Bir iki aya ana haberde izleriz,
Evinize gelen bu misafire dikkat !!!
Şeklinde
Evet şimdi anladım
Parayı alması bence de itici
Siteminde haklı demiştim, ama öfkeyle söylendiği için.
Durduk yere size patladı, çok can sıkıcı.
Az para da değil, valla iki taraf için de talihsizlik
Ama bir taraf karlı,
Aman adelet mi var dünyada
Sadaka olsun
Olsun, biz parasında değiliz. Parayı almasaydı da biz onu mağdur edecek değildik elbet.Evet şimdi anladım
Parayı alması bence de itici
Siteminde haklı demiştim, ama öfkeyle söylendiği için.
Durduk yere size patladı, çok can sıkıcı.
Az para da değil, valla iki taraf için de talihsizlik
Ama bir taraf karlı,
Aman adelet mi var dünyada
Sadaka olsun
Olayı duyan gelmese bari#ayakkabilariçeri diye hashtag açarlar evlerden ırak
konu sahibi gelecek sefere ayakkabıları içeri alın ne olur ne olmaz, yoksa para dayanmaz milleti maaşa bağlamış gibi :)
Kapıyı ben açtım ve aklıma gelmedi açıkçası.Keşke ayakkabıları içeri alsaydınız
Şöyle izah edeyim; ufak kardeşim var kapının önünde onun bir çift terliği ve acil bir şey olursa diye de bir çift terlik duruyor. Eve giren ayakkabısını alıyor yerine koyuyor. Genelde kalabalık misafir gelir bize, ayakkabılar alır başını gider. O durumlarda bir gazete açarız yahut çöp poşeti (yer olmadığından) onun üzerine alırız ama yalnız gelince kadıncağız aklıma dahi gelmedi içeri almak..Ama ne yalan söyleyeyim siteminde haklı, unutmasaymışsınız iyiymiş.
Aa yaptığınız olmamış... Komşularına rezil edecek kadar sesinizi yükseltmeli, 400 tl verdim diyerek gözlerinizi devirmeliydiniz. Ev sahibinin verdiği parayı alıp pek bir maliyeti olmayan daha önce hiç kullanılmamış bez ayakkabıyı, geri getirme- kullanmazsan çöpe atabilirsin, denilen ayakkabıyı yani, çocuğunuzla geri göndermeliydiniz poşete falan koymadan hatta.Yıllar önce, daha lisedeyim, ilk defa markalı bir spor ayakkabı almışım, hem de biriktirdiğim harçlıkla, haftası dolmadıannemin arkadaşına gittik, güzel güzel oturduk, eğlendik. Kapıyı bir açtık benim ayakkabı yok. Çok üzüldüm elbette, ama ne ev sahibine çemkirmek ne de anneme mızmızlanıp O’nu üzmek aklıma gelmişti. Ev sahibi de çok üzülmüştü, ama kısmetimden çıkmış dedim sadece (ki malım kıymetlidir, ama çok şükür başkasının üzerinden geçinecek karakterde değilim), para verseydi ev sahibi asla asla kabul etmezdim.
Günahı boynuna. Başka bir şey demeyeceğimValla birazcık şüphelendim yani ne belli tezgah olmadığı bu şekilde istemesi tuaf yani
Annem kadın 400 dedi biz 300 verdik yarın kalan miktarı götüreyim bari diyor...Cokkk ayıp para alması
Sonuçta siz cagırmadnız calan kisiyi
Ben annenizin yerinde olsam birdaha asla gorusmem boyle burnu havada bir insanla
Evet gotursun hic belli olmaz bi bakarsın arkanızdan konusur ayakkabyı sizin bilerek birine caldırdgnızı falanda soyleyebilir biz bu platformda neler duyuyoruz versin parasnı ve birdaha da gorusmesinAnnem kadın 400 dedi biz 300 verdik yarın kalan miktarı götüreyim bari diyor...
Bakınız gerçekten parasında değiliz. Alacağı ayakkabıyı da güle güle eskitsin ancak bir edep vardır ya çoğu insanda bulunmuyor ne yazık ki. Yine yakından deneyimledim... Böyle bir şey gelse başımıza (birinci dereceden yakınlarımdan bahsediyorum), biz böyle yapamayız efendim.Bence derhal iletişiminizi kesmeli anneniz o arkadaşıyla. Kendinizden biçin, siz olsanız öyle yapar mıydınız ?
Sizin suçunuz değil ki onun çalınması. Şahsen ben misafirliğe gittiğimde kendim alırım ayakkabımı içeri.
Hatta bazen "soruyorum alıyor muyuz ayakkabıları içeri ?" diye.
Ayağımda baya para verip aldığım bir şey varsa "yok yok bir şey olmuyor burada" dese bile ev sahibi,
"ayy yooook çok severek aldım ben onu, ben nolur nolmaz alayım" derim.
Karakterinizden anladığım kadarıyla; görgülü, nezaketli birisiniz.
Benim başıma böyle bir şey gelse ben de ona en güzelinden bir ayakkabı alırdım hediye ederdim değişim fişiyle.
Aynı sizin yapacağınız gibi.
Ama direk para almak görgüsüzlük. Ben olsam hayatta para alamam. Ben borç verdiğim insana bile 50 lirayı zarfın içinde koyar veririm çekinirim.
Biz çağırmadık hayır, çat kapı geldi. 20 dakika oturdu oturmadı. Sonra bu talihsiz şey geldi başımıza.Madem o kadar pahalı çıkarıp çantasına koyacak. Sanki siz mi cagirdiniz hırsızı da parasını sizden alıyor. Gideceği varmış gitmiş derim ben olsam. Para istemek aklımın ucundan geçmez. Verseler bile almam yani.
Yok yok biliyorum parasında olmadığınızı. İnsan zaten o an üzülür para mara düşünmez.Bakınız gerçekten parasında değiliz. Alacağı ayakkabıyı da güle güle eskitsin ancak bir edep vardır ya çoğu insanda bulunmuyor ne yazık ki. Yine yakından deneyimledim... Böyle bir şey gelse başımıza (birinci dereceden yakınlarımdan bahsediyorum), biz böyle yapamayız efendim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?