Mantığım ve Kalbim arasında kaldım :((

sanırım bahsettiğin bey hiç evlenmemiş birisi yada çocuğu olmayan birisi..
canım ilerde büyük problemler çıkabilir kanaatindeyim. işin içine çocuk girince dengeler alt üstt oluyor bizzat yaşıyorum. bekardım hiç evlenmemiştim eşiminde 6 yaşında kız çocuğu var 15 günde 1 gelmesine rağmen problemler çıkıyor.
kızı gözümden sakınıyorum çok değer veriyorum,kendi kardeşim kan bağım varmış gibi.
çocukta çok seviyor beni. ama sadece benı babasının yanında olmadığım zamanlar.
bir keresinde 2 . defa dondurma yememesini söyledim hasta olmasından korktugum için arkama dönmemle dondurmayı beyaz gömleğime yapıştırması bir oldu babasına söylemedim ama görümcem adaletli biri olarak abisine söyledi.

mesela sabahtan elide ufak bir çizik oluyor can acıtacak derecede değil. ama gece yatarken elim acıyor yanınza gelirsem geçer diyor. ben anlayışla karşılıyorum ama etrafımdaki çoğu insan "ben senın kadar anlayışlı olamazdım bahar diyorlar".

nacizane tavsiyem. beyfendinin değilde annesi tarafından daha şimdiden problem çıkıyorsa ileride çok sıkıntı çekersin.. iyi düşün...

Türk kafası derken ....bakın şimdide siz ön yargıda bulundunuz ...demekki bulunuluyormuş ..:26:

bunun Türklükle Kürtlükle Yabancı olmakla ilgisi yok ...kendini geliştirmekle alakalı
Ama öyle kuzu yurtdışında böyle mii :26:
lili bende 27 yaşındayım boşandım birdaha bunu kaldıramam sende kaldıramazsın üstelik birde yavrun varrr çocuğada rahatlık vermezler aklını kullan kuzum
Mutlu olan arkadaşlarımda var onları gördükçe duydukça bu fırsatı ona vermeliyim diyorumm balımm napiyim...
Yoksa haklısınız dediklerinizde, kafam çok karışık ve ne yapacağıma karar veremedim

Bak mesela siz onu yavrusu olmasına rağmen kabul etmişsiniz..
Aileniz belki sorun çıakrtmıştır ama çok değildir diye düşünüyorumm..
Hanii bizde bu merhamet vicdan varken erkek tarafında bu neden olmuyorrrr

Ben sizin için demedim.
Bu konuda masumsunuz onu da biliyorum.
Evlenip ayrılmamız ve bu evliliklerden çocuklarımızın olması suç değil ki.
Ama ben anneleri de anlayabiliyorum.
Üstelik ikinci evliliklerde ister çocuksuz, ister çocuklu olsun çocukların bazen sorun olabileceklerine de şahit oldum.
Ki o çocuklar bunu hiç haketmiyor. Sorun olarak adlandırılmayı.
Aslında anne sizi tanısa, tanıyabilse belki önyargılı davranmaz. Belki daha ılımlı bakar.
Bunu yapabilecek, aradaki köprüyü kuracak olan kişi de sevgiliniz.
Bunun yolu da asla diretme, tercih ya da tehdit olmamalı.

nasıl bir tip yani sana bakabilecekmi bak ailesine rest çekememiş bir kaç ay konuşmaz ailesi sonra konuşur barışırlar evlatları çünkü ama ya bu adam seni yarı yolda bırakıp annem diye tutturursa bilmiyorum hayatım belkide ben risk almayı sevmediğim için bunları düşünüyor olabilirim

akışına bırakmak diye bir şey yok
zaman sorunları çözmez kişiler sorunları çözer
çok seviyorsa
unutamıyorsa
vazgeçmiyorsa sizi değil aileyi ikna edip "bu iş tamam evleniyoruz" desin

belki kötü fikirli olabilirim ama akışına bırakmak bana çok ucu açık bir teklif gibi geliyor
sanki kendi hislerinin değişmesini bekleyecek
ya da eğer hevesse bunu anlamasını sağlayacak ve oldukça bencilce bir talep gibi geldi bana

