasip etsin, mutluluğu hakkediyorsun inşallah sonu güzel olur
Mrb kızlar...
Nasıl başlasam bilemiyorum ama çok çıkmazdayım gerçekten..
Ben 26 yaşındayım ve boşandım eşimden 4 senedir ayrıyız ve oğlum war 4,5 yaşında
Boşandıktan 1 sene sonra biriyle tanıştım 6,5 aya yakın sürdü ve bizim aramız iyiyken birden
soğukluk oldu aramızda ve kopma noktasına geldik ve ayrıldık.. 2 ay oldu ayrılalı...
Pazartesi günü bana e-mail geldi ondan bana...
Okuduklarıma inanamadım...
Şimdi sizlere bana attığı o e-maili paylaşıcam...
Merhaba LiLyaNa_,
Senden uzaklaşmadım. Aksine ben sana çok bağımlıyım. Her an her saniye senle olmak istiyorum. Ben kimseyi seni sevdiğim gibi sevmedim LiLyaNa....
Sen bana dünyaları verdin. Sen bana nefes aldığımı hayatın ne kadar güzel olduğunu gösterdin.
Açık olmak istiyorum sana. Çünkü sen çok iyi bulamayacağım kadar benim idealim olan birisin. Senle ömür boyu çok mutlu olacağımı düşünüyordum hep. Ki eminim senle olsam dünyada sayılı mutlu erkeklerden olurum. Bu düşünceler ile senden aileme bahsettim. Aileme çocuğun oldugunuda söyledim. Resmilerine kadar gösterdim ve sizinle tanıştırmak istiyorum dedim. Ama bana karşı çıktılar. Çocuğunun olması nedeni ile uzun yıllar mutlu olamazsın dediler. Ben yinede göze aldığımı söylediğimde sertleştiler benle görüşmeyecekleri gibi tehtitler ettiler.
Kararsızdım bir anda kesip atamadım ailemi. Bu sırada sende soğukluk hissettin. Ama bende olan soğukluk değildi. Düşünceler hayatıma nasıl yön vereceğimin kararlarını vermekti. Senle her görüşmemde büyüleniyordum doğru karar veremiyorum gibi hissediyordum. Bu yüzden düşünmek için zamana ihtiyacım vardı.
Ve ayrıldık. Seni halen çok seviyorum. Hiçkimseyi sevmediğim sevemeyeceğim kadar çok seviyorum. Sen hayatımın en önemli parçasısın.
Ama ailem ve senin aranda karar veremiyorum. Keşke keşke böyle olmasaydı. Kararsızlık içerisindeyim. Seni görmek de istiyorum. Seni düşünmediğim bir günüm bile yok.
Şimdi benim ne yapmam lazım kızlar bana akıl verir misiniz?
Ailesini asla silmesini istemem çünkü bende anneyim oğlum beni silse dayanamam buna
2 ay sonra ilk defa dün akşam görüştük yüz yüze...
Bana dedi ki;
Ben sana süpriz yapmak istemiştim, ailemden sana bahsettikten sonra sana gelip seni ailemle tanıştırıcam hadii deyip kolundan tutup
götürecektim seni dedi..
Ewet tepki vereceklerini tahmin ediyordum ama bu kadar olduğunu tahmin etmemiştim dedi..
Ben senden ayrılmak istemiyorum dedi...
Akışına bırakalım dedi... Ama bitmesin dedi...
Benide bırakamıyor, ailesinde böyle bir sorun çıkarttığınıda biliyor...
Şimdi akışına bıraksak, bu sorun yine çıkacak karşımıza...
Ozaman daha çok yıkım olmaz mı ikimizede... Ben yıkılırım yaniii
Napıcam ben kızlarrr lütfen söyleyinnn..............
Vakit ayırıp okuduğunuz için tşk ededim...
Uzulmeyin ama bana kalirsa bos sozler bunlar. Yani ortada ikna edici bi cumle goremedim ben. Kac senedir berabersiniz? Yillariniz heba olmasin. Benim de hayatimdan gecti sadece konusanlar. Birini 2 sene dinledim. Ayrilirken de hala konuşuyordu.Suanda da hala konusuyordur
bende senin gibi istenmeyen gelinim cnm sırf boşandıgım için ve bir çocugum oldugu için kurban olsunlar o bir çocuklrımıza nasıl bi zihniyetse artıkk hiç başlarına gelir sanmıolar galiba neyse çok ugraştılar babasıgil annesigil benimkide bu arada evlenmiş boşanmış çocugu varrr ama erkek oldugu için kız oglan kız layıkmışşş bizim gibi gençler boşandımı yasca büyük kişilere veriyolar gençler kız alıolarr neyse hep ikinci el oldugumu belirttliler yaptıkları hareketlerle eşyada ev düzmede gelinlik almak istedi eşim kaynanam sen dulsn utanmicakmısın gelinlik giymeye dediii o öle dedi die giydim o gelinliği halen beni sevmezler ben saygıda kusur etmem ama 1 yıl yüzümüze bkmadılar o akdar zorda kaldıkki necisiniz demediler hep ailem destek oldu maddi manevi yaptıklarının allaha havale ediyorum cnaımı çok yaktılr çünkü dicem o kii bir kez boşanmışsınn bende sevgilini pek güçlü göremedimm zor bi döneme gireceginiz için adın olmuş bir zaten iki etme hayırlısı olsun hakkındaa eşim basta beni tuttu ailesine red çekti borçlarıı aileme ödetti şimdi ailesinden iyisi yokk yapılanı unuttu onlar bende önce gelir
İş eşinizde bitiyor aslında..
Döneklik yapması hiç iyi olmamış.
Bizim bu ikinci şansımız olacağı için,
yalnış yapma lüksümüz yok...
Beni kabul ediyorlar ama çocuk var diye sorun çıkartmışlar.
Yani ben yine ewlenip ayrılmış ama çocuksuz olsaydım sıkıntı değlildi..
Bilmiyorumya zaman verdik ve zamanla anlaşılacak neyin ne olduğu..
benim çocucugumuda sorun ettiler şimdi kendiler huzur vermio esim basta gerck yüzünü göstermedi
üstelik senin cocugun yanında bile değil , ama lili çocugunu bırakmaz
ama dediğim gibi bizde böyle sorunlar olmadı cok ıc karartıcı oykuler yokmu evet var
Kuzu beni arada bi konuşalım ya
Akşama arım kuzum , işte rahat konusamıyorum bılıyosun aksama bırde kına var kınadan sonra uyuya kalma ama oldumu? buarada bende dugun kızı oldum cıktım bu ne ya bıde sen evlen tamam
Uyurum ki ben
Yarında onunla buluşucam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?