Burada içeri almamakla hüküm giydim ancak madem değerli bir ayakkabı kendisi alıp, koyacak bir yer göstermemi istemeliydi. Ben kimseden ayakkabımın içine elini sokarak içeri almasını beklemiyorum. Ben mi sorunluyum yani?Yok yok biliyorum parasında olmadığınızı. İnsan zaten o an üzülür para mara düşünmez.
Ben karşıdaki kişinin davranışından irrite oldum :/
Var ama kayıt etmiyor maalesefApartmanin guvenlik kamerasi var mi? O saatlerde giren cikani kontrol edeceginiz.
Parayi almasi hos olmamis. Ben olsam arkadasligimi keserdim.
Boyle birsey basima gelmisti. Karsi komsumun esi karisinin ayakkabisi zannedip misafirimin ayakkabilarini kendi ayakkabi dolaplarina kaldirmisti. Sonradan esi fark edince binbir ozurle vermislerdi. Oyle birsey olabilir mi? Neyse bu ders olsun ayakkabilari iceri alin bundan boyle.Var ama kayıt etmiyor maalesef
Ne yazık ki, katta iki daire var. Biri biz biri halamBoyle birsey basima gelmisti. Karsi komsumun esi karisinin ayakkabisi zannedip misafirimin ayakkabilarini kendi ayakkabi dolaplarina kaldirmisti. Sonradan esi fark edince binbir ozurle vermislerdi. Oyle birsey olabilir mi? Neyse bu ders olsun ayakkabilari iceri alin bundan boyle.
Misafir epey pahalıya patlamış size. Ama doğruya doğru kadın haklı, pek tekin bir muhit değil sanırım, kullanılmış ayakkabıya tenezzül eden tiplerin rahatça girip çıktığı bir binada yaşıyorsanız dışarda ayakkabı birakmamaliydiniz. Ben güvenlikli sitelerde bile kapı dışında ayakkabıya rastlamıyorum, iceriye basit bir ayakkabilik yaptiriverseydiniz 300 TL den daha az maliyetli olurdu inanın. Tabii bu kadının para istemesini haklı çıkarmaz. Resmen büyük saçmalamış. Madem pahaliydi, kendi alsaydı ayakkabısını içeri keşke. Parasını isteyeceğine kibarca ve şakayla karisik "canınız sağolsun ama artık bana bir ayakkabı borcunuz var" diye takılsa biraz daha kabul edilir olabilirdiMerhabalar, bugün misafir geldi annemin bir arkadaşı. Kısa bir süre oturdu ve gitmesi için kapıyı açtığımızda ayakkabılarının olmadığını gördük. Çalınmış... Çok daha önce birkaç kez yaşamıştık böyle bir olay ama, tekrar yaşanacağı aklımızın ucundan bile geçmedi. Kadın madem dış binanızın kapısı açık ve böyle olaylar yaşanıyordu ayakkabımı içeri alacaktınız x hanım diye gerici bir sesle anneme söylendi. Böyle bir olay yaşanmıyordu, çok önce yaşadık birkaç kez bizim günlük giydiğimiz ayakkabılar dışarda duruyor şansızlık işte size denk geldi dedim. Ben o ayakkabıları yeni almıştım falan dedi. 300 tl gibi bir mebla (kendisi 400 tl ye yakın olduğunu söyledi) ve evine dönmesi için ayakkabı verdik kendisine. Geldiğinde kapıyı ben açmıştım ayakkabıları beyazdı dikkat çekiyor olacak ki incelemişim ve pek yeni durmuyordu açıkçası. Akşamüzeri 16 17 yaşlarındaki bir çocukla verdiğimiz ayakkabıları gönderdi. Ben de biz onları tekrar kullanmayız ilerde köşede çöp var koyabilirsin oraya dedim. Annem üzüldü açıkçası ‘ben olsam böyle yapmazdım’ dedi, ben de haksızlığa uğramış hissetim. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ps: Anlamayan arkadaşlar olmuş; 400 tl gibi bir fiyat söyledi annemin cüzdanında 300 tl olduğundan o kadarını verebildik. Ve eve dönmesi için ucuz bez ayakkabılar oluyor ya evde onlardan vardı daha önce kullanılmamış onu verdik. Geri getirme çöpe atabilirsin maliyetli bir şey değil dedik ama çocuğuyla göndermiş. Ben de kibarca onun çöpe atmasını söyledim.
Ben 21 yaşındayım, 7-8 yıl önce olmuş diğer çalınma olayı hatırlamıyorum bile, annem söyledi. Unutuldu gitti daha sonra. Diğer misafirlerin ayakkabılarını da çalınır diye almıyor annem içeri, kapı önü kalabalık oluyor diye alıyor.Kadına hak verdim başta madem daha önce başınıza gelmiş ayakkabıları içeri koysaydınız keşke. Koysaydınız 300 liranız cebinizde kalacaktı. Ama o parayı istemesi ne büyük ayıp.
.Ben 21 yaşındayım, 7-8 yıl önce olmuş diğer çalınma olayı hatırlamıyorum bile, annem söyledi. Unutuldu gitti daha sonra. Diğer misafirlerin ayakkabılarını da çalınır diye almıyor annem içeri, kapı önü kalabalık oluyor diye alıyor.
Evet pek elit bir semt değil. Çöpüdür ulaşımıdır her şey sorun. Dışarda bırakma mevzusunda hatalı olabiliriz ancak madem çok değerli o güzel ayakkabılarına elini sokup koyacak bir yer talep etmeliydi. Ben öyle yapıyorum.Misafir epey pahalıya patlamış size. Ama doğruya doğru kadın haklı, pek tekin bir muhit değil sanırım, kullanılmış ayakkabıya tenezzül eden tiplerin rahatça girip çıktığı bir binada yaşıyorsanız dışarda ayakkabı birakmamaliydiniz. Ben güvenlikli sitelerde bile kapı dışında ayakkabıya rastlamıyorum, iceriye basit bir ayakkabilik yaptiriverseydiniz 300 TL den daha az maliyetli olurdu inanın. Tabii bu kadının para istemesini haklı çıkarmaz. Resmen büyük saçmalamış. Madem pahaliydi, kendi alsaydı ayakkabısını içeri keşke. Parasını isteyeceğine kibarca ve şakayla karisik "canınız sağolsun ama artık bana bir ayakkabı borcunuz var" diye takılsa biraz daha kabul edilir olabilirdi
Bundan sonra dışarda birşey bırakmayın kapınızı pencerenizi iyi kapatın. Allah muhafaza ortalık it kopuk dolmuş malesefEvet pek elit bir semt değil. Çöpüdür ulaşımıdır her şey sorun. Dışarda bırakma mevzusunda hatalı olabiliriz ancak madem çok değerli o güzel ayakkabılarına elini sokup koyacak bir yer talep etmeliydi. Ben öyle yapıyorum.
Maalesef talihsiz bir olay işte... Bez ayakkabı olayını da okudunuz mu Jameya? Biz mi ayıp etmişiz?Yuh kadına bak parayı da almış. İnsanlık daha önemli,ben olsam bende üzülürdüm bana denk geldi benim ayakkabım çalındı diye,moral bozucu birşey ama parasını da misafirliğe gittiğim evden istemem. O ne öyle siz çalmışsınız gibi muamele yapmış resmen.
Maalesef talihsiz bir olay işte... Bez ayakkabı olayını da okudunuz mu Jameya? Biz mi ayıp etmişiz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?