Reactions: anu

lilim konuyu yeni gördüm.konu baya ilerlemiş..ii ölç tart...öneli olan sen ve kuzucuğun..ailesi bi şekilde kabul eder belki zamnla

cutemum 'u tanıyormusun bilmiyorum .yorum yazdımı sana...onunda bi oğlu var bildiğim kadar...sana güzel yardımlarda bulunabilir bu konuda...

bilmiyorum benım eşim öyle biri değil ama. benim kardeşim şuan tekirdağ yurtta kalıyor babam istanbulda üvey anne istemedi diye yurda gönderdiler. eşim bana gönderin ben bakarım ömür boyu dedi. babam hayırdır para mı isticen bakmak için dedi. eşimde ben sen miyim feyyaz bey bahar benım kzıma öf demeden bakıyor bende bakarım onun kardeşine bir evladım olur dedi gel gelelim kaynanam hayır ben istemiyorum gelmicek senın kardeşin dedi. eşimde posta koydu senın evnde durmicak benım evimde durcak karışma,senın baharın kardeşine davrandığın gibi baharda benım kızıma davransın o zaman dedi.

yapı meselesı kuzum ya. ama bak kaynana problem çıkardı moral bozdu. ki bu benım kardeşim yani.birde üvey anne istememiş ta tekirdağa göndermiş. küs olmama rağmen eltim ben bakarım kardeşine al gel dedi düşünde git..

ahhh dertlendim mesela kayın validem eşimin kızına (kız 6 yasında) hala biberonla süt verir. aşırı moralim bozulur. melisanın beşiğini senın çocuguna kullanırız, bebeklik kıyafetleride var almamıza gerek yok onlarıda kullanırız, birde melisanın bebek arabası var görümcen kullanıyor şimdi senınki olursa ondan alır sana veririz gibi şeyler

yani demek istediğim herkes iinsan olamıyor merhamet taşıyamıyor yüreğinde..

Son düzenleme:

Çok yakışıklı bir tipp
Bulgaristanlııı..
Bende göçmenim, her bakımdan uygunuzda işte....
Bilmiyorumya arkadaşın da dediği gibi zaman sorunları çözmez kişiler sorunları çözerr .....
Şu kırmızı ile işaretlediğim sözünüz sanki beni kendime getirdi

Eşimin teyzesinin BEKAR oğlu bundan yaklaşık 6 yıl evvel kendi akrabaları olan bir DUL BİR kadını sevdi.
O yurt dışındayı,oglan türkiyede;
ailesi karşı çıktı kızın,bir evladı vardı çünki yapamazsınız dediler.
üstelik kızın aileside karşı çıktı...

Oğlan herşeyi göze alıp, kız bir gün türkiyeye geldiğinde kaçırdı:)
kendi ailesine götürdü seviyorum istiyorum boşnmış olması umrumda değil dedi...
Emrivaki yaptı resmen aileside kabul etti mecburen evlendiler,düğün dernek yaptılar.şimdi iki çocugu daha var bundan
kocaman bir aile oldular eşimin teyzesi en çok bu gelinin sever el üsütnde tutar.örnek çok yani
iş sevgilinde bitiyor gamzem...

Son düzenleme:
Şu kırmızı ile işaretlediğim sözünüz sanki beni kendime getirdi

e ama öyle değil mi
zaman görece bir mefhum
nedir zaman dediğimiz şey?
para kazanmak istiyorsak çalışacağız
bilgili olmak istiyorsak okuyacağız
ve sevdiğimiz insanı hayatımızda görmek istiyorsak çabalayacağız
zaman denilen şey hedef yolunda geçen süredir
geçen saatler kös kös oturan insana bir şey getirmez
zaman geçip ne olacak
annesinin babasının fikri durduk yerde değişecek mi?
bir sabah kalkıp "oğlum sen evlen sevdiğinle zaman aklımızı başımıza getirdi" mi diyecekler
lafa lüzum yok aksiyon görelim

Tanıyom tanımam mıı normal hayatta da görüşüyoruzz
İşte onu örnek alıyorum birazda dewam edeyim diyorum ama bilmiyorum ya miskk offf :26:

15 günde gelen bir cocukla auynı evde yaşamak farklı
çünkü evet öyle bahsetmemiş o arkadaş ama belliki aynı yatakta yatmak istemesi bile abes geliyor
ben kendimden çok örnek vermek istemiyorum yani bizde bunlar normal karşılanıyor biz her akşam yatıyoruz sabaha karşı mutlaka ege yanımıza gelmiş oluyor , sıcaklayan olursa ya ben ya eşim onun odasına kaçıyoruz
bizim mahallede şimdi yeni nişanlanmış bir cocuk var kızla hamıleyken sevgili olmuş 5 yasındada cocugu var kızın
kimseden bişi saklamadılar , neyse o gayet rahatalr aileside öyle tutucu bir görünüme sahiplerki ben kategorize etmicem , Siz anlayın

Tanıyom tanımam mıı normal hayatta da görüşüyoruzz
İşte onu örnek alıyorum birazda dewam edeyim diyorum ama bilmiyorum ya miskk offf :26:
]

lilim sen zaten belli zorluklara göğüs germiş bi bayansın.....bundan sonrası arkadaşına kalmış...bazı şeyler için onun çaba sarf etmesi gerekiyor....o ailesiyle mücadele ederken sen ona sadece manevi destek olabilirsin....herkes bir adım çaba sarf ederken arkadaşın belki beş adım çaba göstermesi gerekecek şayet seni gerçekten istiyorsa

Son düzenleme:
İşte gerçekten merhamettt çok önemli..
Ağlama ya
Ewettt onda bitiyor Ayşemm..
Ve ben neticenin sonucunu biran önce istiyorum sabrım yok çünkü
kafamda bu varken ilişkiye konsatre olamıyorum ki...
İşte o zaman diliminden ailesiyle tekrardan konuşacağını
ikna etmeye çalışacağını söyledii...
Birde bu bundan önceki nişanlısıyla aynı ewin içinde yaşamış..
Yanii bunu kaldırabilen bir ailee..
Şu an sorun tek çocuğum olması...
Dewam ediyoruzz ama içimde hep bir huzursuzlukkk

Yaniiii o e-maili okuyunca beni gerçekten istediğini anladım,
ve yüz yüze konuşunca da anladım bunu..
Ewett ben ona sadece manevi destek olabilirim..
Birde ona diyorum ki ailenle konuşunca bana da anlat, anlatırsam üzülürsün diyo..
Saçmalama dedim, ben her şeye hazırladım kendimi ne oluyorsa bilmek hakkım dedim.
Her şeye hazırladın kendini demek, ozaman ayrılığa da hazırlamışsındır sen kendini dedi..
Sen beni eskisi gibi sewmiyorsun ozaman dedi.. Ayrılığın imasını dahi bana yapamazdın, yapmazdın dedii

abeslikten ziyade ters. biz öyle yetişmedik annemle babamın odasının kapısını çalardık gel demezse girmezdık. bir çocuk mahremi öğrenmeli derdi annem.
Ki biz bu çocuk için velayet davası açıyoruz bir de bu çocuk tamamen bize gelince bu hep böyle mi olacak demekten kendimi alamıyorum. çünkü ben eşimede söyledim benım kendı cocugum olsa ve 6 yasında olsa annenın yaptıgı gibi biberonla süt vermem yada yanımda yatırmam. ben öyle yetiştim dedim. saygı duyuyorum dedi. 6 yaşındaki kız elinde biberon bir yandan çizgi film izliyor bir yandan biberonla süt içiyor. bunu düzeltmek aslında onların elinde. ben karışmak istemedim hiç bir zaman karışmam da.

yavrum senden ıyısınımı bulacaklarrr bana sorsalar oyle ama bılıyorsun toplulummzda bır onyargı var aılede bunu yasıyor keske once bır tanısmak ısteselerdı. neyseee yanı sız sımdı akısnda devam etsenız bu problem yıne cıkacak karsınızaa yıne uzuleceksın benceeee o bence aılesını ıkna etmeye calısssın eger ıkna edebılırse cıksın karsına derım ben uzuldum buaradaaa

söylemiş olması bence önemli değil
dedim ya aksiyon lazım bir hareket bir davranış
o zamanı neden bekliyor şimdi konuşsun ailesiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…